www.ramopunk.com     Ramopunk-uutisia

Tampere 5.-6.3.2010

Bändi-esittelyitä

Havana Bananas-keikkaraportin etusivu

Tässä joitakin bändien esittelyitä, joita julkaistiin Ramopunk-uutisissa ennen tapahtumaa:

Soittamatta jääneestä soolokeikasta kehittyi uusi yhtye

Raceballs

The Tarjas -yhtyeen laulajan Veskun akustinen soolokeikka Vastavirtaklubin yläkerrassa on ehtinyt muuttaa muotoaan pariin otteeseen. Ensin sooloesitys laajeni kertakäyttöiseksi Vesku Tarja feat. Lauri & Isoviulu duoksi, kun soittokaveriksi löytyi kontrabasson kera Cold inside hc-punk yhtyeen laulajana Lauri.

Kertakäyttöinen duo-idea sai kuitenkin väistyä, kun kaksikko huomasi treenaillessa, että homma toimii ja molemmilla on kiinnostusta jatkaa duo-kokoonpanoa. Niinpä kertakäyttöön tarkoitettu nimi sai väistyä ja kokoonpano otti nimeksi Raceballs. Nimi on ironiaa, niin kun punkrockin Baseballs," Vesku selittää.

Raceballsin musiikkia Vesku kuvailee "Hellbilly-punk folkiksi" ja kuvailee tulevaa keikkaa näin: "Luvassa on Misfits, GG Allin ja Hank III -kovereita. Mistään perinteisistä versioista ei voida tässä yhteydessä puhua. Kyseessä on ikään kuin "Punkrockin baseballs" yhtye, joten tulossa on letkeää fiftari henkeen vedettyä punk hittiä. Molemmat miehet laulavat yhdessä ja erikseen. Komiaa tulee."

Keikkoja tulossa ja studioreissu suunnitteilla

5.3. Havana Bananas-bileiden keikan lisäksi Raceballs on sopinut jo toisen keikan Porin Monttuun 1 huhtikuuta ja pari muutakin keikkaa on tulossa. Tampereen keikan jälkeen Raceballs alkaa tekemään äänityksiä ja tähtäimessä on levyn teko. Julkaisijaa ei levylle vielä ole, mutta Vesku uskoo, että sellainenkin vielä löytyy.

Bändi on myös pistänyt pystyyn MySpace-sivut, jossa on kuultavissa treeneissä nauhoitettuja. Raceballsin MySpaceen pääsee tästä.  (2.3.10, 3.3.10)

Joey Luumäki & Tappajatomaatit

Joku ei ehkä vielä tiedä tämän yhtyeen taustaa, niin tässä lyhyttä tiivistelmää:  Legendaarisen Ne Luumäet -yhtyeen laulaja Joey Luumäki musisoinut vuosia matalammalla profiililla lähinnä soolokeikoilla, mutta on nyt palannut "tositoimiin" syksyllä 2008 perustamansa Joey Luumäki & Tappajatomaatit -yhtyeen kanssa. Ensimmäiset ep:n bändi julkaisi vuonna 2009, levysopimus on tulossa, pitkäsoitto suunnitteilla ja bändi kovassa iskussa. Ne Luumäet faneille kerrottakoon vielä, että Tappajatomaattien rumpupatterin takaa löytyy vielä toinenkin Luumäet-yhtyee jäsen Kaide "Kuju" Luumäki. hän soittaa Tappajatomaattien lisäksi myös Pojat-yhtyeessä, joka on myös mukana bileissä.

Skenen kuopus mukaan bileisiin

Me Wokkivihannekset

Ramopunk-skenen ilmajokelainen "kuopus" Me Wokkivihannekset on mukana bileissä. Keikkoja bändi on ehtinyt tehdä lähinnä kotikulmillaan,  mutta merkittävin lienee tänä mennessä ramopunkkien "aktiivisimman kantajengin" kohtaaminen Ramopunk-piknik tapahtumassa Haukivuorella viime kesänä. Ja tuo kohtaaminenhan sujui enemmän kuin hyvin...

