M!kan RamoPunk-SiVuT

Danny seis!

Pojat vs. "Pojat" artikkeleita

Pojat-Warner-kirjeet sisällysluetteloon

  

Poikien vastine Warnerin ensimmäisen vastauksen väitteisiin

Hyvä Vesa Aittomäki, Jive Väänänen ja Juha Tanskanen,

Jos asiamme on vielä Jivelle ja Juhalle outo, tämän luettuanne tiedätte hyvinkin tarkkaan mistä on kyse.

Tuntuu jotenkin kurjalta, kun suhtautuminen pyyntöömme lakata käyttämästä Pojat-nimeä otetaan Warner -leirissä vastaan noin yliolkaisesti, vähätellen ja vähintäänkin kummallisin perusteluin. Tästä syystä ja koska kuvioon kuuluu mitä ilmeisimmin muutakin Pojat –konseptin suunnitteluväkeä, lähetämme tämän nyt teille kaikille kolmelle.

Seuraavaksi muutama kommentti Warnerin edustajan Vesa Aittomäen vastineeseen, joka löytyy kokonaisuudessaan tämän dokumentin lopusta.

Lainaus 1:

” ’Pojat’ on yleisnimi eikä sen käyttöä näissä yhteyksissä käsittääksemme voida estää. Näin ollen emme koe osaltamme tarvetta ryhtyä minkäänlaisiin toimenpiteisiin.”

Kommentti:

Yleisnimi? Käyttöä ei voi näissä yhteyksissä käsittääksemme kieltää? Jos näin on/olisi(?), kuinka pelaa moraali tällaisissa kysymyksissä? Onko mielestänne niin, että jos ei voida estää, niin antaa palaa? Ja kun kuitenkin tilanne on se, että emme ole mihinkään ”ameeriikan malliin” hakemassa rahallista korvausta, vaan sitä, että rehellisesti myönnetään tapahtunut virhe ja tehdään korjaus eli ei käytetä enää selvästi päällekkäistä ja sekaannusta aiheuttavaa Pojat –nimeä kyseisestä Danny/Aro/Kansa kokoonpanosta.

Kysymysmerkiksi nousi myös, että olisitteko vastanneet samalla tavalla, jos olisitte huomanneet ottaneenne vahingossa (?) käyttöönne kokoonpanon nimeksi vaikka jonkun toisen suomalaisen ”yleisnimen”, kuten esimerkiksi Yö, Dingo, Yölintu, Tehosekoitin, Apulanta...?

Lainaus 2:

”Koskien oikaisuvaatimuksianne haluaisin selventää muutamaa seikkaa Warner Music:in osalta.

Warnerin julkaisema Dannyn Markku Aron ja Tapani Kansan levyä on markkinoitu artistien omilla nimillä, "Pojat" on levyn nimi.”

Kommentti:

Tätä ei varmastikaan tarvitsisi tässä kommentoida, riittänee kun katsoo myöhemmin tässä dokumentissa olevia esimerkkejä ja kuinka tämä väittämänne ”levynnimi” on ottanut itselleen oman elämän kokoonpanon nimenä. Ja vallannut levynkannesta neljäsosan. Kuitenkin kannattanee jo tässä alustaa aihetta:

Kävimme kysymässä tuota kyseistä levyä paikalliselta (Tampere) Sokokselta ja Anttilan Mega Storesta. Kysymys mikä myyjälle esitettiin kuului suurinpiirtein ”onko teillä sitä Dannyn, Tapani  Kansan ja Markku Aron yhteistä kokoelmalevyä?”, Pojat nimeä ei siis vielä tässä vaiheessa käytetty tai myyjää tahallaan ohjattu kyseiseen suuntaan. Ja kun levyä ei näillä tiedoilla löytynyt, niin sitten vasta annettiin lisätietona ”Pojat” ja johan alkoi löytyä. Tilauslistat/varastosaldot koneella kun löysivat kyseisen levyn kummassakin liikkeessä vain nimellä Pojat (toisessa kaupassa levyä ei tosin hyllystä löytynyt, vaikka varastolista sanoi 1kpl. Ja kun sitä ei löytynyt, myyjä totesi, että olisi laittanut sen hyllyssä ehdottomasti kohtaan Pojat. Lupasi kuitenkin tilata.). Kummallista eikö totta, varsinkin jos te olette sitä kaupitelleet ja markkinoineet nimellä Danny, Aro ja Kansa, ettekä ollenkaan nimellä Pojat. Ja kun omin silmin olemme nähneet nuo kauppojen tilauslistat (Artisti: Pojat…), ne kun varmaankin perustunevat Teidän ilmoituksiinne mitä on tarjolla?

