www.ramopunk.com

 Rehtorit etusivu

 

East Street Bend: loistavaa kitarointia.

Rehtorit studiossa

Rehtorit aloittivat viikonloppuna 14.-16.11.08  uuden levyn äänitykset treenikämpällään Itä-keskuksen uumenissa. Ensimmäisenä olivat äänitysvuorossa rummut ja basso. Itsenäisyyspäivänä siirryttiin kitaroihin. Rehtori Heko kertoo mitä tuli tehtyä.

-M!ka-

Sisällysluettelo

14.-16.11.08: Otetaan pohjat talteen (Julkaistu 16.11.08)

6.-7.12.08: Kitarismia (Julkaistu 8.12.08)

"Helppoa ja paineetonta - sitähän tää DIY on!"

Rehtori Heko

14.-16.11.08: 

Otetaan pohjat talteen

(Julkaistu 16.11.08)

E-Street Bend on muuten kiva paikka äänittää, mutta toisinaan oven takana pidetään rullakoiden kokoontumisajoja tai rekkojen kiihdytyskisoja...

Perjantai 14.11.08

Rumpujen ja mikkien pystytys tehtiin perjantaina klo 16-18, soundit tsekattiin puolessatoista tunnissa ja kuuntelut laitettiin kohdalleen kolmessa vartissa. Sitten mentiin.

Mikkolan säv ja san Haudankaivaja lähti paalulta. Neljäs otto ja purkissa. Hekon Kansainvälinen salaliitto seurasi ja ylsi samaan ottomäärään. Kolmannesta ruudusta ponkaissut Aina joku eksyy (Reponen jr-Mikkola-Heko) meni selkeästi alle parin-tokalla valmis! Kaksi tuntia ja kolmet kolinat talteen riitti perjantai-illan saldoksi.

Lauantai 15.11.08

Klo 12.20 aloitettiin ja 16.20 oli seitsemän biisiä lisää purkissa. Useimmat menivät tokalla tai neljännellä kohdalleen. Mikko Forever Ramone pistää ekaan ottoon kiilaukset ja hudit ja kolmas otto on taas usein vähän niin kuin riman nostaminen kuulantyönnössä.

Sunnuntai 16.11.08

Sunnuntai alkoi voittomaalilla: Missä jalkakäytävä loppuu ekalla sisään. Ja kellokin oli taas vasta 12.20. Helppoa ja paineetonta - sitähän tää DIY on! Matalaksi! osoitti sitten, että lyhin biisi saattaa viedä eniten aikaa... Kahdeksan kertaa ainakin piti tykittää, ennen kuin kaikki ihme alistajakompit oli kohdallaan. Tietysti on kivaa sekin, että Heko keksii viime tingassa, että loppuun voisi laittaa sellaisen mielettömän nopeen virvelivyörytyksen... Kahvitauon jälkeen alkoi loppu häämöttää ja ennen viittä olikin kaikki purkissa - 16 biisiä. Aiemmin ilmoitettu 17 olikin laskuvirhe. Tarkistuskuunteluun meni vielä tunti ja se oli siinä. Mikko lähti levittämään eteerisiä öljyjä käsiinsä ja Mikkola alkoi äänitellä bassoja.

Rehtori Heko

Rehtori Heko vireessä.

6.-7.12.08: 

Kitarismia

(Julkaistu 8.12.08)

Itsenäisyyspäivän aamuna klo 11 alkoi kitaroiden äänittäminen. Ja heti virhe: Heko aloitti aivan liian nopealla biisillä. Kolmen viikon öinen saunanrakentaminen vaati veronsa: Kansainvälinen salaliitto meni rimaa hipoen päin seiniä. Vakain aikein ja harkiten sujui jo siedettävästi. Neljän biisin ykköskitarat purkkiin ja lepäämään. Tahti muuttui heti, kun Sanna alkoi luukuttaa. Illalla klo 21 olikin Reposen kaikki ykköskitarat paketissa.

Sunnuntaina Hekokin alkoi tajuta mitä oikea käsi tekee. Lupaavan hurjan kuuloisia kitaravalleja alkoi rakentua. Kiertoa ja hälyääniä tuli myös kivasti nauhalle. Viimeisenä paketoitiin Me autetaan sua. Koko päivän kepittäminen alkoi näkyä: rauhallinen ja rento ska-rytmi jätti liikaa tilaa ajatusten harhailulle. Samin ohje: "Soita vähemmän" pelasti illan. Harvoin on tuo ohje huonontanut lopputulosta.

Viikon päästä: kitarakuvioita, -sooloja ja avaruuden ääniä (=kitara+maracassi+tremolo).

Rehtori Heko

Rehtori Reponen jr.

Kävijälaskuri