www.ramopunk.com

 Rehtorit etusivu

Rehtoreille uusi laulaja

Haastattelussa:

Rehtori Heko

Haastattelu on tehty marraskuun lopulla 2004.

Kiitokset Hannulle ja Rehtori Hekolle.

M!ka

 

Ramopunk-uutisten kiertävä toimittaja Hannu W haastatteli Rehtori Hekoa Rehtorien laulajan vaihtumisen vuoksi.

-M!ka-

Rehtoreiden "uusi" laulaja on vanha tuttu Rehtori Pajunen, eli siis sama kaveri, joka laulaa luikautteli Rehtoreiden alkutaipaleella. 

Kuraattori Kurki hoitaa laulajan virkaa viimeistä kertaa Rehtoreissa 11.12.2004 Semifinaalissa Converse-kerhon avajaisissa. Rehtori Pajunen hoitaa laulajan virkaa 18.12.2004 alkaen, jolloin Rehtorit esiintyy Kangasalalla 

Lainaus Rehtorien tiedotteesta 2.12.2004

Rehtorit -orkesterissa tapahtuu laulajan vaihdos lähes lennossa. Kuraattori Kurjen jäähyväiskeikka tapahtuu 11.12.2004 Semifinalissa Converse-kerhon avajaisissa ja jo viikko tuosta bändi suuntaa Kangasalalle uuden laulajan kera. Kurjen lähdöstä on jo tiedoteltu erikseen eli keskitytään tässä haastattelussa enempi tulevaisuuteen.

Rehtori Heko, olette jo harjoitelleet ilmeisesti uuden laulajan kanssa tovin. Mitenkäs homma on lähtenyt liikkeelle?

Niinku hyvä biisi lähtee! Heti täysillä! Hep!

Kerropas vähän tuosta laulajan valinnasta ja hausta? Ei taida löytyä kuitenkaan ihan supermarketin hyllyltä.

Yksi puhelinsoitto. Tarjous, josta ei voinut kieltäytyä. Eli joskus on  tuuria, ja nyt ensimmäinen ja ainoa ehdokkaamme oli heti valmis hommiin.

Oletteko joutuneet muuttamaan biisien sovituksia tms.? Käsittääkseni eri laulajilla on erilainen ääniala tai jotain sinnepäin?

Kyllä on jouduttu vähän veivaamaan. Kurjen ääni liitelee sellaisissa sfääreissä, ettei sinne ihan kaikilla ole asiaa. 

Rehtori Pajunen vetää omalla kaistallaan oikein ja täysii ja innostuu vielä touhottamaankin, kun oikein hyvin saadaan C vaihdettua A-molliksi. Kaikki biisit on edelleen setissä - ja uusiakin on keretty tehdä; Punk Rock on aika kiva nimi biisille. Sävellajien muutoksissa käy muuten joskus niin kivasti, että biisi muuttuu myös kitaristille helpommaksi!

 

Rehtori Heko

Ajattelitko missään vaiheessa ryhtyä esimerkiksi itse laulamaan?

Kaikki varmaan muistavat huikean suorituksen taannoin Tavastian lavalla vanhan Eppu Normaali -standardin kimpussa.

Toim. huom. kuunnelkaa Ne Luupojat Surfin livelevy...

Miika Poika ehdotti heti asiasta kuultuaan: "Laula sää." Hauska mies. Mä oon kuitenkin niin järjettömän kova kitaristi, että mun polveilevat ja eteerisesti leijailevat, kappaleen teemaa kehittelevät ja -jos niin halutaan- kritisoivat soolocollaasit saattaisivat hiukan kärsiä, jos pitäisi vielä piipittääkin.

Entä olisiko bändin sisältä löytynyt halukkuutta laulaa oman soittimen ohella, esimerkkejähän löytyy kuitenkin paljon eli olisiko Rehtori "Lemmy" Mikkola, Mikko "Remu", Rehtori "Joan Jett" Reponen jr. olleet halukkaita?

Rehtori Reponen jr: Mua on todellakin verrattu Joan Jettiin, nimittäin kun oli jäänyt hiushuolto vähemmälle. Keskustelu meni näin:

Rri Heko: "Sullahan on tukka kuin Joan Jettillä."

Rri Reponen jr.: "Kiva kuulla! Ja mä kun ajattelin että se on päässyt karmivan näköiseksi."

Rri Mikkola: "Aivan."

Eli vastaus on: riippuu fledasta. Meitsi laulaa jatkossakin joka biisissä.

Mikko: No mulla on sertifikaatti, jossa mainitaan, että ääneni soveltuu parhaiten puhumiseen.

Rehtori Mikkola: No sen verran intoa lauluhommiin on, että Leena tahtoo kiljua-biisissä Rehtori "The Demon" Mikkola tahtoo karjua koko matkan alusta loppuun, mutta enempään ei rahkeet, eikä into riitä.

 

Teillä on viikon välein keikka uuden ja vanhan laulajan kanssa. Aiheuttaako tämä jotain erityisjärjestelyjä harjoittelun tms. suhteen?

Kyllä! Nyt on opeteltu uudet sävellajit, Semifinalissa palataan vanhoihin-ja sitten Kangasalla ne pitää taas unohtaa! Tarkkaavainen katsoja saattaa nähdä lavalla "kuutamolla"-ilmeitä poikkeuksellisen paljon!

Tuleeko nyt esiintymisasut takaisin? Aikoinaanhan Rehtorit v. 1 keikkaili tummissa pikkutakeissa ja valkoisissa paidoissa vai muistanko ihan väärin?

Meillä on joka keikalla ollut esiintymisasut. Kerran Pellava-rockissa vedin alasti. Ne ei muuten ollut tummat pikkutakit vaan SMOKIT!

Nyttemmin pukeutuminen on ollut rennompaa, oletteko yrittäneet  lähentyä nykynuorisoon matkimalla tämän pukeutumista. Tällöinhän on selvästi vaarana, että auktoriteetti menee ja rehtorihan tarvitsee kuitenkin vankan aseman nuorison silmissä ettei Simo Salmisen sanoin ihan silmille hypitä?

Lähentyä? Nykynuorisoon? Miksi ihmeessä? Aikuisissakin on ihan tarpeeksi! Kyllä joku fiksu nuori saattaa meitä digata, vaikkei mikään meidän osatekijä olekaan koskaan millään lailla muodikas. Paitsi tietty mun kengät kahdeksan vuoden välein. Silmille ei hypitä.

Kerro vielä lopuksi, mikä Ramonesbiisi olisit mieluiten? Eläimet, soittimet sun muut on jo käytetty, joten tämä sopinee julkaisevaan mediaan...

Cretin Hop lavalla, Something To Believe In elämässä yleensä.