www.ramopunk.com

The Tarjas -etusivulle

 

The Tarjas Toisen vaihtoehdon levyarvostelussa

Jari Kuosa. Toinen vaihtoehto no 214 (vk 31/2008)

THE TARJAS - The Tarjas 7" (Killer Records)

Porilaisen The Tarjasin nimikkoseiska on neljän biisin veto keltaisella vinyylillä ja ideana on kai soittaa The Donnas-tyyppistä punkrockia suomeksi. Donnat ja Tarjat eivät ole minulle kovinkaan tuttuja entuudestaan, mutta aika tyypilliseltä ramopunkilta tämä minusta kuulostaa.

A-puolen aloittavassa Sinä hullu-biisissä ei pahemmin lauleta ja muutenkin biisi tuntuu vähän siltä, että se olisi lähinnä keikan introksi tarkoitettu. Seuraava biisi Punkrock prinsessa kuulostaakin jo vähän järkevämmältä, sikäli mikäli kuin tällaiselta Ne Luumäet-punkilta sitä voi odottaa, heh. Sanoitukset käsittelevät perinteikkäästi Ramonesin kuuntelua, koulunkäyntiä ja tyttöjä.

B-puolen biisit (Mä en haluu mennä ulos) Enää ikinä ja Kesä kuuma jatkavat samalla linjalla tekstien käsitellessä jo mainittujen aiheiden lisäksi myös ydintuhoa ja Häiriköiden kuuntelua. Kaikki ramopunk-biisille oleellinen on siis saatu mukaan näihin kappaleisiin, joskin kliseiden käytöstä voi olla montaa mieltä. Miinuksia tulee kannen pikselimössölogosta, vaikka kokonaisuutena Tarjat ovat tehneet ihan kivan seiskatuumaisen. Kyllä tätä mieluummin kuuntelee kuin vaikka Klamydiaa ja maistuu suomenkielisen punkrockin ystäville, vaikkei Ramones ja Stravinsky kuuluisikaan repertuaariin.

 

Kävijälaskuri