www.ramopunk.com

Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit -etusivu

"Julkaisupäivä poikkeaa aiemmin mainituista siinä, 

että tämä on se ihka oikea julkaisupäivä"

(Rocket Records)

Perustuu tositapahtumiin -levy Ramopunk-uutisissa 2008

Vuodesta 2006 lähtien työnalla ollut ja julkaisua odottanut Perustuu tositapahtumiin -levy julkaistiin Rocket Recordsin toimesta 18.6.08. Tässä joitakin Ramopunk-uutisista talteen poimittuja aiheeseen liittyviä artikkeleita.

Ramopunk-uutiset 18.3.08:

Liskomäiltä uusi levy toukokuussa

Jonkin aikaa hiljaa ollut Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit on aktivoitumassa. Keikkakalenterista löytyy jo jokunen keikka ja Rocket Records julkaisee bändin levyn toukokuussa.* "Johan tässä onkin melkein vuosi kulunut ilman mitään toimintaa, joten täytyy taas laittaa hanskat käteen ja alkaa lapioimaan" toteaakin Kimmo Liskomäki ja selvittelee levyn julkaisun viivästymistä näin: "Levy on ollut masterointia vaille valmiina jo pitemmän aikaa, mutta Rocket Recordsilla oli listalla aika paljon tuotantoa ennen meitä, joten on jouduttu odottelemaan."
Pienenä yksityiskohtana levyn miksaamisesta Kimmo Liskomäki kertoo, että levyä miksattiin sillä ajatuksella, että sen pitäisi kuulostaa sellaiselta, että ramopunkfani Hallu diggaisi sitä. "Toivottavasti onnistuttiin. Pitää varmaan järjestää Hallulle joku ennakkokuuntelutilaisuus", miettii Kimmo Liskomäki.

Tulevalta levyltä löytyy mm. kappaleet: Mä haisen rock n rollille, Motorheadin Lemmy, Sä et saa mua kii, Sankari duunissa, Kropassa karvoja ja Fikkarin patteri.
Levymogulin vaatimuksesta levyltä löytyy bonuksena Liskoelämää -levyllä julkaistu Mariskan laulama versio Koulun penkille -kappaleesta.

Ramopunk-uutiset 15.5.08:

Liskomäkien levy myynnissä 11.6.08

Liskomäkien levy julkaistaan 11.kesäkuuta* ja julkaisijana toimii Rocket Records. Bändin jäsenten lisäksi levyltä löytyy myös mm. Rehtori Hekon ja Kalle Grotenfeltin tekemät kappaleet.

Perustuu tositapahtumiin -levy sisältää seuraavat biisit:
Mä haisen rock n rollille
Luodinkestävä poikaystävä
Teiden ritari
Fikkarin patteri
Sä et saa mua kii
Sankari duunissa
Mä en halua nähdä sua enää ikinä
Jäätelöauto
Kropassa karvoja
Elämää
Kengännauhat liian tiukalla
Se en ollut mä
Kännissä on ikävä nukkua
Motorheadin Lemmy
Miksi menet pois?

Koulun penkille (solistina Mariska)

*Aikatauluun tuli viime hetkillä pieniä viivästyksiä ja levyn virallinen julkaisupäivä oli 18.6.2008 (Toim.huom.).

Ramopunk-uutiset 16.6.08:

"Julkaisupäivä poikkeaa aiemmin mainituista siinä, 

että tämä on se ihka oikea julkaisupäivä"

(Rocket Records)

Liskomäkien levyn julkaisupäivä siirtyi viikolla

Vastoin aikaisempia ennakkotietoja Kimmo Liskomäen Pitkien Kalsareiden uuden levyn virallinen julkaisupäivä ei ollutkaan 11.6. vaan viikkoa myöhemmin, eli 18.6. Näin kertoo Rocket Recordsin tuore mediatiedote, jossa yhtye esitellään "suomalaisen ramopunkin hämmentävimmäksi orkesteriksi" ja kerrotaan levyn sisällöstä mm. näin: "Albumi sisältää yhteensä kuusitoista biisiä,
joiden joukossa on viisitoista uutta levytystä, sekä ep:llä aiemmin julkaistu räppärinä paremmin tunnetun Mariskan paatoksella esittämä Koulun penkille. Levyn muista kappaleista mainittakoon
liikennevalistuslaulu Teiden ritari, ramopunkin hempein rakkauslaulu Miksi menet pois, Bruce Willisille omistettu Sankari duunissa, sekä elämän karuihin totuuksiin pureutuva Kännissä on ikävä nukkua."

"Psykiatrini mukaan nämä tarinat eivät ole totta"

Vaikka epävirallisesti on annettu ymmärtää, että Perustuu tositapahtumiin -levy perustuu tositapahtumiin, heittää levy-yhtiön tiedote epäilyksen varjon tämän seikan ylle lainaamalla yhtyeen taiteellisen johtajan Kimmo Liskomäen kommenttia: "Psykiatrini mukaan nämä tarinat eivät ole totta, vaan hänen mielestään kärsin jakaantuneesta persoonallisuudesta. Hän on väärässä, minä nautin siitä".

Ramopunk-uutiset 16.6.08:

Vajaalla pelanneet Liskomäet ja Mariska On the Rocksin levyjulkaisukeikalla.

Liskomäet levynjulkaisukeikalla 15.6.08

Kimmo Liskomäen Pitkillä Kalsareilla oli Perustuu tositapahtumiin - levyn julkaisua juhlistava  levynjulkaisukeikka sunnuntaina 15.6. On the Rocksissa Helsingissä. Toisena bändinä soitti ensimmäisellä kunnon keikallaan General Demokrazee.

Kimmo Liskomäki kommentoi keikkaa näin:

Iso Jarnold oli erittäin estynyt saapumaan paikalle, joten olimme liikkeellä vajaamiehisenä. Julviksen harteilla on nykyään koko Savon leipäviljatuotanto. Ei voi mitään ja kaikkee. Esityksemme oli siitä huolimatta, vaikka itse sanonkin... LOISTAVA... toooooodellla hyvä. Vahvistuksenamme oli mukana Mariska, joka on on niinsanotusti ässämimmi.

PS. Ilpo, Riina, Hallu ja Hannu.... joka paikkaan te ehdittekin.

PS2. General Demokrazee esitti hyvin hyviä kappaleita. Kiitos teille.

Liskomäet soitti levyn julkkareissa näin:

Pitkät Kalsarikännit
Luodinkestävä poikaystävä
Kengännauhat
Elämää
Teiden ritari
Mä en halua nähdä sua enää ikinä
Sä et saa mua kii
Mä haisen rock n rollille
Sankari duunissa
Koulun penkille
Motorheadin Lemmy

Ramopunk-uutiset 31.7.08:

Liskomäille neljä tähteä Etelä-Suomen sanomissa

Markku Makkonen arvioi 24.7.08  Etelä-Suomen Sanomien viikkoliite Katussa Liskomäkien Perustuu tositapahtumiin -levyn  4/5 tähden arvoiseksi näin:

"Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit tallaa The Ramonesin kehittämää ja vaikkapa Ne Luumäkien, Luonteri Surfin ja Pojat -yhtyeen jalostamaa reittiä. Kovan kiiruksen ja kivan kooruksen yhteen sovittaminen sujuu helsinkiläiskoplalta oivasti, ja perustuu tositapahtumiin viihdyttää totaalisella tajunnanvirralla. Lisäksi levyllä on ainakin yksi totuus: Kännissä on ikävä nukkua."

M!ka