M!ka RamoPunk-sivut

 

Ramopunkit Puustockissa

2003

Ramopunkit Puustockissa 2003

Savon Sanomat 28.7.03

Luumäkien onnellinen perhe taas lavalla

  

Ramones-punkin suomalaiset veteraanit, 1980- ja 90-luvuilla suosiostaan nauttinut Ne Luumäet -yhtye teki tämän vuoden Puustockissa harvinaisen festivaalikeikan lauantaina. Edellisestä festariesiintymisestä ehti kulua neljä vuotta. Varsinaisesti bändi lopetti toimintansa jo kymmenen vuotta sitten.

bändillä oli kaksi ehtoa harvinaisen keikan toteutumiseen. Ensinnäkin koko tuotto lahjoitetaan syöpäsairaiden lasten vanhempien perustamalle SYLVA ry:lle. toisen vaatimuksen mukaan Puustockin festivaalipäällikkö Vesa Kontiaisen piti ajaa viiksensä pois. Lopulta yhtye tyytyi viiksien ohentamiseen.

Ne Luumäet on tehnyt pieniä hyväntekeväisyyskeikkoja epätasaisin välein. kitaristi Heko Luumäki korostaa, ettei bändiä ole olemassa, joten Juvan keikan tiimoiltakaan on turha toivoa comebackia. jäsenten aika menee täysin muissa projekteissa. Heko itse soittaa Rehtorit-bändissä, joka aloitti Puustockin lauantain.

-Toissapäivänä bändi vietti lopettamisensa kymmenenvuotisjuhlia. siihen nähden keikkaa on ollut todella hyvin, Ramones-vokalistilta nimensä lainannut laulaja Joey Luumäki naurahtaa.

Suomenkielisillä Ramones-covereilla uransa aloittanut ja bändiä yli kaiken ihaileva Ne Luumäet versioi lauantaina esikuvaansa myös myös alkuperäisellä kielellä. I Remember You:n aikana herkistyttiin muistelemaan parin vuoden sisällä kuolleita Ramoneja, Joeya ja Dee Dee:tä.

-Joeyn kuoleman jälkeen en pystynyt soittamaan bändin biisejä vuoteen. Niin koville se otti, Heko muistelee.

Ramones oli ainoa syy, miksi mies aikanaan aloitti kitaran soittamisen. Luumäkien mielestä Ramones tavoitti rockin olemuksen paremmin kuin yksikään toinen bändi. Energiaa ja hauskanpitoa mutta ei huumoriasenteella, Heko tiivistää.

Topi Nykänen, Savon Sanomat 28.7.03.