www.ramopunk.com 

 

Jouluräyhää!

(Sivu julkaistu 29.10-8.11.07)

Woimasointu ja Hiljaiset levyt julkaisevat marras-joulukuun vaihteessa yhteistyössä Jouluräyhää! -joululevyn, jossa on alustavien tietojen perusteella mukana noin seitsemän biisiä noin kuudelta bändiltä. Edellisestä ramopunkkisesta joululevystä, onkin kulunut jo yy, kaa, koo, nee, ...aika kohtuuttoman monta vuotta.

-M!ka-

Sisällysluettelo:

Pikkujoulukalenteri

Levyn kappaleet

...ja Woimasoinnun Hannun kommentteja kappaleista.

Artistien kommentteja

Esillä neljän bändin kommentteja.

Levy-yhtiöiden kommentteja

Kommentteja Woimasoinnulta.

 

"Pikkujoulukalenteri"

Joululevylle tulevat biisit julkaistaan joulukalenterityyliin yksi kerrallaan, seuraava luukku avataan ehkä jo tänään... tai sitten huomenna.

8.11. keskiviikko... ja viimeinen luukku pyörähti auki:

70-luvun Vihannekset: Äärimmäinen joulurauha

Se oli sitten siinä, tämä meidän Afrikan tähti -henkinen pikkujoukalenteri. Olikohan noissa jalokivissä jotain logiikkaa...

-M!ka-

 

Levyn kappaleet

...ja Woimasoinnun Hannun kommentteja kappaleista.

Iskuryhmä: Jouluaattona

Iskuryhmän Pasi lähestyi Woimasoinnun A & R -osastoa syyskuussa kun Jouluaattona -biisin äänittämisen aika tuli ja se oli jossain muodossa levylle pantava. Tuolloin oli mietinnässä julkaista vinyylisinkku. Mutta kun teillä hyvät kuulijat alkaa olla niitä vinyylisoittimia sen verran vähän, niin päädyttiin sitten kuitenkin Compact Disciin. Siitäpä sitten biisille kavereita miettimään ja niistä kerrotaan enemmän seuraavissa kalenterin luukuissa.

Hannu

Iskuryhmä: Jouluksi Jamaicalle

Iskuryhmän viimevuotinen nettisinkku, sittemmin Ihmemies pitkäsoitollakin ilmestynyt Jouluksi Jamaikalle, piti tietysti saada mukaan myös joululevylle. Tämä ikään kuin bonuksena vaikka täysivaltainen biisi levyllä onkin.

Hannu

Tina: Joulu ojassa

Woimasoinnun tonttupartio kuunteli pimeänä syyskuun ehtoona Tinan ep:tä ja funtsasi, että tuossahan olisi oiva bändi myös tekemään yhden biisin tämmöiselle levylle. Tina on julkaissut tähän mennessä vasta tuon yhden ep:n Hiljaisten levyjen katalookissa. Sen verran ujoja oltiin, että tehtiin muusta tikusta asiaa Hiljaisten levyjen Jukalle ja samalla kyseltiin, olisko Hiljaisilla levyillä hyviä ideoita joululevylle. Menihän siinä pari lausetta ennen kuin Jukka totesi itsekin ilman apua, että Tinaahan voisi kysellä mukaan.  on Tinan biisi. Tina sai alkunsa keväällä 2004, kun Punk Lurex OK -yhtyettä 10 vuotta luotsanneet Tiina Wesslin ja Riitta Suojanen olivat jo aikoneet lopettaa soittamisen, mutta päättivät pitää treenikämppänsä varmuuden vuoksi. Tytöt  kävivät pari kertaa soittelemassa kahdestaan ja kun uusia biisejäkin alkoi taas syntyä, ajattelivat vielä kerran kasata bändin ihan vain omaksi ilokseen. Sitten me otettiin yhteyttä pariin vanhaan rokkihörhöön, joihin oli tutustuttu jo kymmenkunta vuotta aikaisemmin. Tarkoituksena oli soitella treenikämpällä kerran, pari kuussa ja käydä silloin tällöin bissellä. Jani oli saanut tarpeekseen kiertue-elämästä soitettuaan -yhtyeessä 20 vuotta, ja Manukin oli lopettanut soittamisen Poikien rumpalina jo kymmenen vuotta sitten. Mutta pojat innostuivat ja päättivät että aloitetaan vielä kerran. http://www.tinarock.net/

