www.ramopunk.com

Levyä tekemässä

-

1. Treenausvaihe

Levyä tekemässä - etusivu   1. Treenausvaihe    2. Ensimmäinen studiosessio   3. Toinen studiosessio   4. miksailua ja masterointia   5.levy

27.10.05

Nyt homma alkaa olla siinä vaiheessa että meillä on erinäköisillä demoilla yhteensä 24 biisiä. Ens viikolla karsitaan ylimääräiset biisit pois ja aletaan sovittamaan ja reenaamaan valittuja biisejä...

Erkko Häirikkö

Aikataulu menee niin, että me reenataan biisit 15.11.-20.12. Studiosoitot on tammikuun ekalla viikolla ja sen jälkeen tuottaja miksaa levyn. Tuottajan nimi on Jyri Riikonen, Mikko tuntee kaverin ennestään. Ajateltiin että on hyvä saada kerrankin mukaan joku aivan ulkopuolinen henkilö mukaan sessioihin, saa nähdä mitä siitä tulee. Omat odotukset ainakin on korkeella: Uudet biisit on hyviä ja bändi kuulostaa muutenkin paremmalta kuin koskaan.

Erkko

4.11.05

Tänään meillä oli levybiisien valintasessio

Maukka Häirikkö

Tänään meillä oli levybiisien valintasessio. Tässä ekassa vaiheessa karsittiin demobiiseistä viisi pois, eli mukana on vielä 19 biisiä. Demoilla ei mun mielestä ollut yhtään selkeästi huonoa biisiä, pois karsitut biisit oli lähinnä raakileita, eli niiden ideoita täytyy vielä kehitellä. 

Suurin osa uusista biiseistä on mun tekemiä, mutta mukana on myös Maukan ja Mikon biisejä. Studiossa me meinataan nauhoittaa 16 tai 17 biisiä, joten vielä pari biisiä tippuu pois ennen studiota.

Seuraava vaihe on rakentaa valitut biisit nauhoituskuntoon, eli sanoitukset viilataan kuntoon ja biisit sovitetaan valmiiksi. Varsinaiset reenit aloitetaan kun Maukka palaa Puolanmatkaltaan parin viikon päästä.

Erkko

17.12.05

Ei menny tääkään sessio liian helpoksi

Ei menny tääkään sessio liian helpoksi. Alkuperäinen studio ja tuottaja jotka me varattiin jo syyskuussa vetäytyivät meidän levyn teosta. Jouduttiin hommaamaan uusi studio ja äänittäjä/tuottaja tosi lyhyellä aikataululla. Nyt homman pitäisi olla selvä, yksityiskohtia tulee myöhemmin kun on kaikki tarvittavat nimet sopimuksissa. Joka tapauksessa levyn äänittäminen olis tarkoitus aloittaa 3.1.06.

Erkko

Mikko Häirikkö

17.12.05

Mä en tykkää reenaamisesta

Me ollaan viime aikoina reenattu aika tiheään tahtiin, ja biisit alkaa olla hallussa. Tarkoitus olis että biisit hoidetaan kuntoon ennen joulua ja sen jälkeen käydään enää korkeintaan kerran reenaamassa biisejä. Mä en tykkää reenaamisesta ja täytyy sanoa että homma alkaa jo maistumaan aika puulta. Mutta pakko reenata että biisit on hallussa ennen kuin menee studioon; studiossa on aika kallista reenata.

Biisejä on edelleen mukana reeneissä 19, niistä muutama pitää vielä ennen studiosessiota karsia pois.

Erkko

 

21.12.05

Treenaussessiot alkavat lähestyä loppua

Uuden levyn biisien treenaussessiot alkavat lähestyä loppua. Ollaan treenattu ihan homona, mutta nyt biisit alkavat olla loistavassa kuosissa. Myös pahoin pelkäämäni ja halveksimani klikin kanssa soitto on ruvennut sujumaan jouhevasti. Alussa tuntui, että klikki tappaa kaiken ilmavuuden ja luonnollisuuden soitosta, mutta jo muutamien klikkitreenien jälkeen nakutukseen ei tarvitse enää kiinnittää sen kummemmin huomiota ja komppi ja fillit lähtevät melko äkäisesti.

Uudet biisit tuntuvat kerta kerran jälkeen vaan paremmilta ja paremmilta. Erkko on taas kerran tehnyt helvetinmoisen nipun loistavia biisejä ja muutama oma suosikkikin on jo noussut esiin. Työnimillä kulkevat "vitun tyly uber HC-rypistys", "oma äkäinen bastards-kuumotus" ja "tylyn liukkaasti rullaava no feelings-biisi" ovat kärkipäässä juuri nyt. Ja levylle tulee ilmeisesti biisit myös multa (edellä mainittu bastards-kuumotus) ja Mikolta.

Matsku on kaiken kaikkiaan tasavahvaa ja jos me saadaan studiossa soundit ja energia purkkiin raa'alla tavalla, niin plätystä tulee mun vision mukaan aivan vitun tiukka. (sic) Kirjaimellisesti.

Tuottaja/äänittäjä-sektorin kanssa oli säätöä, mutta se on ihan perussettiä. Jokaisessa sessiossa pitää jotain mennä päin persettä. Enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Asiat eivät saa olla liian helppoja. Helpot hommat kuuluvat paskabändeille. Punx, drunx and criminals!

Maukka

25.12.05

Saatiin reenisessio päätökseen

Saatiin ankara reenisessio päätökseen viime perjantaina. Biisit alkoi loppuvaiheessa kulkemaan tosi hyvin. Biisejä on mukana meidän mittapuun mukaan laidasta laitaan: Mukaan mahtuu "maailman hitain biisi", eli yksi slovari, yksi biisi mikä vissiinkin soitetaan vähän kevyemmällä otteella tyyliin Don't come close ja vastaavat biisit. Ja toiselta laidalta taas löytyy varmaan äkäisin hc-biisi mitä meillä on ollut ikinä. Suurin osa biiseistä on kumminkin sellaista perushäiriköintiä. Mä oon viime vuosina kuunnellut paljon Rancidiä ja SD:tä, ehkä vaikutteita kuulee vähän biiseissäkin. Sanoituksissa löytyy perusjuttuja, niin kuin moottorisahat, liimanhaistelu ja toimintakuvat. Jotain uuttakin tietysti on mutta ei mitään kauhean radikaalia.

Homma jatkuu nyt niin että meillä on vielä yhdet reenit 2.1. ja seuraavana päivänä aloitetaan äänityssessio Studio303:ssa, eli samassa studiossa missä Jotain johon voi luottaa äänitettiin.

Erkko

Seuraavaksi studioon:  2. Ensimmäinen studiosessio

Kävijälaskuri