iwww.ramopunk.com

 

Elämä on Punk

Ramopunk-UUTIsIA!

Matkalla arkistoon?

Tänne on siirretty vanhoja uutisia joille ei ole vielä löytynyt loppusijoituspaikkaa, joita ei ole ehditty sijoittaa minnekään tai raskittu vielä hävittääkään.

Ramopunk-uutisten ajan tasalla oleville pääsivulle pääset tästä

 

Miksi mennä muualle huijattavaksi? Tule meille!

Ramopunkin

perusvarusteen,

NAHKAROTSIN

voit ostaa

M!kalta.

Miksi mennä muualle huijattavaksi? Tule meille!

"

Lue alan kirjallisuutta: Punk-lehti The Havana Bananas!

Jaa tietoa eteenpäin:

Share |

 

Ramopunk-viekku parempi kuin koskaan

Ramopunk-viekku on uudistanut ilmettään ja toimintojaan varsin radikaalisti. Nyt sinne voi lisäillä tekstiin hymiöitä, linkkejä, kuvia ja videoíta.

Ramopunk-viekun suojelijana toimii nyt itse Juhan af Grann. Kosminen voitto on meidän! Samalla värisävyksi vaihtui vähän johonkin Ramonesiin vivahtava pinkki. Idea syntyi ihan vaan H&M:ssä myytävistä Ramones-merkkisistä t-paidoista. Mistä lie moisen idean H&M:n disainerit keksineet?

Uudistukset ovat Erno Porkan ansiota, samoin kuin myös idea Juhan af Grannin sijoittamisesta  Viekkuun.. Minähän en osaa mitään... sen kun teen vaan punk-hengessä, mitä pystyn. Onneksi löytyy tämmöisiä ihmisiä, joilta löytyy ideota ja taitoa auttaa. Pojat-yhtyettä lainaten Mä uskon meihin, vähän enemmän jälleen kerran. Käy kurkistamassa Ramopunk-viekkua täällä. (13.6.15)

*    *    *

Ramopunk-viekku elää jälleen

Ja tapahtui niinä päivinä maaliskuussa 2015, että Juha Kilveltä kävi käsky, että kaikki Freebok-vieraskirjat on suljettava. Siinä mukana Ramopunkkisen sosiaalisen median esi-isä ja kantamuoto Ramopunk-vieraskirja kuoli ja haudattiin kahdentenakymmenentenäneljäntenä päivänä, nousi kahdentenakymmenentenä seitsemäntenä päivänä kuolleista, astui ylös bittitaivaisiin, istuu Ramopunk.comin oikealla puolella internetissä ja on sieltä tuleva jatkamaan "Viekun" arvokasta toimintaa.

Osallistu sinäkin Ramopunk-Vieraskirjan uuteen elämään täällä.

(27.3.15)

*   *   *

 

Ramopunk.com päiviä kateissa

Ramopunk.com oli vähän aikaa kateissa, kun domain-maksu oli jäänyt maksamatta ajallaan. Kaikenlaisia skenaarioita aina domainin joutumisesta vääriin käsiinkin ehdittiin käydä läpi, ennen kuin palvelun tarjoaja Int2000 -firman asiakaspalvelu ehti selvittää asian olevan kunnossa ja sivuston palaavan nettiin.

Uutisoinnin kohdalla tuli myös katkos, jonka aikana julkaistiin Kimmo Liskomäki Taustayhtyeineen -orkesterin Kun ne menee pakastimelle -levy ja Ramoviisujen sääntöjen ja osallistumisohjeiden perään tuli jokunen kysely. Viisubiisithän piti toimittaa eteenpäin 31.3. mennessä. Säännöt, vanhat mestarit ja muuta informaatiota löytyy Ramoviisut 2015 -sivulta täältä.

Viekku kuoli - Uusi tulossa

Samaan aikaan Domain-tohinan kanssa tulo ongelmia myös Ramopunk-vieraskirjan kanssa. "Viekun" alustana alusta lähtien toiminut Freebok-lopetti toimintansa ja vieraskirja katosi bittiavaruuteen. Uusi vieraskirja on tulossa päivän tai parin sisällä.

Uuden vieraskirjan hommasivat ja säätivät kohdilleen Ramopunk-sivuille liittämistä vaille valmiiksi Killer-kaksikko Rami ja Minna Wee. Apua ja neuvoja tuli ramopunk-porukalta muutenkin kiitettävästi sekä domain-sotkuun, että Vieraskirja-ongelmaan liittyen. Kiitokset kaikille osallisille! (27.3.15)

Ratkaisu Sutisen studioon

Ratkaisu vierailee Helsingissä äänityshommissa 25.-26.10. Paikkana on Let/Go/Studios ja nappuloita on vääntelemässä Himanesistakin tunnettu Perttu Sutinen. (24.10.13)

*   *   *

 

Retropelihenkisen kannen on tehnyt Johannes Rojola.

Jeeves had a heart attack debyytti julkaistaan 28.8.

Jeeves had a heart attack-yhtyeen debyyttilevy julkaistaan 28. elokuuta. formaattina on cdr digipak-kansilla. Julkaisijana toimii bändiä "lähellä oleva taho" Kierrepotku records ja levyä voi ostaa suoraan bändiltä hintaan 5€ (+postikulut 1€) sähköpostiosoitteesta markushurme(ät)yahoo.com

Youtubessa voi tutustua levyyn nimikkokappale Nörttien kosto ja englanninkielisen Zombie compilation biisien verran. Biisit voi myös kuunnella ja ladata yhtyeen Bandcamp-sivuita täältä.

Jeeves had a heart attack.

(22.8.14)

*   *   *

 

Jeeves had a heart attack julkaisemassa levyä

Laitilalainen varsin ramopunkahtava yhtye Jeeves had a heart attack on tekemässä debyyttilevyä, joka on tulossa julkaisuun cdr:nä digipak-kansilla. Sakke (kitara ja laulu), Markus (basso ja laulu) ja Lauri (rummut) ovat nauhoitelleet levyn biisit treenikämpällään alkuvuoden aikana. Koossa on nyt 14 biisiä, joille kertuu yhteensä pituutta reilut puolituntia.

Levyn tarkkaa julkaisuajankohtaa ei vielä ole tiedossa, mutta kansitaiton ja painofirman kiireistä riippuen levy tulee julkaisuun on jossain kohtaa alkusyksyä. Julkaisijana on bändin basisti Markus Kierrepotku Recordsin kautta.

 "Kiusasitte aina mua pienenä,
mut nyt on aika antaa takasin.
Viillän, ammun, keitän elävältä,
pesismailalla feissiin nakkaan..."

(Jeeves had a heart attack: Nörttien kosto)

Levylle tulevan Nörttien kosto-biisin voi käydä kuuntelemassa Youtubessa täällä. (5.8.14)

*   *   *

 

End of a Century

Hey John
Hey Douglas
Little Tamas
And Jeffrey
You know we're going over
Sweet sweet little Ramones.

Paras todistus siitä, että rock'n'rollin Rouva Fortuna on sokea ja kuuro, on tässä: Ramonesin viisi ensimmäistä singleä olivat Blitzkrieg Bop, I Wanna Be Your Boyfriend, I Remember You, Sheena Is A Punk Rocker, Swallow My Pride ja Rockaway Beach. Yksi näistä nousi Ruotsin listalla sijalle 20. Muut pärjäsivät huonommin.

Mutta mitäs listoista ja hiteistä - Buy City Rollers ja Saturday Night (#1 USA, 1976) ovat enää vain rivi historiankirjoissa. Teitä me emme unohda ikinä, Johnny, Deedee, Tommy ja Joey.

Tässä terveiset meiltä jälkeenjääneiltä (just niin):
1900-luvun hienoimmat levynkannet olivat: Rocket to Russia, Too Tough To Die, Ramones, Road to Ruin, Leave Home.

Toinen kahdesta maailman parhaasta livelevystä on aina It's Alive!
Kaksi eniten bändejä synnyttänyttä tapahtumaa 1900-luvulla: 1) Ramonesin keikka 2) Ramonesin levy.

Vuonna 1977 me jotka olimme epäröineet ja pelänneet, pyyhimme vihdoin nenämme, nostimme nyrkit pystyyn ja huusimme "-LET'S GO!". Siitä asti olemme pystyneet mihin tahansa.

- Heko -

(21.7.14)

*   *   *

RIP Tommy Ramone

(12.7.14)

*   *   *

Ratpack laittoi pillit pussiin

Hetken aikaa bändirintamalle paluuta tehnyt Ratpack on lopettanut toimintansa. Rumpali Dalle jätti bändin jo syksyllä, kun kolmen tunnin ajomatkat treeneihin kävivät liian raskaiksi. Korvaavaa soittajaa ei sitten oikein löytynyt.  ”Se uus ei tullu kuin yksiin treeneihin. Ja sit se kävi kerran studiossa, että saatiin äänitettyä rummut siihen meiän Blitzkrieg Boys -tribuuttibiisiin, joka luultavasti sitten päätyy niitten levylle. Biisi on enää miksausta enää vailla”, kertoo Makke, ”En tiiä ees mikä hulabaloo ois ollu jos se rumpali ois tullu vakkariks.”

Vaikka uusi rumpali nyt löytyisikin, niin Danny Punkin sooloprojektiin panostava Makke epäilee bändin jatkohaluja ”Ei nyt jaksais taas alottaa kaikki uudestaan”. Tottakai halua aina olisi, muttei vaan viitsi joka ikinen viikonloppu työntää lapsia jonnekin. Jos ei olis duunii, niin tilanne voisi olla toinen. Eli aika on nyt tällä kertaa se juttu.” (11.6.14)

*   *   *

Ratpack:

Nyt tullaan rytinällä ja räminällä

Hartza’s Birthday Bashissa 23. marraskuuta yllätysesiintymisen tehnyt pernajalainen Ratpack on palailemassa lavalle ihan tosissaan. Comebackin tehneessä bändissä on mukana kolme vanhaa jäsentä Danny, Makke ja Rolle, sekä uusi rumpali Dalle.

Ratpack nousi ramopunk skenen tietoisuuteen vuonna 2005 ensimmäisissä Ramoviisuissa toiseksi sijoittuneen Sekaisin Marista -biisin myötä. Seuraavana vuonna bändi sitten voitti viisut kappaleella Pogoomaan. Ratpackissa ihmisiä ihastuttivat tarttuvat biisit ja pieni hurjaääninen laulajatyttö Danny.

Vuoden 2007 aikana Bändin toiminta harmillisesti hiipui... ”Ei löytyny rumpalia joka panostais hommaan kybällä ja sit tuli perheenlisäyksiä jne”, toteaa Danny.

Ajatus paluusta oli muhinut jo pitkään. Danny on tehnyt soolokeikko pitkin tätä vuotta ja siinä sivussa lähti idea Ratpackin comebackistakin muotoutumaan. ”Alunperin oli tarkotus lähteä kokeilee triona, niin että Rolle olis ollu rummuissa ja mä ainoo kitaristi. Sitä ei ehditty ikinä kokeilee, ku Hartza yhellä keikalla kyseli Ratpackiä ja mietti, että olisko mahdollista saada meidät esiintymään HBB:ssa…”

Tarvittava viimeinen sysäys tuli sitten Kimmo Liskomäki taustayhtyeineen -kokoonpanon Dallelta. 19. lokakuuta Danny oli esiintymässä Vastavirta-klubilla Tampereella:  ”Siel törmättiin Dalleen ja tuli juttua rumpaloinnista.  Se suositteli itteensä meille.  Kysyttiin Rollelta, jos sille sopis soittaa skittaa niinku ennenki. Ja näin me päätettiin pitää treenit ja kokeilla!

Ratpackin ensimmäiset treenit olivat viikko Vastavirta-klubin tapaamisen jälkeen. ”Se saundas sen verran hyvälle ja fiilis oli huipussaan, että jatkettiin seuraavan viikon lauantaina”, kertoo Danny, ”Mä yritän soittaa sähkistä ja laulan leadin. Mä oon soittanu sähkistä vasta kuukauden päivät, mut punkkiahan tää on, eikä tarvii olla täydellinen. Rolle on ykköskitaristi ja hoilailee taustalauluja. Makke veivaa bassoo, niinku ennenki ja huutaa mikkiin sillo ku muistaa. Ja Dalle, meidän uus tulokas on hiton hyvä rottarumpali.

Danny oli sopinut soolokeikan Hartza’s Birthday Bashissa ja kasaan saatu Ratpack lupautui sitten ylläriesiintyjäksi bileisiin: ”Kasattiin biisilista, jota treenattiin kovasti, jopa viidet treenit kerettiin vissiin pitää. Mut Dalle hiffas heti kaikki biisit ja Rollelle ja Makkelle ne oli vanhoi tuttui. Mulle sanat ja laulaminen oli tuttuu,  mut toi sähkökitara oliki sitte ihan uus tuttavuus. Hyvin saatiin biisit kasaan h-hetkeen ja täst on hyvä jatkaa! Paitojakin teetettiin joista suurin osa jo myytykin  Pinssejä ja tarrojakin löytyy.”

”Iso kiitos uudelle rumpalille siitä, että tässä nyt ollaan. Dalle sopii mainiosti porukkaan ja kaikilla hyvä fiilis ja rima korkeella. Kaikki puhaltaa yhteen hiileen”, kiittelee Danny, ”Tähtäin on suunnattu kohti keikkoja. Ne on soittamisen suola! Nyt tullaan rytinällä ja räminällä!  Nyt tuntuu siltä, et tälle pohjalle on hyvä rakentaa. Uusia ja vanhoja biisejä sanotetaan ja kun saadaan kasaan semmoset 15, jotka olis studiokunnossa, niin mikä ettei.. on siitäkin levyttämisestäkin jo puhetta ollu. (9.12.13)

 

Sanktio ulkomaille kesällä 2014

Sanktio on suuntaamassa kesällä 2014 keikoille manner-Eurooppaan, jos vain kuviot asettuvat kohdilleen. Keikkaa on tulossa ainakin Sveitsissä ja Italiassa. Osa keikoista tulee bändin kitaristi Jore Lehtisen kontaktien kautta ja osa Sanktion levy-yhtiön Killer Recordsin yhteyksien ansiosta. Keikkojen järjestelyt ovat vielä kesken ja niitä pyritään lyödään lukkoon syksyn aikana.

"Hirveesti ei enää tälle vuodelle keikkaa mahdu"

Kotimaan kamaralla Sanktio jatkaa keikkailuaan syksyn mittaan: "Syksyllä ja talvella tehdään keikkoja mitä keretään ja jaksetaan...hirveesti ei enää tälle vuodelle mahdu. Meidän mukana pyörii tän genren bändejä ainakii nyt Anderssonit ja voi olla muitakii", kertoo Tommi Moilanen. (19.8.13)

*   *   *

 

Ramopunk-ryhmän tuhannennelle kunniakirja ja levypalkintoja

Oriveteläisestä Arja Ate Korhosesta tuli 9. kesäkuuta Facebookin Ramopunk-ryhmän 1000:s jäsen. Moderaattorit Vihannes-Pete ja M!ka kirjasivat tapahtuneen tuoreeltaan ylös, koska tuhannetta ryhmän jäsentä oli skenen levy-yhtiöiden kanssa päätetty muistaa tavalla tai toisella.

Vajaa pari viikkoa päätettiin kuitenkin odotella ja tarkkailla, että ryhmän koko jää pysyvästi yli tuhanteen, ennen kun palkinto julkistettaisiin.

Arja Ate Korhoselle on myönnetty Ramopunk.comin Kunniakirja no 002 ja Killer recordsin lahjoittama Ramoviisut 2014 -levy, Suppo-levyjen lahjoittamat Neuroosiliiton Tehdaskaupunki palaa! ja Hintit -yhtyeen Passiivinen agenda -levyt sekä Woimasoinnun lahjoittama 70-luvun Vihannesten Non-Stop-levy.

Onnittelut Arjalle. Tarkkaile postiasi.

(23.6.14)

*   *   *

 

Arttu tietää, että jonottaminen turhaan on tyhmää ...ja ämpärit on punk!

Uusi bändi: Flippipuisto

Arttu ”Archie” Patolahti laulaa suomeksi vuosikymmenen tauon jälkeen

Arttu ”Archie Monroe” Patolahti on perustanut uuden Flippipuisto -nimisen bändin. Bändin myötä Acrhie palaa ensimmäistä kertaa Monroesin jälkeen, eli käytännössä vuosikymmenen tauon jälkeen laulamaan bändiin suomeksi.

Bändi lähti syntymään puoliksi itsekseen, kun Arttu ja Anal Thunderin rumpali Noksu menivät kesällä 2013 reenikselle soittelemaan hauskanpito mielessä ilman mitään sen kummempia suunnitelmia. ”Jossain vaiheessä sitten huomattiin, että meillä on kasassa nippu ihan hauskoja ralleja ja alettiin hiljalleen miettimään muita soittajia mukaan. Lähipiiristä eli lähipöydistä tohon sitte löyty basistiks VV ja kitaristeiks Mika ja Markus”, kertoo Arttu.

Laulukieleksi valikoitui suomi lähinnä sen takia, että Artun toinen bändi Prostidudes laulaa Englanniksi. ”Mä oon siinäki laulaja ja pääasiallinen biisintekijä, niin eihän siinä ois ollu mitään järkee englanniksi, miettii Arttu, ”Nyt sitte ekan kerran yli kymmeneen vuoteen oon tehny sanotuksia suomeksi ja se on ihan vitun vaikeaa, jos haluu pitää yllä edes jonkinlaista tasoa.”

Esikuvabändejä ei Flippipuisto tunnusta olevan ja tulevaisuutta bändi katselee fiilispohjalta. ”Pointti on lähinnä se, että tehää mitä halutaa sillo ku tuntuu siltä. Ekat keikat on nyt kesällä ja katotaan niitten jälkeen sit mitä tapahtuu syksyllä”, Arttu kertoo, ”Erilaisia vinksahtaneita punralleja löytyy taskusta setillinen ja lisää tehdään jos tuntuu siltä”.

Flippipuiston Operaatio Charlie Sheen -biisiä voi käydä kuulostelemassa Youtubessa täällä. (27.5.15)

*   *   *

DJ Hartza ja Danny Punk yhteiskeikalla:

DJ Hartzan ura vahvassa nousussa

Hartza veivaa ramopunkkia niin että heikompia hirvittää, lupailee DJ Hartza's Ramo alldayer w/Danny Punk –keikan mainoslause.

Aikaisemmin lähinnä vain huonoa musiikkia sisältäviä ns. ”Paskalista” dj-keikkoja tehneen DJ Hartzan ura on vahvassa nosteessa hänen laajentaessa soitettavien levyjen valikoimaa ramopunkin pariin. Kyseessä siis selkeä musikillinen laadun nosto. Onko? Onhan… On, on!

Nousevan dj-tähden uran käännekohdan ensihetkiä kannattaa suunnata tarkkailemaan Rooster Pubiin 27. syyskuuta. Läsnä olleena voi sitten myöhemmin lakonisen ylpeänä todeta, olleensa paikalla, kun ”tähti syttyi”.

DJ Hartza siis soittaa kaikenmaailman ramopunk-levyjä Rooster Pubissa Lahdessa lauantaina 27.9, mutta lupailee pääpainon olevan kotimaisessa ramomeiningissä. Lisäksi Hartza lupaa soitella myös asiakkaiden itse tuomia vinyyli- ja cd-levyjä, kunhan levyt jollain tapaa täyttävät ramohengen äärimmäiset tiukat löyhähköt vaatimukset.

Tarjolla on samanhenkistä soitantoa myös livenä Danny Punkin toimesta. Trubaruudi-neitonen on saanut luvan soittaa parin akustisen setin verran, muttei ilmeisesti sen enempää, jotta DJ Hartzan tähti pääsee loistamaan kirkkaampana.

”Vapaa pääsy, kalja halpaa. Ruman DJ:n lisäksi paikalla helkkarin ruma punaniskabaarimikko. Ei tosikoille”, täydentää DJ Hartza illan keikkatietoja. (30.7.14)

*   *   *

George DuBose nimmaroi Ramones-keräilijä Pulliselle portugalin kielistä kirjaansa Utrechtin levymessuilla marraskuussa 2013 (kuva: Hannu W).

Woimasoinnun Hannu kääntää George DuBosen Ramones-kirjan suomeksi

Woimasoinnun levymoguli Hannu Jokinen kääntää suomeksi George DuBosen I Speak Music – Ramones –kirjan. George DuBosehan oli “virallinen” Ramones-valokuvaaja bänsin uran jälkipuoliskolla Subterranean Jungle -levystä Adios Amigosiin ja kirjan pääroolissa ovatkin hänen Ramones-kuvansa.

”Kättä päälle lyötiin 23.11.2013 Utrechtin levymessuilla, joissa näimme varmaan viidennen kerran Georgen kanssa. Aika monta Ramones-kantta hää ehti tehdä, sekä uusimman Joey Ramonen levyn lp:n sisäpussin ja jotain kuvia siihenkin”, toteaa Hannu. Mistään kovin kaupallisesta hankkeesta ei ole kyse. Palkaksi Hannu saa DuBosen valokuvia.Kirjan painaminen tapahtuu tilauspohjalta, joten mikään minimipainosmäärä ei hanketta rasita. (4.1.13)

*   *   *

 

Hartza Sanktion manageriksi

Lukuisista ramopunk-yhteyksistä tuttu Hartza "Harri" Miettinen ryhtyy managerihommiin. Ensimmäinen bändi, jonka asioita hän alkaa on lupautunut hoitelemaan on Sanktio. Manageerauksesta päästiin sopimukseen asianmukaisessa ilmapiirissä Ramopunk-piknikillä.

"Tehdään mitä Hartza käskee"

Sanktio vaikeni asiasta vielä lähes kuukauden verran, ennen kuin rohkeni kommentoida, tai muisti tapahtuneen. Bändin laulaja Tommi Moilanen vaikutti kuitenkin vilpittömän tyytyväiseltä tapahtuneeseen: "Hartza tosiaan lupautui meitä manageroimaan tooodella pitkien maanittelujen jälkeen. Hartza tietää ja tuntee meidät ja mä tunnen sen ja luotan siihen. Se tekee mitä tahtoo ja me tehdään mitä se käskee. Ei jaksa itte säätää noita keikkahommia ja kirjotella ja lähetellä kaikkee joka ihme paikkaan. Hartzalla on kontakteja ennestään ja sillee." (20.7.13, 14.8.13)

*   *   *

Ramoneu – onks se ramopunkkia?

Ramonesin huliviliasenne + Neu!:n krautrock-ulottuvuus = Yhtye nimeltä Ramoneu!”, julistaa Rumban nettisivujen otsikko.

Selkeä yhtälö tosiaan…varmaan ainakin pitkät matikan läpikäyneille. Yy-kaa-koo-nee –matematiikalla yhtälö jäi vähän epäselväksi, mutta tyhmyttäni en myönnä!

Ramoneun musiikkia pääsee tutkailemaan myös korvakuulolla, mikä on kivaa ja mukavaa. Aina sitä jotain osaa punkista hahmottaa, vaikkei laskutaito toimisikaan.

Ei kun vaan Ramoneu soimaan… Hallo Gallo Hey Hey -biisi löytyy täältä. Alku on ihan silkkaa Ramonesia, sitten alkaa yhtyeen omat soundit tulla esiin... Siis mitä tämä musa on? Ihan tuli fyysisesti paha olo, kun kuuntelin. Tää ei oo mun musiikkii, vaikka olis oikeeta musiikii.

Nyt voisi heittää ilmaan kulahtaneen kliseen: onks se ramopunkkia? ”Ei. Eikä varmaan sunkaan mielestä”, toteaa yhtyeen bongannut Hartza, ”Onhan siellä nyt ramokomppi taustalla, mutta silti.”