Mielestämme tässä on selkeästi lanseerattu sekä levy-yhtiön ja keikkamyyjän toimesta kyseinen kolmikko nimellä Pojat, samaan tyyliin kuin ”Mestarit areenalla” tai ”Leidit lavalla”. Vai mitä sanot seuraavista otsikoista:

(vai onko näissäkin käsitetty vahingossa samalla tavalla väärin?)

ILTA-SANOMAT -UUTISARKISTO:

Pojat valloitti yleisönsä

Dannyn, Tapani Kansan ja Markku Aron muodostaman Pojat-kolmikon ensiesiintyminen tapahtui lauantaiyönä Vuokatin Katinkullassa Sotkamossa ja yleisö oli myyty.

-Olisimme me varmaan aikaisemminkin voineet esiintyä yhdessä, jos vain olisi joku älynnyt pyytää, Tapani Kansa muistutti.

-Sitä vain aina luullaan, että artistin ego on niin suuri, ettei lavalle mahdu muita samaan aikaan, Danny mietti.

Konsertin alussa Markku Aron mikrofoni mykistyi. Hän ja Tapsa vuorottelivat hetken yhdellä mikrofonilla ja yleisö antoi aplodit ongelman saumattomasta selvittämisestä.

Ensiesiintyminen saattoi olla Poikien ainut yhteisesiintyminen. Jatko on vielä auki.

(iltasanomat.fi 4.2.2002)

-----------------------------------------------------

Pojat-kolmikko koossa taas!
Tapani Kansa, Markku Aro ja Danny ovat yhtä kuin Pojat-kokoonpano. He esiintyivät ensimmäisen kerran helmikuun alussa 2002. Paikkana oli Vuokatin Katinkulta Sotkamossa, jonne kolmikko palaa jälleen kahden viikon päästä. Helmikuun ensimmäisenä järjestettävä konsertti on vasta kolmas Poikien yhteiskeikka.

-Tää Pojat-homma on oikeastaan sellainen vitsi. Positiivinen vitsi, Tapani Kansa naurahtaa.
Leikkiä tai vitsiä, Pojat on ollut artisteille myös eräänlainen henkireikä. Keskenään Tapsa, Danny ja Make pääsevät kunnolla irrottelemaan.
Poikien laulut koostuvat 1960- ja -70 -lukujen hiteistä, joita jokainen on saanut keikoillaan esittää satoja ja taas satoja kertoja.
-Samat nostalgiset tunteet meillä esiintyjilläkin tulee pintaan kuin yleisölläkin, Make miettii.
Poikien tulevaisuus ulottuu tällä hetkellä vain esiintymiseen Sotkamossa. He eivät aio tehdä jättikiertueita Mestareiden tapaan.

(iltasanomat.fi 17.1.2003)

-------------------------------------------------------------------------------

Lisäksi esimerkiksi Dannyn virallisilla sivuilla www.danny.fi on mm. mainittu seuraavaa:

Pojat esiintyvät Katinkullassa 2.2.2002. Pojat -kokoonpanossa laulavat Dannyn lisäksi Tapani Kansa ja Markku Aro.

-------

20.7. Kiuruveden Vihreät Niityt -iskelmäfestivaaleilla Pojat-kokoonpano nousee yhdessä estradille toisen kerran ja suosio on taattu.

-------

Warner on julkaissut 20 suosikkia -sarjassa uuden Danny kokoelman nimeltä "Amado Mio". Sarjassa Alkuperäiset klassikot Warner on julkaissut tupla-CD:n, jossa on Pojat-kokoonpanon eli Markku Aron, Tapani Kansan ja Dannyn suurimmat hitit.

-------

www.danny.fi:n kysymyspalstalta:

Pojat
13.01.2003 lähettänyt : Kaija
Esiintyykö Pojat siis Kuusamon vai Vuokatin Katinkullassa? 
RITVA VASTAA:
Pojat esiintyvät Vuokatissa. Menivät Katinkullat sekaisin.

