www.ramopunk.com     Ramopunk-uutisia

Underground party

Elämä on Punk etusivulle

Vieraskirja

 

Kuopio 6.9.08

- keikkainfoa

Elämä on Punk on Ramopunk.comin ja muutaman punk-aktivistin DIY-asenteella pyörittämä punk ja ramopunk –tapahtuma, joita järjestetään Kuopiossa ja Tampereella.

Kuopiossa on viime vuosina ollut punkin saralla hyvin hiljaista, mutta nyt näyttää punk olevan nousussa täälläkin. Toimivia yhtyeitä on kymmenkunta ja joukossa on ilahduttavasti myös useita uusia nuoria bändejä. Kuopiossa on alkanut olla myös punk-keikkoja, mikä on hieno, sillä punk-musiikki on parhaimmillaan juuri livenä. Meillä on tavoitteena olla omalta osaltamme mukana elävöittämässä tätä elävää punk-kulttuuria Kuopiossa.

Elämä on Punk –tapahtumia järjestetään Kuopiossa ja Tampereella. Ensimmäinen Elämä on Punk oli Kuopiossa syyskuussa –07 ja seuraava Tampereella viime keväänä. Nyt on jälleen Kuopion vuoro ja  6.9.08 pidetään Elämä on Punk - bileet K-klubilla Kuopiossa. Esiintyjinä 70-luvun Vihannekset, The Tarjas, Joey Luumäki ja Jack Addict, sekä illan päätteeksi vielä ylimääräinen ohjelmanumero Myöhäis Illan Erikois Ohjelma.

Sanna, Paula ja M!ka

Katso myös:

Majoitusta  Kuopiossa

 

Elämä on Punk -keikkamainokset.

Tapahtumapaikkana:

K-klubi – Kuopiolaisen undergroundin sydän

Punk ei ole parhaimmillaan suurilla areenoilla tai festareiden lavoilla, vaan pienissä klubeissa, joissa esiintyjät ja yleisö ovat hyvin lähellä toisiaan. Kuopion ainoa aidosti punk–henkinen soittopaikka K-klubi on kuopiolaisen underground-meiningin sydän ja ihanteellinen paikka aidon punk-keikan tunnelman tavoittamiseen. K-klubi löytyy osoitteesta Vuorikatu 14.

Opastettu reitti K-klubille ja kuvia itse baarista

Elämä on Punk sivuilta löytyy kuvallinen ohje, miten löydät Kuopion torilta K-klubille. Kuvitettu opas löytyy täältä.

...ja K-klubia esitellään kourallisella valokuvia täältä.

Soitto alkaa klo 20.00

K-klubilla täytyy soittometelin hiljetä puoleen yöhön mennessä tai naapurit kuulemma hälyttävät poliisit paikalle. Tämän vuoksi täytyy soitto aloittaa hyvissä ajoin jo klo 20.00. Olkaahan ajoissa paikalla. Klubi aukeaa klo 18.00.

Elämä on Punkissa tallennetaan punkin historiaa 

Edellisen Elämä on Punk -tapahtuman tapaan, on ramopunkista kirjaa kirjoittava Jari "Jeke" Marjala jälleen paikalla haastattelemassa bändien jäseniä ja faneja. Jos jollakin on mielessä ramopunkkiin liittyviä tarinoita tai lipaston laatikossa 1980- ja 1990-luvun valokuvia, kannattaa käväistä juttelemassa Jeken kanssa. Tarkempia tietoja ramopunk-kirjasta löytyy täältä.