Hartza heittää myös arviota Hallo Gallo Hey Hey –biisistä:  ”Päähän tuossa kipeäksi tulee. Musta tuntu siltä että olen jo kuunnellut biisiä vartin. Väärin. Olin kuunnellut sitä kaksi ja puoli minuuttia, jäljellä olisi kolme ja puoli. Ei pysty. Levy jää paikoilleen, aivot kärähtää. Ennemmin vaikka sauvakävelen. Tuli ulos pieni kasettipainos ja oishan tämän kuriositeetin vuoksi ostaakin, mutta on loppuunmyyty.” Rumban Ramoneu –artikkelin voi käydä lukemassa täällä. (13.1.15)

*   *   *

 

Tilaa Elämä on Punk -paita!

Elämä on Punk vol. 15 -bileisiin 29.11. on tulossa pieni erä mustia Elämä on Punk T-paitoja ja muutamia zippereitä keltaisella painatuksella. Jos joku haluaa sellaisen ennakkoon varata bileisiin tai tilata postitse kotiinsa, niin laittakaa pikaisesti sähköpostia pikaisesti osoitteeseen mika.vesterinen(ät)dnainternet.net

T-paita

Koot:   S  M   L    XL   XXL  3XL

Hinta: 15 € Hinta sis. pakkaus- ja postikulut.

Zipperi / vetoketjuhuppari

Koot:   S  M   L    XL   XXL  3XL

Hinta: 38 €

Hinta ei sisällä pakkaus- ja postikuluja (+8,50 € postimaksu)

 

Pikaisella ennakkotilauksella saatavilla myös:

Ladyfit t-paita 15€

Narutoppi 15€

Hihaton paita 15€

(Hinnat sis.sis. pakkaus- ja postikulut.

Väriä paitaan?

Jos joku muu paidan väri kuin musta kiinnostaa, niin sellaiset ovat mahdollisia, mihin keltainen painatus sopii.

Zipperi - Painatus vain selässä.

(8.11.14)

*   *   *

Metuja tekemässä paluuta

Metuja on tekemässä paluuta uudella kokoonpanolla.  Nykyinen kokoonpano, johon saattaa tulla vielä yksi soittaja lisääkin, on Kari "Metu" Bonden (laulu/kitara), Sami "Kaide" Kaitamäki (basso) ja  Joni ”Juici” Petäys (Rummut).

Basisti Kaide ja rumpali Juice ovat uusia jäseniä, vaikkakaan eivät aivan untuvikkoja hekään. Kaksikko on kulkenut yhdessä pitkän tien musiikin parissa ja soittaneet yhdessä 90-luvulla Albertin Kirouksessa ja 1994-2005 Nukkekodissa.

Metu pisti paljon toistetun tarinan mukaan Metujan pystyyn 1991 saatuaan kenkään Klamydiasta liiallisen alkoholin käytön vuoksi ja julkaisi 90-luvun alkuvuosina Laulut loppuun lauletaan –albumin sekä ep:n ja kaksi singleä.  Bändin tie katkesi 1997 synkissä merkeissä vuosikymmeneksi. Ensimmäinen comeback tapahtui 2008 ja tuloksena oli kaksi pitkäsoittoa Hulluus aateloi  (2008) ja Enimmäkseen harmiton (2009).

Metujan uusi kokoonpano on niin tuore, että se on päässyt vasta 22-24.11. kokoontumaan ensimmäistä kertaa yhteen: ”Marraskuun lopulla tosiaan tavattiin ensimmäisen kerran kaikki tarkoituksena uudella kokoonpanolla tutustua, suunnitella sekä hieman viritellä kieliä ja rumpujen immenkalvoja. Pääpaino jäi suunnitteluun ja tutustumiseen, mutta aivan helvetin hyvässä mielessä, hengessä ja ruumiissa”, kertoo Kaide, ”Jokainen oli suomalaisen mentaliteetin mukaisesti humalassa, alasti sekä paikallisessa pilkkuun saakka. Bändipalaverin jälkeen kukaan ei uskaltanut edes hönkäistä autoa päin ennen sunnuntai-iltaa. Meistä kuitenkin jokainen on ollut, ainakin jollain tasolla, 90-luvun alusta saakka musiikissa enemmänkin kiinni kuin nokkahuilua puhallellen.”

Huvikseen ja lämmittelemään ei bändiä ole kasatta, vaan tarkoitus on mennä täysillä eteenpäin. Oheistuotteiden suunnitelmista voinee mainita esim. Metuja-kondomin, joka pitää Klamydian loitolla.

Metujan musaa voi käydä kuulostelemassa vaikka Hulluus Aateloi -levyllä julkaistusta Repaleinen Päiväperho –biisistä tehdyltä videolta täältä. (4.12.13)

*   *   *

 

Tilaa Elämä on Punk -paita

Elämä on Punk vol. 14 -bileisiin 7.9.13 on tulossa pieni erä mustia Elämä on Punk T-paitoja keltaisella painatuksella. Jos joku haluaa sellaisen ennakkoon varata bileisiin tai tilata postitse kotiinsa, niin sähköpostia pikaisesti osoitteeseen mika.vesterinen@dnainternet.net

Saatavilla olevat koot:   S  M   L    XL   XXL

Hinta: 15 € Hinta sis. pakkaus- ja postikulut.

(29.8.13)

*   *   *

Pukeudu Ramoviisuissa asiallisesti!

Elämä on Punk -paitoja 

Punaisella ja keltaisella painatuksella

Pukeudu asiallisesti Elämä on punk-paitaan Ramoviisuihin tai sitten ihan muuten vaan. Samalla tuet tämän sivuston toimintaa. Varastosta löytyy tutun keltaisen painatuksen lisäksi myös punaista painatusta.

Varastossa seuraavia kokoja:

Musta paita - punainen painatus:

T-paita - Koot:  S - L - XL

Ladyfit t-paita - Koot: S

Zipperi - Koot: S - M

Narutoppi - Koot: M

Kangaskassi

Musta paita - keltainen painatus:

T-paita - Koot:  S - M - L - XL

Zipperi - Koot:  M

Kangaskassi

Punainen paita - keltainen painatus:

Narutoppi - Koot:  M

Hinnat:

T-paidat, Ladyfit-paidat, Hihattomat 15€

Narutopit 16€ 

Kangaskassi 6,50 €

(yllä olevissa hinta sis. postimaksut)

Zipperit 35 € (+8,50 € postimaksu)

Tilaukset: mika.vesterinen(at)dnainternet.net

Elämä on Punk -paitoja punaisella painatuksella. Zipperi eli "vetoketjuhuppari oikealla. Painatus siinä selässä.

(15.5.13)

*   *   *

Ratkaisu kävi äänittämässä demon

Kuopiolaisen musiikkialan miehet bongasivat Psykoterapian basisti PsykoJaakon toinen bändin Ratkaisun paikallisesta bändikisasta ja alkoivat puhella mahdollisuudesta demon tekoon. Ennen sitä piti tosin tehdä vielä yksi kykyjen näyttökeikka, jolle bändin rumpali ei valitettavasti päässyt osallistumaan. Tuuraajaksi löytyi lukuisissa kuopiolaisbändeissä soittanut ja soittava Dave McOi. Keikan jälkeen varmistui mahdollisuus demon tekoon ja 11. toukokuuta bändi kävi sitten nauhottamassa viisi omaa biisiään. Demottelu oli puolittain tilaustyö, tähtäimessä eräs punkkokoelma. Toteutuuko itse kokoelmalevy ja onko Ratkaisu siinä mukana, on vielä auki. (15.5.13)

*   *   *

Suomalaisia Ramones-covereita

Janne Lehtonen kokosi listan suomalaisista ramones-covereista. Lista löytyy omalta nettisivultaan täältä. Käykääpä vilkaisemassa ja ilmoitelkaahan mahdollisista korjauksista ja täydennyksista. (17.4.13)

*   *   *

Ilta-Sanomat huomasi:

Ne Luumäet lopetti 20-vuotta sitten

Iltasanomat huomasi "Kiitos ja anteeks - tämä suomalaisbändi lopetti 20 vuotta sitten!", että Ne Luumäet tosiaan lopetti pari vuosikymmentä sitten. 

Lehti tiesi myös kertoa, että bändi on tehnyt silloin tällöin satunnaisia paluukeikkoja. Sitä lehti huomannut kertoa, että lopettamisen jälkeen bändi on tehnyt keikkojen lisäksi myös Autopartio 525 ep:n ja koko tuotannon sisältävän 141 biisin Hälyä ja pölyä -boksin ja lähti lopetteli viimeksi vain viitisen kuukautta sitten Getout-tourilla joulukuussa 2012.

Käykääpä lukemassa artikkeli täältä. (16.4.13)

*   *   *

Tappajatomaatit tauolle

Tappajatomaatit jää tauolle vuoden loppuun saakka. Syytä uudenrumpalin juuri hommanneen bändin tauolle jäämiseen ei ole vielä kerrottu, mutta tarkempia tietoja odotellaan. (9.4.13)..

*   *   *

Esittelyssä Burning Pigs

Burning Pigs on jo vuosi pystyssä ollut, alkujaan lähinnä  Ramones -kovereita soitellut bändi Tampereen suunnalta. Viime vuonna bändi pääsi jo keikkailun makuun ja nyt bändillä onkasassa  täysi keikkasetti omia englanniksi laulettua ja Ramonesin hengessä soitettuja biisejä. Livenä Burning Pigsin pääsee näkemään ainakin 1. kesäkuuta Punkkia ikä kaikki 2 -tapahtumassa Keuruulla.

Näytteenä bändin tekemisistä voitte käydä vilkaisemassa Punkrockstar -biisin Youtubessa täällä.

Burning Pigs.

Käskettiin esittäytyä, enkä voinut kieltäytyä...

Burnings Pigs esitteli pyynnöstä itsensä näin:

Tampereen seudulla välillä Ylöjärvi-Sahalahti, saivat työkaverukset  loistavan idean ruveta soitteleen. Vuosi oli tuolloin 2008. Porukasta löytyi aloitteleva kitaristi Antsu, rumpukonkari Masa ja bassoon tarttui Jukka. Bändille nimeä mietittäessä, sai Masa oivan idean siihen aikaan uutisoidusta valtavasta sikalapalosta. Kellarissa sitten jammailtiin mm. Ramonesta ja Problemsia kera kaljan ja suolapähkinöiden. 

Antsu sai kotona kitaraa rämpytellessään koukutettua Ramones-musaan myös vaimonsa Katin. Ja niin saatiin keväällä 2009 bändiin mukaan myös laulaja. Aiempaa musiikkitaustaa on vain rumpalilla, Masa soitteli aikoinaan mm. kokoonpanossa Miguel&co. Ramones covereita soiteltiin suurella sydämellä ja muutama ”musavideokin” hölmöiltiin kasaan youtubeen. Jaettiin meidän Ramones intoa kun käytiin soittelemassa kavereiden kekkereillä ja vuonna 2012 oli pari ihan oikeetakin keikkaa mm. Blitzkrieg Boysin ja Black Mambon kanssa.

Mutta niitä omia biisejä kuuluteltiin... Nyt niitä olis keikkasetin verran. Ja keikkakokemusta bändi haluiskin kovasti lisää. 

(5.4.13)

*   *   *

10v-bileiden yleisöä (kuva: Jeke).

Ramopunk.com 10v -keikkaraporttia

Tappajatomaatit raportoi

Tappajatomaatit Stindy, Chemo, Kaide ja Joey kirjottelivat keikkakommetteja Ramopunk.com 10v- bileistä. Mukana Laitio-Ramonen ottamia valokuvia ja Tappajatomaattien biisilista- Käykääpä vilkaisemassa raporttisivuilta täältä. (8.8.12)

Tiellä tavataan

Sekä soolona, että Tarjasin kanssa esiintynyt Vesku kirjotteli keikkakommetteja. Mukana muutamakuva ja Veskun soolon ja Tarjasin keikan biisilistat. Käykääpä vilkaisemassa raporttisivuilta täältä. (16.6.12)

Kiitokset ymmärtäväiselle yleisölle

Fingerpicking-soolon Ramosopalla soittanut Tappajatomaattien kitaristi Chemo Tomato kiittää ymmärtäväistä yleisöä keikkaraporttisivuilla täällä. (15.6.12)

Yleislakko mustana lampaana ramobileissä

Yleislakko koki tulevansa mustana lampaana ramopunk-bileisiin... Käykääpä lukemassa Yleislakon Paavon ja Torren keikkakommentit raporttisivuilta täältä. Mukana myös kuvia ja Yleislakon biisilista. (15.6.12)

Real good time

Rauman Kimmo kirjoitteli raporttia Ramopunk.com 10v -bileistä. Mukana kuvia Jukka Mylleriltä, Jekeltä, Hartzalta ja M!kalta. Käykääpä vilkaisemassa raporttisivuilta täältä. (5.6.12)

Raporttia Pojilta

Miika ja Raipe kommentoivat Pojat -keikkaa ja Miika myös soolokeikkaansa. Mukana kuvia ja Poikien ja Miikan soolokeikan biisilistat. Käykääpä tutkailmassa raporttisivuilta täältä.(23.5.12)

Täyttä paahtoa alusta loppuun

Himanesin rumpali Saku kirjoitteli keikkaraporttia Ramopunk.com 10v-bileistä. Mukana kuvia ja Himanesin biisilista. Käykääpä vilkaisemassa raporttisivuilta täältä. (23.5.12)

Pertti Kurikan Nimipäivien kommentteja:

Pertti Kurikan Nimipäivien Toni ja Kari kommentoivat keikkaa. Mukana myös Nimipäivien biisilista ja nippu Jukka Myllerin ottamia valokuvia. Käykääpä vilkaisemassa keikkaraporttisivuilta täältä. (16.5.12)

Psykoterapia raportoi

Psykoterapian rumpali PsykoJoona ja laulaja IR-Pasi kommentivat Ramopunk.com 10v-bileitä.  Mukana myös muutama kuva. Käykääpä lukemassa keikkaraporttisivuilta täältä.  (8.5.12)

Henkilökohtainen ja vilpitön kiitospuhe

70-luvun Vihannesten laulajarumpali Vihannes Pajunen lähettää kiitoksia moneen suuntaan... Mukana myös muutama kuva. käykääpä lukemassa keikkaraporttisivuilta täältä.  (24.4.12)

Yhteisöllisyys hämmästyttää

70-luvun Vihannesten kitaristi Vihannes Michka, kirjoitteli kommenttia Ramopunk.com 10v-bileistä. Melko uutena tulokkaana hän mm. hämmästelee skenen yhteisöllisyyttä ja hyvää meininkiä. Käykääpä vilkaisemassa kymmenkunta valkokuvaa ja lukemassa raporttia keikkaraporttisivulta täältä. (18.4.12)

"Te ävoluution nättohäviäjät!"

(Kuva: M!ka)

Marshallin päiväkäsky ja Hekon kiitokset

Rehtori Heko ja C.B.G.B. Ramone, Reservin Marshall tekivät Juonto-osuudesta yhden tapahtuman hienoimmista ja varmuudella hauskimman shown, mistä kiitos ja syvä kumarrus Hekon ja Päämajan suuntaan. Hupaisaa juontoa osasin kyllä odottaakin, mutta silti show onnistui yllättämään hauskuudellaan. Vähän jäi Rehtori Hekon asiallisempi linja Marshallin esiintymisten varjoon. Toivottavasti se ei Hekoa harmita ja juontajakaksikko voi jatkossakin tehdä vastaavia hommia yhdessä. Marshallin ja Hekon kommentteja voi käydä lukemassa 10v-keikkaraporttisivuilta täältä. (5.4.12)

Vastavirtaan soutamassa

Leenan kirjoittamaa keikkaraporttia ja valokuvia Ramopunk.com 10v-bileistä löytyy keikkaraporttisivuilta täältä. (29.3.12)

Syön tennarini jos...

Yy-kaa-ko-nee! kirjan 70-luvun Vihannekset -osiossa Vihannes Pajunen uhosi syövänsä tennarit HP-kastikkeen kera, jos 70-LV ei julkaise mitään vuoden 2011 aikana. No eipä nyt sitten julkaissut. 9.3.2012 Ramopunk.com 10v-bileissä oli puheiden lunastuksen aika... Käykääpä lukemassa raporttia Tennari-episodista täältä. (22.3.12)

Kultaiset Pesäpallomailat Jekelle ja Hekolle

Ramopunkin Kultaiset pesäpallomailat  2011 ja 2012 jaettiin Ramopunk.com 10v-tapahtumassa Vastavirta-Klubilla Tampereella. Kuvia, tuomariston viralliset lausunnot ja pesäpallomailat saaneiden Jari "Jeke" Marjan ja Harri "Heko" Montosen kommentit on ihmeteltävänä täällä. (19.3.12)

 

Pilluralli Anni

Tarjas ja Pilluralli kävivät studiossa

Tarjasilla on oma kolme biisiä sisältävä puolikkaansa Tarjas/Hevikorollan splitistä miltei valmiiksi äänitettynä. Lähipäivänä Tarjas nahoittaa vielä bassoja ja Vesku tekee viimeiset miksaukset.

Veskun tuottama Pilluralli on saanut kahden biisin sinkkunsa purkkiin. Lisäksi Pilluralli-Tarjas -yhteistoimin nauhoitettiin Tarjasin Kohti varmaa kuolemaa Pillurallin Annin laulamana. ”Näkee päätyykö moinen erikoisuus joskus jonnekkin. Hauskalta kuulosti ainakin,” toteaa Vesku. (25.3.13)

*   *   *

Real Vacationin Life can be hard julkaistu

Kemiläisen Real Vacatioinin toinen pitkäsoitto Life can be hard julkaistiin maaliskuun alussa. Levyltä löytyy kymmenen biisin verran "pohjoisen pommikoneen" uutta tuontantoa. "Nyt tää levy on just sitä tykitystä, jota oon peräänkuuluttanu ja nyt se sitten tehty! Elämän up's and downs käydään läpi intensiivisesti", toteaa bändin laulava basisti J.J. Huotari.

Levyä voi tilailla suoraan bändiltä osoitteesta huotari.jari(at)gmail.com ja hintaa sillä on postikuluineen 12 euroa. Lisää tietoa levystä toisaalta Ramopunk-uutisista täältä. (5.3.13, 7.3.13).

*   *   *

Hevikorolla:

"Ipanoita, rikkinäisiä polvia ja laiskuutta"

Välillä näyttää, että Hevikorolla heräilee aina hetkittäin toimintaan ja väliin mahtuu pitkiä pätkiä hiljaiselo. Viimeaikoina on ollut enemmän tuota jälkimmäistä. "Ollaan vietetty taas hiljaiseloa jonkun aikaa johon liittyy uusia ipanoita, rikkinäisiä polvia ja laiskuutta" kertoo studioreissua ja paria keikkaa varten heräilevän bändin puolesta Toni Helin.

Jotain positiivista on sentään hiljaiselon aikanakin tapahtunut: "Reenikämpälle on kertynyt läjä sanoitusten kaltaisia tekstejä ja ehkä ne muuttuu biiseiks pikku hiljaa. Ne äänitämme heti kun on valmista. Paskaräppiä nimellä ÄsWee Kingi on yks biisi valmiina ja pari tulossa myös. Se on niin paskaa että ilmasto tulee lämpiään pari astetta!, varoittelee Toni. (23.2.13)

*   *   *

Killeriltä Hevikorolla / Tarjas split

Killer records on julkaisemassa Hevikorollan ja Tarjasin split -levyn 7" vinyylinä. Levy saattaa ehtiä julkaisuun vielä ennen kesää. Levy tullee olemaan Hevikorolla ensimmäinen virallinen levyjulkaisu. Tähän mennessähän bändi julkaissut vain omakustanteisia kotipolttoisia cdr-levyjä.

Tarjas menee studioon nauhottelemaan omaa puoliskoaan helmi-maaliskuun taitteessa ja Hevikorolla pääsee äänityshommiin maaliskuun lopulla. Hevikorolla äänittelee levylle tulevat kaksi biisiä, joista toinen on nimeltään Vedetään/Petetään ja vielä nimeämätön biisi. "Kumpikin biisi on perinteistä korollaa ja menee suunnilleen samoista soinnuista", kertoo Toni Helin. (21.2.13, 23.2.13)

*   *   *

Tarjas menossa studioon

Tarjas on menossa studioon samoihin ajankohtiin Pillurallin kanssa. Veskulla on takataskussa muutama biisi, jotka hän haluaisi kovasti saada nauhoitettua, uusi Tarjas-biisi, mahdollisesti Dave Lindholm –cover ja Veskun edesmenneelle bändille aikaisemmin tekemä biisi, joka julkaistu pienimuotoisella omakustanteella. ”Omasta kynästäni, kun biisi on, en tohdi koveristakaan oikein puhua, hymähtää Vesku. 

Biisien julkaisusta ei ole vielä sovittu mitään, mutta ajatus singlen julkaisusta lämmittää Veskun mieltä. jos samaan studio reissuun saisi Tarjasin Pillurallin kanssa niin voisi pyytää tyttöjä taustalaulelemaan ja toisin päin, pohtii Vesku. (15.2.13)

*   *   *

Pilluralli Merikarvialta

Tarjasin Vesku ryhtyy tuottajaksi Merikarvialta löytyneelle Pilluralli -tyttöbändille ja Killer Records on lupautunut julkaisemaan bändin singlen ja tytöt ovat menossa lähiaikoina studioon. Suomeksi laulavan bändin vaikutteiden joukosta löytyy mm. sellaiset bändit kuin Tarjas ja Ramones. Bändi musiikkia basisti Anni kuvailee laveasti punkrockiksi. (13.2.13)

*   *   *

Real Vacationilta pitkäsoitto keväällä

Kemiläinen Real Vacation on julkaisemassa toista pitkäsoittoaan Life can be hard helmikuussa. Julkaisu tapahtuu omakustanteena Real 7 tapes –nimikkeen alla.

Bändi äänitteli levyn biisit Haaparannassa Ruotsissa kesäkuun lopulla ja heinäkuun alussa 2012 kokoonpanolla J.J. Huotari bassossa ja laulussa ja kaksi entistä Kretiiniä Sami Roivainen rummuissa ja Teemu Sainio kitarassa.

”Tutulla muusikko/äänittäjä kaverilla on Boat Island Studio nimeä kantava paikka keskellä maaseutua.  Samassa rakennuksessa on myös prätkäjengin tilat. Siellä ääniteltiin, koska tunnen Andy Lindholmin ja hän tietää minkälaisesta rytinästä Real Vacationissa on kysymys”, kertoo Huotari studio- ja äänittäjävalinnasta.

Levylle kaavailtiin aluksi 14 biisiä, mutta bändi arveli, että tuolla biisimäärällä levystä tulisi turhan pitkä ja kolme kappaletta tiputettiin pois. Studiossa äänitettiin sitten 11 biisiä. Loppupelissä karsiutui vielä yksi kappale pois, koska sen lauluosuus ei mennyt niin kuin piti. Huotari lupailee kyseistä biisiä varmana hittinä sitten seuraavalle levylle.

Kannet viivästyttäneet julkaisua

Alun perin levyn piti tulla ulos jo joulukuussa 2012, mutta julkaisu jäi jumittamaan levyn kansiin. ”En löytänyt kansitaiteen tekijöitä. Pitäähän sillä olla edes hiukan samanlainen kiero mielenlaatu kuin mulla”, nauraa Huotari. Joulun aikoihin avuksi löytyi  Kätyreiden rumpali Pete Korhosen. hän aivan helvetin hyvä valokuvaaja. Jos kaverilla o silmää ottaa hyviä rokkifotoja, nii miks ei pystyis tekeen koko kansiproggista? Ehdotin sille asiaa”, kertoo Huotari. Pete ei ollut aikaisemmin levyn kansia tehnyt, mutta tarttui hommaan. ”Mää kerroin minkälaista fonttii, tektii ja mihin laitetaan.Lähetin kuvia ja tekstejä. Sit se lähetti mulle ehdotukset ja mää pumerangina takas, sitten pikku muutokset ja taas oltiin edetty. Nyt on enää muutamat tekstimuutokset ja sitten painoon”. (4.2.13)

*   *   *

Ne Luumäet -boksi:

Hälyä ja pölyä

Ne Luumäkien koko tuotannon sisältävän neljän cd:n Hälyä ja pölyä -kokoelman biisilista yms. tietoa löytyy Ne tulee takaisin 2012 -sivuilta täältä. (19.10.12)..

