www.ramopunk.com     Ramopunk-uutisia

Underground party

Elämä on Punk etusivulle

Vieraskirja

 

Kuopio 12.9.09

- keikkainfoa

Elämä on Punk on Ramopunk.comin ja muutaman punk-aktivistin DIY-asenteella pyörittämä punk ja ramopunk –tapahtuma, joita järjestetään Kuopiossa ja Tampereella.

Kuopiossa on ollut punkin saralla pitkään hyvin hiljaista, mutta parin viime vuoden aikana on kaupunkiin kehittynyt pieni mutta pirteä punk scene. Toimivia yhtyeitä on kymmenkunta ja joukossa on ilahduttavasti myös useita uusia nuoria bändejä. Kuopiossa on alkanut olla myös punk-keikkoja, mikä on hieno, sillä punk-musiikki on parhaimmillaan juuri livenä. Meillä on tavoitteena olla omalta osaltamme mukana elävöittämässä tätä elävää punk-kulttuuria Kuopiossa.

Elämä on Punk –tapahtumia järjestetään Kuopiossa ja Tampereella. Ensimmäinen Elämä on Punk oli Kuopiossa syyskuussa –07 ja nyt vuorossa on jo viides Elämä on Punk tapahtuma ja tällä kertaa jälleen Kuopiossa 12.9.09. 

Esiintyjinä tapahtumassa on  Rehtorit, Nazi Death Camp, Peter Punk & The Lost Boys ja The Loose. Tapahtumassa julkaistaan myös uusi kuopiolaisvetoinen punk zine The Havana Bananas, jossa on mukana mm. neljäsivuinen Punk Kuopio-osuus. Illan juontajana toimii  Vandaalit -yhtyeen laulaja Vesa Häkli.

Sanna, Paula ja M!ka

Katso myös:

Majoitusta  Kuopiossa

 

Elämä on Punk -keikkamainos.

Tapahtumapaikkana:

K-klubi – Kuopiolaisen undergroundin sydän

Punk ei ole parhaimmillaan suurilla areenoilla tai festareiden lavoilla, vaan pienissä klubeissa, joissa esiintyjät ja yleisö ovat hyvin lähellä toisiaan. Kuopion ainoa aidosti punk–henkinen soittopaikka K-klubi on kuopiolaisen underground-meiningin sydän. 

K-klubi on yksi merkittävä syy siihen, että Kuopion punk scene on päässyt kehittymään, sillä se on oikeastaan ainoa paikka, minne niin paikalliset, kuin vierailevatkin punkbändit ovat helposti päässeet soittamaan. Se onkin ihanteellinen paikka aidon punk-keikan tunnelman tavoittamiseen. K-klubi löytyy osoitteesta Vuorikatu 14.

Opastettu reitti K-klubille ja kuvia itse baarista

Elämä on Punk sivuilta löytyy kuvallinen ohje, miten löydät Kuopion torilta K-klubille. Kuvitettu opas löytyy täältä.

...ja K-klubia esitellään kourallisella valokuvia täältä.

Liput ennakkomyynnissä

Lippuja voi ostaa ennakkoon. Ennakkomyynti tapahtuu vanhanaikaisesti tyylillä "rahat tilille ja nimi listaan ovelle". Tarkempia ohjeita saa sähköpostilla tästä osoitteesta: mika.vesterinen(at)dnainternet.net.

Soitto alkaa klo 20.00

Huomatkaa, että soitto alkaa tasan klo 20.00. Aloitusajasta ei voi lipsua, koska esiintyviä bändejä on neljä ja K-klubin naapurit pitävät huolen tarvittaessa vaikka poliisin voimin, että soittometeli loppuu ajallaan. Kuten kaikki K-klubilla aikaisemmin vierailleet tietävät, on baari aika pieni ja sitäkin ajatellen kannattaa olla ajoissa liikkeellä, ettei huonolla tuurilla kadulle soittoa kuuntelemaan...

Juontajana Vandaali-Häkli

Illan juontajana toimii tämän vuoden alussa paluun tehneen Vandaalit -yhtyeen sanavalmis päämies  Vesa Häkli.

The Havana Bananas punk zine myynnissä 

ensimmäisenä Elämä on Punkissa K-klubilla.

- Meidän lehti on ihan tyhmä -

Ensimmäinen Havana Bananas julkaistaan EoP:ssa

The Havana Bananas on elokuun alussa -09 perustettu kuopiolaisvetoinen, Ramopunk.comin ja M!ka Vesterisen  julkaisema punk zine. Ensimmäinen numero ilmestyy 12.9.09 ja tuolloin ensimmäisenä myynnissä Elämä on Punk -bileissä K-klubilla Kuopiossa.

