www.ramopunk.com

The Tarjas -etusivulle

 

Ei Radioon:

Masa: Timon veistos, jota me studiossa hieman Vesan kanssa nopeutimme, mielestäni hyvä tsipale.

Juuso: Tähän biisiin en soittanut sekuntiakaan. En tiedä biisistä sen enempää.

Vesku:  Ei radioon Biisiä ei oltu soitettu kertaakaan ennen studiota yhdessä. Timo, tuo Ulvilan oma kylähullu sanoi vaan tehneensä kappaleen ja joku kerta näytti minulle kuvion. Jäi mieleen ja päätimme studiossa sen sovittaa ja soittaa. Mielestäni erittäin tyylikäs rumpu aloitus ja ehdottomasti tykki aloitus levylle.

Timo: Ensimmäinen kokonaan tekemäni ralli, joka on päätynyt levylle asti. Biisiin olen muilta osin tyytyväinen, mutta ekan säkeistön teksti olisi voinut rehellisyyden nimissä olla parempikin. Kulkeepa kuitenkin, ja se on pääasia.

Hannu Karpo Mun Tyttöni Vei

Vesku: Karpon hannu mun tyttöni vei ei kai vaadi enempiä perusteluja. Ramones -käännös jota ollaan keikoilla vedetty. Hyvin on uponnut, joten ajateltiin pistää myös levylle.  

Masa: Kirran Markku kait sen alkuperäisesti vei, vaihtu matkanvarrella Hannuun, Ai ai.

Timo:  KKK:sta tuntuisi olevan suomennoksia vähintäänkin riittävästi. Tein alunperin tekstin Ulvilan yläasteen opettajasta, mutta hylkäsin sen itse, koska tekstin olisi ymmärtänyt vain kourallinen kääpiöitä. Seikkaileva hahmo vaihtui Karpon Hannuksi ja voi vain kuvitella miltä siitä onnettomasta tuntuu, joka beibensä Hanskille menetti. Vaikka biisistä suomennoksia on yllin kyllin, ei sillä ole mielestäni juurikaan väliä. Biisi on kuitenkin Ramonesin parhaimmistoa ja sitä on hieno ja hauska soittaa.

Juuso: Tää on vanha keikkakoveri, jossa mahtava täysin älyvapaa suomennos. Tähän tuli muistaakseni vedettyä pari vingutusta, jota ei varmasti kukaan kuule.

Siistit Nuoret

Masa: Vesa käänsi ja väänsi, siistii.

Vesku:  Siistit nuoret on  Screeching Weasel -käännös biisistä Cool Kids. Biisi on omistettu Annikselle (kulttuuri talo annankatu 6) joka muuten komeilee kannessakin. ...Siel on Eero, Viivi ja Annu-Maria... niin kuin alkuperäisissä sanoissa laulettiin, terveisiä vaan heille. Levylle halusin myös hammond -soolon, jonka siis soitan kyseisessä kappaleessa.

Juuso: Tämä on ainakin henkilökohtaisesti historiallinen siinä mielessä, että se sisältää ensimmäisen virallisen kitarasooloni. No, täysin kämänenhän se on, kun en mitään skaaloja osaa, Ehkä vaikutteita on saatu toisen bändini soolokitaroinnista. Olisin toivonut biisin toisen soolokohdan olevan jotain samaa tapailua, eikä  alkuperäisen rillutuksen kopio, vaikka Hammondi pauhaakin. Tästä voi päätellä bändin koostuvan vain pelkästään oman instrumenttinsa virtuooseista. 

Timo: Veskun käännös Screeching Weaselin Cool Kids-biisistä. Biisi on mahtava! Suorastaan lapsellisen yksinkertainen biisi, jopa ramodiggarin vinkkelistä tarkasteltuna. Silti svengaa kuin Juha Hirvi ja Vesku sai aikaiseksi myös mitä mainioimman tekstin mokomaan. Toivottavasti Hallu twistailee tätä ramopunk-kekkereissä.

Toivotalkoot

Masa: Jaa-a, minä ja Vesa saati idea, jonka Vesa puki sanoiksi.

Juuso: Tarjas goes rullalautapunk. Ihan kivat NOFX rillutukset tuli tohon vedettyä, jotka jostain syystä jäi vikasta säkeestä pois. Sanoitukset taas taattua laatua.

Vesku: Toivotalkoot Syntyi studiossa kun puhuimme matin kanssa NOFX henkisestä nopeasta mutta melodisesta punkrockista. Sanojen suoruutta ihmetteleville että otin semmoisen Dennis Leary -henkisen lähestymisen  "jos meinaa tappaa koko eduskunnan, niin ei sitä laulamalla kauniimmaksi saa. Kun tapetaan, niin silloin tapetaan. Kovana GG Allin fanina tylyys on aina niin ihQ:a.

Timo:  Ekana studiopäivänä studioon menivät Matti ja Vesku rumpua ja kitaraa nauhoittamaan. Menin seuraavana päivänä soittamaan kolmeen biisiin bassoja. Ilokseni mulle esitettiin edellisenä päivänä studiossa syntynyt 'skeittipunk-ralli'. Mainio sellainen vielä. Matti ei ollut paikan päällä. kun lauluja nauhoitettiin, mutta oli esittänyt toiveen ettei kovin tylyä tekstiä tähän biisiin. Eipä tietenkään.

 

Kävijälaskuri