Sue huomasi Luumäkien Get Outin 7.11.12

Ne Luumäet Punk in Finlandissa

Ne Luumäet on esillä Punk in Finlandissa useammankin topicin voimin. Käykääpä vilkaisemassa. Eikä kommentointikaan ole kiellettyä.

1.12.-28.12.-29.12 Helsinki-Turku-Tampere NE LUUMÄET Getout

NE LUUMÄET- Hälyä ja pölyä - 4CD box

Ne Luumäet (ja suomalainen ramopunk)

Paras Ne Luumäet biisi?

Ne Luumäet vs. Ramones

(9.11.12, 9.11.12)

*   *   *

Ramopunk.com sai Faviconin

Jarkko Marttila teki Ramopunk.comille oman faviconin ja opasti myös sen paikalleen asettamisessa. Favicon on siis internetsivulle määriteltävä ikoni, joka näkyy useissa selaimissa muun muassa osoiterivin vasemmassa laidassa ja sivun nimen vieressä kirjanmerkeissä, tällä sivustolla se on tämä:   (22.1.13)

 

Orivesi 18.5.

Haluasitko tehdä biisin Miikan ja Hekon kanssa?

Haluasitko tehdä biisin Miikan ja Hekon kanssa? Pajatustapahtumassa Orivedellä 18. tuokokuuta se käy päinsä. Punkpajassa tehdään neljän tunnin aikana biisi ja äänitetään se saman tien. Mitään ei tarvitse osata, innostunut asenne riittää.  Punkpaja  toteutetaan Torpedo tuotannon studiossa, jossa on äänitetty mm. Pojat –yhtyeen Toimintaa ja Sankareita -levy.

Pajatustapahtumassa on muitakin mahdollisuuksia heittäytyä villiksi, ja kokeilla rajojaan: Teatterin tekemistä pääset kokeilemaan Juha Hurmeen ohjauksessa, kuvanveistoa Anssi Kasitonnin kanssa ja breakdancea DjPrealin vetämänä. Nämä työpajat toteutetaan Taiston talolla. Kaikki työpajat toimivat samanaikaisesti klo 14. – 18.

Työpajoihin on ennakkoilmoittautuminen.  Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Torpedotuotannon sivuilta täältä 

Iltatapahtumassa nähdään Juha Hurmeen Puupää-sooloesitys  Miikan ja Hekon duon -keikka ja DJPrealin shown.

Liput: Työpaja ja iltatapahtuma 25 € , sekä Pelkkä iltatapahtuma 18/20 €. Tapahtuma on päihteetön ja ikärajaton. (9.4.13)

Oriveden sanomat 17.5.:

Pajatusta sohvailun sijaan

Oriveden Sanomat haastatti Outi Söderholmia Pajatus-tapahtumaan liittyen. Käykääpä lukemassa artikkeli täältä

(17.513)

*   *   *

Ramopunk-uutiset jumitteli

Ramopunk-uutisten päivittäminen jumitteli pahemman kerran joulukuun alkupuolella vanhan Frontpagen aiheuttamien ohjelmisto-ongelmien vuoksi. Nyt on tilanne jälleen hallinnassa. Korvaavaa ohjelmaa takkuilevan Frontagen tilalle ei vielä ole hankittu. Sen suhteen apu kelpaisi. Jos joku hallitsee Frontpagen seuraajan Microsoft Expression Web -ohjelman perusteita ja olisi halukas antamaan neuvoja, voisi ottaa yhtyeyttä tänne päin. (17.12.12)

*   *   *

Ramoasennetta koko vuodeksi

Ramopunk.com -kannatusyhdistys julkaisee marraskuun lopulla Ramopunk-seinäkalenterin vuodelle 2013. Jokaista kuukautta edustaa eri bändi kuvallaan sekä sitaatilla ko. bändin kappaleen sanoista. Lähes jokaiselta bändiltä on uusi, ennen julkaisematon kuva, joten kalenteri on todellinen keräilyharvinaisuus.

Kalenteri on kooltaan 290 x 210 mm, avattuna 290 x 420 mm, parikierresidottu. Hinta ainoastaan 12€ (10€ kannatusyhdistyksen jäsenille) sekä postitse tilattaessa lisäksi 2 euron postikulut. Kalenteri on netin lisäksi myynnissä kaikilla Ne Luumäet -keikoilla. Kalenterin voi tilata ennakkoon lähettämällä sähköpostia Minna E:lle, minna.ertimo(at)gmail.com. Ilmoita, montako kalenteria tilaat sekä osoitteesi. (19.11.12)

*   *   *

Musta ja oliivin vihreä t-paita, mannekiineina Joey Luumäki ja Chemo Tomato.

Tilausaika päättyy 

torstaina 29.11. klo 14.00

Elämä on punk ja Ratkaisu on Punkrock 

-paitoja ennakkotilauksella

"Perinteistä" Elämä on Punk -paitoja ja kasseja on hetken aikaa saatavilla ennakkotilauksella. 

Toisena vaihtoehtona  on niin ikään hetken aikaa ennakkotilauksella tarjolla Ratkaisu on punkrock -paitoja ja kasseja. Kyseessä on kuopiolaisen Ratkaisu-yhtyeen paita, jonka slogan menee hyvin myös tuollaisesta yleisestä aforismista.

Tilaukset sähköpostilla pikaisesti osoitteeseen mika.vesterinen(at)dnainternet.net

Ratkaisu on Punkrock -paidan painatus tulee punaisella.

TILATTAVISSA OLEVAT VÄRIT

Kangaskassi: Musta

T-paita: Tumma harmaa, musta, pullonvihreä, suklaan ruskea, punainen, oliivin vihreä.

Lady-fit t-paita: Tumma harmaa, musta.

Zipperi: Tumma harmaa, musta.

Huppari: Tumma harmaa, musta.

Narutoppi: Musta (muitakin värejä voi kysellä, mm. fuksia, punainen)

Hihaton paita: Musta

Hinnat ja tilattavissa olevat koot:

T-paita, Hihaton paita,  Huppari, Zipperi: S - XXL
Lady-fit T-paita, Narutoppi : S - XL

T-paidat, Ladyfit-paidat, Hihattomat 15€

Narutopit 16€ 

Kangaskassi 6,50 €

(yllä olevissa hinta sis. postimaksut)

Hupparit 32 € - Zipperit 35 €

(+8,50 € postimaksu)

Harmaa hyvä vaihtoehto mustalle

Tumman harmaista paidoista ei ole esittää yhtään kuvaa, mutta väri osoittautui erinomaiseksi Ramopunk.com 10v-paidoissa, huppareissa ja zippereissä. Hyvä ostos niillekin, jotka käyttävät vain mustia bändipaitoja, vähän niinkun muuta väriä kun musta, muttei sitten oikeestaan...

Kuvia ja malleja voi käydä tutkimassa paita-sivulla täällä. 

(11.11.12, 28.11.12)

*   *   *

Orivesi 31.8.12:

Teatteri on punk-Suomen Kaupunginteatteri!

Ramopunkkareiden Converse-kerhossa syntyi idea tehdä näytelmiä helposti: ainakin yhden näyttelijän repliikit ovat suoraan kaikkien tuntemasta klassikkobiisistä. Kävi ilmi, että näytteleminen se vasta helppoa onkin: menee näyttämölle ja sanoo repliikkinsä oikeaan aikaan! Punk-asenteen kruunaa se, että pisinkin näytelmä kestää 4 min 35 sek.

 Orivedellä 31.8. ohjelmistossa ovat brittiläisen tv-poliisidraaman tyyppinen Lauantai-ilta, mikkoniskasmainen poliisidraama Mitä kuuluu, Marja-Leena?, poliisidraama Ake, Make, Pera ja mä sekä psykologinen trilleri Täältä tulee yö.

Long time no see, tervetuloa takaisin! Onko Teatterikeikkoja tarkoitus tehdä enemmänkin? Siihen Rehtori Heko vastaa näin: ”Jokainen näytelmä vedetään kuin viimeistä yötä. Jos Orivedellä on kivaa ja joku tarjoaa fiksut puitteet teatterille  ---miksei lähettäis? Sehän on helppoa: ei vaan pysy siinä missä on!”.  Eli laittakaahan tapahtumajärkkääjät laittakaapa Suomen Kaupunginteatteri korvan taakse.

Illan muita esiintyjiä Taiston talolla Orivedellä ovat Pojat, Irtopää ja Pelle Miljoona United. (29.8.12, 30.8.12)

*   *   *

Punk-henkeä

"Punk oli jonkin aikaa hyvin negatiivista ja kaikkea vastaan. Nykyisin asenne on taas positiivisempi. Ihmiset tukevat toisiaan ja toimivat yhdessä, ja mikä tärkeintä, tekevät asioita itse. Toisin sanoen ilmassa on 77-punkskenen henkeä."

TV Smith 

(Sue 7/2012)

(2.8.12)

*   *   *

Puhto-Renin Kihniö-levy Desibeli.netissä

Heikki Väliniemi arvosteli Desibeli.netissä James Puhto-Renin Kihniö-levyn kahden tähden arvoiseksi.  Soittopuoli sai lievää kehua, mutta tekstit eivät. Kritiikkiä löytyi menneisyydessä elämisestä esimerkkinä se, ettei yhtye ole noteerannut Tie- ja vesirakennushallituksen jakaantumista Tiehallitukseksi ja Destiaksi. Käykääpä lukemassa arvostelu Desibeli.netistä täältä. (15.7.12)

*   *   *

Rikoslain pitkäsoitto myynnissä

Piknikiltä nipinnapin myöhästyneet Rikoslain levyt ovat saapuneet Woimasoinnulta ja ovat nyt tilattavissa. Keikoilta levyä saanee tuoreeltaan Ilosaarirockin suvitansseissa 12. heinäkuuta, kun Rikoslaki soittaa Olavi Uusivirran lämppärinä. (11.7.12)

*   *   *

Ramopunk-uutisten päivityksissä ongelmia

Tekniset ongelmat ovat vaivanneet Ramopunk.comia päiväkausia sekä täällä toimituksessa, että palvelimella päivitysyhteyden osalta. ...mutta jos luet tämän uutisen, on sentään jotain mennyt putkeen. (3.7.12)

*   *   *

(Kuva: Minna E)

Markyn Ramonen lihapulla-auto:

"More balls than most..." 

Minna E työskentelee Ramopunk.comin New Yorkin toimituksessa kesätoimittajana ja käväisi tutustumassa Vieraskirjassa keskustelua herättäneeseen Marky Ramonen lihapulla-autoon: 

Marky Ramone´s Cruising kitchen -auto päivysti tänään (20.6.12) Broadwayn ja 23:n kadun risteyksessä, ja myi aivan mielettömän maukkaita lihapulla-annoksia. Jutustin hetken autossa myymässä olleen Keith Albumin kanssa, ja hän kertoi, että olivat yhdessä Markyn kanssa keksineet idean. Keithillä oli hyvä lihapullien ja Markyllä tomaattikastikkeen resepti, joten he päättivät ruveta myymään lihapullia. Kyselin, missä Marky mahtaa olla, että eiköhän myy lainkaan pullia, mutta rumpali on kuulema edelleen 10 kuukautta vuodesta keikkarundilla ja ehtii vain harvoin autolle. Autosta sai kuitenkin ostaa mukaan Markyn tomaattikastiketta purkissa. Ja ruoka oli tosiaan kyllä hyvää!

(Kuvat: Minna E)

 (20.6.12)

*   *   *

Usher Boys kiinnostunut keikkailemaan ja levyttämään

Usher Boys on keikkaillut pari viime vuotta noin yhden keikan vuositahtiin. Tämän vuoden ensimmäinen keikka on Suolirockin ennakkobileissä 6.7. Äänekoskella, mutta kiinnostusta bändillä olisi enempäänkin. Bändi ei soittele vain vanhaa tuotantoa, vaan takataskusta löytyy levyttämätöntäkin materiaalia. "Uusia biisejä otetaan varmaan seuraavan keikan settiin," kertoo Teyo, "Voi olla että jossain vaiheessa syntyy myös ihan uusia ralleja."

Levyttäminenkin bändiä kiinnostaisi, jos vaan kustantajaa löytyisi: "Jos joku maksaisi levynteon, niin esmes huomisaamuna voitaisiin tulla studiolle".

Bändin nykyinen kokoonpano on Marc, Teyo, Hane, Jani ja Lankinen. Marc ja Teyo ovat olleet mukana alusta asti ja Hanekin jo Snap Crackle Bop cd:llä 1994. "Jani tuli ryhmään ysäripuolella Stindy Boyn lähdettyä muihin kuvioihin. Wanna Bees -Lankinen tuli mukaan näille comeback-keikoille", kertoo Teyo tuoreemmista bändin jäsenistä. (20.6.12)

*   *   *

Rikoslain albumi myyntiin Ramopunk-piknikille

Rikoslain albumi tulossa myyntiin cd muodossa Ramopunk-piknikille 7. heinäkuuta. Tietenkin näin vain ”jos painotalojen jumalat niin sallivat”, kuten Woimasoinnun Hannu asian ilmaisee. 12 kappaletta sisältävä levy on pakattu digipak-pahvikansiin ja mukana  tulee kahdeksan sivun booklet. Levyltä löytyy 12 biisiä, joissa on mukana yksi cover ja pari uusiksi tehtyä viime vuoden ep:n biisiä. Näytteenä uudesta tuotannosta löytyy youtubesta Kuolleet poliisit -kappale täältä

Levyn biisilista näyttää tältä:

Hämpton blues
Kadunmiehen tarina 
Sika-Mika
Korkkarisaksa
Kuolleet poliisit
Kela
Valtavirta paskaa 
Sosiaalisti 
Tosi-tv
Säätäminen
Lomalla
Kuka tahtois jotain uutta

"Studiossa pelit ja vehkeet vimpan päälle"

Levy on äänitetty Ambience studiolla Itä-Helsingissä. "Siellä on levyttänyt mm. Pepe Willberg, Riki Sorsa, Kim Herold, Indica jne... jotenka studio oli juuri sopiva meille", kertoo Juuso, "Kyseiseen studioon mentiin nauhottaan sen takia, että studiossa on tuottajana sukulaiseni Petri Asiala, joka on muummuassa soittanut Gringos Locos -nimisessä hard rock yhtyeessä 80-luvulla ja hän pyysi jos tulisimme sinne levyn tekemään."

Nauhoitukset alkoivat marraskuussa 2011 ja jatkuivat maaliskuuhun 2012 satunnaisilla viikonloppusessioilla.  "Studio oli helvetin iso, hieno ja oli pelit ja vehkeet vimpan päälle, eli juuri meille mahdollisimman huono vaihtoehto", toteaa Juuso. "Tuottajana toimi Petri Asiala ja apulaistuottajana ystävämme Santtu Mäkelä ja me sitten itkettiin kaikesta, mitä ne meille sano, et pitäis tehä toisin."

Masteroinnin on tehnyt monia muitakin Woimasoinnun levyjä masteroinut Tuomo Valtonen

"Ostakaa kaikki nyt sitte tuo levy vaikka pariin otteeseen tai varastakaa Woimasoinnun nettimyymälästä! Se on kova lätty", mainostaa Juuso tulevaa levyä, "me ollaan veloissa, tarvitaan rahaa." (18.6.12, 20.6.12)

*   *   *

Ramopunk.comia uhkaa lopettaminen

Ramopunk.comia saattaa uhata lopettaminen. Sivut on tehty Frontpage-ohjelmalla, johon ei enää uusia versioita ole olemassa, eikä vanha ohjelma toimi kunnolla uudemman koneen Windows 7:ssa. Viimeistään siinä vaiheessa kun vanha kone hyytyy, on sivusto ongelmissa.

Olen testaillut Frontpagen jatkeeksi kehiteltyä ja samaan tyyliin toimivaksi mainostettua Microsoft Expression –ohjelmaa, enkä tajua siitä mitään. Frontpagella tehty sivusto kyllä aukeaa hyvin uudella ohjelmalla ja näyttää siltä miltä pitääkin, mutta muokkausta en osaa tehdä. Ohjeista ei juurikaan tunnu olevan hyötyä. Pitäisi varmaan mennä johonkin koulun penkille, kun pohjatkin on niin hatarat. Enhän ole koskaan osannut Frontpageakaan oikeasti käyttää ja ongelmia tulee vastaan ihan perusasioissa…

Saa  nähdä löytyykö asiaan apua, aikaa ja intoa… Uudella ohjelmalla on hintaa, eikä mitään luottamusta sen toimivuudesta meikäläisen kyvyillä oikein löydy. Päivittäminen pitäisi kuitenkin saada toimimaan sujuvasti ja nopeasti, että sivuston ylläpitämisessä olisi mitään mieltä. Löytyykö jostain Microsoft Expression –ohjelman taitajia neuvomaan?

Jos Ramopunk.com kaatuu, niin mukana mennee myös Elämä on Punk ja Havana Bananas, koska aika vahvasti juuri sivuston rinnalla ovat nuokin eläneet.

Toinen kysymys on, miten paljon minun kannattaa rahaa ja aikaa sivuston uudistuksiin laittaa? Jotkuthan liputtaa nykyään Facebookin puolesta. Onko Ramopunk.comilla enää tarvetta? Ottakaa kantaa.

M!ka

(12.6.12)

*   *   *

Ameriikan serkutkin tietää, mitä Elämä on...

Daniel Ray ja dokumentin kuvaajien tuliaisia Suomesta (Kuva: JPLR).

(9.6.12)

*   *   *

James Puhto-Renin Kihniä Noise.fi:ssä

Mika Roth arvioi James Puhto-Renin Kihniö -levyn kolmen tähden arvoiseksi. Käykääpä lukemassa arvio täältä. (28.5.12)

*   *   *

MinäMinä

Tapio-yhtyeen Junnu Pellinen perusti itsensä kanssa yhtyeen nimesi sen perustajiensa mukaan MinäMinäksi. "Yhden miehen punkrock-poppoon, jonka kautta voin vetää sellasia biisejä
jotka ei oikein Tapion pirtaan sovi. Hauskaa hommaa, toteaa Junnu. MinäMinään voi käydä tutustumassa täällä. (12.3.12)

*   *   *

James Puhto-Renin uusi levy julkaistaan 9.3.

James Puhto-Renin Kihniö cd julkaistaan 9. maaliskuuta ja kauppojen hyllyltä sitä on mahdollista löytää 14. maaliskuuta.  Levyllä on 10 biisiä, jotka on äänitetty 2011 MSL-studiolla Kihniöllä. Tästä nimikin tulee. James Puhto-Renin levyjen nimissä viljelemä uupuu tällä kertaa mutta "road " löytyy kyllä takakannen kuvasta. (6.3.12, 7.3.12)

*   *   *

Ramoviisuilija julkaisi levyn:

Mökä Meteli: Vantaa-Helsinki

Ramoviisuihin uskollisesti vuodesta toiseen osallistunut Mökä Meteli -yhtye on julkaissut omakustanteena pitkäsoiton, joka kantaa nimeä Vantaa-Helsinki. Levyltä  löytyy muutama Ramoviisuissa kuultu kappale mm. Ilkka Hendolinin säveltämä vuoden 2005 voitokas Kesä-Vantaa. Biisejä levyltä löytyy tusina ja pituutta levyllä on hieman yli puoli tuntia.

Formaattina on levypainossa teetetty CDR, joka on pakattu pahvikoteloon. Levyn painos on vain 100 kpl. "Näin pieneen painokseen ei kannattanut lähteä lasimasteria teettämään", kertoo Mökä, "Suurin osa tästä omenee suoraan kavereille ym. mutta aateltiin Ramopunk-uutisiinkin ilmoitella, jos joku asianharrastaja olisi kiinnostunut tekeleestämme."
Yhtyeen jäsenet pysyttelevät salanimien takana, kuulemma perhe- siviili- ja työperäisiin syihin vedoten. Kukapa sitä nyt punkkariksi haluaisikaan leimaantua, edes perhepiirissä, saati sitten töissä. "Levymme käsiinsä saanut ja Ramoviisunsa hyvin seurannut ehkä tunnistaa jonkun meistä, mutta tarkoitus olisi pysytellä mahdollisimman tuntemattomina", selvittää Mökä. Jäsenet käyttävät siis sellaisia nimiä kuin Mökä, Masa Pilaantunut, Sir Näinen ja Kojootti.

Biisejä voi käydä kuulostelemassa Meteli.netissä puolenminuutin pätkiä täältä tai bändin facebook-sivuilla. Levyä voi tilailla hintaan 10 eurolla + postikulut osoitteesta mokameteli(at)gmail.com. (9.2.12)

*   *   *

Hätä-Ratkaisu  (kuva: Sanna).

Ratkaisu tekee Lähiö-Tour kiertueen Kuopiossa ja Siilinjärvellä

Kuopiolainen Ratkaisu-yhtye ja sen vajaamiehinen kokoonpano Hätä-Ratkaisu tekee touko- heinäkuussa 2012 ainakin 15 keikan Lähiö Tour -kiertueen Kuopion ja Siilinjärven lähiöissä soitellen Häiriköitä, Ne Luumäkiä ja "omaa laajaa saman henkistä tuotantoa". 

Kiertue alkaa Hätä-Ratkaisulla Petosen ostarilta 4.5. ja jatkuu jo seuraavana päivänä 5.5. Kuopion torille, missä yhtye soittamisen ohessa mainostaa saman illan Elämä on Punk -tapahtumaa.

Ratkaisu/Hätä-Ratkaisu Lähiö Tour Punk in Finlandissa.

Elämä on Punk - Lisää liimaa! 5.5.12 Punk in Finlandissa

Elämä on Punk - Lisää Liimaa! 5.5.12. Facebookissa

(2.5.12)

*   *   *

Örda Jorma:

Vappu o työväe juhla

Vaikkei noihi vappumarsseihi enää järkätä ainakaa hirvee pitkii paraatei, nii oha se nii et vappu o työläiste juhla, ja tietty mone työttömänki ku yleesä työttömät o just duunareit joil ei vaa oo just sillon duunii.

Sitä ku sanotaa et joillai o aina vappu, nii ne o sit ehkä sellasii jotka o jo aika pitkää ollu ilma mitää duunii. Kyl mäki vaa makaisi ja vetäsi hapant jos siin ois jotai järkee mut kuiteki mä aina sillontällön väsää jotai snadii et saa vähä hillooki.

Duunareil o pitkä perinne et otetaa soppaa aina vapaapäivä aatton ja ku vappupäivähä o vapaa, nii mikä ettei. Sitäpaitti se toukokuu eka o iha virallisest suomalaise työn päivä, nii ne tosiduunin tekijäthä sitä just pitääki juhlii eikä mitkää konttorirotat.

Se o aika amatöörii imee keittoo vaa vappusi, mut oha sellasiiki paljo jotka lähtee sit kerra vuodes poplari päällä sekoilee ku sillo o niiku Suome ainoo karnivaali, vaikkei oo ees kunnol kevät tullu. Säälittää tsiigaa ku joku dirika yrittää jallittaa jotai misuu hepenissää. No ehkä se tekee sama jutu pikkujouluiski mut talvikledjut niskas.

Perinteise dokaukse lisäks vappun o hyvä vetää kunnol jotai iha vappusafkaa, ku se o aika hienooki arkisafkaa verrate. Perinteist nakkii ja perunasalaattii ja sit niit snadei nakinpätkii, tai nykyää tortilloit ja jotai dippisettii, nii kyl maistuu ku ei se oo tuohest duunarinkaa suu. Vappuaato safkal ja vaik vappupäivänäki jos huitasee muutama snapsi eli viinashotin nii kandee pistää esim kossupottu pakastimee hyviss ajoi, tulee hyvä vappufiilis jo näist valmisteluist.

Noist perinteisist jutuist simaa ja tippaleipää moni väsää itekki mut niithä saa kaupast vapu jälkee alennuksest jos viittii venaa. Eikä ne tippaleivät nii kummosii oo, ja melkee aina menee väärää kurkkuu sitä valkost jauhoo siit päältä. Munkkei voi kans duunaa jos vaa o vehkeet siihe.

