www.ramopunk.com     Ramopunk-uutisia

Underground party

Elämä on Punk etusivulle

Punk Kuopio

Esittelyssä The Loose

(Julkaistu 12.8.09)

(Kaikki tämän sivun kuvat - M!ka)

The Loose on Kuopiolainen punkrock-bändi jonka nykyisen kokoonpanon muodostavat Tuomo -laulu ja basso, Sami -kitara ja laulu, Tatu -rummut ja Toni -kitara ja laulu. 

The Loosen perustivat Sami, Tuomo ja Tatu syksyllä 2004. Ensimmäinen demo äänitettiin 2005. Demoa ei tämä nykyä ole enää saatavilla. "Se on nykyään keräilyharvinaisuus, lähinnä siitä syystä, että se on sysipaskaa tavaraa, eikä siitä montaa painosta haluttu tehdä, kertoo bändin laulaja Tuomo. Demoja The Loose on tehnyt myöhemminkin ja osaa niistä pääsee kuuntelemaan bändin My Space-sivuilla.

Miehistön vaihdoksia on bändissä ollut vain yksi. Jossain vaiheessa mukaan otettiin toinen kitaristi Pete, joka jouduttiin erottamaan bändistä keväällä 2007. Korvaajaksi astui nopeasti nykyinen kitaristi Toni. 

Alkuaikoina The Loose kiersi nuorisotaloilla soittamassa, vaihtelevalla menestyksellä. Jäsenten täysi-ikäistyessä alkoi baarikeikkojen saaminen onnistua, ja nuorisotalot jäivät. "Kyllähän tää meidän musiikki sopii paremmin baareihin kuin 0-promillea-nuorisotapahtumiin," Tuomo toteaa kertoo mieleen painuneimmasta keikkakokemuksestaan näin: "Kerran käytiin Alastarolla soittamassa vanhassa teollisuuskanalassa. Ihmisiä ei paikalle juurikaan ilmaantunut ja järjestäjät ottivat homman enemmänki ryyppäämisen kannalta, eikä luvattuja bensakorvauksiakaan kuulunut. Hauska reissu silti, ja tulipahan koettua."

Kesällä 2008 The Loose oli armeija-visiittien vuoksi puolen vuoden tauolla,  mutta sen jälkeen on bändi taas voinut painaa aktiivisesti keikkoja ja tehdä biisejä. "Uusia biisejä on tarkoitus nauhoitella ja voi olla että jossain vaiheessa tehdään jonkunlaista omakustannelevyä kunhan saadaan aikaiseksi tarpeeksi laadukasta tavaraa," kertoo Tuomo lähitulevaisuuden suunnitelmista, "Keikkoja on myös tarkoitus tehdä niin paljon kuin mahdollista".

The Loose mukana kaikissa viidessä Elämä on Punk -bileissä

Elämä on Punk-bileissä on The Loose järjestävällekin taholle hieman yllättäen  soittanut näköjään tähän mennessä jokaisissa Elämä on Punk-bileissä, alkanen siitä ensimmäisestä Kuopiossa 2.2.08, jolloin The Loose edusti ainoana bändinä paikallista punksceneä.

Elämä on Punk 2 järkättiin Tampereella ja kyseisen illan päävastuullinen Riina oli tykästynyt bändiin esitykseen Kuopio tapahtumassa siinä määrin, että tilasi bändin myös Tampereen bileisiin. 

Kolmanteen tapahtumaan ei The Loosea oltu värvätty ollenkaan, mutta bändi valtasi siitä huolimatta lavan viimeisen esiintyjän jälkeen ja soitti vielä yhden biisin illan päätteeksi. Niinpä bändi listattiin sitten "historiaan" yhdeksi illan esiintyjistä.

Neljännessä tapahtumassa, joka juhlisti kolmen päivän ajan Ramopunk.com-sivuston 7-vuotissynttäreitä oli The Loose jälleen mukana Tampereella toisena mukana olleista kahdesta kuopiolaisbändistä 

...ja nyt Elämä on Punkissa 12.9.09 bändi edustaa jälleen paikallista  punksceneä yhdessä Peter Punk & The Lost Boysin kanssa. 

...ehkä joskus kokeillaan vielä sellaistakin, että onnistuvatko Elämä on Punk bileet ilman The Loosea... Se jää nähtäväksi tulevaisuudessa.

 

Kävijälaskuri