www.ramopunk.com

Ramopilkkifutis

Haastattelussa Sami Väisänen

Haastattelu on tehty 20. tammikuuta 2005.

Kiitokset Samille!

M!ka

 

5.3.05 Juvalla järjestetään Ramopunk-tapahtuma, missä rock-tapahtuman lisäksi pilkitään kilpaa ja ja pelataan hankifutista!

 Tapahtuman puuhamieheltä Sami Väisäseltä piti vähän kysellä  lisävalaistusta tästä "ei-ihan-niin-tavallisesta" ramopunk-tapahtumasta.

 

Mistä sait ajatuksen ramopunkin, pilkkikisan ja hankifutiksen yhdistämisestä?

Idea ramopilkistä tuli puhtaasti sattuman kautta M!kan vieraskirjasta. Alun perin jonkun, ilmeisesti huulena heittämä juttu jäi pyörimään päähäni.  Esitin asian hotellin Kössille ,joka innostui asiasta ja ehdotti, että samallahan voisi pelata myös hankifutis-matsin.

Oliko Hotelli Juvan suostuttelu mukaan hankalaa?

Ei. Hotelli Juva oli alusta asti asialle myötämielinen.

Entäs Luonteri Surfin värvääminen illan pääbändiksi?

Kyllä. Sain tehdä ihan oikeasti töitä kääntääkseni Kössin pään! Tein Tampereella jopa ”5.3 jooko?” -julisteen, jonka paljastin lavalle Luonteri Surfin keikan aikana…Kössiltä tais mennä uikkarit vaihtoon naurusta. Huonoksi onnekseni Luonterit soittivat juuri Bändi joka ei soita-biisiä.

Luonteri Surfin ohella esiintyy myös Outside. Bändi taitaa olla sinulle tuttu entuudestaan, mutta mistä?

Ensikohtaamisemme oli kesällä –04 motoristien kokoontumisajoissa Keuruulla. Oltiin kavereiden kanssa särpimässä olusia tapahtumapaikan ”baarissa”, kun bändi aloitteli soittoaan. Joitain biisejä myöhemmin ilmoille tärähti Siinä on punkkari, siitä tulikin sitten hikinen loppu-ilta…

Esittelehän vähän Outsidea. Ramopunk-bändihän se ei ole,  jos olen oikein käsittänyt?

Outside on kotoisin Keuruulta, Keski-Suomesta. Bändiin kuuluu viisi noin kolmekymppistä, mukavaa heppua.. Ohjelmisto koostuu noin 80 lainakappaleesta, sisältäen pääosin Hurriganes ja Ramones pohjaista perusrokkia.

Ramonesilta mukana on mm. The KKK Took My Baby Away, Havana Affair, Pet Semetary ym. Kotimaisista ramo-bändeistä ohjelmistossa mm. Pojat, Luonteri Surf ja Ne Luumäet. Tätä bändiä ei kannata missata.

 

Juvalla pelataan hankifutis-ottelu bändit vastaan fanit. Kerrotko tästä vähän lisää?

Jep, Tarkoitus on kasata kaksi joukkuetta, toiseen Bändit ja toiseen bändärit. Peliaika on 2 x13 minuuttia.  Joukkueiden kokoonpanosta, kentän koosta ym. lisää lähempänä.

Oletko itse mukana fanien joukkueessa?

Jep! Jos taitoni ei riitä kentällä, siirryn valmentajaksi.

Onko jo tietoa muista pelaajista. Luonteri Surfistahan taitaa ainakin löytyä pelaajia?

Joukkueiden kokoonpano on vielä vaiheessa, mutta uskon bändijoukkueen olevan

taitava ja nimekäs.  Alustavien tiedustelun mukaan bändijoukkueeseen saataneen pelaajia ainakin Luonteri Surfista, Himanesista ja Kimmo Liskomäen Pitkistä Kalsareista.

 

Entäpä pilkkikilpailu. Poikkeaako ramopunkpilkki tavallisesta pilkkikilpailusta?

Ramopunkpilkki eroaa tavallisesta pilkkikilpailusta siinä, että siellä on mukavia kavereita, siellä hymyillään, aurinko paistaa, jäällä on valmiita reikiä, koko lysti on ilmaista, eikä kukaan ole kateellinen toisilleen kalansaaliista.

 

Juvan ramopilkkifutis sattui samalle launataille kun Haukivuoren Hankirock, jossa esiintyvät Himanes ja Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit. Harmillinen yhteensattuma. eikö mitään muuta mahdollisuutta ollut kuin tuo sama viikonloppu?

Tämä on asia, joka meinasi ihan oikeasti viedä yöunet. Olen erittäin pahoillani keikkojen päällekkäisyydestä, mutta näin nyt vaan kävi.

Päivää ennen ramopilkkifutiksen uutisointia sain tiedon, että samana päivänä vain 50 kilometrin päässä Juvalta järjestetään Hankirock. Hotelli Juvan kanssa yritimme siirtää ramopilkkifutista toiseen ajankohtaan, mutta heidän keväänsä on jo loppuunmyyty, eli tämä oli ainoa mahdollinen sauma järjestää tapahtuma Juvalla.

Onko tämä edes mahdollista, että Etelä-Savossa kaksi eri tahoa järjestää Ramo-punk tapahtumaa samalle päivälle toisistaan mitään tietämättä! Ei lienee väärin sanoa, että Etelä-Savo on Suomen virallinen ”Ramo-lääni”.

No, siitä Etelä-Savossa sekä Juvalla, että Haukivuorella oltanee yhtä mieltä, mutta ”läänin” pääkaupungista voidaan kyllä olla kahta mieltä!

"Juvan ja haukivuoren keikat on samana päivänä se on vaan hyvä", Totesi Hankirockin puuhamies Viljo Ikävalko, "Tuun kyllä ramopilkkiin päivällä..." Eli sovussa Etelä-Savossa siis 5.3. kahden tapahtuman voimin juhlitaan.

M!ka