Hannu

Maaseudun tulevaisuus: Adventtilaulu

Maaseudun tulevaisuus julkaisi Adventtilaulu -nimisen laulun vuonna 1987 vinyylisinkkuna (Hiljaiset levyt). Nyt ensimmäistä kertaa CD:llä tällä julkaisulla! Bändi vaikutti nipullisen pikkulevyjä ja kahden pitkäsoiton verran 1987 - 1989. Kannattaa tsekata muutenkin. CD:llä ei tuotantoa vielä löydy.

Hannu

The Tarjas: Varissuon joulu

Levylle piti saada mukaan myös hieman nuorempaa polvea ja The Tarjasia ei tarvinnut kahdesti kysyä. Varissuon joulu tipahti postilaatikosta aika  pian kyselyn jälkeen. Tähän mennessä The Tarjas on ehtinyt julkaista yhden omakustanne ep:n. Biisistä voidaan todeta tässä vaiheessa, että se on ainoa alle kaksiminuuttinen tällä levyllä.

Hannu

TV Smith: Xmas Bloody Xmas

Muistipa Hiljaisten levyjen Jukka vielä punk-legenda TV Smithin tehneen pari vuotta sitten joulubiisin. Xmas Bloody Xmas on alunperin julkaistu Englannissa samannimisellä ep:llä (Damaged Goods). Herrahan on tehnyt Hiljaisten levyjen kanssa yhteistyötä ja keikkaillut Suomessakin muutamaan otteeseen. Niille jotka eivät todellakaan tiedä kuka TV Smith on, suosittelen googlea... ja pientä perusopintojen kertausta punkrokin saralta (jäitte juuri luokallenne).
http://www.tvsmith.com/

Hannu

70-luvun Vihannekset: Äärimmäinen joulurauha

70-luvun Vihannekset ovat Vihanneskellarissa äänittämässä albumia, joten ei muuta kuin kyselemään, josko voisivat keskeyttää progeluomuksensa  valmistelun ja samalla tehdä yhden joululaulun. Eipä bändiä tarvinnut  kauaa houkutella mukaan. Äärimmäinen joulurauha siitä sitten syntyi.  AlkuRamones soundia luvassa.

Hannu

 

Artistien kommentteja

Lisää kommentteja tulossa...

Iskuryhmä Ramopunk.com 5v -bileissä maaliskuussa -07 (kuva: M!ka).

Iskuryhmä:

Iskuryhmä Pasi

Muistaakseni soittelin eräänä lauantai- iltana Woimasoinnun päämajaan. Kyselin kuulumisia ja puoli leikilläni heitin ideaa joululevystä. Kerroin meillä olevan joulubiisin ja kyselin saisko siihen muita bändejä tai jotain muuta mukaan? Hannu sanoi, et idea ois tosi hyvä. Sen jälkeen kaikki alkoi rullaamaan kuin itsestään. Iskuryhmä puuhasteli Hannun kanssa kimpassa juttua eteenpäin ja työnjako oli alusta asti luontevaa ja helppoa.

Iskuryhmällä on kokoelmalla mukana kaksi kappaletta, Jouluaattona ja bonusbiisin asemaa ajaa Jouluksi Jamaicalle. Jälkimmäinen tuskin kommentointia enää kaipaa, joten muutamalla sanalla Jouluaattona biisistä.

