www.ramopunk.com     Ramopunk-uutisia

Underground party

Elämä on Punk etusivulle

Vieraskirja

Elämä on Punk  Vol 15 Punk in Finlandissa

Elämä on Punk Vol.15 Facebookissa

 

Share |

Kuopio 29.11.14

Elämä on Punk Vol.15

-keikkainfoa

Elämä on Punk on Ramopunk.comin ja muutaman punk-aktivistin DIY-asenteella pyörittämä punk ja ramopunk –tapahtuma, joita järjestetään Kuopiossa ja Tampereella. Tälle kertaa juhlitaan Kuopiossa kuuden yhtyeen voimin.

 Bileissä myynnissä Elämä on Punk -paitoja ja huppareita

 T-paita 15 €

Zipperi 38€ - Painatus selässä.

Esiintyjinä:

Rejected

Kyre & Duunarit

Ultra Brewtality

Psykoterapia

Astalo

Burning Pigs

LIPUNMYYNTI ALKAA 19:00
SHOWTIME 20:00

Mä en jaksa vaan odottaa

Mä kaipaan jotain toimintaa

Mut nykyään ei tapahdu mitään

Musta tuntuu ett mun pää räjähtää

(Häiriköt: Mä haluun toimintaa)

Ennakkolippuja?

Jotkut pitkänmatkalaiset ovat kyselleet ennakkolippujen perään. Sähköpostia vaan osoitteeseen mika.vesterinen(ät)dnainternet.net tai M!ka Vesteriselle viestiä Facebookin kautta. Paikka on niin iso, etteivät liput todennäköisesti lopu kesken, mutta, kauempaa tulleen kannattaa silti harkita mielenrauhansa vuoksi ennakkolippua.

Rejected soittaa tämän vuoden viimeisen keikkansa Elämä on Punkissa 29.11.14

Pääesiintyjinä Rejected ja Kyre & Duunarit

Elämä on Punk-tapahtumassa 29.11. on pääesiintyjinä kaksi lappeenrantalaislähtöistä pitkän linjan punk-yhtyettä: laajaa yleisökirjoa vetävä Rejected ja internetiä aktiivisesti välttelevä kulttibändi Kyre & Duunarit.

Vuodesta -98 punkrocknrollia soittaneen Rejectedin musiikki on omintakeinen cocktail, joka kerää yhtyen keikoille laajan skaalan erilaista musiikkimakua omaa yleisöä, kuten bändin laulaja Pete Laitinen toteaa: ”Musatyylihän on siitä hyvä, että mein keikoilla käy punkrokkarit, psykot, hard core jätkät ja rokkaritkin”.

Rejected soittaa tämän vuoden viimeisen keikkansa Elämä on Punk-tapahtumassa. Keikan jälkeen bändi alkaa keskittyä uuden levyn biisien treenaamiseen ja tulevan levyn julkaisijan etsimiseen.

Kyre ja Duunarit (kuva: Jetro Stavén)

Työväen sankarit ja raskaan työn raatajat, lappeenrantalaislähtöinen Kyre ja Duunarit joutuvat tekemään ankarasti duunia päästäkseen Kuopion saakka Elämä on Punk -tapahtumaan tekemään soittoduunia ja esittämään musiikkia ankarasta duuninteosta ja sen sivutuotteista, jotka tekevät duunarin elämästä kovaa duunia.

Jo tässä ohessa julkaistun kuvankin löytäminen oli Duunareille kovan duunin takana ja sitä jouduttiin odottelemaan lukuisia duunipäiviä, mutta mikään duuni ei ole liian rankkaa Kyrelle ja Duunareille.

