www.ramopunk.com

Vihannes-etusivulle

 

Lisää Vihanneksia!

Mikä mies on Vihannes Chemo?

Julkaistu Ramopunk-uutisissa  (7.6.05)

70-luvun Vihannesten lukumäärä kasvoi neljään, kun Vihannes Chemo liittyi bändiin toiseksi kitaristiksi. Hän on vuosimallia 69 oleva kirkkonummelainen, joka on puuhannut bändeissä 15-vuotiaasta lähtien ja sitä ennen taustalla on ollut mm. pianon soittoa.

Nykyään hän soittaa Vihannesten lisäksi myös surf/rautalankabändissä nimeltä The Silver Hawks. ”Tämän kokoonpanon kanssa olimme mm. hiljattain mukana amerikkalaisen Rickshaw Recordsin The Clash-surftribuuttilevyllä Charlie Does Surf, kertoo Chemo.

Mikäpä on rautalankamiehen suhde ramopunkkiin? Siihen Chemo vastaa näin:

Ramones on vanha lempparibändini, ja ramopunk onkin minulle erittäin tärkeä musalaji - olin aktiivisesti seuraamassa Suomen vilkasta ramopunk-elämää 90-luvun alussa. Silloin itse asiassa myös soitin bändissä nimeltä Kimi5, jota tänä päivänä kutsuttaisiin varmuudella ramopunk-bändiksi: orkkismatsku oli juuri tätä tyylilajia ja covereihin kuului Ramones-kipaleitakin. Tuo yhtye ei koskaan levyttänyt, mutta teimme kuitenkin jonkunkin verran keikkaa silloin.”

Pakkohan Vihanneksista oli kiinnostua - aika harvoin soittajia hakee artisti, jonka aikaisempaa tuotantoa löytyy omasta levyhyllystä kohdalta erittäin paljon kuunnellut levyt.

Vihannes Chemo

Kimi5:n jälkeen Chemo on ehtinyt soitella monenlaista musiikkia, mutta ramopunk jäi jäänyt mieleen pyörimään: ”Takaraivossa on kytenyt ajatus, että josko se ramopunkbändi pitäisi vähitellen perustaa”, Chemo miettii, mutta bändin perustaminen sai jäädä, kun näköpiirin ilmestyi Vihannes Pajunen

”Ihan ensimmäinen havaintoni Vihanneksista ja siitä, että mukaan saatettaisiin kaivata lisääkin soittajia, tapahtui erään Ramopunk-uutissivuston kautta, eli osasyy tästä kuuluu medialle,” kertoo Chemo siirtymisestään vihannesosastolle, ”pakkohan Vihanneksista oli kiinnostua - aika harvoin soittajia hakee artisti, jonka aikaisempaa tuotantoa löytyy omasta levyhyllystä kohdalta erittäin paljon kuunnellut levyt. Otin yhteyttä Pajuseen, ja meikäläisen speksit, prätkärotsi, Converset, Mosrite, Marshall-stäkki jne. tuntuivat osuvan kohdalleen. Tästä on hyvä lähteä".

 M!ka