www.ramopunk.com

Vihannes-etusivulle

 

Share |

Ramopunk-uutiset 2.6.10:

70-luvun Vihannekset silloin kun asiat olivat paremmin kuin hyvin.  Kuva Jyväskylän Ramokeikalta  29.8.2008 (kuva: Susku Matikainen).

70-luvun Vihannekset pakasteeseen

Jotkut bändin menevät telakalle, toiset naftaliiniin, mutta Vihannekset varmaan pakastetaan.

70-luvun Vihannekset lähti huhtikuussa 2005 liikkeelle näiltä sivuilta, tarkemmin ottaen vielä Pajusen Ramopunk-vieraskirjassa saaman kannustuksen ansiosta. ...ja tänne Ramopunk.comiin tarina nyt sitten Pajusen tiedotteen myötä päättyykin, ainakin toistaiseksi.

Bändi ehti uransa aikana julkaista Mullan alta ep:n ja 70-luvun Vihannekset pitkäsoiton ja oli mukana Jouluräyhää! –kokoelmalla. Lisäksi julkaisuihin voidaan lisätä vielä pari nettisingleä. Vihannekset ehti myös esiintyä monissa ramopunk-bileissä. Keikkahistoriasta löytyy Ramopilkki, Ramokeikka, Elämä on Punk, sekä Ramopunk.com 5v ja 7v-synttärit. 

Syksyllä 2008 70-luvun Vihannekset oli hyvässä nosteessa, muttei oikein ehtinyt saada sitä mahdollisuutta, minkä se olisi ansainnut…

Bändin viimeinen keikka taisi olla 6.3.2009 Ramopunk.com 7v-bileissä. Noiden bileiden ennakkohaastattelussa Vihannes Pete totesi näin ”Bändi on tienhaarassa, ensi vuosi näyttää mihin suuntaan tie lähtee viemään.” Nyt on sitten nähty minne tie vei… Vihannes Kimmo jätti yhtyeen ja vuoden 2009 lopulla oli jo hahmottumassa uusi kahden kitaristin kokoonpano.

Uusi nelihenkinen kokoonpano ei lopulta ehtinyt soittaa yhtään keikkaa, eikä noiden kahden kitaristin nimiä ehditty edes julkaista. Bändin lähtölaskenta alkoi viimeistään siinä vaiheessa, kun Vihannes Pete jätti yhtyeen toukokuussa 2010. Jäljelle jäänyt perustaja ja alkuperäisjäsen Vihannes Pajunen päätti siirtää bändin toistaiseksi sivuun elämästään ja keskittyä bändiä suurempien ongelmien ratkaisemiseen.

Vähän tässä tappiomieliala meinaa iskeä, mutta Ramopunk.com ajattelee positiivisesti ja lähtee siitä, että kyseessä on välivaihe, jonka jälkeen Vihannekset vielä sulatetaan ja nähdään lavalla… Siksi on turha sanoa mitään hyvästejä.

Vihannes Pajunen Ramopunk.com 7v-bileissä 6.3.09 (kuva: Hartza).

Vihannes Pajunen:

Toivotaan parasta jatkossa

Henkilökohtainen ongelma on ollut esteenä bänditoiminnoille. Nuppi ollu viimeset pari vuotta varsin heikossa kondiksessa. Nyt on saatava ajan kanssa homma oikeesti haltuun.

Jos pitkän breikin jälkeen olen varma et pää kestää ja pysyy kuivilla, niin on täysin mahdollista, että kokoan 70-luvun Vihannekset nimellä kokoonpanon. Se tulee olemaan hyvällä kitaristilla varustettu trio. Joka tapauksessa on selvää, että mulla on mm. suhteessa brenkkuun paljon duunia elämässäni. Siis pointtina on se, että nimi 70LV ei välttämättä ole lopullisesti laitettu Mullan alle. Saattaa mennä vuosi, vuosia. Aika näyttää, mutta kaikki on mahdollista, jos saan itseni lopullisesti kondikseen.

Kiitokset kaikille mukana olleille, eritoten Chemolle ja Petelle ja kaikille kannustajille ja diggareille. Toivotaan parasta jatkossa ja aika näyttää aikanaan.

Ja jottei homma olis epäreilua, on tietenkin mainittava, että nää salakitaristit olivat Bullshit-Eikka ja Nixonix-Jonttu. Jättikiitos ja jättianteeks molemmille!

Hyvät kesät kaikille!

Vihannes Pajunen

(2.6.10)