www.ramopunk.com     Ramopunk-uutisia

 Ramopunkit keikoilla

Underground party

K-klubi 4.9.2010

 The Loose - Yleislakko - Heartburns

 Keikkaraportti

Elämä on Punk etusivulle

 

Tälläkin kertaa päästiin hikisen huurusiin tunnelmiin, vaikkei mitään huippulämpötiloja saavutettukaan ja K-klubin ikkunaan tiivistyvään kosteuteen pystyi jälleen kirjoittelemaan tärkeitä viestejä (kuva: M!ka).

Hyppää tästä haluamaasi kohtaan tai selaa kaikki läpi vierittämällä sivua alaspäin.

Sisällysluettelo:

Jo aamusta aistin menojalan vipatuksen

IR Pasi

Sopivasti ahdasta K-klubilla

Tuosmash

*

Odotukset oli tavallista kovemmat

Tuomo / The Loose

Kuumeessa Kuopiossa

Paavo / Yleislakko

Pitkästä aikaa tuli soitettua kunnon punkkikeikka

Torre / Yleislakko

Kyllä elämä on joskus yhtä punkkia...

Antsa / Yleislakko

Elämäni ensimmäinen keikka Kuopiossa

Kiesi / The Heartburns

*

"Come Out n' Play..."

M!ka / Elämä on Punk

*

Näin soitettiin:

Keikkojen biisilistat.

The Heartburns (kuva: M!ka).

IR Pasi:

Jo aamusta aistin menojalan vipatuksen

Pakkohan se oli Pasin päästä pitkästä aikaa humpalle. No joo elokuun alussa tuli oltua Sonisphere festareilla pojan kanssa, Mut kunnon punk on nyt pidemmän ajaa uupunut kehosta ja korvien välistä.
Elämä on Punk antoi nyt siihen hyvän mahdollisuuden. Aikaisempia näitäkin rytistyksiä tullut missattua muitten muka kiireiden takia. No joo.

4.9.10 kävi mulle kuin tilauksesta. Ihan jo heti aamusta aistin taas sen menojalan vipatuksen. Ei ois malttanut ootella, joten hyvissä ajoin kohti K-klubia. Kirkkopuistossa testasin ennen mestoille menoo miltä perus puisto olut maistuisi. Aivan törkeen hyvää, mut oli pakko mennä kohti musan kehtoa, K-klubia.

Paikalla ei ollut vielä ketään oikeestaan. Tais siellä bändijäbät kamojaan laitella. Löytyi kuitenkin M!ka ja Sanna joten ilta oli startattu. Jätettiin bändit tsekkailee ja mentiin vähäks aikaa ulos istuskelemaan ja rupattelemaan.
Meitä kuopiolaisia on pitkään piinannut tyyppi joka repii keikka mainokset irti miltei joka paikasta. NYT se "Revin-Kaikki-Ilmoitukset-Pois-Mies" hyökkäsi, tai teki oikeastaan vaikuttavan iskun itse punkin pyhättöön. Tyyppi alkoi repiä illan keikka mainosta irti ja M!ka oli kuin joku greenpeace mies julisteen edessä ja suojeli sitä kuin lastaan. Niin vain kaveri sai sillä kertaa pitkän nenän ja juliste sai jäädä oveen. Olen kovin kiinnostunut kaverista ja sen ajatus maailmasta. Olis kiva tarjota heebolle pitkä ja antaa muutama mainosliuskanen kotiin vietäväksi.

K-klubi alkoi täyttyä tosi nopeasti. Yleislakon jäbien kanssa tuli turistua pitkään. Tosi mukavia heeboja! Pari levyäkin tuli ostettua ja pinssit rintapielukseen. Olut maistui ja ekaa vetoa odottelin.

The Loose (kuva: M!ka).

The Loose aloitti illan. Mulla ei oikein ollut odotuksia Loosesta. Olin sen kerran aikaisemmin kait kuullut, mut ei mulla muistikuvia siitä löydy. Bändi oli paljon tykimpi kuin odotin. Hauskaa sähläystä keikan alku metrit. Ensin Samilta katkes kieli kitarasta ja sit luultavasti Yleislakolta lainatun kitaran kanssa oli koko ajan jotain pientä säätöö. No mua ei meno haitannut pätkääkään. Oon tottunut kuitenkin sellaiseen kohellusryhmä meininkiin. Keikka oli musta tosi hyvä. Yleisö ei vielä kuitenkaan täysin irronnut mukaan, vaikka hauskaa tuntuikin olevan.

