www.ramopunk.com     Ramopunk-uutisia

Underground party

Elämä on Punk etusivulle

Punk Kuopio

Esittelyssä The Erectum

(Julkaistu 24.5.09)

(Kaikki tämän sivun kuvat - M!ka)

The Erectum on Jimin toimesta perustettu  vuonna 2005 yhden miehen projektiksi, johon innoituksena on toiminut mm. GG Allin Monenlaista jäsenistöä ollut alkuajan kokoonpanossa, mutta  nykyinen kokoonpano on ollut koossa vuodesta 2006, eli Jimi - laulu, Jänkä - Kitara, Eetu - Kitara, Kona - Basso, Dave - rummut.

Ensimmäisenä  uusista jäsenistä liittyi mukaan Dave, pienen humalaisen keskustelun tuloksena paikallisessa juottolassa. Daven mukana liittyi bändiin velipoika Jänkä ja myöhemmin Eetu kävi tuuraamassa basistin paikalla ja pian alkuperäinen kitaristi sai surutta lähdöt ja Eetu otettiin kepin varteen. 

Ensimmäinen keikka oli K-Klubilla vuoden 2007 alussa, ennen Jimin armeijan palvelusta, paria kuukautta myöhemmin The Erectum osallistui paikalliseen bändikisaan. Esiintymisen seurauksena bändi sai soittokiellon Kuopion nuorisotaloille.

Ensimmäinen demon bändi sai tehtyä vuonna 2007. Rumpali Dave kuvailee demon tekoa näin: "Jossain vaiheessa kerettiin tekemään Harvinaisen Kyrvännäkönen Jätkä -demokin, ajankohdasta ei tarkempaa tietoa, nauhoituspaikkana toimi osittain Kuopion keskustan tuntumassa oleva homoluola, josta sitten nauhoitusten päätteeksi poistuttiin poliisi/ambulanssi saattueella."

Alkuvuodesta 2008 bändi kävi studiossa nauhoittamassa debyyttilevynsä, joka odottaa vielä tällä julkaisuaan. Keikkoja bändi tekee silloin tällöin. "Isoin häppeninki taisi olla Lepaalla jonkun puutarhakoulun elonkorjuu juhlissa, puoliakaan soitetuista biiseistä ei osattu, mutta yleisöllä oli mukavaa ja porukkaakin riitti. Keikan päätteeksi kitarat ja mikit jouduttiin etsimään lavan vallanneista heinäkasoista", Dave muistelee.

Lähitulevaisuudessa bändillä on tähtäimessä heittää muutamia keikkoja, demotella uudet biisit kunnolla ja katsoa mihin sitten tie vie... "Tahti hidastunut Jimin ja Konan Helsinkiin muuton jälkeen," Dave miettii, "mutta parhaamme yritetään pitää bändi kasassa."

The Erectumin jäsenillä on myös muita bändejä osittain yhdessä ja osittain erikseen. Jimillä ja Konalla punkkiprojekti Käsi % Käsi, Dave, Eetu ja Jänkä soittelevat yhdessä orkestereissa Sadistic Party ja Sexorcist, molemmat kallistuvat thrash metallin puoleen, mutta jälkimmäisessä myös paljon punkvaikutteita johtuen Daven biisintekijä osasta. Davella ja Jänkällä lisäksi erinäisiä projekteja yhdessä ja erikseen, myös Sadistic Partyn jäsenistöllä on 2005-2006 perustettu Punk orkesteri, jota ollaan aktivoimassa.

 

Kävijälaskuri