Vandaalit (kuva: Hemmo).

Vandaalit uhmaa aikaa onnettomuuksia ja punk talibaneja

Elämä on Punk - Havana Bananas -bileissä mukana oleva Vandaalit ei suuremmin esittelyjä kaipaa. Jo 70-luvulla levyttänyt punkin klassikkoryhmä Vandaalit uhmaa röyhkeästi aikaa, onnettomuuksia ja punkin talibaneja ja rynnii levyttämään vuonna 2010 uutta materiaalia jo viidennellä vuosikymmenellä peräkkäin...

Urban Unrest.

Urban Unrest

Urban Unrest tulee Pääkaupunkiseudulta. 80-luvun jenkkihardcoresta vaikutteita ammentava bändi on tähän mennessä julkaissut kaksi 7" vinyyliä:  2007 bändin omaa nimeä kantavan ep:n ja 2008 On A String-ep:n ja keikkailee kokoajan aika aktiiviseen tahtiin.

Urban Unrest - linkkejä

Urban Unrestin MySpace-sivut

Kakkis-Teemun tekemä Urban Unrest-haastattelu

United Shoebrothers (Joe Urbanin levylafka)

Yleislakko ei pelkää puhua politiikasta

Elämä on Punk - Havana Bananas -bileissä mukana oleva turkulainen Yleislakko on vuoden 2008 lopulla Shelter Dogsin raunioille perustettu 77-tyylin punkbändi ja yksi mielenkiintoisimmista uusista suomenkielisistä punkbändeistä tällä hetkellä.

Bändi soittaa pätevästi vanhakantaista punkkia, tekee huomioita nykypäivän menosta ja ottaa hyökkäävästi kantaa tämän päivän kovia arvoja vastaan,  mm. kiire, rahan valta, Kokoomus, ulkonäkökeskeisyys, muoti, valtio, uskonto ja isänmaa saavat osansa.

Yleislakko julkaisi viime vuonna omakustanteena päteväksi osoittautuneen ensimmäisen levynsä ja tämän vuoden alkupuolella on jo uutta levyä tulossa. Bändin toinen julkaisu on nimeltään Kuka Pelkää Politiikkaa ja se julkaistaan helmi-/maaliskuussa 2010 Woimasoinnun, Saimaan Silakoiden ja Räkälevyjen yhteisjulkaisuna sekä vinyylinä, että cd:nä. Yleislakon Antsa kuvailee tulevaa Kuka Pelkää Politiikkaa -levy näin: 

"Verrattuna ensimmäiseen äänitteeseen, on uusi levy on musiikillisilta taustoiltaan paljon laaja-alaisempi  ja se maalaa selkeästi kattavamman kuvan bändin vaikutteista. Levyn kappaleissa kuljetaan nopeista hc-punk ralleista, raskaisiin, jopa synkisteleviin jyystöihin, ja välillä otetaan ja pogoillaan ihan parhaaseen Ramones-tyyliin. Väliin mahtuu hieman herkistelyäkin ja sitten taas annetaan kitaroiden huutaa ja kiertää The Stoogesilta ja Motörheadilta vaikutteita saaneissa raaoissa runttauksissa."

Yleislakon kotisivuilla ja MySpace-sivuilla on tulevalta levyltä kuultavissa kappaleet Jyvät ja akanat" ja Perusteellinen perusteettomuus, joissa tulilinjalla ovat Kokoomus ja Perussuomalaiset. Kannattaa kuunnella myös ensimmäisen levyn helmiä, Valtio uskonto isänmaa, Elämäni vanki, Juokse rotta juokse ja 2010, jos vaan niitä kuunneltaviksi löytyy...

Yleislakko-linkkejä

Yleislakon MySpace-sivut

Yleislakon nettisivut

Yleislakko: 2010

Turun alakulttuurin lippulaivan TVO.n lopettamisesta kertovan 2010 -biisin musiikkivideo.