Heartburnsin Lasse tuomassa kitaraa lainaan Samille ja IR-Pasi kertomassa vitsiä, sillä aikaa kun Sami tekee tuttavuutta lainakitaran kanssa. (kuvat: M!ka).

En muista moneltako Yleislakko aloitti, mutta ennen ysiä oli paikka jo täynnä. Loppuunmyynti ennen ysiä antoi mulle ainakin hymyn huulille. Paikka toimii ja Kuopioon saadaan punkbileet ihan kybällä!

Yleislakko oli mulle hivenen vieras, mut meno bändillä kyllä pysäytti positiivisesti. Bändi revitteli ja yleisö mukana. Nyt mun oli mentävä jo vähän taaemmas. Meno alkoi olla sitä luokkaa, ettei vanha pysy enää joukossa. Yleislakko oli tosi punk, vaikka minä nyt en heidän tekstejään koskaan allekirjoittas... heh.

Yleislakon tahdittamaa liikehtimistä (kuva: M!ka).

The Heartburns on ollut mulle jo vuosia tapaus, jota aina syystä tai toisesta en ole päässyt näkemään livenä. Nyt siihen tilaisuus ja odotin tosi paljon. Maukan kanssa moikkailu ennen soittoja oli hienoo, kun en jäbää oo nähnyt varmaan 2 vuoteen.

Heartburns veti tiukkaa settiä, mut tässä kohtaa mua kyllä harmitti K-Klubin äänentoisto. Laulusta ei saanut mitään selkoo. Oli se sellaista puuroo, ettei paljon muuta voi sanoa. Tyydyinkin siis yleiseen menoon, mikä olikin "lavalla" tai sen edessä mieletön. Yks naispuolinenkin hillu siinä edessä tosi kovaa, vaikka tosiaan tönijöitä ja kovaa menoa olikin. Sitä tytsyä siinä välillä seurailin, et selviääkö se moisesta menosta. The Heartburns oli todellakin näkemisen ja kuulemisen arvoinen kokemus. Suosittelen.

IR Pasikin suosittelee Heartburnsiä (kuva: M!ka).

En mä tiiä. Tosi hieno ilta ja seuraavaa odotellen. Mun mielestä kaikki oli kohillaan ja olutkin oli hyvää. Taisin siinä saada sivussa itsellenikin pientä bändi virittelyn poikasta. Saas nyt sitten nähdä kuinka se itää. Kiitän ihan kybällä kaikki paikalla olleita ja järkkäily puolta.

IR Pasi

 

"Vitun hauskaa oli, kiitos! Kuopiossa on aina hauskaa käydä soittamassa."

Teemu (The Heartburns)

Tuosmash:

Sopivasti ahdasta K-klubilla

Pieksämäelle muuton jälkeen on tullut kiinnitettyä entistä enemmän huomiota Kuopion punk-tarjontaan. Ja koska edellisestä käynnistäni Luonteri Surfin keikalta jäi niin erinomainen maku, ei ollut lähteä  vaikea valinta suunnata kalakukkokaupunkiin katsomaan maan parasta punkbändiä Heartburnsia.

Ennen K-Klubia kävin aterioimassa Pihviravintola Hiilessä, ja varmasti aterioin toisenkin kerran. K-Klubin nurkilla hengailivatkin jo M!ka ja Sanna, sekä esittelyn jälkeen Pasiksi paljastunut herrasmies. Huvittavan välikohtauksen aiheutti julisteita irtirepivä vanhempi mieshenkilö, tavallaan ihan hyvä huomata, että edes joku kokee punkin uhaksi.

Ilta sujuikin mukavasti tuttujen kanssa turistessa. Liput olivat selvästi tehneet kauppansa, tupa oli täynnä jo ennen ensimmäistä bändiä. The Loose soitti ihan menevästi Amerikan punkkia. En hirveän tarkasti seurannut kuitenkaa, ei tällä keskittymiskyvyllä. Misfitsiä tuli koverina, sen muistan.
Yleislakon aikana tuli siirryttyä Jambon luo viemään omaisuus ja heittämään huulta. Eli ohi meni sekin orkesteri.

Heartburnsin Teemu (kuva: M!ka).

