Retkibanaani

Retkibanaani etusivu

 V4

Aamulehdessä Retkibanaanin levyn arvostelu

Markku Makkonen arvosteli Retkibanaanin V4-levyn Aamulehden Valo-liitteessä 10.9.04. Tässä arvostelu:

Retkibanaani: V4

Hämeenlinnassa Kari Peitsamon tahtiin miehistynyt Retkibanaani täyttää 10 vuotta. Trion kolme sointua ja kiivas kaahaus ovat jalostuneet laajemmaksi tavaksi käsitellä punkpopin elementtejä. Retkibanaani suoltaa parhaimmillaan silkkaa iskelmää, eikä Jos se voisi olla totta -versiointikaan kuulosta  niin pahalta kuin voisi kuvitella. **** 

Markku Makkonen

 

T. Kivinen, Tanotorvi 8/2004

RETKIBANAANI - V4

Hämeenlinnalaisen Retkibanaanin levy pitää sisällään 12 takuuvarmasti tarttuvaa punkrock-biisiä, joissa elämänkirjo käydään läpi vähintäänkin tyhjentävästi. Kymmenessä vuodessa bändin soitanto on kehittynyt valtavasti, ja laulusolistikin ääntää nykyään kuuntelun kestävästi. 

Asiallista tulkintaa moneen makuun, itse diggaan näistä hitaammista lauluista, joissa bändi on aina ollut parhaimmillaan. Äänitysjälki on ok, kansitaide ei, ainakaan jos verrataan aikaisempiin levyihin. Tylsän halvan oloinen. Hki-Vantaa on levyn parasta antia, toivotaan että tämä Ramoneksen ja Kari Peitsamon suuntaan kumartava bändi saisi radiosoittoa ja arvoistaan huomiota, intoa ja taitoa kuitenkin löytyy enemmän kuin monelta muulta.

Pisteitä 3/5

 

Sue arvioi Retkibanaanin V4:n

Mirko Metsola arvioi Retkibanaanin V4-levyn elokuun Suessa. Pisteitä tipahti 6/10 ja arviossa arveltiin ajan ajaneet Retkibanaanin ohi ja musiikin olevan Poikien, Neljän ruusun ja Ramonesin kesken jäänyttä sekoitusta. Kehuja tuli "hitti aineksia" sisältäneestä Hki-Vantaa -biisistä. Muuta levyn sisältöä Metsola piti todella outona materiaalina. Kriitikon mukaan Retkibanaanista puuttuvat ne elementit, jotka tekivät mm. Ne Luumäet -bändistä hauskaa musiikkia.

Ihan oli pakko pistää Reban levy soimaan ja kuunnella levyn "outoa materiaalia" ja sieltähän löytyykin sellaisia todella outoja paloja kuin Vedän vaan, Ikuinen kakkonen ja Lukkojen takana. Oudon hienoja biisejä, mutta minulla onkin outo musiikkimaku...

M!ka (Ramopunk-uutisissa 23.8.04)