www.ramopunk.com

 Rehtorit etusivu

 

M!kan haastattelussa:

Rehtori Heko

Julkaistu 15.8.07

Rehtorit keikkailee Keravan vankilassa ja Debbien kanssa Virossa. Leena Lehtolaisen ramopunk -aiheisesta Kun luulit unohtaneesi -kirjasta puuhataan elokuvaa, jossa saattaisi soida tuon saman kirjan pohjalta syntyneitä Rehtorien ja Poikien biisejä. Siinä joitakin aiheita, joista tätä haastattelua lähdettiin tekemään... ja lopputuloksessa sivuttiin vähän myös Miika ja Heko duoa ja Rehtorien uusia biisejä.

-M!ka-

"Voi olla, että joku vangeista on eri mieltä minun kanssani poliiseista, 

mutta ei se mitn. Minä olen oikeassa."

Rehtori Heko

Rehtorit esiintyy Keravan nuorisovankilassa 22.8., joka ei ole niitä ihan tavallisimpia keikkapaikkoja. Miten vankilakeikka järjestyi?

- Emme me sinne halunneet. Tuskin yksikään keikkamyyjä keksii tyrkyttää bändiä vankiloihin. Virkistystoimikunta halusi meidät.

Millä mielellä Rehtorit lähtee vankilaan?

- Kiinnostuneena. Ensin vähän kavahdutti - ja se olikin riittävä syy lähteä keikalle! Mitäs kavahtamista vankilassa on? Ei kai se mikään Oz ole? Eihän?

Ei ehkä Oz, tai ei sitä tiedä…

Onko vankilakeikkoihin mahdollisesti tulossa jatkoa?

- Jos Keravalla on kivaa ja jos pyydetään!

Nyt kun vankila on keikkapaikkana keksitty, kannattaa keikkamyyjää kannustaa ottamaan yhteyttä vankiloiden virkistystoimikuntiin. Mm. Johnny Cash kunnostautui vankilakeikkailussa Ameriikassa, miksi ei Rehtorit Suomessa? …jos Keravalla siis on kivaa.

Vaikuttaako poikkeuksellinen keikkapaikka bändin esiintymiseen, soitettavien biisien valintaan tms?

- Haa! Jotkut meistä eivät ”uskalla” soittaa Poliisi on sankaria!

Itse olen sitä mieltä, että bändi vetää omaa juttuaan, eikä mieti mitä yleisö miettii. Voi olla, että joku vangeista on eri mieltä minun kanssani poliiseista, mutta ei se mitn. Minä olen oikeassa.

 

Rehtori Heko (kuva: M!ka)

Syyskuussa 21.-22.9.  Rehtorit lähtevät Debbien kanssa kahden keikan visiitille Viroon. Nämä taitavat olla Rehtorien ensimmäiset ulkomaan keikat?

- Jep.

Miten keikat Viroon järjestyivät?

- Niin kuin Suomeenkin. Vähän vaan helpommin kuin esim. Tampereen Klubille. Outi Debbie kävi Tallinnassa, vei levyjä ja jutteli. Pum-saman tien Tartoonkin!

Onko ulkomaan keikkoja tähtäimessä lisääkin, Viroon tai jonnekin muualle?

- Tottakai! Siis jos joku taas jaksaa hoidella. Mun mielestä Rehtoreista tulisi huippusuosittuja Ruotsissa ja Espanjassa.

Pitäisi varmaan lähettää Outi Debbie viemään levyjä ja juttelemaan myös Ruotsiin ja Espanjaan. 

Mitkäs ovat ennakkotunnelmat Viron matkan suhteen?

- Tosi hauskaa päästä jonnekin, missä on vain voitettavaa. Kesäkuussa Seinäjoella oli samanlainen fiilis: jaaha, tuleeko tänne ketään ja tajuaako ne mitään? Kun noi keikat hoitaa hyvin, niin veikkaan, että seuraavalla kerralla tehdään pidempi kierros.

Soittaako Debbien ja Rehtorien kanssa vielä joku paikallinen bändi?

- Ei.

Eli suomalaisvoimin menee koko show. Keikkapaikkoina ovat Tallinnassa Reggae Bar ja Tartossa Rock´n Roll Club. Minkälaisia paikkoja nämä kapakat ovat?

- Mitä netistä katsoin, niin rokilta näyttää.

 

Rehtorit Ramopunk.com 5v-bileissä maaliskuussa 2007 (kuva: M!ka).

Leena Lehtolainen on allekirjoittanut optiosopimuksen vahvasti ramopunk-aiheisen Kun luulit unohtaneesi -kirjan filmaamisesta virolaisen Allfilmin kanssa. Tuottaja Ivo Felt on jo kuunnellut kirjassa esiintyvien bändien musiikkia ja ilahtui kovasti kuullessaan, että myös kirjan fiktiivisen Salamasota -yhtyeen biisejä on tehty valmiiksi. Leena on opastanut Ivo Feltiä ja elokuvan ohjaajaa Liina Trishkinaa katsomaan Rehtorien ja Debbien keikkoja.

Oletteko olleet yhteydessä elokuvan tekijöihin? Onko teillä tietoa ovatko he tulossa keikkoja katsomaan?

- Jos niillä on yhtään järkeä, niin varmasti tulevat!

Rehtoreiden Klassista musiikkia –levyltä löytyy Surftyttö, joka on yksi noista ns. Salamasota –biiseistä. Mahtaako se löytyä keikkasetistä Viron keikoilla?

- Aivan varmasti! Sitä soitetaan vielä kauan - ehkä ikuisesti.