Mutta odotettu Heartburns ei mennyt. Sopivasti ahdas K-Klubi on mitä mainioin paikka punkbändeille esiintyä, niin myös Heartburnsille. Show sai ikävän sivushown jonkun tyypin lyötyä Teemua pataan kesken keikan, mutta onneksi häirikkö poistettiin ja keikka jatkui mukavasti. Vaikka läheltä seurasinkin, hämärän peittoon jäi mistä aggrokohtaus sai alkunsa. Ja turhapa sitä enää onkaan ruotia.

Heartburnsin keikan rauhallisempia hetkiä. Vilkkaampia vaiheita ei onnistunut kuvata ollenkaan kun kamera ei pysynyt hulinassa käsissä (kuva: M!ka).

Tasaisesti kuultiin hittejä molemmilta albumeilta sekä pari uutta ja pari lainattua. Itse pidän myös käytännöstä, että soitot on ohi jo kello yhdeltätoista. Tämä palvelee niin artistia kuin yleisöäkin. Vaikkakin K-Klubin tapauksessa kyseessä on naapuruston sanelema pakko, käytännön soisi levitä laajemmaltikin. Erittäin mukavaa huomata mytkeitten ollessa jo ohi illan olevan vasta aluillaan ja aikaa olevan vaikka uusille seikkailuille, jos vielä ei nukkumaan malta mennä.

Sitten lankesi kuskin rooli harteilleni ja mikäpäs siinä, mielelläänhän sitä auttaa tilanteen tullessa.  Eli jahkailun jälkeen suunnattiin M!kan ja Paulan luo, jossa olikin iltapalaa pienen kylän tarpeisiin. Laulu soi ja läppä lensi, eli oikein mukavasti kului ilta. Jossain vaiheessa oli kuitenkin aika suunnata takaisin kohti keskustaa. Taksirahoista jäi vielä pelirahaa Henkan Tuplapottiin, josta kuitattiin 50 euroa parempaan talteen.

Tuosmash

 

Tuomo /The Loose (kuva: M!ka).

Tuomo:

Odotukset oli tavallista kovemmat

Elämä on Punkissa oli totuttuun tapaan hyvä meno. Tällä kertaa odotukset oli tavallista kovemmat koska The Heartburnsin oon halunnut nähdä jo pidemmän aikaa. Neljän aikoihin alettiin kasaamaan kamoja ja melkosen säätämisen jälkeen saatiin homma kuntoon. Soundcheckin jälkeen jäi vielä hyvin aikaa ruokailuihin, nestetankkaukseen sekä yleiseen sosiaaliseen toimintaan.

Oma keikkahan alkoi hyvin kun Samin halpiskitara ei sitten kestänyt edes ekan biisin loppuun. Kiitokset Heartburnsin pojille kitaran lainasta.
Pienistä ongelmista huolimatta keikka meni hyvin ja porukkaa oli paljon heti alkuillasta. Yleislakko rokkas hyvin. Täytyy varmaan tutustua paremmin bändin tuotantoon.
Illan viimeinen esiintyjä The Heartburns oli odotetun loistava. Meno yltyi aika rajuksi jossain vaiheessa. Taisi joku joutua jopa ulos asti jäähdyttelemään, jos oikein muistan.

Kaikin puolin hyvä ilta joka tapauksessa. Kiitoksia vaan kaikille.

Tuomo (The Loose)

The Loose (kuva: M!ka).

The Loose (kuva: M!ka).

Paavo / Yleislakko (kuvat: M!ka).

Paavo:

Kuumeessa Kuopiossa

Lauantai starttasi Yleislakon osalta Jyväskylässä Omppu-hotellissa. Antsan kanssa oltiin ekana hereillä ja heräteltiin itteämme Tartu Mikkiin -tv show:lla ja pikakahvilla, bändin ruottalaisen osaston
vedellessä vielä sikeitä. Pate veti kyllä hyvin! 

Puolen päivän jälkeen lähdettiin pitsan kautta hakemaan autoa Ilokiven pihasta ja meikäläisen ajovuorolla lähdettiin liikenteeseen. Puolen tunnin ajamisen jälkeen oli kuitenkin vaihdettava Antsa rattiin, kun mun silmät ei enää pysyneet auki. Torstaina noussut kuume ei siis ollut vieläkään helpottanut.

