M!kan RamoPunk-SiVuT

Danny seis!

Pojat vs. "Pojat" artikkeleita

Artikkelit sisällysluetteloon

  

Savon Sanomat 4.4.03

Kommentti - Pojanviikarit

Juridiikastahan ei kukaan terve ihminen ota selkoa, mutta asiassa sinänsä on kaksi mielenkiintoista vaihtoehtoa. Joko Danny-Aro-Kansa-Warner -akseli on tehnyt inhimillisen virheen, ja voisi oikeastaan sen reilusti tunnustakin. Onhan näitä sattunut. Eikä asialla olisi heille juuri taloudellista merkitystäkään, pitihän tätä iskelmä-Pojat -kokoonpanoa myytäessäkin kirjoittaa aina sulkuihin myös ryhmään kuuluvien artistien omat, valmiiksi tutut nimet.

Entä jos Warner on oikeassa näkökannassaan, että Pojat on vain suomenkielen yleissana, jonka käyttämistä missä tahansa kokoonpanossa ei mikään estä? Silloin riennän välittömästi ostamaan haitarin ja myymään itselleni keikkoja muun muassa yleisnimellä , Yölintu, Aikakone, Mamba, Apulanta ja Tehosekoitin. 

Ja Taikapeili - muistaako joku, kuinka Taikapeili-duo joutui muutama vuosi sitten hankaluuksiin nimensä kanssa, vaikka kilpailijana oli kokonaan eri alan yritys?

Iki-iskelmäviikareiden nimivalinta oli sinänsä hyvin ymmärrettävä, ovathan kyseiset artistit jo siinä iässä, että houkutus alkaa kutsua itseään "pojiksi" on kenties ylitsepääsemätön. Kun Herrat alkavat miettiä soveliasta nimeä seuraavalle projektilleen, evästettäköön sen verran, että Suomessa toimivat jo sekä Eläkeläiset että Halavatun papat.

Martti Ripaoja