 

Esiintyjien esittelyä

Joey Luumäki

Joey Luumäki

Soolokeikan Elämä on Punk –tapahtumassa soittava Joey Luumäki  on legendaarisen Ne Luumäet -yhtyeen keulakuva ja "Suomen Joey Ramone". Hän joka on säveltänyt pari punk-biisiä nimenomaan tätä tapahtumaa varten. Joey Luumäki kertoo näistä biiseistä itse näin (lainaus Ramopunk-uutisista):

”Kuopiossa aattelin soittaa ihan oikeata punkia kun ilta on nimeltään Elämä on punk. Oon väsännyt paria omaa punkbiisiäkin, Polttakaa papit ja Mätä yhteiskunta. Biisinnimet syntyivät silkkana heittona sähköpostiin. Tollaisista ohimennen -jutuista tulee aina joskus tehtyä biisejä. Sellaisiahan ovat esim. Ne Luumäet-yhtyeen Philadelphian jättiläissammakot ja Pojat-yhtyeen Siipi lonksuu niin -käännös.

Ensimmäisen sanoitin kolmessa minuutissa, mutta muu jäi kesken, kun Virve-vaimo tuli töistä kotiin. Sävelsin sen seuraavana aamuna yhdessä minuutissa ennen töihin lähtöä ja illalla sain biisit valmiiksi. Onpas se helppoa. Tulivat ihan hyvät, vaikka en osaa pitää omanlaistani huumoria kokonaan poissa rajummastakaan räimeestä. 

Sen lisäksi, että (Se-yhtyeen mukaan) punk on typerää, on se myös helppoa. En olekaan koskaan ennen tehnyt biisejä niin, että väsään pelkät sanat ensin ja "melodian" vasta sitten.”

70-luvun Vihannekset.

 

70-luvun Vihannekset

  70-luvun Vihannekset on joitakin vuosia sitten perustettu ramopunk-bändi, jonka on eräässä levyarvostelussa sanottu soittavan ramopunkkia suurella sydämellä. Tämä on ramopunkkien parissa havaittu ja tämän alakulttuuriinsa syvälle perehtyneen trio on jo saavuttanut vankan kulttisuosiota genren sisällä.

Yhtyeen perustaja ja laulaja-rumpali on kahteen otteeseen Rehtorit –yhtyeestä potkut saanut pitkän linjan punk-laulaja Petri Pajunen, joka halusi perustaa bändin, josta ei kukaan saisi potkuja. ”Vihannesten” lisäksi Pajunen soittaa rumpuja myös Problemsissa, yhdessä suomipunkin legendaarisimmista yhtyeistä.

The Tarjas

The Tarjas

The Tarjas on Ulvilasta Länsi-rannikolta tuleva punkryhmä. Tämä syksyllä 2006 aloittanut bändihän on ollut kiitettävän aktiivinen ja on tässä vajaassa parissa vuodessa ehtinyt tehdä jo pari EP:tä ja pitkäsoiton, joka julkaistaan vain viikkoa ennen Elämä on Punk-tapahtumaa... ja tyylikkään punkhenkisesti ensin vinyylinä ja sitten vasta joskus myöhemmin CD:nä. Viime syksynä bändi pääsi myös mukaan Woimasointu –levy-yhtiön Joulyräyhää! -kokoelmalle.

Mainittakoon vielä, mielenkiintoisena detaljitietona, että The Tarjas aloitti triona, mutta tämän vuoden alussa Suomen viralliselle listallekin nousseen Kakkahätä-77:n Juuso Laine liittyi bändiin toiseksi kitaristiksi.

 

Jack Addict

Jack Addict

Jack Addict edustaa Kuopion punksceneä ja on yksi näitä aivan viime aikoina Kuopioon syntyneitä uusia punkyhtyeitä. Harva asia ilahduttaa vanhaa punkkaria enempää, kuin nähdä nuorten innostuvan punkista niin paljon, että perustavat omia bändejä.

Illan päätteeksi:

Myöhäis Illan Erikois Ohjelma

Illan päätteeksi on vielä tarjolla Myöhäis Illan Erikois Ohjelma, jonka sisällöstä ei anneta ennakkotietoja, mutta jotain punkkiahan sekin tulee olemaan.

Promootiokuvia

Isoresoluutioisia promootiokuvia illan artisteista.

Haluatko lisätietoja?

Haluatko lisätietoja? Laita sähköpostin osoitteeseen mika.vesterinen(at)dnainternet.net

Gabba gabba

we accept you

we accept you one of us

 

Kävijälaskuri