www.ramopunk.com

Ramopunk-uutisia   Ramopunk-linkkejä  Vieraskirja

Ypö-Viis -etusivu

Ypö-Viis

 

Share |

Ypöt fiilistelivät Kotka Rockissa

- Artikkelin kirjoitti Kipi -

Julkaistu 30.7.2011

Harvakseltaan keikkoja heittävä Ypö-Viis esiintyi Kotka Rock Festivalissa. Keikan jälkeen bändi suostui antamaan pienimuotoisen haastattelun. Takavuosina Ypöt ovat tottuneet aiheuttamaan hämminkiä lehdistötilaisuuksissaan ja muissa haastatteluissaan. Tämänkään kerta ei tehnyt siihen asiaan poikkeusta.

Ypö-Viis oli festareiden ensimmäinen esiintyjä ja esiintymisaika perjantaina ja kello 16.30 ei houkutellut paikan päälle kuin muutama sata ihmistä paikan päälle. Esiintymisaika ei sinänsä aiheuttanut närää bändin keskuudessa, vaikkakin myöhäisempi ajankohta olisi varmasti houkutellut paikan päälle varmasti enemmän yleisöä. Annetaan poikien kertoa.

- Yleisömenestys yllätti kaikkeen suuntaan. Yleisöä oli kaikissa ilmansuunnissa, mutta ne olisivat voineet tulla lähemmäksi, laulaja Miika Söderholm toteaa.

- Olihan tämä jonkinlainen kotiinpaluu. Olemmehan me toki Kotkassa aiemminkin esiintyneet, mutta tämä oli erityyppinen juttu kuin aikaisemmin. Muistaakseni Ypö-Viis ei ole koskaan Kotkassa festareilla esiintynyt ikinä, basisti Jari Räsänen jatkaa.

- Meripäivillä olemme kerran esiintyneet. Se oli vuonna 2005, Söderholm muistuttaa.

- Se oli kyllä 2002, Räsänen täsmentää.

- Onko siitä jo niin kauan aikaa? Sen muistan, että siellä oli helvetin huonot takatilat. Ei ollut edes valoja eikä penkkejä, Söderholm muistaa.

- Siellä oli 30 litraa vettä ja käsipyyhkeitä. Katsoimme silloin kateellisina Anssi Kelaa, jolla oli paremmat olot takahuoneessa, tosin Kela joutui lapsenvahdiksi, mihin me emme joutuneet, Räsänen kertoo.

Keskustelu kääntyy takaisin aikaiseen esiintymisaikaan. Bändin vokalistille olisi sopinut vieläkin aikaisempi ajankohta.

- Olisi sen voinut työaikaan tehdä, koska virkamiehenä minulla loppuu työaika 16.15. Jouduin ikään kuin ylitöihin. Olisin soittanut mielellään jo kahdelta, Söderholm kuittaa.

- Onhan sitä muutaman kerran käkitty 00.15 ja 00.30, ei sekään kaikkein mukavinta. Olihan tämä tarpeeksi ajoissa tällaisille veteraaneille, että pääsee ajoissa hampaat pesemään ja nukkumaan, Räsänen sanoo.

Ennen keikkaa Ypö-Viis ennätti harjoitella vain yhden vaivaisen kerran. Riittikö se valmistamaan bändin iskuun?

- Ei riittänyt. Ainakin, jos yleisön määrää vertaa, Räsänen sanoo.

- Vaikka kuinka paljon olisimme treenanneet, ei sitä yleisöä olisi ollut sen enempää,  Söderholm toteaa.

- Ei sitä voi tietää. Sana olisi kiirinyt, että ne harjoittelevat ihan sairaasti ja sitten olisi ollut paikan päällä puoli Eurooppaa, Räsänen tuumaa.

Ypö-Viiden keikka jäi tälläkin kertaa vuoden ainoaksi. Seuraavasta keikasta tuskin tietää kukaan, ei edes bändin jäsenet taida sitä vielä tietää. Nähtäväksi ja kuultavaksi jää koska seuraavan kerran Mari pogoaa ja Kotka palaa.

Ypö-Viis soitti Kotkassa näin:

Hyvät pahat sekä ypöt
Me myytiin itsemme
Harjoitus tekee metsurin
Tää on mun musiikkii
Valkolakki
Pelkään pimeää
TV valehtelee
Kuvien kauniit naiset
Rakkauskirjeet
Kaunis poika
Metsään
Hyvästi masentava maanantai
Mikkitelineestä on puolet minun
Kaupunki muistaa nuoria
Energia on A ja O
Mari pogoaa
Kotka palaa

 
 

Kävijälaskuri