Löysin kerra yhest keittiöst sellase simaohjee et 10 litraa vodaa, kaks kiloo sokruu, kolme biittii hiivaa ja kolme vai olikse kaks kupillist kauraryynei. Mullei ollu nii isoo ämpärii mut mä laitoi jonku kaheksa litraa huuberii. Siit tuli kyl aika kilju makune satsi, mun ois varmaa pitäny panna se pulloihi kypsyy joksku aikaa. Mut sai siit ookoo boolii ku duunas sitruunaslaissii ja rusinoi siihe kelluu, tai pohjaaha ne meni.

Vappukrääsää myydää hitost kaikil toreil ja sellasis markkinamestois, mut se o aika romuu kyl. Jotai pillei ja naamareit ja käkättävii keppei ja kuminauhan pääs olevii boltsei, kai skidit niist jotai diggaa sit. Nii ja sitä värikäst paperijuttuu jost tulee hirveet tahrat märkii kledjuihi. Ne Ben Zywzkoviz rillit plus viikset on kyl iha naurettavat jos vaik sattuu löytää sellaset vekeheitetyt joist o toine sanka poikki tai jotai. Kaasupallois o se hyvä puoli et niist voi imee heliumii ja sit voi puhuu mikkihiirisaundil.

Ai nii, osa jengist kelaa nykyää et vappu kirjotetaa kaksosveel, mut eihä se ny nii voi olla ku ei kaikki vaa oo jotai teekkareit tai opiskelijoit. Sitäpaitti kaksosvee on paljo hankalampi skrivaa ku sitä joutuu näppikseltki ettii hito kaua. Niie mielest vappu tai siis wappu o stuiduje juhla, ja oha niit valkolakkei tietty ku pipoo vaik jossai espal ja kaivaris vaikkei ne stuidut oo yhtää mitää oikeit duunareit.

Kandee aina vähä tsekkaa et mihipäi lähtee vappuu viettään, ku jotku mestat o iha tukos jengist haalareis, jotka o just niit opiskelijoit. Niil o veemäine tapa hoilaa jotai juomalaului, mist tulee vähä sellane svedufiilis et ny tääl o pakko olla hauskaa ku kerra lauletaanki. Ja moni niist o täys amatööri näis hommis, et pitää koko aja varoo ettei joku teroantero spyttaa sidukkaansa sun päälles.

Mut ku pitää mieles et ny ollaa työväe asial ja vedetää vaa ilosest keittoo naamarii, nii vappu o just jees.

Örda-Jorma

(29.4.12)

The Blitzkrieg Boys ja Black Mambo Saksan kiertueelle

”Tampereen ramohenkinen olutseura Blitzkrieg Boys”, kuten Kukka bändiään kuvailee, sekä Raipe "Pojat" Laineen luotsaama soul punk trio Black Mambo matkaavat keikkailemaan mannermaisiin tunnelmiin  toukokuussa.  Viiden keikan mittaisella turneella käydään mm. Berliinissä Cortina Bopissa ja Hampurin Gun Clubilla.

Blitzkrieg Boysille Saksan kietue on jo neljäs. Milläs mielellä bändi sitten matkaan lähtee, siihen Kukka vastaa näin: ”Saksassa on aina hieno käydä pienen tauon jälkeen. Tuttuja tullaan varmasti tapaamaan. Eikä keikkoihin ehdi kyllästymään, kun niitä tehdään vuosittain vain pari. Ja tällainen viisi keikkaa putkeen Saksassa sopii meille paremmin, kuin satunnainen keikkailu Suomessa.”

Black Mambo ei ole vielä niin rutinoitunut Saksan kävijä, muttei ihan kokematonkaan sillä bändi  on aiemmin soittanut yhden keikan Hampurissa. 

”Black Mambo on loistava bändi ja toiseksi tyypit oli tuttuja jo vuosien takaa, joten voi luottavaisin mielin lähteä näiden kanssa rellestämään,” kertoo Kukka siitä, miten Black Mambo valikoitui kiertuekaveriksi.

Tuttuja bändit ovat toisilleen jo vuosien takaa. Raipe Laine soitti 90-luvulla Marty Blitzkriegin Die Hard Loserissa, ja Gil Blitzkrieg rumpuja Lihasateen ensimmäisellä epeellä.  Lihasateessahan vaikuttivat  taas Black Mambon Raipe ja Luigi K.

Saksankiertue alkaa Tampereelta

Kiertueen kenraaliharjoitus nähdään Tampereella 20. huhtikuuta kulttuurikahvila Hertassa ja mukana on myös ylöjärveläinen Ramonesia esittävä Burning Pigs.

Blitzkrieg Boysin ja Black Mambon kiertue

20.04. Hertta, Tampere (+ Burning Pigs)
15.05. Altstadtschmiede -Recklinghausen.
16.05. Osnabrück - substanz
17.05. Berlin - cortina bop
18.05. Münster - bosporos grill
19.05.
Hamburg - Gun Club

(19.4.12)

*   *   *

Luonteri Surfin keikka 10v-bileissä on peruuntunut

Luonteri Surfin keikka Ramopunk.com 10v-bileissä on peruuntunut ja bändi jatkaa "ennalta määräämättömän ja sanoinkuvaamattoman pituista keikkataukoaan" kuten Martti asian ilmaisi pahoittelujen kera ja toivotteli "kivoja keikkoja kaikille". Keikan peruuntumisen syy on yksityinen, eikä kyseessä ole mikään bändin sisäinen dramatiikka, kaikki bändin jäsenet ovat yhä hengissä ja kavereita.

Esiintyjien keskuudessa pientä järjestelyä - HeviKorolla mukaan

Luonteri Surfin poisjäännistä aiheutuu pieniä uudelleen järjestelyitä esiintyjien keikkojen. ajankohdissa. 70-luvun Vihannekset siirtyy perjantain yläkerrasta soittamaan Vastavirta-klubin alakertaan samana iltana ja perjantaina nähdään VV:n yläkerrassa HeviKorolla. Jotain muitakin muutoksia saattaa vielä tulla.

Wokkivihannekset päättää bileet

Luonteri Surfin saappaita täyttämään ei bändiä löydy, mutta Me Wokkivihannekset täyttää hyvin ainakin saappaista toisen ja pomppii sillä nuoruuden innolla ja energialla sitäkin korkeammalle. Skenen nuoret toivot ja uudet viestikapulan eteenpäin viejät  saavat tällä kertaa olla illan viimeinen esiintyjä. (8.2.12, 9.2.12)

*   *   *

Ramopunk.com 10v:

70-luvun Vihannekset ehkä kolme ja puolimiehisenä

70-luvun Vihannekset on Ramopunk.com 10v-bileiden keikallaan ehkä poikkeuksellisesti osittain nelimiehisenä. Tarkalleen ottaen ehkä kolme ja puoli, koska Jasu Juva on  rummuissa vain osan keikasta... Lepakkomiehessä viime syyskuussa 70-luvun Vihannesten keikalla rumpujen takana vieraillut Jasu on saatu houkuteltua mukaan myös 10v-bileisiin. "Se saadaanko Jasu houkuteltua vierailevaksi rumpaliksi myös Vastavirta-klubilla ja kuinka monen biisin ajaksi jää nähtäväksi", kommentoi Vihannes-Pete," yhtään ei ole ainakaan vielä treenattu." (28.2.12)

*   *   *

Pietarinkadun Oilers GO-GO tekee comebackin:

Kimmo Liskomäki radioaalloille

Radio City palasi radioaalloille ja sen mukana palaa 14. tammikuuta alkaen myös Pietarinkadun Oilers GO-GO. "Kulttiklassikko on maailman ainoa lätkäshow, jossa ei lätkästä juurikaan puhuttu ja nyt puhutaan vieläkin vähemmän", lupailevat Radio Cityn ohjelmatiedot. Ohjelmassa on mukana alkuperäinen kolmikko Simo Ruuskanen, Jussi Putkonen ja Teemu Skinnari, joka näissä piireissä tunnetaan myös nimellä Kimmo Liskomäki.

"Samaa paskaa eri kanavalta"

"Samaa paskaa eri kanavalta. Tietysti on kunnia olla mukana Radio Cityn uudessa nousussa. Simon kanssa aloitimme uramme osallistumalla Pullakuskeihin vuosina 93-95 eli meilläkin on vähän Lepakko-taustaa," kertoo Teemu Skinnari, "Se vähän harmittaa, että Oilersin kanavanvaihdon takia ns. peltor-kuuntelu todennäköisesti vähenee. Onneksi ohjelmaa uusitaan ketjun muilla kanavilla siellä täällä, joten toivottavasti tavoitamme pellon reunat jatkossakin edes jotenkin. Traktorikuskien lisäksi merkittävä ja meille hyvin rakas kuuntelijakunta Ylellä oli muuten perheenäidit. Minä vihaan jääkiekkoa, mutta.... noin alkoi usein postiviestit. No, ketä se nyt oikeasti kiinnostaa? Musapolitiikasta ei ole vielä tietoa. Ohjelmapäällikölle sanoin, että Motörheadia ja kantripaskaa. Tämähän onkin hyvin hallinnassa."

Pietarinkadun Oilers GO-GO Helsingissä taajuudella 99,4MHz ja muualla nettiradion kautta lauantaisin kello 1012. Uusinnat maanantaisin klo 13-15 ja tiistaisin 19-21. (2.1.12)

*   *   *

Pojat levyn tekoon

Luotettavalta taholta kuulu huhunomainen tieto kertoo, että Pojat -yhtye on suuntaamassa studioon äänittämään uutta levyä. (13.10.11)

*   *   *

**Tilausaika päättyy 10.2.12! Tilausaika päättyy 10.2.12!**

**Tilausaika päättyy 10.2.12! Tilausaika päättyy 10.2.12!**

Ramopunk.com 10v-paidat

Toni Helin Retkibanaanista ja Hevikorollasta piirsi Ramopunk.com 10v -bileiden tukemiseksi myytävään paitaan tyylikkään pesismailalla ja surffilaudalla varustautuneen Judge Dreddin serkun Judge Ramonen...

 

 

Paidat ovat saatavilla vain ennakkotilauksella 10.2.12. mennessä. Tilausvaihtoehtoina löytyy t-paita, Hihaton paita, huppari, zipperi,  lady-fit t-paita, narutoppi ja kangaskassi. Värivaihtoehtojakin löytyy vähän vaihtelevasti mallista riippuen: musta, harmaa, pullon vihreä, violetti ja suklaanruskea. Hinnasto näyttää tältä: T-paidat, Ladyfit-paidat, Hihattomat 15€ -  Narutopit 16€ - Kangaskassi 6,50 € (hinnat sis. postimaksut) sekä Hupparit 32 € - Zipperit 35 € (+8,50 € postimaksu).

Kuvia, malleja ja värivaihtoehtoja voi käydä tutkimassa paita-sivulla täällä. 

Tilaukset ja tarkemmat tiedustelut: mika.vesterinen(at)dnainternet.net

**Tilausaika päättyy 10.2.12! Tilausaika päättyy 10.2.12!**

Elämä on punk-paitoja vain ennakkotilauksella!

Myös "perinteistä" Elämä on Punk -paitaa on saatavilla mustana ja keltaisella painatuksella.  Muitakin värejä voidaan kysellä, mutta painatus on saatavilla vain keltaisena. Paidat ovat saatavilla vain ennakkotilauksella 10.2.12. mennessä. kymmenkunta tilausta pitäisi saada, jotta paitapaino ottaa tilauksen vastaan. Muutamia tilauksia on jo sisällä odottamassa.

Tilausvaihtoehtoina löytyy t-paita, Hihaton paita, huppari, zipperi,  lady-fit t-paita, narutoppi ja kangaskassi.

Kuvia ja malleja voi käydä tutkimassa paita-sivulla täällä. 

Tilaukset ja tarkemmat tiedustelut: mika.vesterinen(at)dnainternet.net

(17.1.12, 10.2.12)

Rehtorit tauolle tammikuun alussa

Rehtorit pitää vuoden 2012 alusta lähtien keikkataukoa "ainakin puolen vuoden" ajan. Lisää informaatiota tästä asiasta odotellaan. (13.9.11)

*   *   *

70-luvun Vihannekset sittenkin mukana

Ramokeikka Jyväskylässä 21.1.

Keikka järjestää noin puolentoista vuoden tauon jälkeen Jyväskylän Lutakossa Ramokeikka -tapahtuman 21. tammikuuta. Pikaisella laskutoimituksella tämä on neljäs Ramokeikka. Edelliset kolme tapahtumaa olivat vuosina 2008-2009. Alkujaan tämänketaisen tapahtuman nimenä piti olla Lumiukko Pop, mutta se vaihtui jo perinteitä keränneeseen "Ramokeikkaan". Paikkana on Lutakon baarilavan puoli, mikä tarkoittaa, että ikärajana on K18.

70-Luvun Vihannesten paluu keikkalavoille oli ratkaiseva asia tämän tapahtuman synnylle. "Lupasin aikoinaan, että jos 70LV saa rivinsä kuntoon niin yhden keikan vielä järkkään", kertoo Keikka, "Lupaukset on pidettävä." 70-luvun Vihannesten esiintyminen kuitenkin peruuntui ja tilalle värvättiin Rikoslaki

Keikka valmistautui jo henkisesti järjestämään uuden tapahtuman myöhemmin lupauksensa täyttämiseksi: "Tää on tätä, jotenkin punk, ettei asiat mene ihan niinkuin insinööreillä, mutta toivottavasti seuraavalle kerralle saadaan Vihanneksetkin täysissä ruumiin ja sielun voimissa mukaan."

Ramokeikan kuviot saivat jälleen uuden käänteen, kun 70-luvun Vihannekset pääsivätkin osallistumaan bileisiin. "Comebackin comeback tai jotain..." naurahtaa Keikka. Nyt Ramokeikka 4:ssä soittaakin sitten neljä bändiä, 70-luvun Vihannekset ja heitä korvaamaan värvätty Rikoslaki sekä Himanes ja Neuroosiliitto. (10.10.11, 13.12.11)

*   *   *

(Kuva: Hartza)

Yy-kaa-koo-nee ramopunk -kirja:

Jeken vierailu Enbusken ohjelmassa Yle-areenassa

Jeke Marjala, Stubido Recordsin Joose Berglund ja Tumppi Varonen vierailivat 24.11.  Tuomas Enbusken ohjelmassa YLE Radio 1:ssä keskustelemassa "Mitä punkista jäi?

Kyseessä ei ole mikään muutaman minuutin pikavisiitti mainosten ja listamusiikin välissä, vaan kunnollinen yli 50 minuutin keskusteluohjelma, jossa puhutaan ihan älykkäitä. Kannattaa ehdottomasti käydä kuuntelemassa ohjelma netissä täältä. (25.11.11)

*   *   *

Ramopunk.com 10v

Keikkainfo-sivu avattu

Ramopunk.com 10v-bileiden keikkainfo-sivu on avattu. Käykääpä vilkaisemassa. Tosin olennaisinta tietoa, ketä bileissä esiintyy, ei info-sivulta vielä löydy. Lippujen ennakkomyynti alkaa noin viikon sisällä. Ramopunk.com 10v-bileiden infosivu löytyy täältä

Ennakkomyynti alkaa perjantaina 16.12.

Lippujen ennakkomyynti alkaa perjantaina 16.12. klo 9.00 Tiketissä täällä.

Ramopunk.com 10v Punk in Finlandissa   Ramopunk.com 10v Facebookissa

(14.12.11, 15.11.11)

*   *   *

Onnittelut ja kiitokset

...Jekelle Yy-kaa-koo-nee: Ramopunk -kirjan julkaisun johdosta!

Ei varmaan moni uskonut pari kolme vuotta sitten, että Jeken sitkeesti, legendaaristen gallup-lappujen kera väsäämä marginaalin marginaalista kertova kirja selviäisi julkaisuun saakka. ...mutta nyt voipi Jeke sitten lyödä epäileviä tuomaita tiiliskiven kokoisella kirjalla päähän. 

Todellinen punkteko ja hieno mallisuoritus, miten marginaalissakin voi saada asioita aikaiseksi.

-M!ka-

(11.11.11.)

*   *   *

Rikoslailta Sheriffi ep lokakuussa

Woimasointu ja Killer Records julkaisevat Rikoslaki -yhtyeen Sheriffi ep:n yhteistyönä. Uusi Levy tulee ulos lokakuun alkupuolella sekä cd:nä, että 7" vinyylinä.

Vinyyliversio on ensimmäisenä myynnissä Hyvinkään levymessuilla 8.10.11. Cd-versio tullee myyntiin noin viikkoa myöhemmin.

Levyltä löytyy neljä biisiä, jotka on edellisten tapaan äänitetty Miikan Söderholmin siipien suojissa ja masteroinnista on vastannut Tuomo Valtonen. (28.9.11, 8.10.11)

*   *   *

 

Tampere 9.-10.3 2012

Ramopunk.com 10v-bileet

Ramopunk.com 10v-bileet saivat siinä määrin aputarjouksia ja kannatusta mm. Falsebookissa, että parin päivän bileiden järjestämiseen täytyy ryhtyä. Elämä on Punk Vastavirta-klubilla Tampereella 9.-10.maaliskuuta 2012. Paikka on varattuna ja muutamia esiintyjiä sovittuna.

Kuten ennakkokyselyssä jo tiedotettiin, niin tuleva meininki voi kertoa tämän verran: Mitään ”kaikki-tunnetuimmat-bändit” -kavalkaadia ei voi odottaa ja on ihan turha toivoa, että Ne Luumäet olisi mukana. Mutta mukana olisi kuitenkin varmaan joku vanhempien mestarien edustaja, joku uudempi bändi ja jokunen siltä väliltä, musiikkia ”ramoimmasta” päästä. Mukana myös ehkä joku yllättävä veto pakkaa sotkemassa. Esiintyjiä olisi kymmenkunta kahtena päivänä. Tapahtuman luonteen vuoksi on omana toiveena tietty esiintyjien suhteen bändejä ja henkilöitä, joilla on sivuston synnylle ja kehitykselle eniten merkitystä….

Näin juhlittiin aikaisemmissa synttäribileissä

Ramopunk.com 5v - Vastavirta-klubi 1.-3.3 2007

Ramopunk.com 7v - Vastavirta-klubi 5.-7.3. 2009

(15.5.11)

*   *   *

Yy-kaa-koo.nee: ramopunk

Rehtori Heko Radio Helsingissä 11.11.

Rehtori Heko on 11. marraskuuta Yy-kaa-koo.nee: ramopunk-kirjan julkaisuun ja Tavastian julkaisukeikkaan liittyen Njassan vieraana Radio Helsingissä. Kanavalle kannattaa asettua  klo 14.00 mennessä.

Nyt saadaan ilmeisesti kuulla Jeken kuuluisien gallup-lappujen satoa, sillä ohjelmassa kuullaan viisi parasta ramopunk-biisiä... Mukana myös Ramones-kilpailu, jossa on palkintoja neljä lippua Tavastialle kirjanjulkaisubileisiin. Radio Helsinkiä pääsee kuuntelemaan netissä tästä. (9.11.11)

*   *   *

Yy-kaa-koo.nee: ramopunk

Jeke vieraili radio 957:ssa

Jari "Jeke" Marjala vieraili Yy-kaa-koo.nee: ramopunk -kirjan tiimoilta Radio 957:ssa Tampereelta. Käykääpä kuuntelemassa täältä. (10.11.11.)

*   *   *

(Kuva: Hartza)

Yy-kaa-koo-nee ramopunk -kirja:

Jeke ja Kirja radiossa ja televisiossa

Jeke Marjala on Yy-kaa-koo-nee ramopunk -kirjan myötä esillä vähän siellä sun täällä mediassa. Tässä tulevia esiintymisiä:

RADIO SUOMIPOP / pe 18.11 klo 12.00

RADIO MEGA / ma 21.11 suora lähetys klo 14.00-15.00. Seuraavina iltapäivinä nauhoitettuja pätkiä siellä täällä.

YLE RADIO 1 Tuomas Enbuske / nauhoitus to 24.11 (ulostuloajankohta avoin)

FST / KIRJAKAUSI / ulos 25.11 klo. 20.00(uusinta 27.11)

...ja lehdissä

Kalevaan on tulossa artikkelia Ramopunk-kirjasta sunnuntaina 27.11

(17.11.11.)

*   *   *

 

Korkkari ja ramopunk mukana 

Helsingin Sarjakuvafestareilla

Korkkari, Korkkarisaksa ja ramopunk ovat esillä Helsingin Sarjakuvafestareilla syyskuussa 2011. Lauantain 17.9. ohjelmistossa on mukana Cèsar Feriolin ja  Leena Lehtolaisen ramopunk-teemaisen Punkkia ja piirakkaa Aku Ankka-tarina Pääteltassa ja sunnuntaina 18.9.Kirkastokympissä on Korkkaripäivä, jossa mukana ovat niin ikää Leena Lehtolainen, sekä korkkarisaksan tiimoilta M!ka. Tarkempia ohjelmatietoja näistä yllä olevista löytyy Korkkarisaksaa.com -osiosta täältä. (12.9.11)

*   *   *

Leena Lehtolaisen Aku Ankka -tarinassa ilotellaan ramopunkilla

Aku Ankan Suomen version 60-vuotisjuhlan ja suomalaisen sarjakuvan 100-vuotisjuhlan kunniaksi Aku Ankka –lehti on tilannut suomalaisilta käsikirjoittajilta tekstejä lehteen.

Aku Ankan numerossa 37/2011 (ilm.14.9.11), on kirjailija Leena Lehtolaisen käsikirjoittama ja taiteilija Feriolin piirtämä sarjakuva Punkkia ja piirakkaa. Lue lisää Ramopunk.comin Leena Lehtolainen -osiosta täältä.

Päivityksiä:

Artikkeliin lisätty pari kuvaa Aku Ankan 37/2011 kannesta ja Leenasta.

Katso myös Yle.fi: Ramones ikuistettiin Aku Ankkaan

Leena Lehtolaisen käsikirjoittama ramopunk-aiheinen Aku Ankka -tarina näkee päivän valon  14. 9. julkaistavassa Aku Ankassa. Lue Yle:n Ramones ikuistettiin Aku Ankkaa -artikkeli täältä. (12.9.11)

*   *   *

Tavastia 11.11.11.

Yy-kaa-koo-nee ramopunk -kirjaa juhlistellaan

Jeke Marjalan kirjoittaman Yy-kaa-koo-nee ramopunk -kirjan julkaisun pääbileet ovat 11. marraskuuta Tavastialla. Kirjanjulkaisua ehdittiin jo kertaalleen juhliakin, mutta kun kirjan julkaisu sitten viivästyi, ovat uudet julkaisubileet paikallaan. 

Esiintyjinä tällä kertaa "legendaarinen" Ne Luumäet, elävä legenda ja uuden pitkäsoittonsa myötä jo viidennellä vuosikymmenellä ajankohtainen Vandaalit, sekä ramopunkin ohut uusi sukupolvi Me Wokkivihannekset.

Monroes kummittelee jälleen 4.11.

Kirjan julkaisua juhlistetaan laajemminkin, sekä ennen, että jälkeen Tavastiaa. 4.11. on bileet Tirrassa Lahdessa. Illan mielenkiintoisin esiintyjä on ramopunkin Spinal Tapiksikin tituleerattu ja useammankin viimeisen keikkansa tehnyt Monroes. Eikä muutkaan esiintyjät mitään turhia ryhmiä ole, sillä Monroesin kaverina soittavat Sanktio ja Tappajatomaatit.

Bileet myös Tavastian jälkeisenä iltana

Tavastian jälkeisenä iltana juhlat 12.11. jatkuvat On The Rockissa Helsingissä. Esiintyjinä Pykimät, Rehtorit, Tappajatomaatit. (27.8.11, 12.9.11)

*   *   *

(Kuva: SS)

Yli 1.000.000 kävijää

Ramopunk.comin 31.1.2003 lähtien pyörineessä kävijälaskurissa tuli 1.000.000 täyteen 27.9.2011 noin kello 14.40. SS onnistui nappaamaan talteen kuvan Ramopunk-uutisista lukemalla 1.000.001. ja Joey Luumäki lukeman 1.000.000. (27.9.11)

*   *   *

Real Vacation kitaristi vaihtui

Real Vacationin kitaristi on vaihtunut. "JP Roivainen ilmoitti kesäkuun alkupuolella sähköpostitse ettei aika riitä enää soittamiseen jne. kun elämäntilanteet muuttuvat."

