www.ramopunk.com

Klamydia

Klamydia-etusivu

Kulunut vuosi oli Klamydialle napakymppi

(Kipi 23.12.11)

Klamydian solisti Vesku Jokinen ei peittele tyytyväisyyttään kuluneen vuoden huippuhetkiä kertaillessaan. Syksyllä ilmestynyt pitkäsoitto Loputon luokkaretki takoi kultaa ja onpahan levy yltänyt Emma-ehdokkuuden Vuoden Rock-albumi -kategoriassa. Syyskuussa ilmestynyt Klamydian pitkäsoitto myi reilussa kahdessa kuukaudessa kultalevyyn vaadittavat 10 000 kappaletta. Jokinen osaa jakaa arvostusta niille, joille se todella kuuluu.

-Suuri kiitos kaikille levyn ostaneille. Hyvillä fiiliksillä tässä ollaan ja onhan tuon eteen tehty valtavasti duuniakin. Kuluvan vuoden aikana heitetty hyviä keikkoja ja levyyn annoimme viimeisen sydämenpuristuksen, Jokinen sanoo.

Tällä hetkellä levyä on myyty lähes 12 000 kappaletta, mikä on Jokisen mukaan rinnastettavissa 1990-luvun levymyynnin huippuaikojen 30 000 myynnin rajapyykkiin.

-Helvetin kiitollinen pitää olla, ja mitä nyt olen muilta musiikintekijöiltä levymyyntilukuja kuullut. Tyhmyyden ylistys -levymme jälkeen tuotoksemme ovat olleet erinomaisia. Olen antanut itselleni vapauden tehdä juuri sellaisia kappaleita, mistä itse tykkään. Se on tuonut touhuun rentoutta ja yhteistyö kitaristimme Jaken kanssa on ollut viime aikoina entistäkin tiiviimpää, Jokinen kertoo.

Klamydian nykykokoonpano on ollut kasassa piakkoin 12 vuotta. Jokinen sanoo, ettei se ole voinut olla näkymättä levyillä sekä keikoilla.

-Olemme nivoutuneet todella hyvin yhteen. On ilo soittaa näiden veijareiden kanssa. Olen tuntenut Jaken ja Rikun yli 20 vuotta ja Severinkin nyt jo 15 vuotta. Kun tuntee toisen läpikotaisin, antaa se touhuun tiettyä varmuutta. Riitojakin tulee, mutta ne sovitaan yleensä nopeasti, Jokinen sanoo.

Klamydia heitti vuoden viimeisen keikkansa joulukuun 10. päivänä. Tämän jälkeen vaasalaispoppoo vetäytyy kaksi kuukautta kestävälle tauolle. Paluu kiertueelle tapahtuu helmikuun 10. päivänä, kun Klamydia nähdään Tahkolla.

-Kaksi kuukautta on ihan maksimi ilman keikkoja, muuten alkaa pää hajota, Jokinen hymähtää.

Mitä sitten Jokisen joulun ja uudenvuodenviettoon kuuluu?

-Pojan syntymän myötä joulupukki on löytänyt tiensä jälleen meillekin. Kinkkua pitää syödä ja tietysti perinteiset lanttu- ja porkkanaloorat pitää olla. 96-vuotias mummanikin tulee meille viettämään joulua, Jokinen kertoo.

-Uusivuosi vaihtuu sitten isolla porukalla Riiassa, jonne lähdemme pitämään hieman hauskaa. Ehkä niitä jouluglögejä tulee sitten siellä maisteltua. Jossain vaiheessa tammikuuta sitä haikailee jo takaisin kiertueelle, Jokinen sanoo ja häipyy vapaiden viettoon. (Kipi - 23.12.11)

 

Kävijälaskuri