www.ramopunk.com

 Rehtorit etusivu

 

Share |

Heko: "Treenikseltä on kiva pompata johonkin Helsingin useista viihtyisistä terassikahviloista tai Street Bareista" (kuva: Heko).

Haastattelussa Rehtori Heko

Rehtorit palaa tauolta

Rehtorit palaa tauolta ja Rehtori Heko kertoilee viimeisimpiä kuulumisia, mm. Rehtori-ketsuppipullosta, Millionääristä ja vielä salaisesta käännösbiisihankkeesta...

(Julkaistu 3.10.12)

Rehtorit on ollut tauolla ...kerrataanpas, mites kauan ja miksi?

- Yhdeksän kuukautta pois koulusta: kuka soittovapaalla, kuka äitiyslomalla, kuka sirkkelin ääressä.

Ja nyt on lomat sirkkelöity?

- Seinät maalattu, katto paneloitu ja maalattu, lattia avattu, hiottu ja maalattu - LISTAT kiinni. Kaikki sormet tallella.

"Jonkinlainen Rehtori-ketsuppipullo tömähti auki"

Mites olet saanut ajan kulumaan ilman Rehtoreita? Pullisteleeko pöytälaatikko uusia biisejä?

- Fiilaten ja höylätenhän aika kuluu rattoisasti. Yhden projektibändin pistin kasaan-siitä tuli vahingossa älyttömän hyvä. Ei oo punkkia, ramopunkkia, rockabillyä, progea eikä varsinkaan hewyä. Tuolle bändille kun tein kolme kuukautta hommia, niin Rehtorit-biisejä alkoi kesällä putoilla ihan liukuhihnalta. Lupaavaa uutta materiaalia on paljon!

Mihinkäs tämä projektibändi tähtää? Onko kyseessä joku salainen projekti? Jos on, niin milloin asiaan tulee jotain selvyyttä?

- Projektibändi tähtää virkistämään soittajia. Maailmanmaine on sivutuote. Mä soitankin bassoa ja urkuja, laulaja laulaakin nyt jonkun muun tekemiä tekstejä ja rumpali rummuttaakin tällä kertaa hiljaa.

Miten kolmen kuukauden panostaminen tuohon projektiin, sai aikaa sen että aloit suoltaa Reksi-biisejä? Jouduitko jotenkin patoamaan sen aikana luovuuttasi vai synnyttikö se ylitsevuotavaa inspiraatiota?

- Aiemminkin on käynyt niin, ettei biisejä synny. Silloinhan on kaksi vaihtoehtoa: antaa levy-yhtiön varata kallis studio ja pusertaa väkisin tai antaa olla kertakaikkiaan. Nyt kun teki ihan jotain muuta, niin jonkinlainen Rehtori-ketsuppipullo tömähti auki poikkeuksellisen rajusti.

Sami Mikkola ja Mikko Kataja Rehtoreiden treenikämpällä.

Heko: "Nuoremmille soittajille tiedoksi, että punainen laite keskellä on PÖLYNIMURI" (kuva: Heko).

Viime viikolla oli Rehtoreilla ekat treenit vähään aikaan? Miten sujui, oliko iloinen jälleen näkeminen?

- Iloista, helppoa ja aika kummallista: oudon vähän oli ruostetta soitossa. Osa biiseistä olikin heti ekalla keikkakunnossa!

Mitkä on Rehtoreiden suunnitelmat lähitulevaisuuteen? Pelkkää treeniä, vai nähdäänkö bändi jo pian keikoilla?

-Talvella keikkaillaan, mutta vain pääkaupunkiseudulla.

...ja miksi vain pääkaupunkiseudulla?

- Ollaan mietitty ajankäyttöä uusiksi treenaamisen, levyttämisen, keikkailun ja kaiken muun suhteen. Vaikka Suomen valtateillä onkin kivaa huristella, niin ajellaan mieluummin keväällä ja kesällä.

"Sama homma varmaan nyt Nightwishilla - Niillä tietysti on kellarissa varmaa jotai 800 levyy!"

Millionääri-levy siis tulossa lopultakin uusintajulkaisuun. Kerrataanpas tässäkin yhteydessä, että minkälainen kokonaisuus on tulossa?

- Kaikki Pokon julkaisema materiaali+päivitetyt kannet. Lisäksi ajattelin tunkea "Mä hyppään järveen"-biisin mukaan-se kun onnistu aika hyvin. On nimittäin ruvennut tuntumaan siltä, että ne 497 "Järveen"-singleä, jotka mulla on kellarissa, pysyy kellarissa.

Onko sinulla oikeasti tuollainen läjä kyseistä singleä kellarissa? Miten ne sinne ovat jääneet? Eikö ne kannattaisi kaupitella pois, vaikka keikoilla?

-Kannattaisi tietenkin. Kun ei vaan muista ottaa mukaan. Toinen vaihtoehto on jakaa ne ilmaiseksi.

Levyt jää kellariin, kun miehistö vaihtuu kesken kaiken. Sama homma varmaan nyt Nightwishilla-niillä tietysti on kellarissa varmaa jotai 800 levyy!

...ja Millionäärin julkaisuajankohta tulee olemaan?

-Tämähän on tyypillinen johtoryhmän/laajennetun johtoryhmän/ linjajohtajiston päätettävä asia.

Varsin epämääräinen vastaus, olisiko vuosi 2013 todennäköinen?

-Takaseinä näkyy jo. Eli mahdollisimman pian pitää kivat hommat tehdä.

Juuri ennen tätä haastattelun kanssa tehdyssä Luumäet-haastattelussa totesit, että jos ei Poko ole enää tätä alun perin jo vuonna 2008 julkaistavaksi visioitua levyä innostunut toteuttamaan, julkaisette levyn vaikka omakustanteena... Ette ole tulleet kysäisseeksi Epeltä tästä asiasta viime aikoina?

-Luumäet, Luumäet, Luumäet. Paljon muusta ei tunnuta nyt puhuttavan!

Mistäköhän se johtuneekaan... Eikö Epekään puhu muusta?

-Ei ainakaan rahasta eikä säästä! Kultasormi on TAAS myynyt yhden levy-yhtiönsä-tällä kertaa Sonylle.

Heko: "Rri Reponen ja hihna päälle-pitkästä aikaa"(kuva: Heko).

"Löydettiin klassikkobändi, jota jokaikisen ramofiilin pitää kuulla"

Edellinen pitkäsoitto julkaistiin kohta kaksi vuotta sitten. Olisko jo aika alkaa tehdä uutta rehtorointilevyä?

-Mä haluaisin tehdä vaikka kaksi levyä kahdessa vuodessa, mutta aikaa on todella vähän. Näyttäis siltä, että me tehdään yksi käännösbiisihanke talven tultua, että päästään studiovauhtiin ja sitten on pitkäsoiton vuoro.

"Käännösbiisihanke" kuulostaa salaiselle projektille, onko sillä jotain tekemistä sen projektibändin kanssa, vai onko kyseessä Rehtoreiden hanke?

-Tämä on Reksien juttu. Löydettiin yhdessä vanha kunnon klassikkobändi, jota jokaikisen ramofiilin pitää kuulla. Olen aika varma, että J,J,T ja DD näki tämän bändin 60-luvulla keikalla...

 

Kävijälaskuri