Bändin päämies J.J. Huotari oli vajaan parin vuoden miehistöongelmien jälkeen saanut Real Vacationin kokoon syksyllä 2010, joten ensi reaktio oli sen mukainen: "No eipä siin mitään... Mä olin, että vittu taasko tää alko. Olin aivan kypsä jälleen." Aivan yllätyksenä ei JP:n lähtö bändistä sentään tullut: "Olin kyllä aistinu JP:stä ettei se oo satasella mukana kun rupesin keikoista ja äänityxistä puhuun", Huotari kertoo.

Tällä kertaa uusi kitaristi löytyi kuitenkin helposti. Huotari soitteli jo seuraavana päivänä Roisto-yhtyeen Teemu Sainiolle. "Sovittiin heti treenit ,that's it. Nyt ollaan treenattu enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja kaikilla on nastaa. Tarkoitus olisi tän vuoden puolella äänittää uus pitkäsoitto. Tää on parasta tykitystä ever!", myhäilee Huotari.

Teemu Sainio Ramopunk.com 5v-synttäribileissä maaliskuussa 2007

Kretiinit on Punkjukebox ja Kretiinit-keikoilla. (kuvat: M!ka).

Jestas sentään kun Kretiinit lentää

Syksystä 2010 Real Vacationissa on Huotarin seurana on ollut kaksi entistä Kretiinit-yhtyeen jäsentä, JP Roivainen ja Sami Roivainen. Vaikka JP jäi bändistä pois, säilyi Real Vacationin Kretiini-tasapaino ennallaan, sillä vaikka yksi Kretiini lähti tuli toinen Kretiini tilalle. Teemu Sainio on nimittäin aikaisemmin soittanut myös Kretiineissä, jossa hän oli laulavana basistina ja on säveltänyt ja sanoittanut noin puolet Kretiinien Kretinaatio-levyn biiseistä. (1.9.11)

*   *   *

Häkli Pussikaljaelokuvassa

Vandaalien Häkli esiintyy pienessä roolissa 2. syyskuuta ensi-iltansa saavassa Pussikaljaelokuvassa. Leffa perustuu Finlandia-palkitun Mikko Rimmisen kulttiteokseen Pussikaljaromaani. Häkli esittää elokuvassa vahvasti alkoholisoitunutta kalliolaismiestä. Oikeasti Häkli asuu Pihlajamäessä. (28.7.11)

*   *   *

Yy-kaa-koo-nee: Ramopunk! -kirjan kansi ja aikaisempi hylätty kansikuva.

Ramopunk-kirja sai kunnon kannen

Pian julkaistava Jari "Jeke" Marjalan kirjoittama Yy-kaa-koo-nee: Ramopunk! -kirja on saanut Pekka Loirin tekemän kannen, joka on ainakin tämmöiselle Ramopunk.comin päätoimittajan kaltaiselle tyhmälle punkkarille merkittävästi ymmärrettävämpi kuin apunperin esitelty kansiehdotus. (21.10.11)

*   *   *

 

Ramopunk.com ja Havana Bananas Toisessa Vaihtoehdossa

Ramopunk.com ja Havana Bananas ovat esillä neljän sivun haastattelun verran Toisen Vaihtoehdon numerossa 233 (3/2011). Artikkelissa aiheissa ovat mukana myös Elämä on Punk, Punk Kuopio ja Onni on Ramones.

Toista Vaihtoehtoa voi tilailla sähköpostitse osoitteesta tv(at)punkinfinland.net. Hinnalla ei lehti ole pilattu. Irtonumeron hinta postikuluineen on 1,50 €, tai jos useamman numeron jatkuva tilaus kiinnostaa, niin hintaan 1,25€/kpl.

Toinen Vaihtoehto 233 Punk in Finland-foorumilla

(1.7.11)

*   *   *

Wokkien Eetu ja Ville Ramopunk-piknikillä Haukivuorella 2009,

missä Ulos mun tv:stä demo näki päivänvalon (Kuva: M!ka).

Piparnakkelin Pandaluola:

Arvostelussa Me Wokkivihannekset-demo 

Piparnakkelin Pandaluolan Jouni Parkku kirjoitti arvion Me Wokkivihannesten Ulos mun tv:stä -demosta. Käykääpä lukemassa täältä. (7.6.11)

*   *   *

Blizari-Martyn Taistelukalalta tulossa levy

Blitzkrieg Boysin Marty Blitzkriegin suomenkielisen punkbändin Taistelukalan esikoispitkäsoitto ilmestyy kesäkuun alussa.  Levyn nimi on ...ja taistelu jatkuu ja se on äänitetty vuoden 2010 Napalm-studiolla Tampereella. Julkaisijana toimii Woimasointu.

Levyltä löytyy Taistelukalan omien biisien lisäksi Blitzkrieg Boysin Guardian Angel, joka on koveroitu Suojelusenkeliksi. Bookletissa on myös Martyn piirroksia vuodelta 1988-89, joiden piti alunperin tulla Blitzkrieg Boysin fanikirjeisiin tai vastaavaan käyttöön.

Koska bändin musiikki on suomenkielistä, on Marty levy-yhtiön tiedotteen mukaan kääntänyt nimensäkin Markoksi tätä kokoonpanoa varten. Taistelukalassa vaikuttavat Markon lisäksi Juho kitarassa, Pekko bassossa ja Aki rummuissa.

Woimasoinnun MySpace-sivulla on kuunneltavissa näytteenä Paskaduunia paskapalkalla -biisi. Käykääpä kuuntelemassa täältä.

Myyntiin kesäkuun alussa

...ja taistelu jatkuu -levyä ensimmäisenä saatavilla 3. kesäkuuta Taistelukalan keikalla  Yo-talon keikalla, kun bändi esiintyy Tampereen Yo-talolla  keikkakaverinaan mm. Terveet kädet.
Levyn virallinen ilmestymispäivä tulee olemaan 8. tai 15. kesäkuuta. (6.5.11, 2.6.11).

Tarjas keikkailee italialaisbändin kanssa

The Tarjas soittaa 21.7. ja 22.7.  Porissa ja Harjavallassa kaksi keikkaa italialaisen Smelly Liversin kanssa. Bergamosta Pohjois-Italiasta kotoisin oleva bändi soittaa englanninkielistä punkkia Nofxin, Lagwagonin yms jenkkibändien innoittamaa punkkia. Porissa mukana on myös Tarjasin kanssa aikaisemminkin soittanut aloitteleva porilaisbändi The Fastalidoms ja Harjavallassa toinen tuore porilaisbändi Demokratia.

Miten Tarjas sitten päätyi italialaisbändin lämppäriksi, siitä Tarjasin asioita hoidellut Jonna kertoo näin: "Fastalidomsin laulaja Kimmo soitteli mulle ja sanoi, että olis vissiin keikka Bar Kinossa. Rauman Kimmo oli soitellut meijän Veskulle ja kysellyt jotain bändiä lämppäämään Smelly Liverssiä Kinoon Poriin ja ehkä myös Harjavaltaan. Rauman Kimmo oli alustavasti kysellyt olisiko Fastalidomsseilla kiinnostusta. Vesku oli lisäksi sanonut, että Tarjas voi tulla myös mielellään. Rauman Kimmolle siinä sitten vielä soittelin ja kyselin lisätietoja niin hänen joku tuttavansa on järjestämässä tätä bändiä Suomeen ja keikkoja on useammassa kaupungissa. Oli käsittääkseni Kimmolle valitellut ettei helposti löydä bändien yhteystietoja että voisi kysellä lämppäriksi."

Mitenkäs sitten Rauman Kimmo on asiaan sekaantunut? "No mun rooli ei ole oikeastaan juuri mikään. Tuttu puuhailee noissa kulttuureissa ja ne on jostain syystä tuomassa tuollaisen pändin Suomeen. Varmaan jotain kulttuurivaihtoa. No törmäsin sattumalta ja kyseli et voinko auttaa Jyväskylän, Porin  ja Harjavallan keikoille saamaan jonkun punkkilämppärin. Tarjasin Veskulle soitin ja Keikalle laitoin kyselyä et jaksaisko laittaa alan bändien yhteystietoja Jyväskylästä."

21.7.2011 Pori, Bar Kino: Smelly Livers, The Tarjas ja The Fastalidoms

22.7 Harjavalta  Night Factory: Smelly Livers, The Tarjas ja Demokratia.

Smelly Livers keikkailee laajemminkin Suomessa, ainakin Raumalla 13.7, Helsingissä 14.7, Jyväskylässä 19.7. ja Tampereella 23.7.

Lisää tietoa Smelly Liversistä ja sen Suomen kiertueesta löytyy täältä.

(9.7.11, 11.7.11)

*   *   *

Ramopunk.comin kunniamaininta Radio Helsingin Aleksille

Radio Helsingin Aleksi lopetti 11 vuotta kestäneen radiotoimittajan työnsä kolmen tunnin erikoislähetykseen, jossa soitettiin pelkästään Ramonesia ja jokunen biisi Ramone-herrojen soolotuotantoa ja Ramones-covereita. Ramopunk.com suosittelee Aleksille vielä yhtä samanlaista työpäivää ja kaikille muillekin radiotoimittajille samanlaista lopettamispäätöstä ja lopettajaisia, mielellään kuitenkin eri päivinä. Kiitokset ja Ramopunk.comin kunniamaininta Aleksille. (22.6.11)

*   *   *

Vuoden 2004 Kultainen pesäpallomaila (kuva: JP Laitio-Ramone).

Kultainen pesismaila -palkinto tulossa jälleen jakoon

Vuosina 2004, 2005, 2006 ja 2009 jaettu ramopunkin Kultainen pesäpallomaila -palkinto on tulossa jälleen jakoon vuosina 2011 ja 2012. Jakotuomaristo on alustavasti värvättynä ja uusien Pesäpallomaila-palkintojen tekemisen kustantavien sponsoreiden kanssa käydään neuvotteluja.

Kultainen pesäpallomaila -palkinnon ovat perustaneet Häiriköt -yhtye ja Woimasointu-levy-yhtiö vuonna 2004. Palkinnon on suunnitellut ja neljä ensimmäistä palkintoa toteuttanut Häiriköiden laulaja-kitaristi Erkko Salonen.

Katso myös:

Kultainen pesäpallomaila 2004   Kultainen pesäpallomaila 2005   Kultainen pesäpallomaila 2006

 Kultainen pesäpallomaila 2009   Kultainen pesäpallomaila-Wikipedia  

Kultainen pesäpallomaila-nettisivut (ei päivityksiä vuoden 2006 jälkeen)

(19.5.11)

*   *   *

Meininkiä kuopiolaisen Amputaation keikalta Elämä on Punk-bileistä K-klubilla 16.4.11. (kuva: M!ka).

K-klubin omistaja vaihtuu

Kuopion K-klubin omistaja vaihtuu 1. heinäkuuta, mikä on merkittävä uutinen mm. Kuopion punkkareiden ja Kuopioon keikkoja kaavailevien bändien kannalta. Tieto siitä, että tämä kuopiolaisten alakulttuurien uniikki olohuone on myynnissä, on huolestuttanut ja puhututtanut monia pitkin kevättä. Punkpiireissä ollaan ihmetelty, miten koko skenelle pidemmällä juoksulla käy, jos "Kooppari" vaikka lakkaisi kokonaan tai muuttaisi radikaalisti toimintalinjaansa, sillä kunnollista korvaavaa paikkaa ei löydy koko kaupungista.

K-klubi ei ole ollut mikä tahansa baari, vaan on juuri sellainen klubi, mitä alakulttuurit tarvitsevat kehittyäkseen ja elääkseen. Se onkin ollut tärkeässä roolissa ja suorastaan elinehto sille, että Kuopion punk skene on kehittynyt merkittävästi muutamien viime vuosien aikana ja sitä myötä on myös K-klubin maine hienona keikkapaikkana levinnyt punkpiireihin ympäri Suomea.

Nyt voinee huokaista helpotuksesta, sillä K-klubista luopuva Heli kertoi, että uusi omistaja on jatkamassa samoilla linjoilla elävään musiikkiin panostaen. K-klubi saattaa olla hetken aikaa kiinni heinäkuun alussa, kun uusi omistaja tekee siellä jonkinlaista remonttia. Toivottavasti hän osaa olla remontoimatta pois baarin uniikkia henkeä. (21.6.11)

*   *   *

Ypö-Viis soitti Kotkassa viimeksi 5.3.2010 (kuva www.musakuvat.com / Juha Kärkkäinen).

Ypö-Viis Kotkassa 17.6.

Harvakseltaan keikkaileva Ypö-Viis esiintyy vanhoilla kotikulmillaan Kotkassa 17. kesäkuuta Kotka rockfestivaaleilla. Tapahtuman nettisivut löytyvät täältä.

Festarin nettisivuilla esitellään bändiä näin: "Klassikkokiinnityksestä vastaa Karhulassa vuonna 1977 perustettu punk-yhtye Ypö-Viis. Ypöt ovat jättäneet lähtemättömän vaikutuksen suomipunkin historiaan ja kasaavat jälleen rivinsä Kotka Rockfestivalia varten. Festivaaleilla toivottavasti kuullaan ainakin unohtumattomat kipaleet Kotka palaa, Mari pogoaa ja Hyvät, pahat ja Ypöt." (3.5.11)

*   *   *

Ramopunkit Suosikissa

Kesäkuun Suosikissa oli parin sivun punk-artikkeli Suomipunkin ABC -kansilööpin kera. Esittelyssä koko kotimaisen punkin historia 70-luvulta nykypäivään. Aiheen laajuuden huomioiden  jäi tekstisisältö vähäiseksi ja tiedot pintaraapaisuksi, mutta vajaan kappaleen verran on mainintaa mukana  myös ramopunkista, faktoina 90-luvun menestyneet bändit, ramopunk tyylilajina yleinen monille 90-luvulla aloittaneilla punkbändeillä ja ramopunk skenen hiipuminen 90-luvun lopulla. Nimeltä mainittiin Ne Luumäet, Luonteri Surf, Pojat ja Häiriköt. (9.6.11)

*   *   *

Maukka Häirikön soittotyyli teki vaikutuksen Rane Raitsikkaan. Kuva Häiriköiden keikalta Kuopion Elämä on Punk -bileissä 16.4.2011(kuva: M!ka).

Maukka Häirikkö värvättiin Problemsiin

Häiriköistä tuttu Maukka Maunula soittaa tätä nykyä rumpuja myös Tumppi Varonen & Problemsissa. Miten Maukka löytyi bändin riveihin, siitä Tumppi Varonen kertoon näin: "Rane näki Maukan keikallabsoittamassa. Se kiinnostu Maukan stylestä soittaa rumpuja. Näin se mies sit pyydettiin messiin. Edellisellä rumpalilla Markuksella oli muita hommia aika paljon."

Maukkaa voi käydä tsekkaamassa Problemsin riveissä mm. täällä:

10.06.2011 Virgin Oil, Helsinki

17.06. Hostina Kompas, Hamina

19.06. Provinssirock / Rytmikorjaamo, Seinäjoki

(23.5.11, 30.5.11)

*   *   *

Kimmo Liskomäen uusi bändi:

@.FAK

Kimmo Liskomäen uuden bändin nimi on @.FAK. Siitä miten nimi  lausutaan tuli ensimmäisenä fiilis, että "Miukumaikupistefak" ja heti petään, että tuskin nyt kuitenkaan niin... mutta ei se niin kauaksi mennyt. Kimmo Liskomäki vastasi nimen ääntämiskyselyyn näin: "Mä jotenkin arvasin, että tätä joku saattaa joskus kysyä. Vastaus on miumau piste fak. Onhan tuo typerän epäkäytännöllinen nimi, mutta kaikki bändit ei voi olla Popeda."

Erikoisen nimen valinnan taustaa hän valottaa näin: "No, mulla oli joku ongelma sähköpostin kanssa ja kirosin, että @.fuck Se jäi sitten johonkin otsalohkon taakse ja putkahti bändin nimeä arvottaessa esille. Suomennettiin sitten se muotoon @.FAK. Sehän tässä on hyvä, että FAK:lle voi löytyä vaikka mitä merkityksiä."

Nimen lisäksi bändi on saanut jo pari biisiä, Vihaan nuorisoa ja Ohukaisen kosto kuunneltavaksi Mikseri.netiin. Käykääpä kuuntelemassa täältä. (28.5.11, 30.5.11)

*   *   *

General Demokrazee lopetti

General Demokrazee on lopettanut toimintansa. Syitä bändin lopettamiseen ei ole vielä tiedossa.

2007 perustettu ja "julkisuuteen" seuraavana vuonna tullut bändi keikkaili harvakseltaan ja demotteli Ramones-käännöksiä ja saman henkisiä omia biisejä. Bändin toimista on jäänyt mieleen ainakin, että se oli mukana vuoden 2008 Ramoviisujen finaalissa, esiintyi Ramopunk-piknikillä 2009 ja kuvasi  A-tuubille sarjan videota. Uutiskynnys lehdistössä taisi ylittyä Helsingin Sanomissa ja ainakin Luoteis-Lappi lehdessä, joka huomion kiinnitti bändin California Sun -biisistä tekemä cover-versio Äkäslompolo. Bändin päämies Juha Laukkanen kertoo bändin lopettamisesta näin:

Bändi loppui Saimaan rannalle Puumalaan

"Bändin kuoppaamiseen ei liity mitään dramaattista. Päätös tehtiin 15.5. Puumalassa Saimaan rannalla auringon paisteessa kitaristi T. Seinolan kanssa.

Suurin syy GeeDeen kuoppaamiseen on jonkinasteinen kyllästyminen. Geedeen aktiivinen kausi kesti noin kaksi vuotta syksystä 2007 jouluun 2009. Sen jälkeen bändin toiminta hiipui muun muassa työesteiden ja muuttuvien elämäntilanteiden takia. Käytännössä GeeDee oli pitkällä tauolla maaliskuuhun 2010 asti.

Uutta virtaa bändiin haettiin lisäkitaristin voimallakin, mutta lopulta palattiin alkuperäiseen vakiokokoonpanoon. Muutaman keikan peruuntuminen söi väliaikaisesti motivaatiota - mutta sekään ei ollut ratkaisevaa. 

Kevät 2010 vaikutti lupaavalta. Hommassa oli pitkästä aikaa uutta kipinää. Silmässä oli pilkettä, soitto kulki ja uusia biisejä saatiin aikaiseksi. Hommaan tuli kuitenkin pakollinen tauko henkilökohtaisten asioiden takia. Ei siis mitään bändiriitoja vaan ihmiselämän muita juttuja, jotka vaan pitää hoitaa. 

Tänään sitten kitaristi T. Seinola sanoi ääneen sen, mihin itsekin olin päätynyt sieluni sopukoissa: General Demokrazee is dead.

Tällä hetkellä päätökseen ei liity edes minkäänlaista haikeutta. Bändin historiaan liittyy hyviä muistoja ja hienoja hetkiä. Hienoja ihmisiä ja hieno skene.

Bänditoiminnassa minulle merkitsee eniten kaveruus biisien tekemisen ohella. Onhan se hieman huvittavaa, että samojen kavereiden kanssa tässä jatketaan, sillä välittömästi Generaalien kuoppaamisen jälkeen perustimme kitaristin kanssa uuden bändin. Uutta musaa ja vääntöä on luvassa, mutta punkkia se ei ole - sen verran voin paljastaa. Repivää rokkia ja soundia on siis luvassa. Ja visuaalista ilmaisua. 

Punkin suhteen olen mielessäni tuumaillut, että voisin tehdä biisejä ja lyriikoita muillekin bändeille. Biisien tekemiseltä, kun ei voi välttyäkään. Generaaleilta jäi muutama biisi julkaisematta. Demona löytyy muun muassa Surfin USA - jonka käänsin suomeksi - siitä on olemassa treeneissä nauhoitettu demoäänite. Sen lisäksi vaiheeseen jäi pari punk -biisiä."

Juha Laukkanen

(15.5.11)

*   *   *

Minne jäi Woimasointu-klubi ja Ramoviisut?

Woimasointu-klubi pyöri jonkin aikaa kiivaaseen tahtiin Semifinalissa Helsingissä ja järjesti myös viimeisimmät Ramoviisut,  mutta hiljeni sitten selityksiä antamatta. Iskikö kiivaassa tahdissa uupumus ja onko jatkoa vielä tulossa? Vastajana klubin puuhamies Pykimä-Teemu: ”En oo päättäny jatkoista, tartti vähän huilahtaa. Oli se tahti tosiaan aika kova, olkoonkin että sopi silloiseen elämäntilanteeseen.”

Moni on kysellyt erityiseen Ramoviisujen perään, mutta tänä keväänä niitä ei järjestetty. Jotkut bändit, kuten Sanktio olivat valmistautuneet tämän vuoden viisujen voittamiseen jo hyvissä ajoin. Nyt tosin on jo kaikille selvää, että viisuja ei tänä keväänä ole… ”Viisujen tiimoilta ajattelin, että Jeken Yy-kaa-koo-nee –kirjan kemut on se iso juttu stadissa, siks ei ollut viisuja,” kertoo Teemu, ”Asiasta ois pitänyt tiedottaa...”

Mitenkäs viisujen tulevaisuus, onko jatkoa suunnitelmissa?  ”Ehkä ens keväänä. Tai miksei vaikka syksyllä,” Teemu miettii, ”Syksylle ehdoton ehkä”. (5.5.11)

*   *   *

Kimmo Liskomäellä uusi bändi

Kimmo Liskomäellä on uusi bändi, nimeä ei vielä ole ja bändikin syntyi vahingossa. Miehistö on siis koossa ja pari biisiäkin tehtynä. 

Bändin laulaja kitaristi Janne ja rumpali Dalle soittavat molemmat Low Down -yhtyeessä. Dallen meriitteihin voi laskea vuoden 2008 Ramoviisu-voiton Nixonix:n riveissä Takaisin Havannaan –biisillä.

Kimmo Liskomäki soittaa bändissä bassoa ja heittää basisteille virnuilijoille terveisiä: ”Niille, jotka väittävät basson soittamista helpoksi: Haistakaa vittu.”

Tähän mennessä tehdyt kaksi biisiä ovat Kimmo Liskomäen käsialaa, mutta ei halua suorilla ottaa bändin biisintekijän viittaa harteilleen: ”Sama se kenen nenästä räkä tippuu kunhan on jämäkkä klimppi.”  Bändin musiikkia  ei Kimmo Liskomäki osannut vielä kuvailla, koska ”biisejä on vasta kaksi eikä tiedetä miten ne soitetaan”, mutta jonkinmoista punkkia on ainakin luvassa. (3.5.11).

*   *   *

Neljäs Tuoppi ensimmäisellä keikalla 15.6.

Monroes-yhtyeestä  tuttu Archie laittoi tammikuussa pystyyn uuden Neljäs Tuoppi -nimisen ramopunk-bändin. Nyt bändi on valmis keikkailemaan ja ensimmäinen keikka on Torvessa 15. kesäkuuta Lahdessa.

Keikkasetistä tulee löytymään pari Ne Luumäet-coveria, mutta suurin osa biiseistä on bändin omia. "Tiukkaa suomenkielistä tykitystä", lupailee Archie. Neljännen Tuopin lisäksi Torvessa esiintyvät folkpunkduo Jaakko & Jayn uusi punkrocktrio TAX ja lahtelainen punkpopbändi No More Clothes.

Lisätietoa

Lisää tietoa löytyy 19. tammikuuta julkaistusta  Archien haastattelusta täältä. (11.6.11)

*   *   *

Sumiainen 9.7.:

Let's Rock, Let's Suolirock!

