Pojat etusivu

Ketä sä rakastat

Poikien Ketä sä rakastat -levy Ramopunk-uutisissa 7.1. - 25.2.09

Sisällysluettelo:

Yö yhtyen varma nakki hitiksi (7.1.09)

Pojat studiossa ja nettikiellossa(?) (21.1.09)

Tulevan Poikien levyn biisilista (28.1.09)

Pojat Sundi Coop -studiossa (28.1.09)

Poikien tuleva levy sai nimen (5.2.09)

Ketä sä rakastat -kansi (8.2.09)

Pojat -yhtyeeltä tulossa musiikkivideo (28.2.09)

"Matka Pojista Yölintuun on lyhyt" (1.10.09)

Katso myös:

Pari linkkivinkkiä: Levynjulkaisukeikka ja levyn tekoon liittyviä uutisia vuoden 2008 lopulta.

Kuvia Ketä sä rakastat -levyn julkaisukeikalta:

6.3.09 Ramopunk.com 7v-bileet. Vastavirta-klubi, Tampere (kuvat: M!ka, Catti, Ilpo, Laitio-Ramone, Hartza).

Levynjulkaisukeikan biisilista

Ramopunk-uutiset 7.1.09

Pojat tiedottaa:

Yö -yhtye varma nakki hitiksi

Yö -yhtye varma nakki hitiksi Pojat -yhtyeeseen, toteaa Pojatin tiedottaja jo nyt. Enää puuttuu, että se alkaa soimaan jatkuvasti radiossa, tv:ssä ja keikoilla, sekä laitetaan myyntiin kauppahuoneissa, toreilla ja Turussa. Harvoin on näin varmaan varma hitti huomattu näin ajoissa. Edes Danny ei pysty seisimään tätä hittiä, ellei hän sitten ala esittämään sitä ruotsinlaivoilla ja Kiinassa.

Myös vastaava sanoittajamestari Rehtori Heko eli "Rekolan Hektor" on samaa mieltä: Jos samassa biisissä mainitaan sekä Yö -yhtye että Lindholmin Olli, niin ei voi olla tulematta Yö -yhtyeestä varma nakki hitiksi Pojat -yhtyeeseen. Merkit ovat selvät, toteaa aikoinaan Hittimittari -ohjelmaa seurannut saunamajuri.

Yö -yhtye oli alun perin Dr. Feelgoodin Back in the Night -kappaleen suomenkielinen versio, kuten niin moni ei tiedä. Kuitenkin lakiteknisten lupahommelivaikeuksien takia, sekä ahneus-syystä päätti Pojatin Miika säveltää kappaleen uudelleen, koska varmasta hitistä saa paljon rahaa ja sehän on kiva.

Pojat aloittaa tulevan levynsä "Tukka hyvin, kaikki hyvin" (työnimi) äänitykset 18.1.09 ja se tulee sisältämään Yö -yhtye -kappaleen lisäksi yli kymmenen muuta varmaa hittiä. Levy julkaistaan 4.3.2009 ja levynjulkistamiskeikka on 6.3.09 Tampereella Vastavirta-klubilla Ramopunk.com 7v-bileissä.

Ramopunk-uutiset 21.1.09

Pojat

Pojat studiossa ja nettikiellossa(?)

Pojat aloitti uuden levyn äänitykset Sundi Coop -studiossa Savonlinnassa 18.1.09. Ennakkosuunnitelmien mukaan Poikien Virallisten kotisivujen titteliä hallussaan pitävillä Pojat MySpace-sivuille piti tulla jonkinlaista studiopäiväkirja-blogia, mutta tämä ei nyt onnistunutkaan.. 

Poikien Studiopäiväkirja peruuntui

Miika ei ole päässyt kirjoittelemaan studiopäiväkirjaa, sillä Pojat eivät ole studioreissullaan Savonlinnassa päässeet lainkaan internettiin. Tämä taas saattaa johtua siitä, että Savonlinnaan ei ole vielä vedetty internetkaapeleita, tai ehkä siitä, että Sundi Coopin Tuomo Valtonen on piiskannut yhtyeen keskittymään nettisurffailuun sijaan levyn tekoon. Ainoa tieto studiosta on tällä hetkellä Miikalta välikäden kautta saatu lyhyt viesti:  "Hyvin menee ja rokkaa". 