Kun luulit unohtaneesi -kirjan filmaaminen ei vielä ole varmaa, sillä nyt on tehty vasta optiosopimus, mutta jos elokuva syntyy, on Surftytöllä hyvät mahdollisuudet olla siinä mukana. Olisiko sinulla pöytälaatikossa valmiina tai puolivalmiina lisää Salamasota-biisejä tarjottavaksi elokuvaan?

-Juu. Miika ja Heko duo on esittänytkin biisin Kun luulit unohtaneesi.  SA-LA-MA-SO-TA-! on uunissa.

Milloin tuota SA-LA-MA-SO-TA-! –biisiä voisi odotella kuultavaksi keikoilla?

-No siinäpä kysymys. Se kun on ihan puhdasta Salamasota-kamaa. Sen esittää neljä äijää nahkatakit päällä äkäsen näkösinä. Kai sitten täytyy semmonen projekti tehdä.

Kun Pojat on jo levyttänyt kappaleen Saatanan Sheena ja bändin keikkasetistä löytyy lisäksi Mikko lähtee Kaliforniaan, on noita Salamasota -biisejä koossa jo aika paljon. Olisiko paikallaan kehitellä niistä kokoelmalevy Salamasota –nimen alle? Levy voisi kiinnostaa Leena Lehtolaisen faneja, joita on aika paljon, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Noin markkinointimielessä ajateltuna levy nimi voisi olla vaikka ”Leena Lehtolaisen SALAMASOTA”.

-Kyllä Ayshire-levyjen Manne keksi tuon levyidean heti, kun biisejä alkoi tulla. Meillähän on Salamasotilaille taiteilijanimetkin! Eli Kode, Hannu ja Pallo Salama sekä Sala Matkustaja! Nythän on niin, että yhdestä kirjasta ei kyllä EP:tä enempää synny, mutta jos otetaan mukaan KAIKKI Leenan kirjoissa soineet biisit, niin siinä on CD!

Lue myös tämä:

Leena Lehtolaisen kirjasta syntyy ramopunk-biisejä

-Saatanan Sheena!

Kun luulit unohtaneesi on kuultu livenä yhden kerran, ensimmäisessä Converse-kerhossa joulukuussa 2004. Olisiko jo aika esittää se toiseenkin kertaan jollakin kokoonpanolla?

- Miika ja Heko sen soittaa. Joskus.

Miika ja Heko duo on  esiintynyt viimeksi Ramopunk-piknikillä 2005. Olisiko aika ottaa tämä kokoonpano välillä naftaliinista ja heittää taas noita muutaman biisin settejä, esimerkiksi sellaisissa tilaisuuksissa, joissa nämä kyseiset herrat ovat jo muutekin keikkapaikalla? Tilaisuuksiahan olisi, kun Rehtoreilla on noita yhteiskeikkoja Poikien ja Debbien kanssa…

- Ajan hammas, joka parantaa kaikki haavat, nakertaa vääjäämättä, kuin koira pimeässä. Tai siis, eli kivaa olisi, mutta kun ei meinaa keritä harjoitella. Se on kuitenkin päätetty, että ne duobiisit levytetään. Joskus.

"Se on kuitenkin päätetty, että ne duobiisit levytetään. Joskus."

Rehtori Heko

Miika ja Heko duo Puustockin olutlavalla 2005 (kuva: Hallusinaatio).

Miika ja Heko Duon biisejä:

Luuranko kaapissa

Pillit katolla

Hämeentie 11

Kun luulit unohtaneesi

Vaivun synkkyyteen

Hämeentie (Bourbon Street)

Yö-yhtye (Back In The Night)

Maauimalaan blues

J-U-V-A

Minkälaisia suunnitelmia Rehtoreille on noin lähitulevaisuudessa?

- Nyt on kivaa: tehdään keikkaa ja uusia biisejä syntyy rivakasti. Vastavirrassa (18.8.07) kokeillaan Aina joku eksyy ja Mä pidän turpani kii - ralleja. Kohtapuoliin ensi-iltansa saanevat Kukaan ei pidä sun poikaystävästä ja Mä vedän diu. Tai Käyttäydy!. Kun biisejä on yli 15, tehdään levy.

Onko Reko Lundanin kirjoittamalla menestysnäytelmällä Aina joku eksyy jotain tekemistä tuon saman nimisen uuden biisin kanssa?

- Heh, kiva kun joku hokaa. Siitä se lähti. Hyvä nimi näytelmälle.

Juoni on kyllä ihan oma. Ajattelin lapsia koulun kanssa uimahallissa: Aina joku eksyy, aina joku sössii, aina joku pissaa altaaseen.

Eikä aikuiset ole sen parempia: Aina joku eksyy, aina joku sammuu pakkaseen. Se on välillä niin helppoa tuo tekstittäminen. Kiitos Reko.

Kun uusia biisejä syntyy rivakasti, niin milloinkahan niitä mahtaisi olla koossa sellaiset ”yli 15” kappaletta?

- Ai ai kun olisi kiva tietää! Pannaan väliaikatietoa, kun kymmenen kärki on kasassa. Aihioita on 26.

Toivotaan että biisejä syntyy rivakasti jatkossakin. Olishan se mukava saada jo uusi Rehtorit -tuotos levyhyllyyn, ...ja jossain vaiheessa myös Salamasota -kokoelma ja  Miika ja Heko duon -levy. Hekolle kiitokset haastattelusta ja hauskoja keikkoja, erityisesti Keravan nuorisovankilaan ja Viron reissulle.

M!ka