Kuopiossa oli perinteiset harhailut ennen kuin K-klubille löydettiin. Joskus voisi jopa kartan ottaa mukaan keikkareissuille. Pirkka-olutta haimme muutamat laatikot ja pakulla vietettiin aikaa ennen keikkaa. Ensimmäinen bändi, The Loose meni hiukan ohitte pihalla istuskellessa. Eikä sitä oikeen muutenkaan jaksa ennen/jälkeen oman keikan muita bändejä kattella. Harmi sinänsä, kun menee monet hyvät orkesterit ohitte. 

Oma keikka oli onneksi jo ysiltä, sillä olo kuumeen vuoksi ei ollut parhain. Keikka lähti käyntiin hiukan laiskasti ja parit ekat biisit meni kyllä hiukan laahaten. Onneksi siinä sitten hiukan piristyi ja yleisössäkin alkoi jo pientä liikettä näkymään. Loppu keikka menikin sit ihan jees, mitä nyt Maailma pyöriissä alko ranteet hiukan hyytymään, mutta se on aikas perus. Pitäs reenata soittoa enempi...

Ammu ittes tilalla piti alunperin soittaa Viimeinen Talvi -biisi, mut Antsa unohti lehmänkellonsa Jyväskylään keikan jälkeen. Se on sit kai  niin spesiaali osa tota biisiä, et ei sit soitettu koko biisiä
ollenkaan.

Heartburnsin keikka meni siinä levymyyntipöydän vieressä istuessa ja kuolemaa tehdessä. Hyvä keikkahan tuo oli! Yleisön puolelta ehkä hiukan liiankin riehakasta. Soittajien hampaat vaan on siinä vaarassa, jos mikki tönäistään naamaan.

Siinä sitten laiskasti kamat keräiltiin keikkojen jälkeen ja sen jälkeen taksilla M!kan ja Paulan luokse. Tarjoilut oli erittäin jees ja pehmeätä nukkumapaikkaa jokaiselle tarjolla. Erittäin luksusta! Toivottavasti ei niin paljoa pelleilty, että päästään vielä joskus uusiksikin. Kiitos M!ka!

Paavo (Yleislakko)

 

Torre / Yleislakko (kuvat: M!ka).

Torre:

Pitkästä aikaa tuli soitettua kunnon punkkikeikka

Oman lyhyen Yleislakko-urani aikana on tullut nähtyä keikkojen suhteen molempia ääripäitä: perkeleen paskoja, perkeleen hyviä ja kaikenlaisia niiden väliin sijoittuvia. Itse asiassa pitikin laskea, ja niitä keikkoja on tullut vajaan kahdeksan kuukauden aikana vedettyä kaikkiaan 32. Viime lauantain pippalot K-Klubilla pitää ehdottomasti asettaa kärkipäähän, Venäjän hikisten kellareiden ja kotikentän, edesmenneen TVO:n keikkojen joukkoon.

Kun päivällä täristen lähdettiin eilisen Jyväskylän ja sitä edeltäneen Turun keikan jälkeen ajamaan kohti Kuopiota oli fiilikset hakusessa ns. nestetasapainoisista syistä. Paikan päälle tultuamme helpotti heti, sillä lämmin vastaanotto järjestäjä-M!kan ja muun baariväen toimesta sekä ekaa kertaa kokeiluun joutunut pienikokoisempi Pirkka-lager kohotti tunnelmaa. Alkuilta sujuikin sitten mukavasti keikkabiilin ympäristöissä sekä baarissa istuskellen, ja tunnelmaa tiivisti asiantuntevalla otteella K-Klubia selkeästi vihaava paikallinen juntti, joka kävi ystävällisesti potkimassa tyhjät tölkit helvettiin automme edestä. Onneksi oli renkaat vielä ehjät seuraavanakin päivänä. Hyvää lupaili toki myös paikallisen vanhan liiton punkkarin puheet siitä, että ”yleensä M!kan järkkäämät tapahtumat on loppuunmyyty”.

Paikallisten ylpeyden, The Loosen, aloitettua oli jo väkeä saapunut paikalle mainiosti, ja mainiota oli myös se, että soitto alkoi suhteellisen aikaisin, noin esiintyjän kannalta, ettei tarvi koko yötä odotella. Homma toimi itselleni aikaisemmin vieraalta bändiltä, aina-plussaa-osastoon kuuluvan Misfits -coverin myötä.