Studio tarinaa on luvassa myöhemmin, sillä Miika on luvannut kirjoitella kommentteja levyn teosta heti studiosta vapauduttuaan.

Ramopunk-uutiset 28.1.09

Tulevan Poikien levyn biisilista

Tulevan Poikien levyltä tulee löytymään 15 biisiä ja biisilista näyttää satunnaisessa järjestyksessä,  tältä:

Ketä sä rakastat

Luuranko kaapissa

Lottovoitto

Nuori Pölvästi

Nojaan kadun kulmaan

Rauman Kimmon juhannus

Boris Karloff

Danny seis

Saatanan Sheena

Mä haluun encoren

Lehmät lentää

Mikko lähtee Kaliforniaan

Yö-yhtye

Kiire

Sit-down tragiikkaa

Miika kertoilee tulevan levyn biiseistä näin: "Lehmät lentää on Samin debyytti biisintekijänä Pojatissa ja hän myös laulaa kyseisen teoksen, Boris Karloff on cover Jouni Perkele ja Viimeinen savotta -yhtyeen biisistä, tosin aika paljon modifioituna, ja kolme aiemmin levytettyä kappaletta, eli Danny, Sheena ja Encore kuullaan uusina versioina."

Ramopunk-uutiset 28.1.09

Miika:

Pojat Sundi Coop -studiossa

Pojat -yhtye työskenteli Sundi Coop -studiossa Savonlinnassa 18.1.-23.1.2009 jonka jälkeen vielä Valtosen Tuomo jäi miksailemaan levyä. Ensimmäisenä päivänä ei saatu hirveän paljon aikaan, koska Savonlinnaan oli pitkä matka ja majoitukseen varattu kesämökki piti ottaa haltuun.

Mökillä havaittiin, että ei ole nettiyhteyttä ja että vesijohto on jäässä. Tämä jälkimmäinen havainto tehtiin vasta, kun Kaide istui hikisenä lauteilla. Lisäksi mökissä oli 3 mh, 6 sänkyä, 4 telkkaria, setä Tuomon iso tupa, kodinhoitohuone, lattialämmitys, ilmalämpöpumppu, sähköpatterit, takka, leivinuuni, keraaminen liesi, astianpesukone, jääkaappi-pakastinyhdistelmä, kuivauskaappi, pesukone, pumpulla sulana pidetty avanto, 2 vessaa, sauna jossa kaiuttimet ja 2 kiuasta (puu- sekä sähkölämmitteinen), täydellinen astiasto, kaksi autolämpöpaikkaa, vanhoja Hymy-lehtiä ja yksi älyttömän huono vitsikirja vuodelta 2003. Eli olosuhteet olivat karut ja vitsit vähissä.

Pojat, eli Sami, Miika ja Kaide, sekä Tumppi Valtonen.

MUTTA: Itse studiotyöskentely sujui hyvin ja Valtonen on maineensa veroinen mies: äärettömän rautainen ammattitaito yhdistettynä savokarjalaistyyppiseen leppoisaan meininkiin. Pojat viihtyivät siis mainiosti ja matskua tarttui 15 biisin verran kovalevylle nopeasti ja tehokkaasti. Lähempi teknis-taiteellinen selostus nauhoituksen kulusta lienee turhaa mutta todettakoon että hyvä tuli! Vielä kun keksisi levylle nimenkin...

Miika (Pojat)

Ramopunk-uutiset 5.2.09

Poikien tuleva levy sai nimen

Maaliskuun alussa julkaistava Pojat-yhtyeen levy on saanut nimen Ketä sä rakastat levylle tulevan biisin mukaan. Miika kertoo levyn nimen synnystä näin: "Se oli suurin piirtein eka nimi, joka keksittiin. Ei se kovin hyvältä tuntunut, joten koitettiin keksiä parempia. Näitä olivat muun muassa Vanhan liiton miehet, Omin käsin, Ihme, Laulaja muutti Oriveteen, Kolme tähteä, Pojat on poikia, Expert, Jyrä, Voima, Siisti, Huippu, Trio, Energia, Valmiina, Bingo, Lotto, Luuranko kaapissa, Luuranko Saabissa jne. jne. Sitten levymoguli sanoi että NYT on nimi saatava. Silloin ei enää jaksettu ja niin palattiin alkuperäiseen ideaan."