Suolirock järjestetään 9. heinäkuuta Sumiaisessa jo yhdeksännen kerran. Tapahtuman taustalta löytyy alkuunpanijana Neurooliliiton Jasu. Hän sai idean kesäfestarien järjestämisestä 16-vuotiaana ja sai mukaansa joukon sumialaisia kavereita. Ensimmäisellä kerralla vuonna 2003 oli esiintyjiä kuusi, yleisöä noin pari sataa ja tapahtumapaikkana Harjula kylätalo Sumiaisissa. Joitakin vuosia sitten Suolirock muuttui ulkoilmatapahtumaksi. Tässä vaiheessa liittyi järjestäjäporukkaan toinenkin Neurooliliiton mies Juho.

Nykyään esiintyviä bändejä yleensä kahdeksan ja lipunmaksanutta yleisöä 400-500. Esiintyjät ovat olleet äänesseutulaisia bändejä ja Suolirockin pää-ajatuksena onkin ollut järjestää paikallisille bändeille mahdollisuuksia keikkailuun. Tapahtuma on järjestetty aina pienellä talkooporukalla, jotka ovat suurimmaksi ääneseutulaisia muusikoita 

”Suolirock on monelle kesän kohokohta ja tapahtuman hyvä maine leviää koko ajan, kertoo Jasu. 2010 tapahtuma rikkoi ensimmäisen kerran viidensadan myydyn lipun rajan vaikka esiintyjäkaarti koostui paikallisista ”demobändeistä”. Aika hyvä tulos nykyisin Äänekosken kaupunkiin kuuluvalla pienellä kylällä, jossa asukkaitakin on vain noin 1250.

Taloudelliset riskit on tapahtumassa pidetty minimissä. Mukana olleille bändeille ole juuri keikkaliksoja makseltu, joten lippu- ja paitatulot ovat jääneet kokonaan aina seuraavan vuoden tapahtuman järjestämiseen. ”Nyt on pidetty sen verta monet rokit, että rahaa on kertynyt hyvin pohjakassaan. Tietenkään ne eivät yksinään riitä varsinkaan tulevan suolirockin järjestämiseen, mutta sponsoreilta ja kaupungilta tuleva tuki auttaa kovasti”, kertoo Jasu,  ”Myös omia rahoja on laitettu tänä vuonna peliin, että saataisiin isompiakin nimiä lavalle, ettei homma "jää junnamaan". Rahkeita on selkeästi myös isompaan tapahtumaan.”

Punk on Suolirockissa ollut aikaisemmin taka-alalla. Sitä edustanut lähinnä Neuroosiliitto ja kertaalleen Kiitolliset Kansalaiset. Pääpaino on ollut metallibändeissä, joita Äänekoskelta löytyy paljon, mutta myös poppi-jazz-proge osastoakin on lavalla nähty. 

Tällä kertaa on punkin osuus esiintyjistä huomattava. Edellisen Suolirockin hyvä menestys innosti järjestäjiä ottamaan tämän vuoden festareille mukaan oman kylän bändien lisäksi vierailevia ja varsin tunnettujakin bändejä: "Puheenjohtajan Jasu Rossin ja varapuheenjohtaja Juho Hakalaxin punk-taustaa on turha kieltää ja näin päädyttiin Pelle Miljoona Unitediin ja Problemsiin”, toteaa Juho. Edellä mainittujen bändien lisäksi punkkia edustavat esiintyjäkaartissa myös Neuroosiliitto ja Rikoslaki.

Muita esiintyjiä ovat tänä kesänä Ludovico, Slash Dementia, Dead cult diaries, Gaspard oil ja Chainerection. Tapahtuma-alueella olevassa teltassa Sumiaisten ainoa ravintola Elo pub myy olutta ja muita virvokkeita. (6.6.11)

*   *   *

Järjestetäänkö Ramopunk.com 10v-bileet?

Ramopunk.com  täyttää maaliskuussa 2012 10 vuotta… Periaatteessa voisi olla synttäribileiden paikka.

Skene on vuosikymmenen aikana kehittynyt todella paljon. Siinä missä koko vuonna 2002 oli muutama keikkailta, missä soitti 2-3 bändiä, voi nykyään olla jo yhtenä viikonloppuna enemmän alan keikkoja… Sellaista kyselenkin, että vieläkö on kysyntää Ramopunk.com 5v ja 7v –tapahtumien kaltaisille parin päivän 10v-bileille?

Tapahtumapaikkana olisi Tampere. Ajankohta todennäköisesti 9.-10.3.2012 ja esiintyjinä olisi joukko alan bändejä.

Mitään ”kaikki-tunnetuimmat-bändit” -kavalkaadia ei voi odottaa ja on ihan turha toivoa, että Ne Luumäet olisi mukana. Mutta mukana olisi kuitenkin varmaan joku vanhempien mestarien edustaja, joku uudempi bändi ja jokunen siltä väliltä, musiikkia ”ramoimmasta” päästä. Mukana myös ehkä joku yllättävä veto pakkaa sotkemassa. Esiintyjiä olisi kymmenkunta kahtena päivänä. Tapahtuman luonteen vuoksi on omana toiveena tietty esiintyjien suhteen bändejä ja henkilöitä, joilla on sivuston synnylle ja kehitykselle eniten merkitystä….

Ota kantaa Falsebookissa

Kannattaako lähteä järjestämään? Idean puolesta voi Falsebookissa ottaa kantaa ”osallistumalla” Järjestetäänkö Ramopunk.com 10v-bileet? ”–tapahtumaan” täällä. (11.5.11)

*   *   *

Joey Luumäki-haastattelu kuunneltavissa netissä

Joeyn Luumäen haastattelu Radio Helsingin Kova veto-ohjelmassa 9.5. on kuunneltavissa Radio Helsingin nettisivuilla täällä. (10.5.11)

*   *   *

Joey Luumäki Radio Helsingissä maanantaina 9.5. 

Joey Luumäki on maanantaina 9. toukokuuta Radio Helsingin vieraana. Radio Helsinki kuuluu Helsingissä taajuudella 88.6, mutta ohjelmaa voi kuunnella myös suorana netissä osoitteessa www.radiohelsinki.fi. Haastattelu alkaa noin klo 10.50 - 11.10 ja kestää biiseineen noin 15 minuuttia.

Joeyn vierailu on osa Kova veto-sarjaa, jossa erilaiset mielenkiintoiset henkilöt muusikot, julkkikset, poliitikot, urheilijat, musadiggarit jne. kertovat heille tärkeästä levystä, bändistä tai keikkakokemuksesta, joka on ollut ns. kova veto. 

Haastattelijana ohjelmassa on tällä kertaa Arttu "Archie" Patolahti, joka on Radio Helsingissä toimitusharjoittelijana tämän kevään ja tehnyt muutaman osan tähän Kova veto-sarjaan vierainaan mm. Michael Monroe, Sami Yaffa, Juhani Merimaa, Tapio Liinoja, mutta haastattelija ja tekijä aina vähän vaihtelee.

Vanhat Kovat vedot löytyy Radio Helsingin kotisivuilta täältä, mutta niistä löytyvät vain haastattelut, ilman lähetyksessä soitettuna biisejä. (8.5.11)

*   *   *

Poikien keikkatauko päättyy viimeistään lokakuussa

Tavastian keikkaa lukuun ottamatta keikkataukoa jonkin aikaa pitänyt Pojat-yhtye palaa keikoille viimeistään lokakuussa, kun bändi soittaa Pohjanmaalla pari yhteiskeikkaa James Puhto-Renin kanssa, 21.10 The Rockissa Kokkolassa ja 22.10 Rock Fenixissa Lapualla. (13.4.11)

*   *   *

Eduskuntavaalit 17.4.

LÄSKI! LÄSKI! LÄSKI! LÄSKI!

Läski lupaa mitä vaan

et pääsis kansaa edustaan.

Läski lupaa puolustaa

tai vastustaa jos tarvitaan.

Läski katsoo kameraan

kun Porin jatsia kuvataan,

Läski tekee mitä vaan

jos äänet sille luvataan

siis 

Läski eduskuntaan!

Läski hommat hoitaa.

Läski eduskuntaan!

Läskiin luotetaan.

Läski on numero 1 tai 2

tai 3 tai 4 tai 5 tai 6

Siis Läski eduskuntaan.

Läskillä on tulevaisuus.

Läski tulee oikealta

keskeltä ja vasemmalta.

Läski työttömät työllistää

ja aloittaa itsestään.

Läski auttaa minua

ja sinua ja sinua.

Läski nostaa palkkoja

tai ainakin omaansa

siis

Läski hallitukseen.

Läski presidentiksi.

Läski maailman kuninkaaksi.

(Ne Luumäet: "Läski" eduskuntaan!)

(11.4.11)

*   *   *

Real Vacation 45 Specialissa Oulussa 8.4.11 (kuva: Jeke).

Real Vacation Oulussa

Pohjoisen pommikone on noussut taas ilmaan, totesi Jeke Real Vacationin Oulun keikan jälkeen ja kuvaili bändin esitystä näin:  "RV aktivoitui Oulun 45 Specialissa Rock'n' Roll Zombie Nightissa hurjaan tykitykseen 8.4.2011. Uusi line up toimii ällistyttävän hyvin. Vanhoihin ralleihin Roivaisen veljekset ovat tuoneet omia pieniä sovituksellisia ratkaisuja ja uudet pommit rouhitaan vakuuttavasti. Setti on harmoninen sekoitus vanhaa ja täysin uutta materiaalia. Setin kesto on pidentynyt aiemmasta kappalemäärän kasvettua. Ei mikään huono ratkaisu. Homma toimii, joten K-Klubille Elämä on punk -iltaan saapuvien on hyvä varautua hikiseen iltaan."  (10.4.11).

*   *   *

Darwin oli väärässä.

Kalle G & Rytinäkerjäläisiltä pitkäsoitto

Woimasointu julkaisee Kalle G & Rytinäkerjäläiset -yhtyeen ensimmäiset pitkäsoiton Darwin oli väärässä tammikuun viimeisellä viikolla. Keräilijöiden ja vinyylin ystävien iloksi levy julkaistaan cd:n lisäksi 250 kappaleen vinyylipainoksena.

Kalle G ja Jukka Repo Corverse-kerhossa 19.11.2005 (kuva: Ilpo)

Eikä cd:kään turha ostos ole, sillä siltä löytyy bonuksena livekeikka Converse-kerhosta Helsingin Semifinalissa 19.11.2005. Keikkaraporttia kyseiseltä keikalta voi käydä lukemassa Ramopunkit keikoilla-osiosta täältä.

Levynjulkaisukeikka Mikkelissä 1. huhtikuuta

Levyn virallinen julkaisupäivä on 23. maaliskuuta ja levynjulkaisukeikka on 1.huhtikuuta Mikkelin Naisvuoritalolla. Ennakkotilaajille levy saapuu 23.3. mennessä ja levyä on myynnissä mm. Tavastian ramopunk-bileissä 24. maaliskuuta.

Levyn biisilista näyttää tältä:

Darwin

(sis Darwin boogie ja Suomukkaiden initaatio)
Kultalusikka
Pääkallo
Meteli
Juntta
Aasipolkka
Tohtori hyvä
Tarzanin poika
Liike on lääke
Tyhmä kuin Texas
Kananpäämies

...ssshh... (CD:llä)
From the Liaani-Highway to Hell 

(live Semifinal 2005, koko keikka) (CD:llä)

(10.1.11, 10.3.11)

*   *   *

Jeeves had a heart attack:

Hevarit punkin parissa

Äskettäin bongatusta Jeeves had a heart attack -bändistä on saatu nyhdettyä lisää tietoa. Arvailuista poiketen bändi ei ollutkaan kotoisin Turusta, vaan Kukko-oluen kotipitäjästä Laitilasta.

Kaikki kolme bändin jäsentä ovat kaveruksia jo vuosien takaa ja soittavat myös Malvo -nimisessä hevibändissä ja ovat soitelleen yhdessä myös muissa musaprojekteissa.
Kitaristi Markus ja rumpali Lauri starttasivat punkkisoittelut aluksi kahdestaan, joskin roolit olivat vaihtuneet, sillä Lauri soittaa Malvossa kitaraa ja Markus rumpuja. "Oli aika kokeilla miten punkkisoitto lähtee, kun näpeissä ei ole se oma pääinstrumentti", kertoo Markus.

Aivan kylmiltään ei hevari-kolmikko ole punkin pariin loikannut, sillä joukosta löytyy ainakin yksi punkkariksi  tunnustautuva: "Hevibändin punkkarin maine kautta aikain on ollu mun harteilla" hymähtää Jeevesin pääpiruna ollut Markus, "Itelle punk on aina ollu parasta, no question about it. Ikuinen feivoritti on ollu The Misfits, ja sitä myötä tutustustuin jo varhaisteininä Ramonesiin ja sitä kautta sitten suomalaisiin ramobändeihin, joista just Häiriköt on kolissu eniten, ehkä just sen helvetin tylyn livemeiningin ja totta kai rautaisten biisien takia."

Soittimien vaihtamisen kautta Markus sai myös Laurin innostumaan punkin soittamisesta. "Perseelle potkimista hellän diktatuurin elkein se aina hiukan vaatii," kertoo Markus siitä miten hevarit taipuvat punkkareiksi, "mut ei tässä yhden miehen projektista nyt ihan sentään ole kyse. Kaikki tekee biisejä ja lyriikoita, joita sitten osittain kimpassa hiotaan".

Markuksen vaatimuksesta ensimmäiset biisit olivat Misfits-, Eläkeläiset- ja Häiriköt -covereita ja pikkuhiljaa mukaan on tullut myös omia biisejä. "Biisien nimistä saattaa kuuntelija löytää bändin punaisen langan:  MacGyver, Die Hard, Lemmikkidekkari, Lepakkomies, Kilpparit, Total Recall ja Matopelin kunkut kertovat millaisesta meiningistä on kyse. "Hauskanpidosta, raudanlujista leffoista ja retropeleistä" tiivistää Markus ja mainitsee retropeleistä puhuessaan nimenomaan 8-bittisen Nintendon.

Keikkoja ei bändi ole vielä ehtinyt heittämään, mutta keikoillekin on tarkoitus lähteä. Ennen keikkailua lähtöä bändi on jo ennättänyt nauhoittelemaan omia biisejään. 

Bändin kolmas jäsen Wille saatiin mukaan vasta viikko, pari ennen sovittuja treenikämppä -nauhoitussessioita. Nauhoitukset tehtiin livedemosysteemillä kovalevylle. Tuotokset bändi julkaisi neljän biisin cdr-demona ja kaikki biisit ovat kuultavissa ja ladattavissa netissäkin. "Tarkoituksena onkin laittaa kaikki julkaisukelpoinen matsku freebienä nettiin jakoon", kertoo Markus.

Bändin kotisivut löytyvät täältä ja biisejä voi käydä kuuntelemassa vaikkapa Mikseri.netissä täällä. (3.3.11)

*   *   *

Ramopunk -kirjan julkaisu siirtyy syksyyn

Yy-kaa-koo-nee: Ramopunk -kirja piti julkaista maaliskuussa 2011, mutta se siirtyy syksyyn. "Syyksi on mumistu tuotantoteknilliset ja tietoliikenteenkululliset ongelmat", kertoo kirjanjulkaisu-bileitä Tavastialle järjestellyt Rehtori Heko.

"Tuotanto-teknisten muutosten muokkaus ei onnistu päivässä ja lisäksi käsiksen leikkausvaihe oli saanut aikaan muutamia töks töks -kohtia. Ei kannata kiireellä pilata koko pakettia. Kirja ei siis ehtisi 24.3. mennessä painosta, jos sen sinne nakkaisi", perustelee Jeke Marjala, "miksi kirjan julkaisua päätettiin siirtää. Kirja lepää laakereillaan kesän ja ilmestyy syksyn markkinoille. Näitä sattuu ja tapahtuu."

Mitään uutta ei olla enää kirjaan lisäämässä. Ongelmia aiheutti leikkausvaiheen viimeistely, joka tuli käytännön kannalta hieman viime tipassa. "Olis ollut helppo raakata pois viisi tai kuusi pikkubändiä ja fanien kommentit. Ei lähdetty sille linjalle," kertoo Jeke, "Säätämistä tuli sen verran, että leikkaus- ja tiivistämisvaiheessa teimme yhteistyötä. Kääk. Toinen puoli leikkaili just ne makeimmat stoorit aina pois ja peliaika päättyi." Käytännössä peli piti pistää poikki, palaset uudelleen kohdilleen ja "oikeat biisit levylle". "Kaikki niistä eivät mukaan mahdu, mutta siellä on monta sellaista, jotka antavat väriä mukaan. Tällä keinoin kaikki alusta asti mukana olleet bändit ovat mukana kirjassa."

Uusi julkaisupäivä on jo tutkinnassa. Syksyynkin lienee julkaisukeikkaa luvassa sinnekin. "Keikat pidetään nyt keväällä ihan pokkana ja syksyllä lisää", vihjailee Jeke.

Ramopunk-kirja myöhästyy julkaisubileistä, mutta Ne ja muut bändit soittavat silti (kuva: Ilpo)

Tavastialla juhlitaan joka tapauksessa 24. maaliskuuta

Vaikka Yy-kaa-koo-nee Ramopunk -kirjan julkaisukeikan ohjelma muuttuu sen verran, että kirjaa ei julkaista 24.3, mutta keikat vedetään ja lauteillahan nähdään Ne Luumäet, Luonteri Surf, Pojat, Rehtorit, Himanes ja Me Wokkivihannekset. "Keikka vedetään, koska liput käyvät tolkuttoman hyvin kaupaksi", Heko Luumäki nyökyttelee, "Ja koska Zyge ja Pasanen kerkes jo hotellinkii varata." 

Tilaisuus alkaa klo 19 ja liput maksanevat parikymppiä ja ovat ennakkomyynnissä Tiketissä täällä

Kirjan julkaisua juhlitaan monessa keikkatapahtumassa

 Kirjanjulkaisua juhlitaan 24.3. Tavastialla ja 25.3. Sture 21:ssä Helsingissä, sekä 2.4. Oulussa Special 45:ssä. Lisää tietoa julkaisukeikoista toisaalla Ramopunk-uutisista täältä.

(1.3.11, 3.3.11)

*   *   *

Uusi ramopunk-bändi bongattu:

Jeeves had a heart attack

Hartza bongaili Turun suunnalta ramopunk-bändin nimeltä Jeeves had a heart attack ja kyseli tietoja bändistä. Aika niukkoja tietoja bändi raski itsestään kertoa. Bändi perustettu vuoden 2009 ja meininkiään bändi kuvailee elämäniloiseksi, paikoittain naiiviksi punkrokiksi. Esikuviksi bändi mainitsee ramopunk-bändit, joista nettisivuilla nimeltä mainitaan Häiriköt, sekä hyvät leffat, action- ja retropelit. Kolmihenkisestä miehistöstä löytyy Lauri (rummut), Markus (kitara ja laulu) ja Wille (basso ja taustalaulu).  Ramopunk-uutisten valistunut arvaus on, että bändi on kotoisin Turusta.

Bändin kotisivut löytyvät täältä ja biisejä voi käydä kuuntelemassa vaikkapa Mikseri.netissä täällä. (28.2.11)

*   *   *

Blitzkrieg Boysin levy julkaistaan 24.2. Semifinalin keikalla

Blitzkrieg Boysin Too old to die young -levy julkaistaan 24. helmikuuta Semifinalissa Helsingissä. Samalla käynnistyy Blitzkrieg Boysin ja saksalaisen The Sentimentsin kolmen keikan kiertue Suomessa ja bändi pääsee juhlistamaan uutta levyään myös Tampereella ja Raahessa. Lisää tietoa kiertueesta toisaalla Ramopunk-uutisissa täällä.

"Ramones-tusinan", eli 14 biisiä sisältävä Too old to die young on Blitzkrieg Boysin ensimmäinen varsinainen albumi sitten vuoden 1989, koska vuonna 2006 julkaistu 20th Anniversary album oli olemukseltaan enemmän kokoelma, koska siinä oli materiaalia useammalta vuodelta. Maistiaisena levyltä voi käydä kuuntelemassa I Wanna Be -biisin Woimasoinnun MySpace-sivulta täältä. (23.2.11)

*   *   *

Rehtori Heko ja taikatemppumaisia tiedekokeita TV:ssä

Rehtori Heko nähdään 21.2. alkaen maanantaisin MTV3 Junior-kanavalla  tekemässä taikatemppumaisia tiedekokeita ohjelmassa Tea testaa. Ohjelman kohderyhmänä ovat ala-asteikäiset ja epäilemättä joukko vanhempaakin väkeä, joiden laskutaito yltää jopa neljään saakka, yy-kaa-koo-nee...

Ohjelman ideana on selvittää lapsille tiedekeskus Heurekassa seikkaillen tieteellisiä ilmiöitä lapsia kiinnostavalla tavalla ja ohjemassa nähdään Heurekan pääopas Harri ”Heko” Montonen temppuineen Heurekan tiedeteatterissa.

Harmi vain, että kyseinen tv-kanava on maksullinen, eikä ohjelma  sen vuoksi ole kaikkien kiinnostuneiden nähtävillä. Sarja tullaan uusimaan MTV3:lla. Katsojalle on tarjolla myös lisähupia: laske montako eri bändipaitaa Hekolla on! (15.2.11, 16.2.11)

*   *   *

Rikoslain ep julkaistu

Rikoslain Mustavalkoista sotaa -levy on julkaistu vähän alkuperäistä julkaisuajankohtaa myöhemmin. Levyä pääsi ostamaan ensimmäisenä bändin keikalla 12.2. ja ennakkotilauksetkin ovat jo Postin kuljetettavana. (15.2.11)

*   *   *

Woimasoinnun alkuvuoden levynjulkaisujen aikataulut tarkentumassa

Edellisessä sekaisin menneessä levytoimituksessa Woimasointu sai Rikoslain cd.ep:n Kalle G & Rytinäkerjäläisten cd:n kansissa. Nyt molempien julkaisujen puuttuvat osat, Rikoslain levyn kannet ja Kalle G:n  levyt ovat ilmeisesti saapuneet Suomeen. Woimasointu ei ole vielä saanut lähetystä haltuunsa.

Levypaino on ilmoittanut 7" vinyylien prässin olleen rikki ja sen vuoksi heillä jo 50 levyä jonossa. Lukuisista levypainon lupauksista huolimatta Rikoslain 7" ei ehtinyt viime viikolla matkaan. Korjatakseen tilannetta firma on luvannut lähettää Rikoslain 7"n rekkakuljetuksen sijaan lentorahtina niin, että se ehtii Rikoslain keikalle 12.2. Ramone´s Not Dead - Valentine´s Rumble! -bileisiin Hämeenlinnaan.

The Blitzkrieg Boysin Too old to die young cd:n pitäisi ehtiä mukaan Blizareiden ja The Sentimentsin 24.-25. helmikuuta olevan minikiertueen ensimmäiselle keikalle. "...mutta minä en usko mitään ennen kuin levy on kädessä", miettii levynjulkaisusotkuista stressaantunut Woimasoinnun Hannu. (8.2.11)

*   *   *

Vara-Wokki julkaisi levyn

Me Wokkivihanneksissa varamiehenä usein soittanut "Vara-Wokki" Matias julkaisi Käpykakun viiden biisin Runkkarit roviolle cd-r ep:n. Levyn synnystä Matias kertoo näin: "Levyn teon yksinkertainen syy oli, että sattui syntymään tällainen kasa tämänlaisia biisejä, jotka eivät tuolle pääbändille Rautalukolle istuneet ja kun Wokkivihannes-keikkojen kautta oli tullut jonkinnäköiset suhteet tämän genren väkeen luotua niin kohdeyleisökin oli suht helposti tavoitettavissa. Ja tietysti Wokkiyleisöltä tullut loistava palaute loi fiilistä, että jotain pitää tehdä."

Matias levyllä monessa roolissa

Kokoonpanon nimi on Käpykakku, mutta Matiaksella on siinä ainakin biisien tekovaiheessa ja tammikuussa 2011 studiossa erittäin suuri rooli: "Biisit ovat kaikki meikäläisen käsialaa. Laulan levyllä itse ja soitan myös kitarat ja bassot."

Matiaksen pääbändin Rautalukon rumpali Mikko Kujanpää soitti rummut ja vastasi äänityksestä ja miksauksesta. Rautalukon kitaristi Peetu Olli kävi myös "vierailemassa" ja soitti Kapteeni käskee -biisin kitarasoolon. 