Sitten olikin oma vuoro, ja tosiaan hyvät oli fiilikset. Pitkästä aikaa tuli soitettua kunnon punkkikeikka sopivan tiiviissä tilassa, niin että niihin kuuluisiin saunan lämpötiloihin noustiin. Soittokin sujui näin jo alusta asti notkeammin kun oli paikat valmiiksi lämmeny. Settinä toimi ns. normaali, ei mitään yllätyksiä joukossa: Pari pistobiisiä ekalta demolta ja loput uudemmalta pitkäsoitolta. Tosin lehmänkello jäi Jyväskylään, joten eräänlaiseksi kestosuosikiksi muodostunut Viimeinen talvi jäi soittamatta. Yleisökin lämpeni loppua myöten selvästi, niin kuin olettaa saa, kun soittaa ekaa kertaa jossain kaupungissa, ja kehuja sekä kiertuetarjouksia tuli keikan jälkeen.

Illan päättänyttä The Heartburnsia tuskin tarvitsee esitellä. Setti oli tiukka ja meno oli kova, niin kova että jengiä poistettiin tanssilattialta. Urpoilu oli kai tässä kyseessä. Ja kalja maistui. Sitten suunnattiinkin yhteisille jatkoille M!kan luokse, jossa nautittiin mm. hyvin varastoitua kreikkalaista anisviinaa. Erikoiskiitokset yöpymisestä, harvoin tällaista palvelua saa, eli safkaa ja valmiiksi patjapaikat hoidettu.

Torre (Yleislakko)

Torre säätää (kuva: M!ka).

Antsa / Yleislakko (kuva: M!ka).

Antsa:

Kyllä elämä on joskus yhtä punkkia...

Toisinaan se on sellaista suomirokkia vaan, niin kuin esimerkiksi 4.9. lauantai aamuna Jyväskylässä, kun kankkusessa heräsi hotellihuoneesta Tartu mikkiin- ohjelmaa katsomaan. Kiitos tässä alkuun Keikka Keroselle Jkl:ään, oli hieno keikka sekä ilta sielläkin ja hotellimajoitus oikein rokkitähti-luokkaa.
On se välillä raskasta se autonkin ajaminen, ei meinannut kuskia löytyä joukoistamme kun raahasimme itteämme kohti pakettiautoa ja Kuopion reittiä. Paavo ajeli sitten jonkun matkaa alkuun ja allekirjoittanut hyppäsi tilalle, kun alkoi auto seilaan kaistalta toiselle.
Pääsimme me kuitenkin sinne Kuopioon ja ihan ehjinäkin vielä, ainakin fyysisesti.

Kaikilla keikoillahan kuuluu olla aina tosi aikaisin ja sitten odotellaan tuntikausia, että pääsis nyt jo soittaan ja sen jälkeen sitten oikein kunnolla ryyppään. Tämä on monille musiikkiympyröissä pyöriville tosi vaikeaa aikaa, emmekä me siinä poikkeusta tee. Onneksi meitä oli tukemassa paikallisia, erittäin seurallisia savolaisia siellä K-klubilla. Niillä juttu luisti, toisin kuin meillä. Myös paikallinen urheilupoliisi eli itse itsensä naapuritalon vahtimestariksi nimittänyt iäkäs herra, piti toimintaa ja ajankulua yllä. "Älä kuule sinä poika kuseksi minun taloni nurkkiin!" -huudot kajahtelivat pitkin iltaa kun vaari kiersi korttelia väsymättömästi. Käsirysyihin ei ukko kuitenkaan lähtenyt, vaan tyytyi potkimaan tyhjiä tölkkejä turhautumistaan purkaakseen. Metka ukko, toivon mukaan hänkin vielä joskus tekee rauhan itsensä kanssa.

Antsa: "K-klubin tunnelmaa pitäisi saada pulloon ja siirrettyä muuallekin" (kuvat: M!ka).

M!ka ilmeisesti osaa tehdä asiat oikein, sillä kansaa tuntui suorastaan tungeksivan paikalle, eikä tämä kuulemma ollut ensimmäinen kerta, kun näin hänen järjestämillään "Elämä on punk" -tapahtumilla käy. Hyvää työtä siis, yleisöhän on aina se paras mittari illan onnistumisesta. Vaikka eka bändi The Loose aloittikin jo melko aikaisin, eivät hekään tyhjälle salille soittaneet, kuten usein ensimmäiselle esiintyjälle ikävä kyllä käy. Se on hienoa se. Itse tyydyin seuraamaan ja kuuntelemaan keikan ikkunan läpi tupakkipaikalta, sillä kuumuus alkoi jo hieman ahdistaa sisätiloissa. Kesä helteillä oli kuulemma mitattu 70 astetta klubin tiloissa jollain keikalla, enkä tuota yhtään ihmettele, olihan siellä nytkin varsin trooppinen ilmasto. 