The Dwyers

Perjantaina bileissä esiintyvä turkulainen The Dwyers tarjoaa perinnetietoista, energistä ja tarttuvaa menoa. Bändi soittaa tylyä punkrockia räkäisellä otteella melodioita ja tarttuvia kertosäehoilotuksia unohtamatta, lyriikan kertaillessa elämän kovuutta ja lohduttomuutta. Odotettavissa siis hyvin katu-uskottava kokonaisuus.

The Dwyers on perustettu 2007 Teemu Bergmanin hajottaman ensimmäisen Heartburnsin ympärille ja musiikillisesti Dwyers kulkee enemmän tai vähemmän samoilla musiikillisilla poluilla Heartburnsin kanssa. Bändi on julkaissut tähän mennessä yhden 7” ep:n vuonna 2008 ja viime vuonna arvosteluissa hyvin pärjänneen debyyttipitkäsoittonsa Gas Station Masturbation. The Dwyersin toisena kitaristina soittaa Mirko Metsola, joka nousee bileiden toisena iltana lavalle rumpujen taakse Kakkahätä-77:n riveissä.

Miika Söderholm (vas.) sooloili viimeksi Ramopunk.com 5v synttäreillä 2007 (kuva: M!ka).

Miika Söderholm plays Ypö-Viis

Ypö-Viis ja Pojat-yhtyeiden keulakuva Miika Söderholm soittaa Vastavirta-klubin yläkerrassa soolokeikan ja teemana on Ypö-Viis. Aika harvinaista herkkua ovat Miikan soolokeikat. Viimeksi sellainen nähtiin pari vuotta sitten Ramopunk.com 5v-synttäreillä. Suomipunkin pioneereihin kuuluva Ypö-Viis ei ole levyttänyt uutta materiaalia vuoden 1981 jälkeen, mutta keikkailee yhä satunnaisesti ja mm. tänä keväänä on bändi jälleen suuntaamassa keikkalavoille. Ja Miikahan soittaan näissä bileissä myös VV:n alakerrassa Pojat-yhtyeen kanssa. (Keikka muuttui myöhemmin Ypö-Viis Duon keikaksi toisen Ypö-niehen Mikko Holmströmin liityttyä mukaan).

Joey Luumäki soolokeikalla Ramopunk.com 5v synttäreillä 2007 (kuva: M!ka).

Joey Luumäki: Takaisin Peitsamoon

Joey Luumäki esiintyy VV:n alakerrassa Tappajatomaatteineen, mutta soittaa myös soolokeikan Yläkerrassa teemalla "Takaisin Peitsamoon". Setti sisältää hänen oma kappaleitaan, jotka on tehty Kari Peitsamon hengessä ja tarkoitus julkaista Takaisin Peitsamoon -soololevyllä Woimasoinnun levykerhon kautta. 

Setissä kuultavista biiseistä saattaa löytyä mm. sellaisia levylle kaavailtuja biisejä kuin Tummansininen Nissan Micra vm. -86, Jee jee itsemurha, Oodi Kari Peitsamolle, Tulitikku, Vantaa on sateeton, Tavallisen pulliaisen blues, Kuka tappoi satakielen, Great President Kim Il-Sung Will Always Be With Us ja Minä diggaan Peitsamoa.

Pykimät trio

Pykimät on uusi bändi, mutta jäsenillä on jo vankkaa kokemusta punkin parista 80-luvun lopulta lähtien. Pykimät syntyi Iskuryhmän hajottua viime vuonna ja neljän bändin jäsenen perustettua uuden yhtyeen. Bändin ensimmäinen pitkäsoitto on jo työn alla ja tulee julkaisuun viimeistään syksyllä.

Yhtyeen kolme jäsentä Teemu, Tuuska ja Markys esiintyvät Vastavirta-klubin Yläkerrassa triona ja esittävät akustisesti ja nyrjähtäneellä otteellaan uutta tuotantoaan ja ehkä jotain Iskuryhmän, Hanson Brothersin ja Eppu Normaalin  punk ajan biisejä.

 

Kävijälaskuri