"Tutulla porukalla ja mahdollisimman rennolla meiningillä on levy tehty. Äänittelin aluksi kitara/ laulu- demot biiseistä, joiden pohjalta Mikko teki rumpusovitukset ja äänitteli osuutensa, Peetun soolokin syntyi improvisaatiopohjalta muistaakseni toisella otolla. Varsinaisia treenejä ei siis pidetty ainoitakaan", muistelee Matias.

Vaikutteina Häiriköt, Sanktio ja Klamydia

"Kipinä levylle syttyi ennen maaliskuun 2010 Wokkikeikkaa Elämä on Punk-bileissä Vastavirtaklubilla, tuolloin setti koostui pääasiassa Häiriköiden biiseistä, joka oli tätä ennen ollut allekirjoittaneelle lähinnä pelkkä nimi. Rakastuin ja hetken suunnittelin levyttäväni Häiriköt- covereita, mikä nopeasti kuitenkin unohtui", kertoo Matias, "Ja vaikka kaikki eivät siitä pidä niin kyllä se Klamydiakin siellä piilee. Aikanaan 8-vuotiaana pojankloppina musiikillisesta heräämisestäni vastasivat Popeda, Kiss ja Klamydia luoden kivijalan kaikelle, mitä sen jälkeen on tullut tehtyä ja onhan Klamydian Rujoa taidetta yksi kaikkien aikojen kovimpia levyjä."

Häiriköt vei Matiaksen syvemmälle ramopunkin pariin: "Häiriköiden myötä tuli sukellettua syvemmälle ramopunkgenreen ja biisien viimeistelyn aikaan kuuntelin paljon Sanktiota, joka nykyään kolisee ehkä Häiriköitäkin kovempaa. Siinäpä se pyhä kolminaisuus oikeastaan on, Häiriköt, Sanktio ja Klamydia."

Käpykakun musiikkia Matias kuvailee suoraviivaiseksi, rosoiseksi yksinkertaiseksi punkrockiksi ja teksteistä hän kertoo näin: "Sanoitusmaailma on kiero, käyttäisin sanaparia vakavaa huumoria, jonka alle on kätketty usein syvempää sanomaa. Jonkinnäköisiä satiireja ne suurin osa on, jopa nimikkobiisissä on vakavampi aihe kätkettynä, löytää sen kuulija tai ei."

Käpykakulla ei suunnitelmia

Tulevaisuuden suunnitelmia ei Käpykakulla oikeastaan ole ollenkaan. Matias keskittyy jatkossakin pääosin Rautalukkoon, mutta jos tarpeeksi hyviä biisejä sattuu tulemaan, niin levyjä mahdollisesti tulossa lisääkin. Keikoista ei kuulemma ole puhuttu, mutta sekään ei ole mahdottomuus. "Riippuu paljon myös levyn saamasta vastaanotosta"; miettii Matias, "jää siis nähtäväksi."

Käpykaartin  Runkkarit roviolle -levyn toi tilailla sähköpostitse osoitteesta kapykakku(ät)wippies.fi ja hinta on postikuluineen 5 euroa.

(31.1.11)

*   *   *

Painotalo sotki Woimasoinnun levyjen julkaisuja

Kalle G & Rytinäkerjäläisten pitkäsoiton ja Rikoslain ep:n julkaisut viivästyvät, vaikka molemmat ovat ainakin jossain määrin jo Woimasoinnun varastossa...

Woimasoinnun Hannu koki perjantaina 28.1. karvaan pettymyksen hakiessaan Kalle G & Rytinäkerjäläisten cd:t rahtifirman varastosta. Matkalla kotiin hän avasi yhden kauniisti kelmuun pakatun Kalle G:n levyn soittaakseen sitä autostereoissa ...ja jokainen voi miettiä, mitä fiiliksiä Hannun päässä pyöri, kun kotelosta löytyi Rikoslain cd.

Äkkiä tulee tietysti mieleen helppo ratkaisu: Painofirma lähettää seuraavassa paketissa Kalle G:n levyt ja Rikoslain kannet ja Hannu vaihtaa eräitä satoja levyjä kotelosta toiseen. Periaatteessa näin olisi ok. Käytännössä asia ei ole niin selkeä. Rikoslain levyjä on nyt sitten enemmän kuin piti olla, ja pahvikansiin pakattujen Kalle G & Rytinäkerjäläisten levyjen vaihto joka koteloon on ongelmallisempaa, kun vain pelkkä levyn vaihtaminen. Kalle G:n levy on nimittäin avattavassa pahvikannessa, jonka suojana on kuljetus ja myyntivaiheessa suojakelmu. Levyjen vaihtamiseksi täytyy kelmut repiä pois, mikä vaikeuttaa sitten levyjen käsittelyä myyntivaiheessa. Nämä seikat haiskahtavat hyvitysvaatimuksille ja mikä tarkoittaa neuvotteluja, jotka johtavat pakostakin julkaisujen viivästymiseen entisestään.

(31.1.11)

*   *   *

Hilse-mies piirsi Rikoslain levyn kannen

Rikoslaki -yhtyeen Mustavalkoista sotaa ep:n "korkkarikannen" piirtäjäksi on paljastunut Hilse -lehden valokuvaajana ja graafikkona aikoinaan toiminut Jari Lehessaari. "Ei ole ammattipiirtäjä, mutta on taitava piirtäjä ja piirtänyt paljon," kertoo Rikoslain laulaja Mikko Lehessaari, "Meikäläisen isä on kyseessä. Kysäisin mahdollisesta kiinnostuksesta piirtää meille kansi ja ihan painokelpoistahan jälkeä siitä syntyikin." (24.1.11)

*   *   *

Haastattelussa Archie:

"Keskitemponen akuankkapunk ei ole meidän juttu"

Lahden suunnalta kuuluu mukavia. Monroes-yhtyeestä monelle ramopunkkia vähän tarkemmin seuranneelle tuttu Archie on pistänyt pystyyn uuden Neljäs Tuoppi -nimisen ramopunk-bändin. Siinä määrin mielenkiintoinen tapaus, että siitä piti heti kysellä lisää... Käykääpä lukemassa Neljäs Tuoppi -haastattelu täältä. (19.1.11)

Taustatiedoksi:

Monroes - väärin ja kovaa

Archie on ramopunk-skenessä tunnettu edesmenneestä Monroes-yhtyeestä. Jos bändi ei ole entuudestaan tuttu, tai muistoja haluaa verestää, niin kannattaa vieraille Ramopunk.comin Monroes-osiossa täällä. (19.1.11)

*   *   *

Lahden suunnalla viritellään uutta ramopunk-bändiä

Neljäs Tuoppi yhtyeellä on takanaan kahdet treenit ja omia biisejä on jo valmiina. Omien biisien lisäksi bändi on treenannut ohjelmistoonsa joitakin edesmenneen Monroesin biisejä, mikä ei ole yllätys, kun bändin riveistä löytyy Archie Monroe. Eli ihan kokematon ramopunk-porukka ei Neljäs Tuoppi ole. Kevään mittaan bändiä tultaneen näkemään jo livenäkin. (18.1.11)

*   *   *

Rikoslain Mustavalkoista sotaa ep cd-version ja 7" vinyylin kannet.

Rikoslaki julistaa korkkarisaksan sanomaa

Rikoslaki -yhtye julistaa ensimmäisellä levyllään korkkarisaksan ilosanomaa levyltä löytyvällä Korkkarisaksa -kappaleellaan. Myös levy kansitaiteilusta on löydettävissä vahvoja vaikutteita Korkeajännitys- lehden kansista... tai eihän siinä mitään muita vaikutteita ole edes havaittavissa.

Rynnäkkö Rikoslain tyyliin.

Kannen piirroskin on hyvin uskollinen Korkeajännityksen maailmalle. Kuvassa bändin jäsenet rynnäköivät soittimet aseenaan niin typerän tiiviinä ryppäänä, että siihen voisi helposti osua yhdellä sarjalla jopa Korkkarin saksalainen konekiväärimies. Sehr gut!

Valitettavasti Ramopunk-uutisille ei ole vuodettu tietoa kannen piirtäjästä. Hän olisi ehkä ansainnut saada nimensä näkyviin...

(17.1.11)

*   *   *

Rikoslain ep:n cd-version kansi.

Rikoslailta ensimmäinen levy

Woimasointu julkaisee tammikuun ensimmäisellä viikolla Hämeenlinnan Sairiosta kotoisin olevan Rikoslaki -yhtyeen  ensimmäisen julkaisun Mustavalkoista sotaa sekä 7" -vinyylinä, että cd:nä. Levyltä löytyy neljä biisiä, joista yksi on 2010 Ramoviisuissa toisen sijan napannut Sosiaalisti. Levyt  muut biisit ovat levylle nimen antanut ja kannen aiheena oleva Korkkarisaksa sekä Muodissa mukana ja Asenne.

 Levyn on äänittänyt ja miksannut Miika Söderholm ja masteroinut Tuomo
Valtonen
.  (10.1.11, 17.1.11)

*   *   *

Pojilta löytyi ennen julkaisemattomia biisejä

Pojat -yhtyeessä aikaisemmin rumpuja soittanut Make Virtanen on kaivellut varastolaatikoitaan ja tallentanut videoita ja ääninauhoja digimuotoon. Laatikoista löytyi myös mm. ennen julkaisemattomia Pojat-biisejä mm. kolme Pure ja Parhaat biisit paras mahdollinen show -levyiltä pudotettua kappaletta, joita Make arveli lähes valmiiksi studiotavaraksi. "Loput livenä miksauspöydästä, studiossa livenä tai sitten ihan mikki keskellä kämppää & menoks -mallia", Make kertoo.

Olisiko noissa biiseissä jotain julkaistavaksi asti vaikka omana levynä, tai bonuksina jossain tulevissa julkaisuissa? "Syy biisien poisjääntiin lienee yksinkertainen: ne olivat liian huonoja. Ei ne varmaan ajan mittaan ole parantuneet", vastaa Miika, "En tiedä olisiko julkaisukelpoista matskua, pitäis kai kuunnella."  (12.1.11)

*   *   *

Ramopunk-kirja myöhästyy julkaisubileistä, mutta Ne ja muut bändit soittavat silti (kuva: Ilpo)

Yy-kaa-koo-nee -bileet Tavastialla 24. maaliskuuta

Vaikka Yy-kaa-koo-nee Ramopunk -kirjan julkaisukeikan ohjelma muuttuu sen verran, että kirjaa ei julkaista 24.3, mutta keikat vedetään ja lauteillahan nähdään Ne Luumäet, Luonteri Surf, Pojat, Rehtorit, Himanes ja Me Wokkivihannekset. "Keikka vedetään, koska liput käyvät tolkuttoman hyvin kaupaksi", Heko Luumäki nyökyttelee, "Ja koska Zyge ja Pasanen kerkes jo hotellinkii varata." 

Tilaisuus alkaa klo 19 ja liput maksanevat parikymppiä ja ovat ennakkomyynnissä Tiketissä täällä

Kirjan julkaisua juhlitaan kahtena päivänä

 Kirjanjulkaisua juhlitaan 24.3. Tavastialla ja 25.3. Sture 21:ssä Helsingissä. Ouluun 2.4. suunniteltu keikka on peruuntunut. Lisää tietoa julkaisukeikoista toisaalla Ramopunk-uutisista täältä.

(3.3.11, 23.3.11)

*   *   *

Ikärajaton punk-tapahtuma Kuopiossa

Kuopiossa testaillaan Kulttuuriareena 44:ssä löytyykö punkille kannatusta alaikäisistä. Pääesiintyjinä Jack Addict ja Märkä läikkä. Mukana myös nuoremman polven kuopiolaisbändit Ratkaisu, Will O' Wisp ja Lobotomia. Paikallista punk skeneä kannustetaan olemaan paikalla olipa ikä mikä hyvänsä, jotta yleisöä olisi kunnolla ja Kulttuuriareena 44 kiinnostuisi ehkä sitä kautta panostamaan enemmän punkkiin. Uutiskynnys ylittyi poikkeavasti vaikkei ramopunk-bileistä olekaan kysymys, koska uutistoimitus on jossain määrin sekaantunut tähänkin asiaan. (16.3.11)

*   *   *

Hylätty kansikuva.

Yy-kaa-koo-nee: Ramopunk -kirjan kansi uusiksi

Yy-kaa-koo-nee: Ramopunk -kirjan kansi muokataan uusiksi ensiviikolla ja ja näinä päivinä myös kustannustoimittaja luovuttaa käsikirjoituksen kustantajalle. Kustantajan mukaan aikataulussa edetään ja julkaisu tapahtuu suunnitelmien mukaisesti maaliskuun lopulla Tavastialla oleviin julkaisubileisiin mennessä. (19.2.11)

*   *   *

Hylätty kansikuva.

Yy-kaa-koo-nee: Ramopunk -kirja julkaistaan maaliskuussa

Jeken kirjoittaman Yy-ka-koo-nee: Ramopunk-kirjan nimi näyttää vielä viime hetkillä hieman lyhentyneen kun  "ilmiöitä keskellämme" on tippunut nimen lopusta pois.

Kirjan julkaisupäivä ei ole 15. helmikuuta kuten monien nettikauppojen sivuilla ja myös Ramopunk-uutisissa on mainittu, vaan maaliskuussa.

Opus on jo tilattavissa ennakkoon kirjakaupoista ja ainakin Levykauppa X:stä. Hinta näyttää vaihtelevan 30 euron molemmin puolin. Edullisimmillaan kirjan taitaa uutuudeltaan saada Paasilinna-kustantamon nettikaupasta hintaan 25,90€  täältä. Kirjaa saanee myös kaikissa kirjanjulkaisutapahtumissa.

Tämmöisellä tekstillä kirjaa nettikaupoissa mainostetaan:

Yy-kaa-koo-nee -kirjassa artistit kertovat omin sanoin tarinansa suomalaisen ramopunkin hyrskeessä. Kirjan suuria teemoja ovat bändien historiallisen kaaren ohella olleet yhteisöllisyys, Ramonesin perintö, suomalainen ramopunk-ilmiö ja kertojan oma yhteys siihen. Yhtenä sivuavana teemana on käsitelty myös rockin kliseisyyttä ja väittämää, että rokkarilla käy parempi flaksi. Tarinat muodostavat rönsyilevän kokonaisuuden, joka jättää lukijalle löytämisen ilon siitä, mitä ramopunk-ilmiö loppujen lopuksi on. Itsekritiikkiäkin löytyy tarinoiden sisältä haastateltujen kertomana.

Tarinoiden sisällöt on koottu suurimmaksi osaksi nokatusten haastatteluissa ympäri Suomea. Perspektiivin ramopunkin ytimeen on muodostunut kymmenien koettujen keikkojen aikana lavan edestä, takahuoneista ja jopa esiintymislavalta. Kirjassa esiintyvät bändit on valittu mukaan lähinnä www.ramopunk.comin sivuilla esiintyvistä bändeistä. Mukana on myös joukko täsmäiskuja siitä, millä eri tavoilla Ramonesilta saatuja alkuperäisiä vaikutteita on lähdetty jalostamaan omaan suuntaan. Kaikki alkoi eräänä tammikuisena iltana vuonna 2007, kun Iskuryhmän laulaja, Pasi Nyyssönen oli kirjoittanut Ramopunk.comin vieraskirjaan. Ällistykseni oli suuri, kun hän syötti minulle matoa ja yllytti kirjoittamaan kirjan ramopunkista. Nukuin väyryset ja nielaisin madon koukkuineen päivineen.

Kansi uusiksi

Pientä hämmennystäkin herättänyt, netissä esillä oleva on kansikuva ruosteisine koneineen on Jeken mukaan menossa uusiksi. Uutta kansikuvaa ei ole hänkään vielä helmikuun puolivälissä nähnyt.

Kirjan julkaisua juhlitaan monessa keikkatapahtumassa

Kirjanjulkaisua juhlitaan 24.3. Tavastialla ja 25.3. Sture 21:ssä Helsingissä, sekä 2.4. Oulussa Special 45:ssä. Lisää tietoa julkaisukeikoista toisaalla Ramopunk-uutisista täältä.

(21.1.11, 15.2.11)

*   *   *

Ne on taas elossa! Ainakin hetken... (kuva: Ilpo)

Yy-kaa-koo-nee, ramopunk – ilmiöitä keskellämme

-kirjanjulkaisukeikka Tavastialla

Jari "Jeke" Marjalan 2011 julkaistavasta reilut 500-sivuisesta tiiliskivestä (Kustannusosakeyhtiö Paasilinna) löytyvät varmuudella mm. seuraavat yhtyeet: Ne Luumäet, Luonteri Surf, Pojat, Rehtorit, Himanes ja Me Wokkivihannekset.

Kirjanjulkaisukeikalla Tavastialla 24.3.2011 soittavat seuraavat yhtyeet:

ME WOKKIVIHANNEKSET
REHTORIT
HIMANES
LUONTERI SURF
POJAT
NE LUUMÄET

Tilaisuus alkaa klo 19 ja liput maksanevat parikymppiä. Let's Go!

Lisätiedot:
keikka:heko(at)heureka.fi
kirja:jekekelmi(at)hotmail.com

(1.1.11)

Liput ennakkomyynnissä Tiketissä

Liput ovat ennakkomyynnissä Tiketissä täällä. Menkääpä ostamaan, ettette jää ilman!  (12.1.11)

Sture 21, Helsinki 25.3.

Juhlat jatkuvat Tavastian jälkeisenä päivänä

Yy-kaa-koo-nee -kirjan julkkareiden toinen päivä on varmistunut. "Koska nahkatakkikansa on perinteisesti bailannut kaksi päivää putkeen, ei tästä voida tinkiä genren historiikin ilmestymisen aikoihinkaan", toteaa Jeke. Perjantaina 25.3. toisen illan isäntänä toimii kirjassakin mukana olevan Nauri Nykäsen Sture 21 Vallilassa. Perjantaina lavalle nousee neljä bändiä Joey Luumäki ja Tappajatomaatit, Vandaalit, Blitzkrieg Boys ja Pykimät. Enemmänkin olisi tulijoita ollut eivätkä kaikki halukkaat mahtuneet mukaan. Soitto alkanee ennen klo 21.00. (5.2.11)

Woimasointu mukana

Woimasoinnun levytiski on paikalla niin Tavastialla kuin Sturessakin. (5.2.11)

Julkkaribileet Piffissä

Yy-kaa-koo-nee -kirjan julkaisubileillä on on topic Punk in Finland-foorumilla täällä. Kommenttien kirjoittaminen on sallittua...  (5.2.11) 

Oulun keikka peruuntunut

Yy-kaa-koo-nee -kirjan julkaisubileille piti olla jatkoa Oulussa 2. huhtikuuta, mutta keikka on peruuntunut.  (5.2.11, 23.3.11)

Yli 500 sivua Ramopunk-tarinaa

Jekellä on tulevaa Yy-kaa-koo-nee, ramopunk – ilmiöitä keskellämme -kirjaa varten koossa tasan 500 A4-liuskaa. Kuvasivuja tullee sen päälle 36.

"Nuo 500 sivua ovat se, mihin minä osasin matskun tiivistää," pohtii Jeke. "En tiedä, muuttuuko määrä kirjan ulkoasun myötä ja tuleeko kustantajalta vielä vaateita sen suhteen."

"Mukana on paljon laulujen sanoja, koska merkittävä teema on lähestyä niiden kautta välittyvää viestiä eri tunnetilojen kautta. Kirja on paksu, mutta mielestäni sen pitää ollakin. Niinhän Raamattukin on." Jeke kertoo, "Ei siis mikään yhden illan iltalukeminen vaan teos, josta voi lukea osasen aina silloin tällöin ja joka toimii myös hakuteoksena ja historiikkina. Mukana on tavallisten fanien näkökulmaa sekä monessa liemessä keitettyjen mielipiteitä. Monipuolinen seos siis." (1.1.11)

*   *   *

Tappajatomaatit Soundin toimittajien listalla

Joey Luumäki & Tappajatomaattien Villi-itä -levy pääsi Soundin toimittajien vuoden 2010 -levy -listauksessa Asko Alasen kotimaisten levyjen listalle sijalle 6. (7.1.11)

*   *   *

Kokkola lehti Pasi Peltokankaasta:

"Kolme levyä vuodessa"

Kokkola-lehti teki juttua James Puhto-Renistä ja Pasi Peltokankaasta 29.12.10. Artikkeli on luettavissa lehden nettiversiossa sivulla 6. Menkääpä lukaisemaan täältä. (30.12.10)

*   *   *

Klamydian Veskulta tulee toinen soolojulkaisu

Ramopunk.comin aputoimittaja Kipi sai ongittua Vesku Jokisesta lyhyen ajan toisenkin artikkelin:

Klamydia-orkesterista tuttu Vesku Jokinen lähtee soolouralle - ainakin yhden levyn ajaksi, sillä hänellä on aikeissa tehdä levy kunnianosoituksena takavuosien laulajasuuruuksille.

-Ei koskaan pitäisi sanoa ei koskaan. Lupasin itselleni, etten enää tekisi soololevyjä, mutta näin siinä pääsi nyt käymään, Jokinen sanoo.

Jokinen tekee soololevyn yhdessä Lauri Tähkä & Elonkerjuu -bändistä tunnettujen basisti Antero Naalin ja rumpali Lenni Paarman kanssa. Lisäksi soololevyllä kitaraa soittaa Jocke Kulju, joka oli mukana Veskun vuonna 2000 ilmestyneessä soololevyssä Outo kunnia.

-Olemme kaikki samanikäisiä ja meillä on yhteisiä bändiprojekteja takavuosina. Tarkoituksena on saattaa levy ulos vuoden 2012 aikana. Vielä ei ole tiedossa tarkkaa päivämäärää, Jokinen kertoo.

-Levyllä kuullaan Tapio Rautavaaran, Veikko Lavin ja Repe Helismaan hengentuotoksia. Tämä on iso hatunnosto heille. Kaksi biisiä on nyt nauhoitettu ja eräs levyfirmakin kiinnostunut tästä, hän jatkaa.

Levyn tekemisestä huolimatta ei tätä poppoota tulla näkemään keikoilla.

-Soolokeikkoja ei ole luvassa, sillä Klamydia keikkailee 100 keikkaa vuodessa ja aika ei niihin riitä, Jokinen vahvistaa. (14.12.10)

*   *   *

Real Vacation aktivoitumassa

Pidemmän aikaa hiljaa ollut kemiläinen Real Vacation on jälleen aktivoitumassa. Laulaja-basisti JJ Huotarin lisäksi nykykokoonpanossa soittavat Kretiineistä tutut Janne Roivainen kitarassa ja Sami Roivainen rummuissa. Keikkakalenterissa bändillä on tällä hetkellä jo yksi merkintä 31.12. Tornion Blues Stationissa. Real Vacationin tavoittaa netissä Myspacesta täältä. (2.12.10)

*   *   *

Puntalan taikayö

"Puntalassa oli niin hauska keikka että mä tein yhtäkkiä biisin Puntalan taikayö! Tänään tossa viiden aikaan mä sen kekkasin ja sitten mä tein sanat ja sävelet ja äänitin. Mut sitten piti mennä saunaan niin homma keskeytyi vähäks aikaa mut kävin mä vähän masteroimassa löylytauolla ja sitten laitoin nettiin." kertoo Pojat -yhtyeen nokkamies Miika Söderholm. Biisi ehkä on kuunneltavissa täällä.  (31.7.10)

*   *   *

"Tapahtumat viime aikoina osoittavat, että ramopunk yksinkertaistaa hyvinvoivan yhteiskunnan rinnalle muodostuneita epäkohtia"

-Puppulausegeneraattori-

(29.11.10)

*   *   *

Elämä on Punk Hall of Shame

Elämä on Punk Hall of Shame on päivitetty ajan tasalle. Sivulta löytyvät nyt kaikki bileissä esiintyneet keikkapäivämäärineen siinä järjestyksessä, kun esiintyjät ovat ensimmäistä kertaa näissä bileissä keikkailleet. 

