www.ramopunk.com 

Jari-Pekka Laitio-Ramonen kolmas Ramones-kirja.

Uusi suomalainen Ramones-muistokirja julki

Ramones: Soundtrack Of Our Lives

Alkukesästä 2009 julkaistiin New Yorkissa virallisesti Joey Ramone Birthday Bash -muistotapahtumassa kolmas kauhajokelaisen Jari-Pekka Laitio-Ramonen tekemä kirja, Ramones: Soundtrack Of Our Lives. Teoksessa kirjailija halusi keskittyä siihen tärkeimpään, Ramonesin musiikilliseen perintöön.

- Varmasti jokaisella bändillä on Ramonesin tavoin jäsenten välisiä riitoja. Ne halusin pitkälti jättää teokseni ulkopuolelle, ja antaa muiden tahojen käsitellä niitä. Ramones: Soundtrack Of Our Lives on todellakin muistokirja Joeylle, Dee Deelle ja Johnnylle.

Materiaalista noin 85 %:a on aiemmin missään julkaisematonta materiaalia. Kirjassa ovat mukana kaikki neljä elossa olevaa Ramones-jäsentä. Kolmesta rumpalista alkuperäinen eli Tommy Ramone teki kirjan avaustekstin.

Johnny Ramonen vaimo Linda Cummings, Jari-Pekka Laitio-Ramone 

ja kirjan teossa eniten avuksi ollut Maria Montoya-Kaye.

MC5, Misfits ja Sex Pistols

Maailman suurimpia Ramones-sivuja vuodesta 1995 lähtien ylläpitäneen miehen kirjassa Ramones-muistojaan ja mielipiteitään kertovat musiikkialan konkareista esimerkiksi Johnny Thunders & The Heartbreakersin Walter Lure, MC5:n Wayne Kramer, Sire Recordsin perustaja Seymour Stein, maailman kuuluisin rockDJ Rodney Bingenheimer sekä niin Jimi Hendrixin, Janis Joplinin, Carlos Santanan kuin Ramonesinkin tuottajana tunnettu Glen Kolotkin.

Punkmusiikin edustajia Ramones: Soundtrack Of Our Livesin sivuilla on mm. Misfitsistä, Black Flagista, Sex Pistolsista, UK Subsista ja Agnostic Frontista.

Suomalaisartisteista ääneen pääsevät niin Eppu Normaalin Pantse Syrjä ja Aku Syrjä, heidän jälkeensä on Himanesin Sakun, Rikun ja Akin haastis, ja lisäksi mm. Apulannan Toni Wirtanen, Disco Ensemblen Miikka Koivisto, Zen Cafen Samuli Putro, Ismo Alanko, J. Karjalainen ja Eero Raittinen.

Useat metallimuusikotkin kertovat miten Ramonesin vaikutus näkyy hevibändeissä.

- Heihin lukeutuvat Kreatorin Mille Petrozza, Opethin Mikael Åkerfeldt, Volbeatin Jon Larsen, Obituaryn Frank Watkins, Nightwishin/ Tarotin Marco Hietala sekä Mokoman Marko Annala ja Janne Hyrkäs, listaa Laitio-Ramone.

Ramones: Soundtrack Of Our Livesissä olevista eri rockin tyylilajien edustajista muutamia esimerkkejä ovat Hellacopters, Guns N'Roses, Turbonegro, NoMeansNo ja Therapy?

295 valokuvaa

224-sivuinen kirja sisältää yhteensä 295 kuvaa/ piirrosta, joista 1970-luvulla otettuja Ramones-otoksia on 25.

- "Talkoohengessä" mukaan lähti myös arvostettuja ja minun pitkältä ajalta tuntemiani ammattikuvaajia, joista yksi on Ramonesin ohella mm. Madonnan ja REMin promokuvia ottanut George DuBose. DuBoselta Laitio-Ramone sai monia Ramonesin promosessioista ylitsejääneitä harvinaisia otoksia sekä ainoan virallisen promokuvan, jossa on mukana kahdella Ramones-keikalla soittanut Blondien Clem Burke.

Johnny Ramonen Linda-vaimoa Laitio-Ramone haastatteli Los Angelesissa vuonna 2007. Linda antoi kirjaan kuvia hänen ja Johnnyn häistä sekä heidän kotoaankin. Linda kertoo näkemyksensä myös kuuluisasta Joey-Johnny-Linda-triangelidraamasta.

Kirjaa kuvitti myös National Lampooniin ja Punk Magazineen piirtänyt sekä Dirty Duck –sarjakuvaa 40 vuotta tehnyt Bobby London. Dirty Duckia on julkaistu kuukausittain Playboyssakin vuodesta 1977 lähtien.

Osa kirjan tuotosta ohjautuu Juliana von Wendtin säätiölle syöpätutkimuksiin ilman eläinkokeita.

Kirjan hinta on 20 euroa. Tilaus hoituu helposti esimerkiksi tilimaksuna tilille: 473040-2157690 tai lähettämällä rahaa osoitteeseen: Jari-Pekka Laitio-Ramone, Kevättie 4, 61800 KAUHAJOKI.

Kävijälaskuri