Ramopunk-uutiset 8.2.09

Ketä sä rakastat -kansi

Poikien tulevan Ketä sä rakastat -levyn kansi ja levyllä oleva biisijärjestys on nyt selvillä.

...ja näin ne biisit levylle asettuvat:

1. Ketä sä rakastat
2. Rauman Kimmon juhannus
3. Nojaan kadun kulmaan
4. Danny seis
5. Luuranko kaapissa
6. Lehmät lentää
7. Sit-down tragiikkaa
8. Lottovoitto
9. Nuori pölvästi
10. Yö-yhtye
11. Mikko lähtee Kaliforniaan
12. Kiire
13. Boris Karloff
14. Mä haluun encoren
15. Saatanan Sheena

Ramopunk-uutiset 25.2.09

Pojat -yhtyeeltä tulossa musiikkivideo

Pojat kävivät 25.2. näyttelemässä itseään tulevaa Pojat -videota varten. Kuvaamisen suorittivat Öskidööl -miehet Petja, Mikko ja Juuso. Kuvaukset jatkuvat Hämeenlinnan suunnassa, mutta bändiä ei enää tarvita. Video valmistunee noin viikon kuluessa.

Ramopunk-uutiset 1.10.09

Turun Sanomat:

"Matka Pojista Yölintuun on lyhyt"

Kriitikko Tuomo Karhu arvioi Poikien Kesä sä rakastat -levyä iskelmänäkökulmasta, mutta positiiviseen sävyyn Turun Sanomissa jo 18.5.09, mutta Ramopunk-uutisille teksti päätyi vasta eilen. Näin Tuomo Karhu Pojista kirjoitteli:

Pojat: Ketä sä rakastat (Rocket 2009)

Matka Pojista Yölintuun on lyhyt. Ilman sähkökitaroita ja nokkelia tekstejä Poikien uusi albumi kelpaisi humppaväellekin.

The Boysin ja Ramonesin hengessä jo 20 vuotta punkpopannut Pojat on siinäkin suhteessa läheistä sukua iskelmäorkestereille, että tyyli pitää. Sikälikin Pojat ovat iskelmästä pääsemättömissä, että Miika Söderholmin tekstit viittailevat yhä uudestaan suomi-iskelmään. Esimerkiksi Ramonesin Danny Says-klassikon "suomennos" Danny seis on silkkaa iskelmätähdille pottuilua.

Poikien suurin valtti on jo Ypö-Viidestä tutun Söderholmin laululyriikka, joka kilvoittelee nokkeluudessaan Eläkeläisten ja Kumikamelin Toppo Koposen töiden kanssa. Hassumpi ei ole levyn päättävä, kirjailija-punkfani Leena Lehtolaisen sanoittama Saatanan Sheenakaan.

 

Katso myös:

Ketä sä rakastat - Levynjulkaisukeikka

Ketä sä rakastat -pitkäsoiton levynjulkaisukeikasta löytyy paljon raporttia ja kuvia Ramopunk.com 7v-bileiden keikkaraportista.

Pojat Rocket Recordsille ja levyn tekoon

Pojat teki alkusyksystä 2008 levytyssopimuksen Rocket Recordsin kanssa. Ramopunk-uutisten artikkeleita aiheesta 11.8. - 30.11.08.

Kuvia Ketä sä rakastat -levyn julkaisukeikalta:

6.3.09 Ramopunk.com 7v-bileet. Vastavirta-klubi, Tampere.

(Kuva: Ilpo)

(Kuva: Ilpo)

(Kuva: M!ka)

(Kuvat: M!ka)

 

(Kuvat: Catti ja Hartza)

(Kuva: Laitio-Ramone)

 (Kuvat Hartza ja Laitio-Ramone)

(Kuva: Jeke)

Pojat soitti keikalla näin:

Ketä sä rakastat

Rauman Kimmon juhannus

Nojaan kadun kulmaan

Lehmät lentää

Odotan vaan

Mari on förbi

Utajärven yöt

Kylätie

Tyttö

Sit-down tragiikkaa

Lottovoitto

SaatananSheena

Mikko lähteen Kaliforniaan

Nuori pölvästi

Boris Karloff

Yö-yhtye

Palaset

Eka kerta

encore:

Herra postimies

Pala maata

Veikkaat vaan

Lemmikkihautuumaa

Mä uskon meihin

 

Kävijälaskuri