www.ramopunk.com     Ramopunk-uutisia

Tampere 5.-6.3.2010

Keikkaraportti

Havana Bananas-keikkaraportin etusivu

 

Tappajatomaattien keikkakommentteja

Joey Luumäki & Tappajatomaatit (kuva: Juke).

Chemo:

Haastava ohjelmapaikka

Tulimme Tampereelle kimppakyydillä, jossa oli mukana Tappajatomaattien rumpali, basisti ja kitaristi. Lisäksi mukana oli Rehtoreiden basisti, entinen basisti ja entinen rumpali. Samalla kyydillä tulivat myös Poikien basisti ja rumpali. Jokusen muunkin bändin soittajia oli autossa. Hämmästyttävän hyvin mahduimme silti samaan kyytiin!

Tällä reissulla tulikin taas tehtyä uuden soittimen käyttöönotto: se valkoinen kitara, jolla soitin, oli ensimmäisellä ramopunk-keikallaan. Meille Tomaateille oli varattu kohtuullisen haastava ohjelmapaikka, mutta kiitettävän moni jaksoi bileiden lopuksi katsella ja kuunnella meitäkin. Kiitokset siitä. Ja kiitokset M!kalle taas kerran siitä isosta työpanoksesta, jonka tällaisen tapahtuman järjestäminen vaatii. Kekkerit olivat taas todella onnistuneet.

Chemo Tomato (Joey Luumäki & Tappajatomaatit)

Stindy ja Chemo (kuvat: M!ka).

Stindy:

Toinen keikka Tappajatomaattina

Ja taas keikalla. Tämä olikin jo toinen keikka Tappajatomaattien basistina. Perjantaina oli hieno meininki. Tai enhän minä sitä tiedä kun en ollut paikalla.

Tomaattiorkesteri kokoontui lauantaina klo 17.00 Stindyn Talolle, jossa juotiin taas lähtökahvit. Kaidella oli tiedossa myös Pojat -keikka, joten hänelle annettiin kaksi korvapuustia. Me muut tyydyimme yhteen. Vai miten se oli, taisi Chemokin ottaa toisen... Ja sitten lähdettiin. Mukaan tuli vielä Rehtori Mikkola, eli voisiko enää parempaa seuraa olla? Ai miten niin voisi?

Perillä Tampereella olikin sitten tuttua hommaa; istumista, odottelua, veden juomista, seurustelua. Raskasta hommaa kun pitää koko ajan olla hereillä.

... ja eka bändi alkoi jyskyttää... Me Wokkivihannekset! Nuoret miehet paiskoi täysillä. Yleisö tykkäsi ja oli mukana. Bändillä taisi olla lainabasisti? Ainakin minä havaitsin muutaman kerran hämmästyneitä ilmeitä, että miten tää menee? Mutta hyvin se meni.

No, onhan bändissä vielä "hieman hiomista", mutta eipä miesten ikäkään paljoa paina. Treeniä hiljaisella volyymilla tai ilman vahvistimia, niin hyvä tulee. Pitkä Mies kävi laulamassa jonkun renkutuksen, mutta ei kai sitä kukaan huomannut.

Seuraavana oli vuorossa Urban Unrest. Hienoa paahtoa asenteella vaikka enhän minä mitään tuommoisesta ymmärrä! Rokki alkoi soida jo melkoisella völyymilla, joten vanha tuohikorva tunki tulppia korviin. Hyvin kuului silti!

Kakkahätä-77! Uusi tuttavuus minulle. Hieno bändi. Hyviä biisejä! Ja nehän hymyilikin välillä! Eikö tämä olekaan vakavaa?

Pojat! Pojat on poikia. No hyvä on, hieno bändi. Yleisö oli täysillä mukana. Minä katselin vessan ovien luona ja ihmettelin meininkiä. Toimii! Yleisön sekaan ei ollut menemistä, kun on tuota ikääkin...

Ja sitten viimeinen esitys, Tappajatomaatit. Jotenkin kaikki näytti erilaiselta kun oli itse lavalla ...öö? Poikien jälkeen on paha pistää paremmaksi. Esityksemme jäikin reilusti vaisummaksi mutta kiitettävästi yleisö jaksoi kannustaa. Kiitos siitä! Vai saimmeko säälipisteitä? Tekniikkapuolesta on mainittava, että välillä soitettiin ja laulettiin reilusti väärin ja välillä ihan vaan vähäsen. Mutta tällä kertaa Nissan Micran sanat menivät oikein... trendi uus...

Stindy (Joey Luumäki & Tappajatomaatit)

Joey Luumäki esiintyi bileissä soolona perjantaina, Tappajatomaattien kanssa lauantaina, hoiti juontajan hommia perjantaina ja ehti vielä vierailla Me Wokkivihannesten keikalla yhden biisin verran

(kuva: M!ka).

Joey Luumäki:

Hyvät bileet,  hyvä bändi ja hyvät biisit

En oo taaskaan ihan varma mitä soolokeikalla soitin... katkaisin kitarasta kielen jo virittäessä, niin meni paasmaat sekaasin. Sitten soitin väärällä plekulla, ja kun vaihdoin oikeaan plekuun, niin se putosi ja katosi jo minuutin päästä. Paasmaat sekaasin.

Hyvät bileet. Meillä on hyvä bändi ja hyvät biisit. Hyvä kun Häkli suostui juontamaan lauantain, mä olin syönyt ihan liikaa. Vielä kun olis ollut The Micragirls esiintymässä, niin vot!

Joey Luumäki (soolo / Joey Luumäki & Tappajatomaatit)

(Kuva: Juke)

 

(Kuva: M!ka)

Kävijälaskuri