Ritva :)

----------

Pojat
15.01.2003 lähettänyt : Taina
Nähdäänkö Poikia Järvenpäässä. t.Taina 
RITVA VASTAA:
Pojat-kokoonpano ei lähde kiertueelle vaan esiintyy vain muutamissa erityistapahtumissa, joten Järvenpää(kään) ei ole heidän tulevien esiintymisten listalla. Ainoa tiedossa oleva esiintyminen tänä vuonna toistaiseksi on uutisissa mainittu Katinkulta, Sotkamo -keikka.

Ritva :) 

---------

Levyikkuna.fi on mainostanut levyä nettisivuillaan näin:

"POJAT"(Danny, Tapani Kansa, Markku Aro): Pojat CD 23E/135MK

FM Music:

Hakutulokset  

 

 

 

artisti

levy (CD-levy, ellei toisin mainita)

toimitus

hinta

EPPU NORMAALI

AKU JA KÖYHÄT POJAT

A

10,90 e  

POJAT

MARKKU ARO-DANNY-TAPANI KANSA

A

19,90 e  

Esim. eräs kirjasto uutuuksiaan:

78.8932
POJ

 

Pojat : Markku Aro, Danny, Tapani Kansa , p2002

Koska hyllykoodiin on kirjattu aina artisti-/kirjailijanimi eli tässä esimerkiksi 78.8932 POJ, on Pojat selkeästi esitetty kokoonpanonimenä Aron, Kansan ja Dannyn triosta.

Lainaus 3:

”Käsittääksemme "Pojat" on myös ollut heidän taannoisen konsertin nimi, ei bändin nimi. Lisäksi artistien konserttitoiminta ei ole Warner:in vastuulla.”

Kommentti: Olet oikeassa, että konserttitoiminta ei luultavasti ole Warnerin vastuulla, mutta oletteko sitäkin mieltä, että ette olleet yhdessä lanseeraamassa tuota jo aiemmin mainittua Pojat-konseptia nimenomaan Pojat –kokoonpanona? Ei yhtään palaveria, meiliä eikä puhelinsoittoa keikkamyyjän kanssa kyseisestä aiheesta? Niinhän se kuitenkin menee, että levynjulkaisu tukee konsertointa ja päinvastoin. Olisiko kytkentä syntynyt, jos jompikumpi olisi käyttänytkin vaikka nimeä ”Isät”? Assosiaatio ”Pojat = Danny/Kansa/Aro” on kuitenkin selvästi tarkoituksellisesti synnytetty eli korjausta siihen olemme hakemassa, sekä Warnerilta, että konserttijärjestäjätaholta, kaikki tulevat saamaan tämän saman dokumentin. Ja sitten takaisin esimerkkiosioon, että totuus (vaikka karukin sellainen) ei pääsisi unohtumaan:

Katinkulta mainosti tapahtumakalenterissaan näin:

la - Osmos Cosmos, Pojat (Danny, Markku Aro ja Tapani Kansa) ja hitit 

Kiuruveden kevyen musiikin tuki taas näin:

Huomenna saapuvat Kiuruveden iltaan ikuiset Pojat eli Danny, Tapani Kansa ja Markku Aro. Heidän ainoa yhteisesiintymisensä tänä kesänä on tilaisuus, jota ei kannata menettää!

Samasta muualla:

Iskelmäviikolla esiintyy joukko kotimaisen kevyen musiikin tähtiä. Pääesiintyjänä on kokoonpano Pojat, jossa laulavat Danny, Markku Aro ja Tapani Kansa.

Vuokatin Helmijamit:

Pojat panivat parastaan Vuokatin HelmiJameissa

Danny, Tapani Kansa ja Markku Aro tarjosivat Katinkullan HelmiJameihin kokoontuneelle parituhatpäiselle kuulijajoukolle juuri sitä, mitä suuri yleisö oli tullut hakemaankin: tuttuja, ikivihreitä hittejä ja lauantai-illan huumaa. Konsertin ohjelmiston Pojat olivat muokanneet odotetun yleisön ikärakennetta silmällä pitäen ja järjestäjien toiveita huomioiden. Dannyn mukaan Katinkullan konsertti oli tällä erää ainutlaatuinen ja -kertainen, mutta ei kuitenkaan välttämättä viimeinen.

Esimerkiksi tällä kuvalla ollaan mainostettu netissä Danny/Kansa/Aron Pojat –kokoonpanoa:

vai oliko se sittenkin tämä seuraava…?