Lehti syntyi tarpeesta yrittää keksiä jotain uutta ja virkistävää ideaa Ramopunk.com -sivujen pyörittämisen oheen, mutta kun sellaista ei syntynyt, niin täytyi keksi vanha idea uudelleen... Eli ihan tämmöinen vanhanaikainen punk-lehden, mitä julkaistiin paljon, ennen kun internet keksittiin. Lehti on koottu perinteisellä tavalla leikkaamalla ja liimaamalla. Olisi sen voinut tehdä sähköisestikin, mutta silloin koko hommassa ei olisi mitään mieltä. Tietokoneella tehtynä koko homma olisi sitä samaa kun nettisivujen tekeminen, yhtä hiirellä naksuttelua ...ei kiitos, perinteet kunniaan!

Kuopion punk scene on mukana neljän sivun Punk Kuopio -kokonaisuuden verran. Lehden sisällöstä löytyy tietoa Havana Bananas -sivulta täältä.

Elämä on Punkissa tallennetaan punkin historiaa 

Edellisen Elämä on Punk -tapahtuman tapaan, on ramopunkista kirjaa kirjoittava Jari "Jeke" Marjala jälleen paikalla haastattelemassa bändien jäseniä ja faneja. Jos jollakin on mielessä ramopunkkiin liittyviä tarinoita tai lipaston laatikossa 1980- ja 1990-luvun valokuvia, kannattaa käväistä juttelemassa Jeken kanssa. Tarkempia tietoja ramopunk-kirjasta löytyy täältä.

 

Esiintyjien esittelyä

Rehtorit (kuva: M!ka).

Rehtorit

Vankkaa kulttisuosiota nauttiva Rehtorit on pitkän linjan punk/ramopunk/power pop bändi, jonka perustajina oli aikoinaan useampiakin 1993 toimintansa lopettaneen Ne Luumäet -yhtyeen jäseniä. Noista ajoista on bändi tehnyt pitkän uran ja laajentanut musiikillista ilmaisuaan huomattavasti vuosien myötä ja miehistökin on ehtinyt elää melkein levy levyltä. Lähiaikoina julkaistava Kansainvälinen salaliitto -levyn kohdalla taitaakin olla ensimmäinen kerta, kun kaksi levyä tehdään kokonaan samalla miehistöllä. Bändin äärimmäisen eläväisenä kitaristina ja bändin päämiehenä on kuitenkin edelleen Heko Luumäki, jonka taiteilija nimi on tämän yhtyeen myötä muuttunut muotoon Rehtori Heko.

Nazi Death Camp (kuva: NDC).

Nazi Death Camp

Nazi Death Camp yksi nykyään Suomen tunnetuimman punkkarin Teemu Bergmanin luotsaamista bändeistä, joista tällä hetkellä ovat ehkä tunnetumpia Kakkahätä-77 ja The Heartburns. Nazi Death Camp ei kuitenkaan jää musiikillisesti noiden edellä mainittujen jälkeen. Arttu Tolonen Soundissa 5/09 bändiä hehkuttaa bändiä The Compelete Mongo Punk Sessions" -levyn arvostelussa näin: "Niin hyviä kuin Kakkahätä-77 ja The Heartburns ovatkin, niin Nazi Death Camp taitaa olla vielä kovempi. Biisit ovat parempia ja kestävät enemmän kulutusta. Tämä on silkkaa murhaa. Tätä musiikkia ei voi eikä kannata tämän paremmin tehdä."

Peter Punk & The Lost Boys (kuva: M!ka).

Peter Punk & The Lost Boys ja The Loose

Peter Punk & The Lost Boys on perustettu 1997 punk ja  psychobillybändi on tätä nykyä vanhemmasta päästä toimivien kuopiolaisten punkbändien joukossa, vaikka soittajia ei vanhoiksi vielä voikaan sanoa. The Loose taas on e on yksi näitä aivan viime vuosina Kuopioon syntyneitä uusia punkyhtyeitä. Harva asia ilahduttaa vanhaa punkkaria enempää, kuin nähdä nuorten innostuvan punkista niin paljon, että perustavat omia bändejä. The Loose on Elämä on punk-tapahtuman kannalta siitä erikoinen tapaus, että on onnistunut parin sattuman takia olemaan mukana kaikissa viidessä Elämä on Punkissa, niin Kuopiossa, kuin Tampereellakin.

The Loose (kuva: M!ka)

Promootiokuvia

Isoresoluutioisia promootiokuvia illan artisteista.

Haluatko lisätietoja?

Haluatko lisätietoja? Laita sähköpostin osoitteeseen mika.vesterinen(at)dnainternet.net

Gabba gabba

we accept you

we accept you one of us

 

Kävijälaskuri