www.ramopunk.com

Haastattelussa:

Ramones-keräilijä Timo Pullinen

Osa 1.

Ramones-keräilijä Timo Pullinen - Osa 2.

 

M!kan Ramopunk-uutisten Kiertävä toimittaja haastattelee tällä kertaa keräilykärpäsen puremaa Ramones-fania, Pullisen Timoa, josta on ollut näiden sivujen vieraskirjassa jo puhettakin. Selvitetään siis, mikä Timo on miehiään ja mitä kokoelma on syönyt.

-Hannu W-

 

Kerroppa ihan alkuun, mistä ja koska tämä keräilyinnostus alkoi, miksi juuri Ramones ja mikä oli ensimmäinen Ramones-levysi?

- Kaverini oli ostanut aikoinaan Ramojen ekalevyn ja käydessäni hänen luonaan kylässä sitä tuli kuunneltua. Tämä tapahtui '76 tai '77. Mistäpä  tätä näin jälkikäteen tarkalleen muistaa. Se vain jotenkin kolahti ja tuli sen jälkeen ostettua aina uusi levy niiden ilmestyttyä.

Eli voisi sanoa, että olet kuunnellut Ramoja käytännössä alusta asti. Minkä kokoinen kokoelmasi on tällä hetkellä?

- Se käsittää tällä hetkellä n. 1250 eri artikkelia. Levyjä, CD, kasetteja ym. musiikkitallenteita on n. 730 kpl. Loput ovat julisteita, konserttilippuja, backstage-passeja, valokuvia yms.

Suomessa ei liene yhtä laajaa kokoelmaa kenelläkään tällä hetkellä?

- Nähdäkseni minulla on tällä hetkellä Suomen laajin Ramones-kokoelma. Saattaa muitakin löytyä mutten ole kuullut.

Entä ulkomailla?

- Hyvinkin maailmalta voi löytyä isoja Ramones-kokoelmia, valitettavasti monet internetsivustot ovat aika suppeita. Saatuani omat internetsivut  kuntoon uskon saavani asiasta lisätietoa yhteydenottojen merkeissä.

Kuinka paljon uutta tavaraa löydät nykyään noinkin laajaan kokoelmaan ja mistä sitä löytyy?

- Vaihtelevalla menestyksellä. Tänä vuonna olen ostanut vähän yli 40 kpl musiikkiäänitteitä. Sen lisäksi n. saman verran muuta materiaalia (julisteet, valokuvat ym.) sekä n. 150 erilaista lehtileikettä ympäri maailmaa (niistä en onneksi pidä kirjaa)

Pesäpallomailat, paperiveitset sun muut '70-luvun promo tarkoitukseen tehdyt tavarat löytyvät kokoelmastasi, mutta onko jotain erityistä haussa nimenomaan muiden kuin levyjen osalta?

- Kultalevy oli hakusessa vajaa vuosi sitten (Ebay:n huutokaupassa), mutta toinen tarjosi enemmän. Samoin kävi konsertissa bändin takana olleelle seinäkankaalle. Koko olisi ollut ehkä n. 4*20 m. Harmittaa tietysti, kun  tällaiset herkut menevät sivusuun, mutta kaikkea ei valitettavasti voi saada  koska maailmassa on muitakin Ramones-keräilijöitä.

Ramones-levyjen arvo on kasvanut vuodesta toiseen aika paljonkin, reportterikin muistaa tilanneensa promo-seiskatuumaisia Jenkeistä joskus '80-luvun loppupuolella kolme taalaa kappale (ja taala oli tuolloin halpa, nelisen markkaa) ja Baby, I love you 7":n Englantipainosta oli kaikki divarit täynnä. Eikä nuo Japsi-sinkutkaan aina ole maksaneet kahdesta seitsemään sataa taalaa kappale. Oletko ikinä arvioinut, minkä arvoinen kokoelmasi olisi nykyhinnoilla?

- Kokoelman arvoa on tarkalleen paha sanoa sillä siinä on muutamia ainutlaatuisia tuotteita ja eräitä esineitä liikkuu markkinoilla erittäin  harvoin, joten niiden hinta on hieman hakusessa. Mutta sanottaisiinko kuten eräs henkilö aikoinaan että n. 30 donaa (pitäisi olla aina takataskussa), mutta oma arvioni on n. 20 donaa.

Aiot asettaa kokoelmasi kaiken kansan ihailtavaksi. Ensin osa kokoelmastasi on näytillä levymessuilla Turussa 2.10. ja sitten myöhemmin avautuvat nettisivusi, jonne tulee käsittääkseni kuvien kera käytännössä  koko kokoelmasi?

- Näin on. Messujen suunnittelu on alkutekijöissä, mutta kyllä se  saadaan kunnialla hoidettua. Tarkoitus on laittaa nettisivuille esille koko kokoelma. Kuvia tulee arviolta 1800 kpl, koska osasta tuotteista tulee kaksi kuvaa. Vinyylin kansikuva sekä etiketin A-puoli.

Ehditkö kerätä yhtään mitään muuta vai viekö Ramones kaiken aikasi?

- Olen lopettanut muut keräilyhommat (Lehtien, postimerkkien ja muiden bändien keräämisen). Tämä syö kaiken ajan ja kiitettävästi rahaa.

Mitenkäs nämä suomalaiset ramopunk-bändit, Ne Luumäet, Pojat etc. kolahtavat?

- Ne Luumäkien vinyylit pitäisi olla kaikki. Muista bändeistä löytyy muutamia levyjä.

Jatketaan juttua tästä kunhan Timo saa nettisivunsa auki…

-Hannu W-

...Ja haastattelu jatkuu täällä:

Ramones-keräilijä Timo Pullinen - Osa 2