 Kyre & Duunarit -yhtyeen erikoisuus on kulttisuosio, joka hankittu siitä huolimatta, että bändi on varsin tehokkaasti vältellyt olemassa oloa internetissä. Internetin välttely juontaa juurensa yhtyeen duunari-tematiikkaan.” Kappaleethan on kirjoitettu enemmän tai vähemmän sellaisesta väsyneen 55-vuotiaan työmiehen näkökulmasta. Tuskin sekään ittestään mitään nettiin jaksais puskee”, naurahtaa Jukka Kiesi, yksi yhtyeen duunareista. Musiikillisesti Kyre & Duunareita voisi kuvailla duunarihengessä tehdyksi punkrokiksi, josta löytyy lattiatomikomppia, Popedaa ja Irwiniä.

Kolmantena vieralevana bändinä "Palavat Siat"

Kahden pääesiintyjien lisäksi mukana on tällä kertaa kolmaskin pitkän matkan vieraileva bändi Burning Pigs Ylöjärveltä. Naislaulajalla varustettu ”Palavat Siat” esittää ramopunkkia vahvasti esikuvansa hengessä. Laulukieleksi on bändille valikoitunut englanti, mikä on suomalaisessa ramopunk-skenessä varsin harvinaista.

Ultra Brewtality sanoo OI!

Kuopiolaisia yhtyeitä on mukana kolme

Mukana on aina ollut myös kuopiolaisia bändejä ja paikallinen punk skene on täällä arvossaan. Tällä kertaa kuopiolaisia yhtyeitä on tapahtumassa mukana kolme: Ultra Brewtality, Psykoterapia ja Astalo.

Ultra Brewtality on K-klubin ympyröissä aikoinaan syntynyt Oi!-punkkia soittava omintakeinen kuopiolaissuuruus.

Psykoterapiaa punkkareille.

Psykoterapia soittaa ramopunkkia edustaen tyylilajinsa rähjäisintä ja rujommanpuoleista soitantoa. Yhtye odottelee parasta aikaa Vihaan sua -pitkäsoittonsa julkaisua, joka ei valitettavasti ehtinyt julkaisuun tähän tapahtumaan.

Astalot voi jättää Elämä on Punk -bileissä kotiin, sillä järjestävä talo huolehtii tästä puolesta. Elämä on Punk – tapahtumissa on ollut aina tavoitteena päästä tuomaan esille aina joku uusi paikallista skeneä edustava yhtye. Tällä kertaa sellaiseksi valikoitui synkkäsävyisiä tarinoita suomeksi kertoja psychobilly yhtye Astalo. yhden ep:nkin jo julkaissutta bändiä tuli virheellisesti tituleerattua  "kokeneeksi väeksi", tämähän osoittautui aika isolta osalta kirjoittajan omaksi virhetulkinnaksi. Tästä lisää omassa artikkelissa tuossa alempana.

Astalo tarjoilee väkivaltavisioita.

Toimittajan harha: ”Astalon jäsenet kokenutta väkeä”

Laulajalla taustana vain pari epäonnistunutta karaoke-kokemusta

Elämä on Punk –tiedotetta kirjoitellessa tuli todettua, että vaikka psychobilly-musaa soittava Astalo on uusi bändi, niin se koostuu kokeneista soittajista. Faktat jäivät tarkistamatta, kun olen nähnyt bändin livenä sen ensimmäisellä julkisella keikalla Henry’s Pubissa Kuopiossa ja bändistä huokui vahva itsevarmuus. Bändin jäsenet eivät myöskään olleet enää mitään nuoren teinipojan näköisiä ja homma pelasi kuin junan vessa, jos tuota kulunutta vanhan ajan junavaunuihin viittaavaa ilmaisua saa käyttää. Bändin kasannut Tero taas oli vanha tuttu Peter Punk & The Lost Boys –bändistä ja kokenut soittaja. Lisäksi erityisesti bändin laulaja Hose jätti vaikutuksen, että nyt on kokenut tekijä lavalla. Automaattisesti ajattelin, että tässä on nyt onnistuttu värväämään joku pätevä solisti jostain bändistä, jota en vaan satu itse tietämään.