Eipä siis tarvinnut miettiä liiemmin mitä laittais keikalle päälle, vaan lähinnä mitä on pakko jättää päälle, kun ihmisten eteen menee. Minulla oli edellisten iltojen karjumisen ja muun oheis toiminnan jäljiltä kurkku melko karussa kunnossa, mutta kyllä se tuntui tarvittavan määränsä meteliä pystyvän tuottamaan, vaikka encoret jäivätkin tuosta syystä sitten väliin. Porukka oli loistavasti mukana ja hiki virtasi ja haisi. Kunnon punkki keikka kaiken kaikkiaan. Kiitos helvetisti Kuopion vapaa kansa! 

Ilta jatkui osuutemme jälkeen The Heartburnsien keralla ja meno sen kuin kuumeni vaan. Paljon tuli siinä illan mittaan vielä kehuja keikasta ja niistä kiitos myös ja moniin uusiin tyyppeihin vielä tutustuttiin ennen kuin kaikki yhteistyö kuviot oli käyty säätämässä kaljan ja lonkeron voimin.

Ilta muuttui yöksi ja jatkui M!kan kämpillä hyvä safkan sekä juomien parissa ja seuraavana aamuna tuntuikin hiukan "haikealta" lähteä niin vieraanvaraisesta paikasta kotia kohti jurnuttamaan.

Kyllä täytyy sanoa että jos kaikki keikat ja majoitukset olisi järjestetty tällä tavoin, olisi sitä mielellään tienpäällä vaikka ihan aina. Samoin K-klubin tunnelmaa pitäisi saada pulloon ja siirrettyä muuallekin.
kiitos vielä kerran sinne Kuopioon. Tämä oli loisto kokemus.

Antsa (Yleislakko)

Yleislakon keikka on lopussa... (kuvat: M!ka).

Kiesi / The Heartburns (kuvat: M!ka).

Kiesi:

Elämäni ensimmäinen keikka Kuopiossa

Matka Helsingistä Kuopioon alkoi noin klo 14 Combatin levykaupan edestä. Maukka oli hivenen flunssainen, mutta apteekissa käynnin jälkeen homma oli hoidettu. Matkalla kuunneltiin musiikkia, pääosissa oli Maakuntaradion uusi LP CD:n muodossa. Lasse ajoi alkumatkasta, koska Kiesin poika oli ainoana yhtyeen jäsenenä ollut edellisenä päivänä hörpöttelemässä. Jollain huoltsikalla (Teboil) tankattiin ja ostettiin bisseä, kahvia, mansikkaremmejä ja pari juustoburgeria.

Perille K-Klubille löydettiin navigaattorin avulla helposti. Juotiin bisseä ja itse jutustelin Kiuruveden tuttujen kanssa. Se kannatti, koska tequila iskettiin nenän eteen välittömästi. Vastapalveluksi tarjottiin mansikkaremmiä avokätisesti. 

The Loosen keikka tuli väijyttyä ja hyvinhän tuntui taittuvan punkrokki kaksin lauluin. Yleislakkoa en katsonut, koska ajankohta oli liian lähellä omaa keikkaa, voi mennä pasmat sekaisin. Lähinnä K-Klubin pihalla tuli oltua, koska sisällä oli helvetillisen kuuma ja ahdasta. Pihalla tuli todistettua naapurin kypsän äijän soittamien poliisien läsnäolo, joka ei kuitenkaan johtanut toimenpiteisiin.

The Heartburnssin keikkahan alkoikin sitten hyvissä ajoin K-Klubin aikaisista soittoajoista johtuen. Paikalle oli saapunut väkeä ihan vitusti, eikä kaikki mahtunut sisälle, mut mikäs siinä. 

Yleisö bailasi ja osa laskeutui jopa rumpujen ylle ja penetroitui häijysti soittajien reviirille. Erilaisia yhteentörmäyksiä nähtiin tapahtuma-alueella. 

