www.ramopunk.com

Klamydia

Klamydia-etusivu

Share |

Ramopunk-uutiset 2.12.10:

Vesku Jokinen (kuva: Ann-Sofi Berg).

Klamydialla pyyhkii hyvin

Artikkelin kirjoitti Kipi -

Julkaistu 2.12.2010

Klamydia on keikkaillut ahkerasti syksyn ja alkaneen talven aikana. Syysrundi pitää sisällään kaikkiaan 26 keikkaa ympäri Suomen maan. Joulukuussa vaasalaiset nähdään vielä viidessä eri paikassa.

Klamydian vokalisti Vesku Jokinen ennätti kiireiltään istahtamaan hetkeksi penkille ja kertomaan bändin tuoreimpia kuulumisia.

-Keikkojen rinnalla ollaan tehty uutta levyä. Nyt on 13 biisiä sisäänajettu ja tarkoituksena on tehdä 16 biisiä. Tammikuun 10. päivä mennään studioon ja siellä sujuu viikko tai kaksi, Jokinen sanoo.

Klamydian viimeisimmät levyt ovat olleet sisällöltään ehdottomasti vaasalaisbändin parhaimmistoa.   Jokisella on vankka usko, että ensi vuoden aikana julkaistava pitkäsoitto yltää vielä edellisiä levyjä paremmaksi.

-Sisältö on aika lailla laidasta laitaan. Musiikillisesti se on tuttua Klamydia-junttaa, ja lyriikoissa mennään enemmän henkilökohtaisuuksiin ja kannanottoakin esiintyy. Esimerkiksi suomalaisten hyssyttelystä kertoo aika paljon erään biisin pätkä ”pyörätietä parkit päällä”. Mielestäni tuleva levy on vielä Rujoa taidetta -levyä parempi, Jokinen kertoo.

Kysyttäessä levyn työnimeä Jokinen miettii pienen tovin ja täräyttää: -Aukinainen sisäfilee (aivan vitun sama). Keksin sen juuri. Ei meillä mitään varsinaisia työnimiä ole.

Viime aikoina Vesku kertoo kuunnelleensa Danko Jonesin uutta levyä. Hän kuvailee bändin laulajaa hassuksi piipittäjäksi, mutta biisit toimivat. Jokinen on myös ilahtunut helsinkiläisbändi Häiriköiden paluusta keikkarintamalle.

-Häiriköt on todella tiukka bändi, joka tekee oikeutta perinteiselle ramopunkille. Häiriköt on huomattavasti tervehenkisempi bändi kuin alkuperäinen Ramones, eikä se ole liian orjallinen ramotyylille, Jokinen analysoi.

-Häiriköiden Honkanummen hautausmaa pesee Happoradion Viekää minut Kalliosta paikkakuntakohtaisena biisinä mennen tullen. Häiriköillä on vielä helvetin hyvä rumpali, Tuukka (lue: Maukka), mutta stadilaismulkkujen tapaan kokoonpano vaihtuu tiheään. Terveisiä vaan Vesalta!, Jokinen jatkaa.

Klamydian lisäksi Veskua työllistää uusi bändi. Vesa & Samu Jokinen eli Soitto.

-Maanantaista torstaihin menee tiiviisti Samun bändin kanssa. Tällä hetkellä suurin hittibiisi tuntuu olevan Hihii, hohoo, kuka Samun tutit vei, Vesku hymähtää.

 

Kävijälaskuri