www.ramopunk.com

Ramopunk-uutisia   Ramopunk-linkkejä  Vieraskirja

Ypö-Viis -etusivu

Ypö-Viis

Kotka palaa jälleen!

Miika Söderholmin haastattelu

Haastattelu on tehty 18.8.05. 

Kiitokset Miikalle!

-M!ka-

Woimasointu julkaiseen Ypö-Viiden Karhulan poikia liven uudelleen, mikä saa tämmöisen Ypö-fanin hykertelemään innosta. Levyn lisäksi Ypöt tekevät vielä keikan 27.8.05 vanhoilla kotikulmillaan Kotkassa… eli kaksin verroin aiheitta esittää muutama kysymys Miika Söderholmille.

"Kotkan Kelmu keksi järjestää "nostalgiabileet" ja pyysivät Ypöjä keikalle. Suostuimme, pöljiä kun olemme. Taas pitää treenata..." 

Miika  (25.7.05)

Ketä vuoden 2005 Ypö-Viidessä soittaa sinun lisäksi?

-Rabbe Johansson, Jari Räsänen ja Mikko Holmström ja minä on se oikea Ypö-Viis, tänä päivänäkin. Eli alkuperäisjäsenet ovat yllättäen selvinneet vuoteen 2005 saakka. Tai selvinneet ja selvinneet; on sitä välillä juovuksissakin oltu. Mutta hengissä ja mukana silti.

Mitkä ovat fiilikset ennen tulevaa Kotkan keikkaa?

-Eipä tässä nyt sen kummempia fiiliksiä ole vielä ehtinyt syntymään, ehkä sitten vartti ennen keikkaa voi alkaa vituttamaan, tiedä häntä.

Viime viikonloppuna harjoitimme itseämme jopa sekä lauantaina että sunnuntaina ja mukavaa oli. Vanha ypösaundi jokseenkin löytyi. Löytyi myös se vanha tuttu herjanheitto ja vittuilu ihan kuin ei mitään paussia olisi ollutkaan. Tosin sunnuntaitreenit alkoivat Rabben määräyksestä jo klo 10 aamulla, mikä on ihan järjetön aika alkaa soittaa rokkia täysillä. Kauhea väsy ja kankkunen. Mutta Rabbe on poliisi, joten toteltavahan se oli. Muuten olisi saattanut häkki heilahtaa.   

 

"Löytyi myös se vanha tuttu herjanheitto ja vittuilu ihan kuin ei mitään paussia olisi ollutkaan."

Miika (18.8.05)

Mikä sai innostumaan tekemään Ypö-Viis keikan Kotkaan, Woimasoinnun julkaisema levykö?

-Olemmeko innostuneita? KELMU:n taholta se pyyntö tuli ja suostuimme, koska meillä ei ole mitään muutakaan tekemistä… Levyllä ei sinänsä ollut mitään yhteyttä keikan kanssa, se oli puhdas yhteensattuma että Hannu alkoi puuhaamaan sitä.

Ypö-Viittä ei voi kehua, että se olisi ollut kovin aktiivinen viimeisen parin kymmenen vuoden aikana. Ainakin yhden keikan olette tehneet Kotkan meripäivillä, parisen vuotta sitten, vai onko niitä kertynyt enemmänkin?

-Ei voi kehua, ei. Mutta ei voi moittiakaan, sillä Ypö-Viis lopetti toimintansa eli hajosi tuossa vuoden 1980 tienoilla. Ei siis ole ollut tarkoituskaan tehdä mitään. Pari muuta keikkaa meripäivien lisäksi on tehty, yksi Isi mitä oli Punk? –festareilla Tullikamarilla Tampereella joskus 90-luvun puolivälissä ja vähän myöhemmin I-klubilla niinikään Tampereella.

 "Poltetaan nyt Kotka ensin ja katotaan sitten mitä muuta olisi mahdollisesti tehtävissä."

Miika (18.8.05)

Onko nyt kyseessä vain tämä yksi keikka, vai voidaanko toivoa, että Ypöt palaisivat keikkailemaan enemmänkin?

