www.ramopunk.com

Kimmo Liskomäki

Kimmo Liskomäki -etusivu

 

Ramopunk-uutiset 27.5.13:

Kimmo Liskomäeltä soololevy:

Ohukaisen kosto-EP

Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit -yhtyeen kapellimestari Kimmo "Teemu Skinnari" Liskomäki on julkaissut Ohukaisen kosto-EP -soololevyn. formaattina on tehdasvalmisteinen cdr. Masteroinnin teki Jorma "Hämis" Hämäläinen Studio-Popista ja kannet on suunnitteli Kaide Luumäki. Ääninäytettä levystä löytyy täältä.

Soolona levy toteutui kuulemma siksi, että kavereilla on ollut parempaa tekemistä: "Moni hyvä hanke on kariutunut viime vuosina milloin mistäkin syystä ja ylipäätään nykyisin kavereilla on muutakin tekemistä kuin rämpyttäminen ja paukuttaminen. Minulla ei ole", selvittää Kimmo.

Tiimissä mukana:

Rumpukone, Radiotoimittaja ja Kaksi Koiraa 

"Luin lehdestä, että Anssi Kela teki levynsä yksin kotonaan. Ajattelin, että jos hän pystyy siihen, niin pystyn minäkin. Sillä erotuksella toki, että Anssi osaa tehdä kokonaisia kappaleita ja on pätevä muusikko. Mutta periaatteessa siis", kertoo Kimmo.

Levyt teko kesti kuukauden. Kimmo soitti ja lauloi kaiken itse, ainoana soittokaverinaan rumpukone: "Tein kaiken itse. On kuitenkin väärin luulla, että silloin saa sellaista, kun haluaa. Ei se niin mene. Silloin saa sellaista, kun pystyy. Rumpukone ei ole välttämättä kaikkein katu-uskottavin laite ja soitto on mitä on, mutta pääasia onkin se, että sitä on."

Levyllä on kahdeksan biisiä ja kokonaispituus levyllä on 10:45, joten ihan asiallisiin kappaleen mittoihin Kimmo Liskomäki on päätynyt. biiseistä viisi on kokonaan uutta tuotantoa.

Kaksi kappaletta Tarkastaja Kononen ja Ohukaisen kosto on poimittu Kimmo Liskomäen @FAK -yhtyeen keikkasetistä. "Näistä @Fakin biiseistä voisin mainita, että levyllä olevat versiot ovat aivan erilaisia, kuin keikoilla on soitettu. Levyllä Ohukaisen kosto on melkein instrumentaali ja Konosessa on mukana Jussi Putkosen puheosuus", kertoo Kimmo, "Soinnutkin on eri tavalla, koska soitin sen vahingossa väärin... siis sovitin".

Puhelaulajaksi värvätty Jussi Putkonen on radiotoimittaja, jonka kanssa Kimmo teki Teemu Skinnarin hahmossa Pietarinkadun Oilersia Radio Cityssä viime vuonna. Mainittakoon myös ohi itse levy-asiasta ramopunk-meriitti, että Jussi oli aikoinaan mukana Converse-kerhon Suomen kaupunginteatterissa.

Haukuntaa piti saada levylle

Mukana on yksi entuudestaan levytetty kappale, Pitkien Kalsareiden Mä haluan olla koira. Miksi levyltä löytyy juuri tuo Liskomäkien biisi? Siihen Kimmo vastaa näin:

"Itsellä on kaksi koiraa, jotka haukkuu helvetisti. Ajattelin tehdä jonkun koira-aiheisen biisin ja laittaa sitä haukkua mukaan. No, mut Mä haluan olla koira on just sopiva siihen...". Samalla Kimmo tuli paljastaneeksi ettei hän olekaan tehnyt kaikkia lauluosuuksia itse, kuten ehti kehuskella, vaan mukana on taustalaulussa myös Kaksi Koiraa.

Keikoille jyrkkä "ei sitä tiedä"

Nähdäänkö Kimmo Liskomäki keikkailemassa levyn tiimoilta? ”Keikkailu olisi varmasti hauskaa, mut sitten pitäisi taas olla se bändi Ja tämän levyn idea on just se, ettei sitä ole. Mutta ei sitä koskaan tiedä”.

Levyn voi tilata laittamalla postia osoitteeseen teemu.skinnari(at)kolumbus.fi Hinta on postikuluineen 8 euroa ja levyä myy myös Woimasointu. (27.5.13)