Hauskaa oli kaikilla ja biisejä soitettiin 15-20 kpl. Settilistaa ei liene säilynyt, mutta keikka alkoi You're a Disease-Help Me Make it Through the Night-A-Bomb in My Head kolmikolla, jota seurasi Tuomash:n tulkitsema Reagan Youthin Degenerated koveri. Tässä vaiheessa kitarassani oli enää 5 kieltä ja tilanne pysyi tällaisena keikan loppuun saakka. Omien biisien lisäksi koveroitiin ainakin Protexia (Don't Ring Me Up), The Meaniesiä (It's True) ja Beastie Boyssia (Egg Raid On Mojo), jonka myös Tuomash taisi pääosin esittää.

Keikan jälkeen happea sai hakea ulkoilmasta ja sitten Tuomash ajoi meidät M!kan luo illan viettoon. Jatkot olivat menestys, keppanaa, ouzoa (sori, että juotiin suoraan pullosta) ja pikkupurtavaa Halloumista lähtien! Loppu ilta kului Ramonesia, pääasiassa Rocket To Russia -levyä kuunnellen. Ilta ei jättänyt parantamisen varaa.

Oli muuten elämäni ensimmäinen keikka Kuopiossa. Tykkäsin. Paluumatkalla (5h) ajettiin poliisin tutkaankin hentoa ylinopeutta ohituskaistalla, mutta eivät kai raaskineet pysäyttää, kun on edellinenkin tiketti maksamatta. Dänks.

Kaikkea hyvää ja palataan asiaan taas!

Kiesi (The Heartburns)

 

Kiti ja Nuoret Sankarit -yhtyeen laulaja Tuosmash vierailivat  Heartburnsin keikalla (kuvat: M!ka).

M!ka:

"Come Out n' Play..."

Elämä on Punk vol.8:ssa oli ennakkoon sellainen kutina, että tupa on täynnä. Ei tarvinnut edes suuremmin siitä ennakkoon stressata, niin kun normaalisti tulee aina tehtyä. Odotukset täyttyivät ja  paljon jäi porukkaa pihalle tällä kertaa.

Ennakkojärkkäilyt sujuivat ilman suurempia ongelmia, jos ei oteta sitä lukuun, että joku repi jälleen keskustan alueelta enimmät keikkamainokset pois. Alkuillalta pääsin kohtaamaan tämän kiivaasti K-klubia vastustavan "Julisteiden-repijämiehen" henkilökohtaisesti ja samalla tuli pelastettua baarin ovessa ollut keikkamainos repimiseltä. Kaikenlaisia haistatteluita ja erilaisiin paikkoihin painumisia tuli otettua vastaan ja mutta onnistuin pysymään asiallisella linjalla sillä ajatuksella, ettei suunsoitosta olisi K-klubille ainakaan mitään hyötyä. Mutta olihan se adrenaliinia nostattava kohtaaminen...

Porukka oli ajoissa liikkeellä reippaasti ennen klo 20.00:n h-hetkeö ja liput myytiin loppuun ennätystahtiin. Taisi olla on selkeästi ennen klo 21.00 tupa täynnä. Se oli hyvä juttu monessakin suhteessa. Säästyin stressaamasta miten lipunmyynti etenee, K-klubilla päästiin nopeasti hyviin juhlatunnelmiin ja ennen kaikkia ensimmäisenä soittanut  bändikin sai esiintyä kunnon yleisölle.

Mainittakoon, että The Loose soitti suosikkibiisini Come Out n' Play, joka oli aikaisemmin tippunut pois bändin keikkasetistä. Olivat kuulemma kyllästyneet sen soittamiseen, kun se on yksi bändin ensimmäisiä biisejä. Minulle kyseinen ralli on syöpynyt erityisen hyvin mieleen, kun se on käytännössä ensikosketus koko bändiin ja eka Loosen biisi mitä olen livenä kuullut. Tämähän tapahtui ensimmäisessä Elämä on Punkissa, jonne Loose oli värvätty mukaan Sannan suosituksesta. Itse asiassa Come Out n' Play on ensimmäinen EoP-bileissä koskaan soitettu biisi. Sittemmin se on soinut bileissä useastikin, kun The Loose on jostain syystä päässyt livahtamaan esiintyjien joukkoon peräti kuudessa Elämä on Punkissa. 