-Voisihan sitä samoilla lämpöisillä heittää muutaman muunkin keikan. Ongelmaksi muodostuvat kuitenkin vaatimamme hurjat keikkapalkkiot. Wembley on alustavasti varattu, mutta neuvottelut ovat kesken. Siteeraan tässä Jaria: ”kyl minuu oikeestaa huvittas polttaa Kotka vielä kerran maan tasalle”.  Eli poltetaan nyt Kotka ensin ja katotaan sitten mitä muuta olisi mahdollisesti tehtävissä.

Ypöiltä tulee Woimasoinnun julkaisemana cd-painoksena Karhulan poikia –live. Miten levyn julkaisu lähti liikkeelle?

-Hannu tuli Puustockissa nykimään hihasta ja sanoi että nyt olisi tärkeetä asiaa, pitäis puhua kahden kesken. Ihmettelin mikä nyt voi olla niin saatanan tärkeää vaikka Kallekin alkaa just soittamaan. ”Mä tarjoan sulle drinkin jos tuut vähäks aikaa tonne juttelemaan”.  No okei, mä sanoin ja Kalle jäi näkemättä. Sori Kalle, ei ollu mun vika vaan viinanhimon. Hannu osti mulle gintonicin ja kertoi haluavansa julkaista liven cd:nä, mikä sopiikin hyvin vinyyleihin erikoistuneen levyfirman profiiliin. Minä sanoin selvä on, ja Hannu tarjosi vielä Jägermeisteriä. Kallen toinenkin setti jäi näkemättä, nyt hävettää jo vähän, sori taas Kalle. Kuulin kuitenkin että Kalle oli ollut hyvä.

"Hannu osti mulle gintonicin ja kertoi haluavansa julkaista liven cd:nä, mikä sopiikin hyvin vinyyleihin erikoistuneen levyfirman profiiliin."

Miika (18.8.05)

Voitko tarkentaa mitä julkaisematonta materiaalia Live-levyn oheen on tulossa?

-En voi, koska en vielä tiedä itsekään. Jotain mitä nyt sattuu löytymään kaapeista tai muualta.

Probleemana on, että pitää mennä paikkaan, mistä löytyy sopiva nauhuri jolla niitä nauhoja voisi kuunnella, eikä sinne ole vielä menty. Ensi viikolla mennään varmaan. Joitain nauhoja saattaa olla jestas sentään jopa hukassa. Katotaan nyt mitä saadaan kasaan. Ehkä mitään julkaisematonta ei ole olemassakaan, sitten täytyy vaan tyytyä siihen mitä on. Liven masternauha sentään on tallessa, luojan kiitos.

Enpä malta olla kysymättä sellaista, että onko mahdollista, että Ypö-Viis tekisi vielä uusiakin biisejä julkaistavaksi?

-Kaikki on tietenkin mahdollista, mutta se vaatisi kyllä sellaista työstöä ja muiden aktiviteettien karsimista, että epäilen suuresti. Toisaalta jos muut jätkät alkaa innostumaan tuon kaltaisesta toiminnasta, niin voisin ehkä minäkin innostua. Sisäinen kemia on vieläkin olemassa, se vaatisi vain aika rutkasti kipinää, että ruuti syttyisi. Bändin sisältä sen kipinän on kuitenkin tultava, ulkopuolelta se ei voi tulla.

Jospa sopivat kipinät alkaisivat sinkoilla ja jätkät innostua, kun Kotka palaa 27.8.05. Toivoa sopii ainakin, mutta sekin on jo mielenkiintoista, kun alkuperäinen Ypö-Viis keikkailee elokuun lopulla Kotkassa ja vielä jatkossa ehkä lisääkin. 

Kiitokset Miikalle haastattelusta ja kaikille Ypöille siitä, että bändi on koossa jälleen. 

Ja onnittelun niille, jotka Kotkan keikalle pääsevät. Minä en pääse...

-M!KA-

Kävijälaskuri