IR Markysin säveltämä biisi. Olipa uutinen. Hieno biisi, josta en kuitenkaan tällä kertaa kiittele pelkästään Makea. Kehykset biisiin tietysti loi Make, mutta tätä biisiä työstettiin tosissaan koko ryhmän voimin. Jokaisella meillä oli sormet sopassa ja sanansa sanottavana. Lopputulos sanoisinko jopa kiitettävän hyvä.

Joku voisi sanoa, että Jouluaattona on kantaaottava biisi. Itse en sitä kuitenkaan sellaiseksi lue. Minusta siinä lauletaan enemmänkin vain faktoista sanankääntein. Tosin, jos kantaaottavuus kohdistetaan minun lauluun, niin tässä kohtaa voin kyllä seisoa tekstinkin takana.
Tekstissä kerrotaan nuoresta parista, jossa nainen on raskaana. He juuttuvat autollaan lumihankeen ja heidät ottaa kyytinsä rekkakuski. Pikkukaupungissa kuitenkin synnytysosasto on suljettu ja näin ollen lapsi syntyy rekan ruumaan. Samaan aikaan kuitenkin sateliitti sadastuhannes ilmaan laukaistaan ja joulun tähti syttyä taas saa. Ristiriitaista? No jaa, aina ei kaikki nallekarkit mene tosiaankaan tasan. Biisin riffit on perus kauraa, jota elävöitetty hienoilla kitara koukuilla ja kröhöm, melko hienolla laulumelodialla. IR:llä on biisissä ensi kertaa koskaan myös synat mukana. Tosin todella varovasti. Pientä nostetta joulumenoin kertsiin ja ihan vaan mattona kertsin alla.
En muiden tunnoista osaa sanoa, mut omasta mielestä sain aika hyvän tahman lauluun, niin kuin IR Teemu sen asian voisi sanoa. Hauskaa joulua.

Iskuryhmä Pasi

Tina.

Tina:

Tiina

Tina päätyi mukaan joululevylle niin, että Jukka Junttila soitti mulle ja pyysi meitä tekemään jouluaiheisen biisin. Kun kerroin asiasta Viitasen Janille, se pyysi kaksi päivää aikaa. Seuraavana päivänä mun sähköpostilaatikkooni kolahti demo Joulu ojassa -biisistä, joka sitten käytiin soittamassa ja äänittämässä seuraavana sopivana lauantaina. Hauskaa oli, ja kaikki saivat kerrankin laulaa mukana kertosäkeessä.

Tiina (Tina)

Joulupukki diggaa TV Smithiä

Bookletin kuvaan, jossa TV Smith poseeraa joulupukin kanssa, liittyy seuraava tosi tarina:
Punk Lurex OK -yhtye, jossa tuolloin soitin,  oli TV Smithin kanssa Rovaniemellä keikalla Down by the Kemijoki -festarilla. Samalla reissulla Jukka Junttila raahasi TV:n puoliväkisin tutustumaan Santa Parkiin, "kun nyt kerran Rovaniemellä ollaan". Santa Parkissa Joulupukki yllättäen tunnisti TV:n, taputti tätä olalle ja totesi: "Well, son - when Santa was a young boy, he used to listen to the Adverts...". Pukki vaati päästä TV:n kanssa samaan kuvaan ja pyysipä vielä "pojalta" nimmarinkin.

Tiina (Tina)

The Tarjas Puustock-festarin ohessa järjestetyllä Ramopunk-piknikillä heinäkuussa -07 

(kuva: M!ka).

Timo:

The Tarjas

The Tarjas kävi studiossa 28.9 nauhoittamassa Varissuon joulu -nimisen biisin. Biisin synty tapahtui juuri niin kuin ei oltu suunniteltu. Veskulla oli valmis jouluralli, joka piti käydä tsekkaamassa läpi luonnollisesti studiopäivää edeltävänä iltana. Matti oli estynyt saapumaan treeneihin ja menimme kämpille Veskun kanssa kahden. Matkalle kämpälle pohdimme olisiko rätväkän rallin sijaan meidän paikkamme rauhoittua ja tehdä herkempi, joulun tunnelmaan sopivampi kappale. Tähän päädyttiin ja Vesku alkoi hakea sulosointuja kitarallaan. Pianhan ne sieltä löytyivätkin ja kun oltiin yksissä tuumin b-osankin soinnut löydetty, kappaleen valmistus eteni siten, että Vesku haikeaan tyyliinsä näppäili kitaraa ja valmistin biisin ympärille tarinan. Matti kuuli biisin ekaa kertaa studiossa, mutta kappale löysi oman muotonsa varsin vaivattomasti. Kovasti on poikkeava biisi verrattuna aiempaan Tarjas-materiaaliin, mutta kuten asiaa pähkäilimme, niin joulubiisi saakin olla. Hyvää joululevyn odotusta ihmiset!

Timo (The Tarjas)

70-luvun Vihannekset Ramopunk.com 5v -bileissä maaliskuussa -07 (kuva: M!ka).

Vihannes Pajunen & Vihannes Pete:

70-luvun Vihannekset

Aika hauska sivuprojekti oli tämä meidän "Äärimmäinen joulurauha"-joulubiisissä. Jotain samaa tässä oli kuin Mulla alta EP:n äänityssessioissa toissa kesänä. Silloin tosin treenattiin kaksi kertaa yhdessä ja käytiin pari-kolme kertaa äänittelemässäkin. Nyt ei edes treenattu vaan vedettiin biisi suoraan "purkkiin" raa-an demoversion pohjalta Vihanneskellarissa yhdessä torstai-illassa. Miksaus tapahtui sitten Vihanneskonttorilla perjantaina lopulliset säädöt lauantaina. Eli äänityksistä kahdessa vuorokaudessa oli biisi valmis masteroitavaksi. Oivallettiin ehkä tässä samalla, että miten näitä levyjä pitäisi tehdä. Erästä pitkäsoittoahan on tehty jo viime talvesta asti. Mutta se onkin sitten taas toisenlainen projekti.
Pete (70-luvun Vihannekset)

Saatiin tietoo tosta Joululevystä ja päätettiin ottaa osaa. Aikaa oli vähän, mikä on todettu yleisesti vaan hyödylliseksi levynteossa ja miksei biisienkin. Ekaks funtsattiin tehdä ralli jotenki kimpassa, mut sit käviki niin, et "Äärimmäinen joulurauha" tulla putkahti multa yhtenä arki-iltapäivänä vartissa. Demotin sen renkuttamalla ja kiekumalla mp3:seen. Lähetin jätkille ja ne hyväksy. 70LV ei oo biisiä kimpassa koskaan vielä soittanu, vaan alettiin pusaa levytystä rumpupohjilla demon perusteella. Koko jutun taltiointiin meni pari tuntia syksyistä torstai-iltaa. Seuraavana päivänä Pete miksas ja homma oli valmis.

Biisillä halutaan tiedoksi saattaa erittäin tärkeitä asioita joulusta ja kaikesta muustakin. Se ei ole huumorimusiikkia. Ja avautuakseen se saattaa vaatia perinteisen, mutta selkeän kuunteluohjeen: SOITAPA LUJAA.

Pajunen (70-luvun Vihannekset)

 

Levy-yhtiöiden kommentteja

Niin, tässähän on mukana kaksi levy-yhtiötä:

Woimasointu

Hauska taas puuhata joululevy viiden vuoden tauon jälkeen. Kaikki bändit lähtivät mukaan ripeämmin, kuin ehti melkein saada kysymystä loppuun. Pelimannihenkeä osoittaa myös se, että levyn julkaisemattomat biisit ovat kaikki äänitetty syyskuun lopussa tai lokakuussa ja levy tulee ulos jo marraskuussa. Semmoista Sun Records henkeä, ihan vielä ei päästä siihen, että äänitetään ja julkaistaan levy seuraavana päivänä...

Hannu (Woimasointu)

Hiljaiset Levyt 

Josta ei kommenttia tullutkaan...

 
 

Kävijälaskuri