www.ramopunk.com

Vihannes-etusivulle

 

Pajusen uusi bändi:

70-luvun Vihannekset

Julkaistu Ramopunk-uutisissa  (28.4.05)

"...Ja lähde Valamoon, kamoon.

Valamoon, kamoon

Äijät sinne saapu

 jäi omaisuudeks kaapu

Valamooon. Kamooon..."

(70-luvun vihannekset: Valamoon)

Rehtoreista äskettäin potkut saaneen laulaja Petri Pajusen "Valamon retki" jäi lyhyeksi. Nyt mies puhkuu jo intoa uuden bändin alkaessa muotoutua. Uutinen bändin kokoamisesta ehti olla Ramouutisissakin vain päivän, kun miehet näyttäisivät olevan jo kasassa. "Tää voi edetä nopeemmin kuin ois uskonukaan", Pajunen ihmettelee itsekin. Näillä näkymin kokoonpano on seuraava: Pete: kitara, toinen Pete: basso, sekä Pajunen: rummut ja laulu.

"Rumpalit on räjähtelevää sorttia ja lähtee bändistä pahalla hetkellä ku kukaan ei niitä huomaa, kuuntele, eikä osaa arvostaa."

Pajunen (70-luvun vihannekset)

Pajusesta näyttäisi siis tulevan ramopunkin Remu, eli  laulava rumpali. "Hoidan ite noi rummut ku ne rumpalit on räjähtelevää sorttia ja lähtee bändistä pahalla hetkellä ku kukaan ei niitä huomaa, kuuntele, eikä osaa arvostaa", perustelee Pajunen itsensä valintaa rumpaliksi, "pitää sitte livenäkin vetää kannut lavan etuosaan. Kaikki vaan rivissä." Pienen varauksen Pajunen vielä Remun rooliin heittää: "Ainut varma on et soitan rummut ite, eikä sekään oo ihan varmaa."

Bändin nimi on 70-luvun Vihannekset. Mistäpä syntyi bändin nimi? 

"Nimeen ei sisälly mitään mystiikkaa, saatikka etymologiaa tai huumoria. Se on juuri sitä, mitä se on", Pajunen toteaa, "Se oli elämäni parasta aikaa ja silloin Tapiolan Heta-kaupan värikäs vihannestiski oli paljon hienompi kuin nykyisten supermarkettien. Nykyaika on hengetöntä, kaipaan Kekkosta ja poliittisia keskusteluja. Rokkiakin joutui vielä etsimään."

"...Tee nyt mitä tykkäät
Se haave-elämäs nyt käynnistyy
Ja jos ei onni löydy nytkään
Se ei oo ainakaan mun syy
Okei, mä odotan, okei, mä odotan, okei mä odotan..."

(70-luvun vihannekset: Saat multa vuoden)

Vaikka aivan valmiita biisejä ei olekaan, niin melkein. Tällaisia biisejä löytyy: Valamoon, Älä niele purkkaa vaan jytää, Saat multa vuoden, Olen munaton, Sit sä tulit oikeesti hulluksi, Yritin tehdä kauniin laulun, Istutin omenapuun ja Kaikenlaista. "Ja sävellyksethän on tietenki helvetin hyviä, nättejä ja meneviä", Pajunen hymähtää. "Sitte tehään ramopunk-sovitus Rukoillaan äiti (olen kypsä nyt) -biisistä. Siis tää Scorchersin Pray For Me Mama (I'm a Gypsy Now)..."

"Jos joku haluu mukaan ni vielä mahtuu junaan", toteaa Pajunen vielä lopuksi, "tää ei oo kirkossa kuulutettua, mutta nyt lähettiin näköjään liikkeelle ja hyvältä tuntuu. Nyt tehdään eikä jahkailla."

M!ka