www.ramopunk.com

Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit -etusivu

Ramopunk-uutiset 2.1.05, 9.1.05

Liskoelämää

Woimasointu julkaisi Tampereen Converse-kerhon tapahtumassa  8.1.05 Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit-yhtyeen Liskoelämää-cd:n, josta löytyy monenlaista livemateriaalia. 

Levy tuli myyntiin ensimmäiseksi Tampereen tapahtumassa, eikä sitä postimyynnin kauttakaan saanut aikaisemmin tilailtua.

Levy sisältää ennen julkaisemattomat, joulukuun alussa tallennetut studio-liveversiot biiseistä Muistan sua Elaine, Sankari duunissa ja Koulun penkille sekä kuuden biisin keikkataltioinnin Puustockin jälkilöylyistä viime syksyltä ja päälle vielä videon Kimmo Liskomäen Ramopunk-piknikistä, jonka yhtye järjesti viime kesänä Puustock-festarien yhteydessä.

Ain muistan sut PP Petelius

Muistan sua Elaine on vanha iskelmäklassikko, joka on minulle ja epäilemättä aika monelle muullekin erityisen tuttu Velipuolikuu-sketsisarjasta, jonka jokaisen jakson lopussa Pirkka-Pekka Petelius tämän laulun esitti. Biisistä tulee aina mieleen nuo ”vanhat hyvät ajat”, kuten iskelmän henkeen hyvin sopiikin, joten mielelläänhän tämänkin biisin levyhyllyyn otan. Varsinkin kun luvassa on levytiedotteen mukaan ”räväkkä versio tuosta legendaarisesta iskelmästä.” 

Sarjakuvamainen Sankari duunissa on uutta Liskomäki-tuotantoa ja allekirjoittaneen keikkakokemusten perusteella tämä tiedotteen uudeksi maailmanpelastus-kappaleeksi” kuvailema biisi on Liskoryhmän tuotannon parhaimmistoa. Hyvä, että bändi laittoi tämän biisin levylle!

Tillilihasta soijalihaksi

Räppi-sivistykseni korkea taso selvisi, kun sain kuulla bändin vierailevasta naisartistista. Kun nimi oli aivan outo, oli pakko kysellä Liskolaumalta, että mikä ihmeen Mariska? "Se on tämä "räp-Mariska", opasti Kimmo Liskomäki. "Mariskalla on punk-tausta. Semmonen räkäpunkbändi nimeltään Oheisvasara. Ajateltiin, että pyydetään se mukaan, koska se on niin mukava tyyppi kuin vain voi olla. Sillä on hyvä meininki."

Koulun penkille-kappale on Liskomäkien ensimmäiseltä levyltä tuttu biisi, mutta Liskoelämää-levyn versiossa solistivieraana kuullaan siis Mariskaa. ”Tulkinta on vahvaa. Veikkaan, että Mariskan versio ei jätä ketään kylmäksi”, hehkuttelee Kimmo Liskomäki.

Mariska on kasvissyöjä, joten sanoituksen tillilihaa-kohta jouduttiin laulajan ehdottomasta vaatimuksesta vaihtamaan soijalihaksi. ”Sekin kertoo jotain kyseisen naisen hienosta asenteesta”, Kimmo Liskomäki miettii.

"Punk ei ole kuollut"

-Mariska-

Myö halutaan lissää!

Levyn varsinainen liveosuus äänitettiin suoraan miksauspöydästä 16.10.04 Puustockin Jälkilöylyissä Hotelli Juvassa ja siitä löytyvät biisit Mä en enää kaipaa sua, Krematorioon, Niin tyhmä mä oon, Heidi on hermoraunio, Luodinkestävä poikaystävä ja Viimeinen kuva. Liveosuus on levyllä hieman yllättäen yhtenä raitana. ”Konsertissakaan ei voi painaa skip-nappia, jos haluaa jostain syystä kuulla viimeisen kappaleen ensimmäisenä” perustelee levynjulkaisutiedote tätä ratkaisua, sanoisinko aika liskomäkimäisesti.

Itse olisin kannattanut biisien jakamista omiksi raidoiksi jo pelkästään siksi, että livepätkässä on mukana aikaisemmin levyttämätön Luodinkestävä poikaystävä, joka on keikkakokemusten perusteella bändin parhaita biisejä ja sitä olisin mielellään kuunnellut vaikka putkeen repeat-napin avulla. Biisiin voitte käydä tutustumassa Pappisrulaa-sivujen mp3-osiossa.

Levylle on päässyt mukaan myös yleisön savolaisversio We want more-huudosta. ”Kyseisen keikan kohokohta oli ehdottomasti yleisön Myö halutaan lissää-huudot. Siinä oli tyyliä.”, kommentoivat Tee Tee Saari ja Bee Bee Backman. Jatkoa silmälläpitäen Liskomäkien olisi kyllä hyvä myös paremmin noudattaa tuota toivetta, sillä tuolloin jäi se toinen encore tekemättä…

Syventävinä opintoina tämän levyn liveosuuteen kannattaa käydä lukemassa Puustockin jälkilöylyjen keikkaraportti täältä.

Pitkät kalsarit Juvalla 16.10.04

Mukana myös Ramopunk Piknikin tunnelmia

Biisien lisäksi levylle tulee myös jännittävä lisuke: videopätkää viime kesän Ramopunk-piknikiltä, mikä ainakin näin läsnä olleena kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta. Jos piknik jäi jostain syystä väliin, kannattaa siihen ehdottomasti tutustua Puustockin 2004 keikkaraportissa täällä.

Tätä kirjoittaessa palaakin nuo piknikmuistot mieleen ja alkaa jo ensi kesä askarruttaa. Järjestääkö bändi piknikin ensi vuonnakin? Liskoväki hoi! Myö halutaan lissää! (2.1.05)

M!ka