www.ramopunk.com

Ramopunk-uutisia   Ramopunk-linkkejä  Vieraskirja

Ypö-Viis -etusivu

Ypö-Viis

Miika kommentoi netin kautta levinnyttä tietoa Ypö-Viiden uusintajulkaisuista

ja Svart Records antaa lisäselvitystä

Share |

Ramopunk-uutiset 24.5.12:

Miika Söderholm kommentoi

Svart Records julkaisee uusintapainoksia Ypö-Viideltä

Svart Records on julkaisemassa Ypö-Viittä osana suurempaa Poko-backkatalookin julkaisusopimusta. Yhtiöllä on tarkoitus  tehdä uusintapainokset miltei kaikesta Poko-punkista 70-luvun lopusta 80-luvun alkuun. Tarkempaa tiedotusta Ypö-Viisistä ja muista Poko-uusintajulkaisuista Svart Records lupailee aika pian. Lähdin kyselemään asiaa Miikalta, kun netin kautta oli tämmöisiä huhuja alkanut kuulua, eikä Miika tuntunut ihan täysillä olevan asian kannalla:

Svart Records on julkaisemassa Ypö-viittä uudelleen. Pitääkö paikkansa?

Näköjään Svart on julkaisemassa vinyylejä uudelleen Ypöiltä. Meiltä ei ole kysytty eikä meille ole kerrottu yhtään mitään. Näyttäisivät olevan alun perin Pokon julkaisuja kaikki. Varmaan jotain Epen touhuja taas.

Mitkä levyt tarkalleen on tulossa julkaisuun. Onko ne 1:1 kopioita vanhoista, vai minkälaisia kokonaisuuksia on tulossa? Onko tietoa aikatauluista? 

No, kun ei meiltä ole mitään kysytty, niin en Svartin touhuista mitään tiedäkään. Minäkin luin sieltä Punk in Finlandista asiasta, kun joku sinne linkitti. Sen ainoastaan tiedän, että vituttaa tommonen.

Mitä olet itse mieltä noiden levyjen uudelleen julkaisusta? Olisiko halunnut päästä vaikuttamaan asiaan, kuka, missä ja miten Ypöjä uudelleen julkaistaan?

Kyllä, olisin halunnut vaikuttaa asiaan. 

Mites Karvalevyjen aikaiset Ypöjen levyt. Niillekin varmaan löytyisi uudelleen julkaisija. Olisiko Ypöillä kiinnostusta antaa jonkun julkaista niitä uudelleen?

Karva-levyjen levyt... no ehkä voisi harkita. Mutta miksi? Ehkä Karva-levyt julkaisee ne itse.

No hyvä syy olisi se, että kysyntää olisi ja olishan se hienoa, että Ypö-Viiden äänitteet leviäisivät useampaan kotiin. Alkuperäiset levyt ovat kallista keräilykamaa, eikä useimmilla ole niihin varaa tai kiinnostusta. Ja olishan se hupaisaa sekin, jos Karva-levyt heräisi henkiin julkaisemaan Ypö-Viittä.

Voisihan se olla hupaisaa, mutta ei tässä nyt taida ehtiä semmosta puuhata.

Ramopunk-uutiset 25.5.12:

Ypö-Viis Puustockissa  2006 (kuva: M!ka).

Svart Recordsilta lisätietoa Ypö-julkaisuista

Netin kautta levinnyt tieto Ypö-Viiden levyjen uusintajulkaisuista perustuu siihen että, Svart Records on ostanut levyjen julkaisuoikeuden Pokolta.

Poko Records omistaa Ypö-Viidelle tehdyt levyt ja osana suurempaa Poko-backkatalooki -julkaisusopimusta Svart Records hommasi oikeudet myös Ypö-Viiden Pokolla tehtyihin julkaisuihin. ”Joissain tapauksissahan levyjen oikeudet palaavat bändille, kun on riittävästi vuosia kulunut, mutta Poko on aikoinaan tehnyt bändin kanssa levyistä sellaiset sopimukset, että masterit kuuluvat heille pysyvästi”, kertoo Svart Recordsin Tomi.

Mistään bootleggaamista ei siis ole kyse ja yhtiöllä on myös tarkoitus olla asiasta yhteyksissä Ypö-Viiteen ja ehdottaa bändille myös omakustanteina julkaistujen levyjen lisensointia uusintajulkaisua varten. Sopimus Pokon kanssa on vasta pari viikkoa vanha ja mahdolliset Ypö-Viiden levyt ovat  tulossa julkaisuun ehkä puolen vuoden päästä, joten sen vuoksi ei Miikaan tai muihin Ypö-Viiden jäseniin oltu vielä ehditty olla yhteyksissä.

 

Kävijälaskuri