(Nykyinen Pojat-kokoonpano uuden levyn kannessa)

Ja löytyyhän sitä Dannyn sivuilta tällainenkin:

 

Ja sokerina po(h)jalla Warnerin kokoelman kansi, josta noin neljäsosan vie Pojat –logo (jossa on vielä kaiken kukkuraksi taustan iso fontti kutakuinkin sama kuin pääosalla Pojat-orkesterin (nyk. Söderholm, Virtanen, Haapio ja Kantola) levynkansissa on totuttu näkemään. En sano, että omistamme mitään fonttia, mutta kuitenkin hieman kiusallinen tilanne tämäkin.

Pähkinä: Mikä kyseisistä levynkansista ei kuulu joukkoon? Kaikki logot on kuvattu levyn etukannesta ja ovat kooltaan suurinpiirtein samankokoisia.

Seuraavana Pojat –kokoonpanon diskografia, joka on tosiaankin jotain muuta kuin yksi omakustannesinkku ja/tai hikinen demo (jos sanonta sallitaan). Ehkä ei ole niin mittava kuin Dannyn, Kansan ja Aron yhteensä, mutta kuitenkin huomattavasti mittavampi kuin kyseisen Pojat-nimellä mainostetun yhteenliitymän.

  • Pojat/Luonteri Surf (promoep/split)

Tyttö | Kevät | Mä haluun rahaa (7" , Ayshire AY1, 1990)

  • Pojat (LP, Ayshire, 1990)

Utajärven yöt | Känni seis | Koko kesä | Paha iski | Hapa sanoo | Hotelliin asumaan | Missä olit viime yönä? | Tyttö | Kevät | Mä haluun rahaa | RUK | Kamalaa ja kylmää | Mari | Itkupilli | Tampereen yöt | Eka kerta | Se laulu taas | Verotonta korkoa (Julkaistu uudelleen CD:nä, Kråklund Records KRÅCD13, 1994)

Kaikki uskoo joulupukkiin | Vaikka kylmää on | Partaradikaali (7", Poko Rekords XMAS90, 1990) 

Ne Luupojat Surf = Pojat + Luonteri Surf + Ne Luumäet

  • Irti (LP/CD, Poko Rekords PÄLP132/POKOCD84, 1992)

Et saa mua kii | Mari on förbi | Pasi Virtanen | Elokuviin | Olisi kai pitänyt | Leipätehtaan tyttö | Siipi lonksuu niin | Sä oot muuttunut | Naftaliiniin | Veikkaat vaan | Joo joo (sehän on Minna) | Terminaaliin | Mitä vaan | Sheenako se todella on | Hyvästi beibi | Hankeen seisomaan + CD:llä Pala maata hautausmaalta | Herra postimies | B-5 | Thaimaa

Tyhmät joutuu aina maksamaan | Kesä, jonka hukkasin | Pin-up girl | Seurapiireihin

Hauskaa joulua || Se joulu oli pitempi kuin muut | Kaikille hauskaa joulua

Pojat + Luonteri Surfin + Luumäet

  • Mari (cd-ep, Poko Rekords PSCD28, 1993)

Taivaaseen | Mari pogoaa (Ypö-viis) | Känni seis | Mari | Mari on förbi | Tyhmät joutuu aina maksamaan | Mari on nyt kuollut

Kauniit ja Rohkeat | Tiinalla on poikaystävä | Annikki on tähti | Raivohuoneella tanssitaan | Keppihai | Sunnuntainen painajainen | Ei oo rahaa | Sanna on sosiaalitapaus | Kapinakäytävä | Radio päässäni | Ignalina | Kylmäverinen | Ketä Ne oli? | Manu meni Koikkariin | Festareilla | Syksy

  • Punk it (CD, Poko Rekords POKOCD 156, 1994)

