www.ramopunk.com

Levyä tekemässä

-

3. Studiosessio no. 2

Levyä tekemässä - etusivu   1. Treenausvaihe    2. Ensimmäinen studiosessio   3. Toinen studiosessio   4. miksailua ja masterointia   5.levy

 

16.1.06

Lauantai 14.1.06

Lauantaina levyn äänityksiä jatkettiin Lahdessa. Studio 303:ssa oli saatu äänitettyä kaikki kovaääniset soittimet ja jäljellä oli enää lauluraidat. Ne äänitettiin Aksun kotistudiossa. Mä lauloin lauantaina kymmenen biisin lauluraidat, sitten loppui ääni. Mikko laulaa levyllä kolme biisiä ja niihin äänitettiin laulut myöskin lauantaina.

Erkko

Aksu

Viikonloppuna oltiin sitten lauluja äänittämässä. Lauantaina aamulla lähdettiin junalla Lahteen Aksun himaan. Äijällä on himassa pelit ja vehkeet äänittämistä varten. Vaatehuoneeseen on tehty erittäin viihtyisä ja äänieristetty laulukoppi jossa tosin välillä oli jopa hikinen tunnelma. Ilmanvaihto oli aika olematon. Sovittiin että xylitol pastillit on laulajilta kielletty session aikana...

Perille saavuttiin auringon vasta heräillessä. Aksu asuu kävelymatkan päässä asemalta. Kaupan kautta sinne ja kahvien jälkeen tositoimiin. Erkko aloitti laulamisen. Joka biisiä laulettiin muutaman oton verran alusta loppuun. Niistä yhdistelemällä Aksu sitten kasaa lopullisen tuloksen. Tässä vaiheessa meikäläinen omaksui "tuottajan" roolin. Makoilin sohvalla ja vittuilin jos ei kulkenut... 

Aksulla löytyi muuten iso kasa Katso -lehtiä. Tulipahan siinä luettua myös mehukkaimmat juorut viime vuosilta.

Erkko lauloi noin puolet biiseistä jonka jälkeen mä aloin oman osuuteni. Mulla tuli lead-laulut kolmeen biisiin ja pariin muuhun lyhyet lead-osuudet. Ihan hyvin meni. Mä kyllä enemmänki huudan ku laulan mutta se kuuluu asiaan.

Lauluosuuksien jälkeen lähdin kauppaan ja Erkko jäi tekemään vielä omiaan. Kun tulin takas tilanne oli se että Erkolla alkoi ääni loppumaan siltä päivältä. Koita ite laulaa kuusi tuntia putkeen. 

Aikaa oli vielä jäljellä, joten alettiin äänittämään akustisia kitaroita. Kyllä. Akustisia kitaroita. Uusi levyhän tulee olemaan ihan silkkaa country rock musiikkia. Mietittiin, että pitäis pyytää Pekka Myllykoski ja Arto Pajukallio fiittaamaan. Herroilla kun on tuo outlaw-country hallussa. Slidekitaroihin ehkä Olli Haavisto... No parissa biisissä ainakin akustinen soi.

Päivän päätteeksi vielä parit meikäläisen laulut purkkiin ja himaan.

Mikko

Sunnuntai 15.1.06

Seuraavana päivänä päästiin sitte kaverin kyydillä. Oli meinaan raahattava vielä kosketinsoitin mukaan äänityksiin että saatas vähän mureeta Hammond soundia ja viulukonetta levylle. Päivä kulu vähän samaan tyyliin kuin edellinen. Erkko alotti laulamalla edelliseltä päivältä ylijääneet kolme
biisiä. Sen jälkeen laulettiin taustoja. Yksi oli kerrallaan kopissa, biisi kerrallaan valmiiksi. Muut makoili sohvalla ja luettiin juorulehtiä. Paras juttu oli ehkä vuoden turhin julkkis -kisassa tokavikaks jääneen ennytmuistamikäsennimioli silikonitisseillä julkisuuteen tulleen mimmin kommentti Matti Nykäsestä, että hänen mielestään Nykänen on turhin julkkis, koska eihän mies ole tehnyt mitään. Nää nykyajan nuoret ei tosiaan tiedä, että Matti on joskus jopa hypännyt mäkeä maailman parhaiten. No se siitä.

Erkko soitti Hammondit purkkiin laulujen päätteeksi ja jätti Aksulle viulukoneosuudet hoidettavaksi. Aksu hoitaa ensiviikon aikana viulut levylle ja sit on kaikki purkissa. Ensimmäiset miksaussamplet kuullaan viikon päästä.

Mikko

Anssi

 Sunnuntaina mä vedin puuttuvat kolme biisiä ja sen jälkeen me tehtiin taustalaulut. Anssi oli jeesailemassa meitä taustalauluissa. Laulujen jälkeen pistettiin vielä muutamat tamburiinit ym. mausteet biiseihin ja homma alkaa olla meidän osalta tehty. Levyn miksaus alkaa tän viikon lopulla, sen hoitaa Aksu. Mä ainakin odotan innolla miltä valmiit biisit kuulostaa!

Seuraavaksi pitäisi alkaa miettimään levyn nimeä ja kansia. Joitain ideoita on jo olemassa mutta hommaa täytyy vielä vähän miettiä.

Erkko

 

Seuraavaksi miksaillaan: 4. miksailua ja masterointia

Kävijälaskuri