www.ramopunk.com

Vihannes-etusivulle

 

 

Share |

Ramopunk-uutiset 19.3.10:

Chemo Hop.

Jeken Ramopunk.com 7v-bileissä 6.3.2009ottamaksi väitetty kuuluisa ja kiistelty kuva (vasemmalla) Chemon hypystä 70-luvun Vihannesten keikalla. Valokuvalla on oma nettisivu täällä.

Kaksi kitaristia korvaa Chemon 70-luvun Vihanneksissa

Skenessä on jo pitemmän aikaa ollut tiedossa, että Chemo on jättämässä 70-luvun Vihannekset ja tilalle on tulossa kaksi uutta kitaristia. Ehkä Chemon soiton korvaaminen vaatii kaksi kitaristia, tai ehkä sitten nämä kaksi kitaristia hyppäävät yhteensä yhtä korkealle, kun Chemo hyppää. Jos nyt Chemo on edes korkealle hypännyt. Siitäkin on olemassa erilaisia näkemyksiä. Chemo itse epäilee, että kahta kitaristia tarvitaan siksi, että soittovirheiden määrä on haluttu pitää vakiona.

Kahden kitaristin vaikutusta yhtyeeseen on vielä vaikea mennä arvioimaan, sillä edelleenkään Vihannekset eivät suostu paljastamaan uusien kitaristien nimiä. Vihannes Pajunen perustelee pitkään jatkunutta salamyhkäisyyttä näin: "Kysymyksessä ei ole ollut tahallinen tiedon panttaaminen, mutta olen halunnut, että kokoonpano vakiintuu, ennen kuin sitä aletaan julkistaa. Eihän tässä mitään koesoittoja tms. ole ollut, eikä ketään ole vaihdettu tms. Olen vain halunnut katsoa hommaa rauhassa loppuun asti, onko toi sopiva porukka."

Kitaristien henkilöllisyys paljastunee vasta ensimmäisellä uuden kokoonpanon keikalla toukokuussa," lisää basson varressa jatkava Vihannes Pete, "Tule, näe ja koe uusi isompi 70-luvun Vihannekset!"

"Yllätyksekseni ehkä huomasin, että se bändikemia on ihmeellinen juttu. 2005 Vihannekset lähti toimimaan kuin ajatus, me vaan soitettiin. Sit tuli Problemsia? ym. bändikuvioita, jotka sotki meidän bändiä. Aika ja into ei vaan riittänyt kaikkialle," Pohtii Vihannes Pajunen, "Nyt oon tehnyt päätöksen, et vedetään vain 70LV:tä, eli panostetaan suht täysillä. Hyvä pohja on jo laskettu, nyt eteenpäin! Parit peruskuvatkin räpsästiin pois alta ja keikat sovittuna 8.5. Känkkäränkässä Vuohijärvellä ja 10.7. Ramopunk- piknikillä Haukivuorella."

Chemo:

Jäähyväiset Vihanneksille

Jouduin toteamaan, ensin itselleni ja sitten myös muille, että tässä kohtaa aika ei riitä kaikkeen mitä haluaisi. Tässä tapauksessa 70-luvun Vihanneksissa kitaroimiseen. The Silver Hawks on luvannut tehdä kolmannen pitkäsoiton ensi kesäksi, ja sen materiaalia sävelletään ja treenataan parhaillaan. Lisäksi Joey & Tappajatomaateilla on levy työn alla. 70LV vietti hiljaiseloa silloin kun nämä sitoumukset muodostuivat, ja nyt kun bändi alkaa taas olla valmis toimintaan, on kalenteri niin täynnä kaikenmoista, että ei vain ehdi.

Koska en halunnut olla jarrumiehenä 70LV:n toiminnalle, katsoin että on parempi antaa tilaa muille. Vihanneksena olo on ollut todella hauskaa ja antoisaa, ja kyllähän pitkäsoiton mieluusti allekirjoittaa vieläkin. Mistään riidoista tai henkilökemioista tässä ei siis ole kyse - päinvastoin, Peten ja Peten kanssa on aina ollut rentoa ja mukavaa touhuta.

On helppoa toivoa bändille hyvää jatkoa: hyvää jatkoa, Vihannekset! Tulevia tuotoksia odotellessa. Skenessä nähdään!

Chemo

(19.3.10)