Vierailevat tähdet Yleislakko ja The Heartburns olivat juuri niin hyviä, kun osasin odottaakin. Ehkä vähän jäävi olen kehumaan... mutta olihan ne kovia! Ja ihan kun olisi yleisökin näyttänyt tyytyväiseltä.

Vierailevat bändit valittelivat kuumuutta, vaikka tällä kertaa kuumuutta ja kosteutta oli K-klubin mittapuulla aika hillitysti. Ikkuna toki huurtui ja hiki virtasi, mutta rotsi päälläkään ei vielä lämpöhalvaus uhannut. Voi tosin epäillä, että soittajilla saattoi olla kuumempaa kun yleisöllä...

Hetkittäin yltyi meno aika rajuksikin, erityisesti yhdessä vaiheessa Heartburnsin keikkaa, kun täydessä tuvassa ehkä vähän tavallista suurempi osa yleisöä villiintyi bändin soitosta. Yleisöä edustajia keräiltiin sitten bändin ja jopa rumpujen seasta ja yksi isokokoinen kaveri sai välillä asettua mikrofonien eteen suojamuuriksi, ettei mikki lyö laulajan hampaita kurkkuun. Villimmässä vaiheessa keikkaa näytti Teemu usein laulavan kylki yleisöön päin. Sattumaa, kokemusta vai itsesuojeluvaistoa? Käytännöllistä ainakin, kun päälle törmäävä yleisön edustaja ei iske mikkiä päin näköä. K-klubin Heli sai tilanteen haltuun nopeasti, kun siirteli muutamaa innokkainta juhlijaa taaemmaksi huilaamaan.

Roudailujen ja artistien kokoamisen ollessa jo lopuillaan, pölähti illan päätteeksi jo hiljenevään K-klubiin vielä joku aidosti suomalaiselta vaikuttanut "Machu Picchu" -ryhmä. Luvan taisivat kysäistä ja sitten alkoi akustiset Etelä-Amerikan intiaanirytmit kaikua klubilla.

Tuoshmaksen avustuksella saatiin enimmät artistit rahdattua majoitukseen, jonne oli varattu yöpalaa raskaan työn raatajille. Artistien toivomuksesta Ramonesin Rocket To Russia soi ja soi ja soi..., juttu lensi, eväät tekivät kauppansa, Maukka osoittautui kulinaristiksi, hauskaa oli, kasvissyöjän tarkka katse tunnisti halloum-juuston kanaksi ja yli 20 vuotta kaapissa tiellä ollut puolitoistopulloa uzoa löysi lopultakin loppusijoituspaikkansa. Parille varsinaisen majapaikkansa sijainnin kadottaneelle eksyneelle lampaallekin tarjottiin katto pään päälle...

M!ka (Elämä on Punk)

 

Antsa juomatauolla ja Heartburns miettimässä seuraavaa biisiä  (kuvat: M!ka).

Näin soiteltiin

Samilla on hiki (kuva: M!ka).

The Loose

Night at Henry's
Violation

I Got A War (Gluecifer)
Lucky number 13
Alone Tonight
(Ducky Boys)
Daddy joined the NRA
We're All Going Down
Come Out And Play
Burn the World
Astro Zombies
(Misfits)

Piuha irti? (kuva: M!ka).

Yleislakko

Perusteellinen perusteettomuus
EU-nukki
Elämäni vanki
Jyvät ja Akanat
Muovinen messias (Pyhälehmä)
Ammu Ittes
Vapaankulttuurifestivaali
Maailma pyörii tyhjää
Valtio Uskonto Isänmaa

"Ammu ittes tilalla piti alunperin soittaa Viimeinen Talvi biisi, mut Antsa unohti lehmänkellonsa Jyväskylään keikan jälkeen. Se on sit kai  niin spesiaali osa tota biisiä et ei sit soitettu koko biisiä
ollenkaan."

- Paavo-

Antsalta tuli samat biisit eri järjestyksessä. Pari ekaa ja kolme viimeistä sekä Paavo että Antsa muistelivat samalla tavalla. Esillä paavon järjestys, koska Antsa epäili itsekin omaa muistiaan.

-M!ka-

Heartburns aloittelemassa keikkaa (kuva: M!ka).

The Heartburns

Heartburnsin biisilistaan ei saatu selvyyttä,

mutta  jotain viitteitä löytyy Kiesin kommenteista.

-M!ka-

 

Kävijälaskuri