30.10.10 mennessä Elämä on Punkissa on nähty yhteensä 56 keikkaa. Elämä on Punk Hall of Shame-sivu löytyy täältä.

Elämä on Punk Hall of Shame Punk in Finland-foorumilla

(...joo joo, saa kommentoida!)

(17.11.10)

*   *   *

Opinnäytetyönä konsepti ramopunk-kirjalle

Jari "Jeke" Marjalan kirjoittaman YY-KAA-KOO-NEE suomalaisia ramopunktarinoita -kirjan ulkoasusta vastaa Riitta Heiskanen. Ramopunk-kirja on hänen opinnäytetyönsä Lahden ammattikorkeakoulussa. Koulun nettisivuilla hän kuvaa opinnäytetyönsä sisältöä näin:

"Opinnäytetyöni aiheena on suunnitella konsepti kirjalle YY-KAA-KOO-NEE suomalaisia ramopunktarinoita. Tavoitteena on luoda toimiva ulkoasu kirjalle, joka palvelisi kyseisen musiikkityylin, genren, harrastajia ja houkuttelisi myös muita lukijoita. Toisena tavoitteena on oppia kirjan tekemistä graafisia työkaluja monipuolisesti käyttämällä. Haasteena konseptin tekemiselle oli, että kirjan teksti ei ollut valmiina. Vertailumateriaalina käytin genreen sopivia omakustannelehtiä ja levynkansia ja niiden graafisen suunnittelun keinoja. Opinnäytetyössäni perustelen ratkaisujani ja analysoin ongelmia, joita kirjaa tehdessäni kohtasin."

(16.11.10)

*   *   *

The Blitzkrieg Boysilta levy 2011

Suomen vanhimpiin ramopunk-bändeihin kuuluvan The Blitzkrieg Boysin levytykset ovat saamassa jatkoa 2011, kun Woimasointu julkaisee bändin seuraavan levyn. Vuodesta 1985 toiminut bändi on julkaissut aikaisemmin kaksi kokopitkää levyä, yhden ep:n ja viimeisimpänä split-ep:n espanjalaisen F.a.n.t.a:n kanssa.

Uuden levyn nimi tulee olemaan Too old to die young ja sen biisit on kerätty bändin kolmesta viimeisimmästä studiosessiosta yhdeksi albumikokonaisuudeksi. "Ilmestymisajankohtaa en uskalla
arvioida, mutta toivottavasti ennen noita Häiriköiden ja saksalaisen The Sentimentsin kanssa tehtäviä Suomen keikkoja helmikuun lopulla" pohtii bändin kitaristi Kukka. (8.11.10)

*   *   *

Donny Olkkola vierailee James Puhto-Renin levyllä

James Puhto-Renin Still on the Road -levyllä esiintyy kappaleella Kuin Niagara vierailevana tähtenä Donny Olkkola Suomi-iskelmän kruunaamaton kuningas ja parkettien partahöylä Polson kylästä. Kuin Niagara-biisistä on tehty myös radiopromosinkku, jolta löytyy myös Rokabilly Rok. Single versio on erilainen kuin pitkäsoitolta löytyvä versio, mikä saattaa keräilyyn taipuvaisia ihmisiä kutkuttaa.

Still on the Road -levy julkaistaan 6. marraskuuta Woimasointu-klubissa Semifinalissa Helsingissä. (5.11.10)

*   *   *

Häiriköt keikkailee jälleen!

Häiriköt, yksi arvostetuimmista ja rakastetuimmista ramopunk-bändeistä näyttäisi olevan heräilemässä pitkästä horroksesta. Kokoonpanossa ovat edelleen Erkko ja Maukka, mutta Ramopunk-uutisiin ei ole tihkunut tietoa,  kuka nykyisessä häiriköissä soittaa bassoa. 

Bändi keikkailee ensimmäistä kertaa pitkään aikaan 5. marraskuuta Jämsässä.  Keikkakavereina nähdään The Over Attacks ja Mental Problems. 13.11. Sama bändikolmikko keikkailee Lepakkomiehessä Helsingissä. Ensi vuonna on tulossa lisää Häiriköt-keikkoja. Pari keikkaa löytyy helmikuun 2011 keikkatiedoista.(9.9.10, 7.11.10)

*   *   *

James Puhto-Renin Pasilta akustinen levy

James Puhto-Renin Pasi Peltokangas, joka tunnetaan myös nimellä Pasi B Goode, julkaisee Woimasoinnun kautta  akustisen Nauvo-levyn. Luvassa on akustista musisointia Rytmirottien ja James Puhto-Renin väliltä ja Woimasoinnun Hannu kuvailee musiikkia akustiseksi kantripopiksi. Levyllä soittavat myös Joni Hannula ja Purtsi Purontaka, eli käytännössä koossa on James Puhto-Ren -miehistö ja Rytmirotista kaksi kolmesta.
 Levyn vierailijoista on paljastettu ennakkoon Miss Hot Lips, on muita vierailijoita voi kuulemma lueskella sitten levyn kannesta. Nauvo julkaistaan pienenä painoksena  yhtäaikaa James Puhto-Renin  pitkäsoiton kanssa 6. marraskuuta. 

Nauvo -levyn biisilista näyttää tältä:

Hello Turku!
Rakkauden keittiö
Nauvo
Kesätyttönen
Tynnyribaari
Kantrinainen
Unskin autokorjaamo
Valituksen blues
Vain erittäin pieni kansanlaulu
Vanha gynekologi Romppainen
Silli

(22.9.10, 4.10.10)

*   *   *

James Puhto-Reniltä pitkäsoitto marraskuussa

James Puhto-Renin Still on the Road cd ilmestyy 6. marraskuuta. Kyseessä on bändin ensimmäinen täysin omaa materiaalia sisältävä pitkäsoitto vuonna 2008 tapahtuneen paluun jälkeen. (1.10.10)

*   *   *

Rikoslaki-yhtyeeltä tulossa 7" vinyyli

Woimasointu julkaisee Rikoslaki-yhtyeen ensimmäisen levyn, formaattina 7" vinyyli. Neljä kappaletta sisältävä single tai ep, miten sitä nyt haluaa nimittää, kantaa nimeä Mustavalkoista sotaa.  Nauhoitukset tapahtuivat 25.9.2010 Orivedellä Miika Söderholmin kotistudiossa. 

Projekti liikkeelle Semifinalin takahuoneessa

Levynjulkaisuprojekti lähti liikkeelle Voimasointu-klubi vol.6:ssa 4.9.2010, jossa Woimasoinnun Hannu sattui näkemään bändin livenä ja innostui siinä määrin, että ehdotti suorilla levyn julkaisua. "Hannu tuli mulle semifinaalin ahtaaseen takahuoneeseen puhumaan, että saattaisi olla kiinnotunut julkaseen meille jotain. En muista tarkempia yksityis kohtia ku seuraavat bändit soitti, niin ei kuullu oikeen mitään kumpikaan kummankaan puheesta ja olin niin hemmetin väsyny kun kipeenä keikan joutu vetään", kertoo kohtaamisesta Rikoslain Juuso. Pari päivää myöhemmin puhelimitse toimi kuulun ymmärtäminen paremmin ja päästiin sopimukseen 7" vinyylin julkaisusta.

Ramoviisuissa 2010 Rikoslaissa basistinakin vieraillut Miika oli jo aikaisemmin ilmoittanut, että jos bändi löytää levylle julkaisijan, hän toimii mielellään nauhottajana. Hän myös miksaa levyn ja masteroinnista vastaa "joku Hannun tuttu", jonka nimeä Juuso ei muistanut. 

Biisit bändi valitsi "mitkä nyt vaan sattu tuntumaan hyvältä ekalle sinkulle" -periaatteella ja musiikkia Juso kuvaa tähän tyyliin "sellasta helvetin hyvää Rikoslain musaa jotenka varokaa! lähimpänä varmasti genrenä 77-punk."

Studiopäivällä huono alku

Levyn nauhoituspäivästä Juuso kertoo näin: "Sinkun nauhotuspäivästä nyt sen verran että ei se nyt mitenkää loistavasti se päivä alkanu kun Orivedellä piti olla klo 12 niin jokainen jätkä meijän bändistä herää 10 aikaa aamulla eri puolilta Hämeenlinnaa hirveessä krapulassa. 

Siin ruvettiin sit kerään jengiä kasaan laulaja Mikko ja basisti Rambo tuli mua hakee autolla ja sit lähettiin hakemaa kitaristi Aakea, jonka oli sitten joku urpo hakannut ilman minkään näköistä syytä. Aakella oli silmä mustana ja peukalosta kadonnut palanen johki. 

No, ei siinä muuta ku volvon keula kohti studiota. Biiseistä tuli helvetin hyviä ja olihan siinä raivoa mukana ku yks saanu turpaan jne. Nauhotus sessiot oli hyvät ja hauskaa oli, ei voi kun kehua. Miikakin oli hyvän studion rakentanu. Iso kiitos."

(29.9.10)

*   *   *

*   *   *

Salaliitto?

Ramopunk-uutiset sai illalla 26.10.2010 oheisen sähköpostiviestin itse Ramo T.A. Mikkoselta. Viestin alla myös Ramo T.A:n tallentama web-näkymä...

Olen jo vanhempi henkilö, enkä enää pelkää itseni puolesta. KUITENKIN haluaisin avullanne kiinnittää huomion valo-kiilan seuraavaan seikkaan, että: MITEN voi julkisen palvelun sektori, nimitt. YLE-radio, sotkea selviä asioita? Muuten kuin hämäämis-tarkoituksessa?

Olen liittänyt viestiini kuvakkeen, jossa asiat ovat oikealla tolalla. Kuka tahansahan voi mennä mainitulle web-näkymälle tarkistamaan,
miten disinformaatio on siellä alunperin järjestelty! Taikka luulen kyllä, että kohta on sivut uudennäköiset taas...

No, nyt koputtaa joku oveen pitkänomaisella metalliesineellä,

Teidän,
Ramo T.A. Mikkonen
Knrl ltn, Md pers,
Radio PRC.

Vuoden 2003 taistelun muisto elää sieluissamme ikuisesti.

Danny  seis!

Joku kurja tietämätön henkilö voi ihmetellä miksi Danny Iso-D Lipsanen on ramopunk-piireissä havaittu epäilyttäväksi olennoksi. Yleensähän, kun asiat alkavat mennä pieleen, löytyy taustalta aika iso D.

Pieni lisäsivistys lienee paikallaan asiaan perehtymättömille... 

Kaikki selviää, kun palaamme vuoteen 2003, jolloin Danny iso- D Lipsasen johtama Pojat-yhtye lähti valloittamaan Suomen tanssilavoja. "Those where the punk days", huokailevat taistelun veteraanit... Kaunaa ei kanneta ja anteeksikin annetaan, kun aika meistä jättää. Jos sodista löytyy jotain positiivista, niin yhteinen vihollinen yhdistää kansaa. Kiitos siitä Iso-D.

Jos aikakonetta ei satu olemaan käsillä, voit klikata tästä ja siirtyä Ramopunk.comin Danny seis! -sivuille, jonne vuoden 2003 taistelu Iso-D:tä vastaan on tallennettu. Danny Seis!-sivut ovat näköjään olleetkin säilöttynä aika huolella vuoden 2003 ulkoasuun.

(26.10.10, 27.10.10)

*   *   *

Lehtileikkeissä:

Punk Kuopio Savon Sanomissa 25.9.10

Woimasoinnun Punk Kuopio 7" levy sai Savon Sanomat kiinnostumaan Kuopion punk skenestä. Toimittaja Ilkka Taavitsainen kirjoitti aiheesta lähes sivun kokoisen Punkin päivät-artikkelin. Artikkeli on nyt luettavissa Lehtileikkeitä osiossa täällä. (8.10.10)

*   *   *

Punk Kuopio 7" ja ja Punk Kuopio -bileet

Woimasointu levy-yhtiö julkaisee kuopiolaispunkkarien kanssa yhteistyönä toteutetun Punk Kuopio 7" vinyylilevyn, jossa on mukana neljä kuopiolaista punk-bändiä. Levyä juhlistetaan Punk Kuopio-bileillä K-klubilla 24. syyskuuta 2010. Mukana bileissä ovat kaikki levyllä olevat bändit The Loose, Ultra Brewtality, Second To None ja Jack Addict.

Huomatkaa, että soitto alkaa tasan klo 20.00. Aloitusajasta ei voi lipsua, koska esiintyjiä on useita ja K-klubin naapurit pitävät huolen tarvittaessa vaikka poliisin voimin, että soittometeli loppuu ajallaan, eli klo 23.00 mennessä.

Uutinen ei suoraan liity sivuston pääteemaan, mutta koska Ramopunk.com ja Havana Bananas ovat vahvasti sekaantuneet tähän hankkeeseen, ylittää tämä Ramopunk-uutisten uutiskynnyksen.

Lisää tietoa levystä löytyy Punk Kuopio 7" -sivulta täältä.

"Punkin päivät"

Savon Sanomat kiinnostui paikallisesta punkista

Savon Sanomat innostui Punk Kuopio 7" -levyn ansiosta julkaisemaan 25.9.10 lähes sivun kokoisen artikkelin Kuopio punk skenen nykytilasta. "Punkin päivät" -artikkeli löytyy Savon Sanomien verkkoversiosta täältä, kunhan siirtyy nuolinäppäimellä aukeamalle 12-13.

Punk Kuopio 7" Piffin Julkaisut-osiossa.

Punk Kuopio -bileet Piffin Keikat-osiossa.

(19.9.10, 27.9.10)

*   *   *

Esittelyssä:

Mars Underground

Voimasointu-klubissa syyskuun alussa esiintyvä Mars Underground on noin vuosi sitten perustettu powerpop-/punkbändi Helsingistä. ”Nyt alkaa olla korkea aika hivuttautua Uspenskin katedraalin alta estradeille” toteaa yhtyeen basisti Teemu Horto.

Kevään keikoilla ihmiset kehuivat, että biisit ovat toimivia ja bändi yllättävän hyvä, ”Mitä ne sitten vihjailevatkaan” pohtii Teemu Ropponen, toinen bändin kitaristeista. Tuotantoa ei bändillä vielä ole ja ensimmäisen demon nauhoitukset ovat kesken, minkä vuoksi bändi on vielä hyvin hiljaa MySpace-sivuillaankin. Keikkoja on takana puolen tusinaa, pääosin Helsingissä. Syksyllä bändillä on tarkoitus keikkailla Helsinki-Rovaniemi -välillä.

Nuori muttei kokematon

Horto kertoo Mars Undergroundin taustatiedoista näin: "Bändi on virkaiältään nuori, vaan ei aivan kokematon, Lista orkesterimme soittajien aikaisemmista bändeistä on pitkä kuin Tiitisen lista, vaan ei kovin mairitteleva. Kollektiivisesti mittarissa on yli 100 vuotta punkkia, muun muassa orkestereissa Against It All, Nothing Nice, No Shame, Time Flies…voisi sanoa, että kannamme Sailaksen lippua, poliittisena tavoitteenamme soittourien pidentäminen keskimäärin 10 vuodella.
Ja aivan totta, onhan kitaristinamme myös tuo nuorukainen, legendaarinen Jalla Jallan kitararoudari Näkä - ennätyksenään kaksitoista vaihdettua kitarankieltä yhden keikan aikana, kyseessä on ilmeisesti maailmanennätys."

Pari puhelua

”Näkäkin on joissain kellaripumpuissa aikoinaan soitellut, ei vaan nyt pysty muistamaan missä”, pohtii Horto, ”Otetaanpa pikainen puhelu herralle itselleen Jäppädi jäppädi jäppädi….”

Näkä: Näkä
Horto: No Horto tässä, terve. Sanos hei mitä niitä sun aikaisempia bändejä taas olikaan?
Näkä: Mjaa, tota. Fucking World, Atom Heart, Hitm…
Horto: Okei, eiköhän noi riitä. Mitäs jätkä muuta?
Näkä: Ootko muuten kuullu sitä, kun oltiin kerran Jalla Jallan kanssa…
Horto: Oon joo. Kuuluu… tuut tuut tuut…

Ring…
Kimi: Kimi
Näkä: Moi, luikko sen Horton tekemän bion?
Kimi: Joo, se oli ihan paska.
Näkä: Niin oli. Mä oisin tehny ihan erilaisen.
Kimi: Niin mäkin, mutta jos mies on pudonnut rumpalista basistiksi, niin…
Siis ite oisin laittanu sinne että me ollaan niinko Dead Kennedys, mut ei sinne päinkään.
Näkä: Mä oisin halunnu sinne Mega City 4:n, vaikkei me olla sellaistakaan.
Kimi: Niin…
Näkä: Niin…
Kimi: Pitäskö meidän kysyä vielä Ropposelta mitä se haluis?
Näkä: Vai Ropposelta…ääh, ei kannata…ei mitään insinöörijuttuja tähän! Eikä Haiman Kallio-läppää.
Kimi: Okei, totta!

Marsilaisten lyhyt oppimäärä

Teemu Horto on monille tuttu nimi No Shame -yhtyeestä, jossa paukutteli rumpuja toistakymmentä vuotta. Mars Undergroundissa hän soittaa bassoa. Laulaja Jani Haimakainen on laulanut Ylä-Savosta ponnistaneessa Against It Allissa.
Teemu Ropponen on ramopunk skenelle hyvinkin mies Iskuryhmästä ja Pykimistä, sekä Voimasointu-klubin ja parin viimeisimpien Ramoviisujen järjestäjänä. 

Bändin rumpali ja taustalaulaja Kimi ”Kannutsaari” Kannussaari on soittanut Time Flies-yhtyeessä,  joka löytyi aikanaan Kråklund Recordsin listoilta. Kimi paukutteli rumpuja myös Ramoviisut 2009 voittaneessa  ES & Co:n kokoonpanossa.

Kitaristi Näkä taas on ollut punk-skenessä mukana jo vuodesta '82 alkaen sellaisissa bändeissä kun mm. Klimax, Fucking World, Hitmen 3, Atom Heart... ”Näkä ei tykkää Ramoista,” rollii Pykimä-Teemu ja tasoittelee sitten perään, ”mutta Clashistä ja Ratsiasta sitäkin enemmän, ei se miestä huononna sekään”.

”Ei mitään insinöörijuttuja tähän!”

Vaikka Näkän mielestä ei Insinööri-Ropposelta pitänyt mitään kysellä, niin laitetaan siitä huolimatta vielä loppuun Roppos-Pykimä-Teemun kuvaus bändin musiikista: ”…sanoisin, että MUG on cocktaili punkin ja rockin sävyistä, biisi- ja äänimaailmallisina esikuvina voisi mainita vaikkapa Dead Kennedys, Clash, Husker Du, Melrose, Weezer ja jopa RunDMC.”

(11.8.10)

*   *   *

Sanktiolle ja Vandaaleille yhteinen biisi

Sanktion Tommi ja Jore esittivät Ramopunk-piknikillä Vandaalien Häklin kanssa Haistakaa vittu-biisin. Yhteistyö sai jatkoa, kun Tommi ja Häkli päättivät kirjoittaa yhdessä biisin, jonka Sanktio ja Vandaalit sitten säveltävät kumpikin erikseen. (14.7.10)

*   *   *

Los Jacopablos: Nolla Kelviniä:

Cisse Häkkisen kengät -ramoviisu pääsi levylle

Los Jacopablos on julkaissut kesäkuun alussa neljännen pitkäsoittonsa Nolla Kelviniä, jolta löytyy myös kappale nimeltä Cisse Häkkisen kengät. Ramopunk-uutisiin tämä päätyi siksi, että kyseessä on sama biisi, jolla bändin laulaja-kitaristi-säveltelijä-sanoittelija Pekka Töyry osallistui ensimmäisiin vuonna 2005 ja sijoittui finaalissa viidenneksi. Ensimmäisistä Ramoviisuistä löytyy tarinaa täältä.

Los Jacopablos Nolla Kelviniä-levyä voi ostella vaikka suoraan bändiltä hintaan 12 €. Lisää tietoa löytyy bändin nettisivuilta täältä.

Pekka Töyry (kuva: Sami)

Hallitseva ramopilkkimestari

Los Jacopablos Pekkahan on edelleen hallitseva Ramopilkkimestari. Pilkkikisahan järjestettiin viimeksi vuonna 2006 huikealla 60 gramman ahvenella. Palkinto oli saalistakin komeampi, pokaali ja Danny Iso-D Lipsasen elämänkerta. 

Lisää asiaa viimeisimmästä pilkkitapahtumasta löytyy täältä.

Mies suolakurkkujen takana

Onko kukaan koskaan tullut ajatelleeksi miksi Ramopunk-piknikillä on ollut perinteenä tarjoilla suolakurkkuja? Tapa juontaa juurensa ensimmäiseen piknikiin Juvalla 2004 ja sai alkunsa spontaanisti:  "Aluksi suolakurkkupeltipönttö oli rapulaevääksi piknikille omaksi iloksi, mut eihän 11 kg suolakurkkua jaksa syödä Elviskään yksin ja laitettiin ne jakoon, kertoo Pekka Töyry. Taisi Pekka tarjoilla suolakurkkuja vielä myöhemmilläkin piknikeillä ja perinne elää edelleen. Tänä kesänäkin on piknikillä tarjolla grillimakkaraa ja suolakurkkua vapaa-ehtoista maksua vastaa. 

Ensimmäisestä Piknikistä ja vuoden 2004 Puustockista löytyy tarinaa täältä. (23.6.10)

*   *   *

Kuuntele Radiomafian vanhoja lähetyksiä!

Aamu maalla ja muuta mielenkiintoista

Edesmennyt Radiomafia heräsi juhlavuoden kunniaksi henkiin, tosin vain viikoksi ja vain Ylen Elävässä arkistossa. Radiomafia oli ensimmäinen valtakunnallinen populaarikulttuuriin keskittynyt radiokanava. Sen ensimmäisestä lähetyksestä tulee tiistaina 1.6. kuluneeksi 20 vuotta. 

Lisää tietoa Radiomafian juhlaviikosta löytyy täältä ja juhlaviikon ohjelmakartta ja linkit ohjelmiin löytyvät täältä.

Luonteri Surfin Aamu maalla 28.11.1990

Tämän skenen kannalta lienee mielenkiintoisin uusinta on tiistai aamuna kuultava Aamu maalla, legendaarinen ohjelma, jota teki Radiomafialle Luonteri Surf. Nyt kuultavissa oleva jakso esitettiin 28. marraskuuta 1990 ja se löytyy Herätysjuhlan sisältä noin 120 minuutin kohdalta täältä.

Rehtorit Pietarinkadun Oilers Go Go:ssa

Rehtorien Rock n roll highschool oli mukana Pietarinkadun Oilers Go Go:ssa 16.6.2001. Pietarinkadun Oilers Go Go:ta 16.6.2001 pääsee kuuntelemaan tästä. Rehtori-ohjelma löytyy jossain 82 minuutin kohdalla.

Teemu Skinnari:

Rehtorit ja Pelle olivat mukana Oilersin kesäohjelmissa 2001-02

"Rehtorit ja Pelle Miljoona olivat mukana Oilersin kesäohjelmissa. Rehtorit oli mukana kahtenakin kesänä. Sarjat olivat Rock n roll highschool ja Maailman huonoin TV. Molemmissa oli noin kahdeksan osaa. Väittäisin vuosiksi 2001 ja 2002. Pelle ja "toimittaja" Simo Ruuskanen taas istuivat tuntitolkulla saunassa ja siitä Simo sitten kasasi noin sata osaisen sarjan. Kesäsarja loppui ehkä joskus joulukuussa. Vuosi ehkä 2001", muistelee Pietarinkadun Oilers Go Go:ta tuolloin tehnyt Teemu Skinnari, "Oi niitä aikoja. Kesäohjelmien tekeminen oli aina mukavaa hommaa. Talvella oli aina sitä kiekonlätkimistä joka rajoitti aihepiiriä. Kesällä käsiteltiin "kaikkea sitä mistä äidit varoittavat ja mihin isät poikiaan kannustavat" eli aika laaja aihepiiri."

(31.5.10, 2.6.10)

*   *   *

Vierailijoita 31.1.03 lähtien:

Kävijälaskuri