Olisipa taas ollut paikallaan tarkistaa taustoja ennen päätelmiä. Oli vähän hämmentävää kuulla totuus. Basistilla ei ole aikaisempaa bändikokemusta ja soittotaustaa muutama vuosi, kakkoskitaristi on soittanut yhden keikan tähän mennessä, eikä hänellä ilmeisesti ole enempää varsinaista kokemusta bändihommista ja että laulajalla on taustanaan vain pari epäonnista karaoke-esitystä ennen Astaloa. Kokeneempia soittajia ovat vain rumpali Teemu ja bändin koonnut kitaristi Tero.

Eli pahasti meni omat arvailut ohi maalista, joten kehut on bändille paikallaan! Mitäpä mietti Hose itse, mistä moisen vaikutelman sitten syntyneen?

”Treenattu on ainakin aika tehokkaasti ja enkä ole oikeen koskaan osannut jännittääkään mitään. Eikä se jännittäny ennen ekaa keikkaakaan, niin voihan se tietysti semmosen vaikutelman antaa niinkun olis tuttuakin hommaa.”

Mitenkäs Hose sitten ajauduit, jouduit tai päädyit Astalon laulajaksi ilman aikaisempaa kokemusta?
”Terohan se kyseli kiinnostaisko lähtee mukaan, kun oli pändiä kasaamassa. Tunnetaan jo entuudestaan. Sanoin, että ihan samahan se on semmostakin kokeilla ja kai se pikkuhiljaa siitä lähti. Ekat treenit tais olla aika lähelle kaksi vuotta sitten ja alkuunhan meinas itellä olla vähän hakemista, mutta kai se pikkuhiljaa siitä lähti rullaamaan.

Miten syntyi idea, että kun kaveri ei ole koskaan ollut solistina, niin tehdään siitä laulaja? Ja miten Hose sitten rohkenit lähteä hommaan mukaan ilman kokemusta?
”Jaa-a.. Sitä on melekeen Terolta iteltään kysyttävä. Se on kyllä vähä semmonen jätkä, että jos se päättää jostain tehä laulajan tai jotain muuta, niin sillon se varmaan sitten tekee. Ite aattelin, että samahan se on lähtee kokeilemaan ja jos siitä ei vittuakaan tuu, niin eipä siinä mitään menetä. Sanotaanko näin, että ei ollu oikeestaan parempaakaan tekemistä ...ja kukapa sitä nyt ei haluais bändissä laulaa. Aluks tais olla ideana, että kokeillaan tehä englanniksi, mutta olin ja oon edelleen ite vähän sitä mieltä, että kun kerran puhun muutenkin suomea, niin mitä helvettiä sitä ulkomaankielellä vääntämään. Suomenkieli nyt taipuu tottakai paremmin ja kun teen piisin sanat ite, niin nekin tulee sitten paljon luonnollisemmin. Aateltiin sitten, että ihan hyvä ratkaisu varmaan muutenkin, eipähän tuu ainakaan liikaa samanlaisia bändejä vastaan.”

Majoitusvinkkejä Kuopiosta.

Elämä on Punk

Hall of Shame

Elämä on Punk - Hall of Shame -sivulle on listattu kaikki EoP -tapahtumissa nähdyt esiintyjät. Listattu on tehty siinä järjestyksessä, kun esiintyjät ovat ensimmäistä kertaa näissä bileissä keikkailleet. Jokaisen esiintyjän kohdalla myös kaikki esiintymiset Elämä on Punk -tapahtumissa. 2.2.2008 - 7.9.2013.

Elämä on Punk-tapahtumissa on nähty yhteensä noin 96 keikkaa,  ensimmäisenä The Loose ja viimeisimpänä Kohu-63. Vilkaise Elämä on Punk - Hall of Shame täältä.

Havana Bananas -lehtiä myynnissä näissäkin bileissä

 

Lehteä myyvät Kuopiossa Daiga Daiga Duu ja Levykauppa Äx

Haluatko lisätietoja?

Haluatko lisätietoja? Laita sähköpostin osoitteeseen mika.vesterinen(at)dnainternet.net

Gabba gabba

we accept you

we accept you one of us

 

Kävijälaskuri