Poliisi pamputtaa taas (Martti Syrjä) | Väkivalta ja päihdeongelma (Pelle Miljoona) | Tahdon rakastella sinua (Tumppi Varonen) | Kirjoituksia kellarista (Kai Kivi) | Ronkpukki (Veltto Virtanen) | Ei asfaltti liiku (Yari) | Korkeajännitys (Erkki Hipponen) | Olen työtön (Pelle Miljoona) | Rakkauskirjeet (Jari Räsänen) | Tapan aikaa (Tumppi Varonen) | Tätä oli elämäni (Kai Kivi) | Mihin jäi punk? (Tapio Nyman) | Hei Hei Hei (Jarmo Hauhtonen) | Ottaa päähän (Frank Huima) | Kirjoitan seinään (Pepe Lampinen & Costello) | Rääväsuita ei haluta Suomeen (Martti Syrjä) | Rolls Royce (Moog Konttinen) | Pakoon neonarmeijaa (Väiski Sappinen) | Ei tää lama päähän käy (Tumppi Varonen) | Mä vaan pogoon (Pelle Miljoona) 

Pojat + kunnianarvoisat solistivieraat

Lemmikki hautuumaa | Lontoon kujaa | Mä valvon (Julkaistu myös vinyylisinglenä, Kråklund Records KRÅEP4, 1994)

  • Pure (CD, Poko Rekords POKOCD 177, 1996)

Marja-Leena | Käytöstavat | Rannalle | Mä vihaan sitä (että rakastan sua) | Puhujapönttö ja pelle | Kuu, taivas | Onnesta sekaisin | V.I.P. | Palaset | Maailman paras rokkibändi | Hei mitä toi mömmö on | Tänään mennään hammaslääkäriin | Aina pitää matkustaa | Verilöyly | Paha pois | Se piisi

Liian kova kuolemaan | Lemmikkihautuumaa | Utajärven yöt | Pasi Virtanen | Veikkaat vaan | Kylmäverinen | Pala maata hautausmaalta | Mari on förbi | Koko kesä | Rannalla | Annikki on tähti | Thaimaa | Herra postimies | Tiinalla on poikaystävä | Onni potkii | Tampereen yöt | Siipi lonksuu niin | Känni seis | Mä vihaan sitä (että rakastan sua) | Palaset | Sunnuntainen painajainen | Hyvästi beibi | Eka kerta | Mä haluun encoren

Surffaava metsuri | Maauimalaan | Koko kesä | Liimaa sieraimeen | Siipi lonksuu niin | Sain kaiken | Nerohvirran oraakkeli | Peruskallio | Kauneimmat pop-laulut | Sheena se taas on | Veikkaat vaan | Mä uskon meihin | Palaset | Pasi virtanen | Utajärven yöt | Lentäjän poika | Iloista poppia | Rääväsuita ei haluta Suomeen | Soppapolkka | Tuomari | Mari on förbi | Rock'n'roll elämää | Onnellinen perhe | Eka kerta | Sheena is a Punk Rocker | Rockaway Beach | Blitzkrieg Bop

          Pojat + Luonteri Surf + Ne Luumäet

Teinimeininkiä | Punkkari | Synkkää kuolemaa

Pojat: Ukki on pukki | Rehtorit: Minä olen joulupukki | Luonteri Surf: Joulurauhaa

Surfpoika Rex = Pojat + Rehtorit + Luonteri Surf

Mä uskon meihin | Pitäis varmaan jutella | Sä oot tyrmäävä

  • Palaa (CD, Ayshire levyt MUU-20, 2003)

Teinimeininkiä | Piru irti | Kyyninen | Santaa | Arvokisoihin | Punkkari | 15 minuuttia | Mä uskon meihin | Odotan vaan | Kylätie | Mä muistan sut | Synkkää kuolemaa | Ullakolla on paha olla +Mä uskon meihin -video 

Lisäksi Pojat ovat esiintyneet usealla kokoelmalla, kuten esimerkiksi Suomirokkia-kokoelmalla ja Saksalaisen WF:n kokoelmalla.

Yhtenä meriittinä voidaan tietenkin myös mainita mm. Suomen virallisen singlelistan ykköstila kappaleella ”Pasi Virtanen”.

Tässä lopuksi alkuperäinen vastineesi kokonaisuudessaan, oletko vielä tätä mieltä?

-----------------------------

 (Lisäksi Poikien alkuperäisessä vastineessa oli tässä kohdassa vielä liitteenä Warnerin vastaus Poikien lähettämään oikaisuvaatimukseen)

__________________________________

Hyvää jatkoa toivottaen ja toimenpiteitänne odotellen,

Pojat-orkesteri eli

Miika Söderholm, Marko Kantola, Make Virtanen ja Paavo Haapio

Lisäinfoa: http://pojat.niitti.net