www.ramopunk.com

M!ka's Privat Affairs

JOHDATUS TEXMEXICON KIELEEN

LYHYT OPPIMÄÄRÄ

Aloitussivu - Kielen historia - Kielioppi - Perussanasto - Lähdeluettelo

KIELIOPPI

KUINKA TEXMEXICOA KÄYTETÄÄN

Texmexico on hyvin suurpiirteinen kieli ja sitä onkin vaikea käyttää pahasti väärin.

Sitä puhuttaessa muodostetaan harvoin kokonaisia lauseita. Paremminkin sitä käytetään antamaan lisäväriä ja uskottavuutta muunkieliseen lauseeseen. Texmexicoa voi yhdistää lähes mihin tahansa kieleen paitsi espanjaan, jonka yhteydessä sen ominaispiirteet ja merkitys usein katoavat espanjan samankaltaisuuden vuoksi.

Merkittävä seikka on myös se, ettei sen käyttö saa haitata kanssaihmisen ymmärtämistä. Puhujallekaan sanojen tarkka merkitys ei ole useinkaan olennaista, kunhan on sinnepäin ja yhdistettynä oikeisiin tilanteisiin.

Joe Dalton puhumassa texmexicoa.

OMINAISPIIRRE: "KÄTEVÄ HUUDAHDUS KUN HOMMAT EI SUJU"

Hyvin usein kysymyksessä on pelkkä huudahdus, niin sanottu " kätevä huudahdus, kun hommat ei suju". Näiden kätevien huudahdusten sisällön tarkempi ymmärtäminen on epäolennaista, kunhan vain osaa tunnistaa sellaisen. Eikä tunnistaminen todellakaan ole vaikeaa. Käteviä huudahduksia käytetään yleensä silloin kun hommat ei suju, mutta niitä voi yhtä lailla käyttää ilmaisemaan esimerkiksi riemua ja hämmästystä.

OIKEINKIRJOITUS

Oikeinkirjoitus sääntö ei liiemmin ole. Ainoa olennainen sääntö on, että sanat näyttävät keskivertolukijan silmissä riittävän meksikolaisilta.

 

 

M!NÄ

M!kan Ramopunk-sivuille