M!ka RamoPunk-sivut

 

Ramopunkit Puustockissa

2003

Ramopunkit Puustockissa 2003

Savon Sanomat 24.7.03

Hei vaan, jopas lähti

Rokkibändi vaati festaripäälliköltä viikset pois

  

Artistien raidereissa eli esiintymissopimusten liitteissä tunnetusti vaaditaan mitä ihmeellisimpiä asioita. Rolling Stonesille riitti Helsingissä snooker-pöytä takahuoneeseen, mutta Ne Luumäet -yhtye asetti paluulleen tiukan ehdon: Juvan Puustock-rockfestarien festivaalipäällikön Vesa Kontiaisen on luovuttava viiksistään.

-Ensimmäinen kerta, kun minulle tulee tällainen ehto vastaan. Mutta jos bändi vaatii, niin onhan se tehtävä, Kontiainen naureskelee.

Mutta ei se niin helppoa tunnu olevan. Kontiaisen parikymmentä vuotta pitämät viikset ovat lyhentyneet festarien alusviikon mittaan miltei karva kerrallaan, ja jotain saattaa jäädä jäljellekin. tiukkojen neuvotteluiden jälkeen yhtye tuli vastaan sen verran, että sallii ns. amis-viikset. Määritelmän mukaan "amis-viikset" ovat sellaiset viikset, joita ei voi nähdä kukaan muu kuin niiden omistaja.

Festaripäällikkö on selvinnyt myös toisesta, ehkä jopa viiksiepisodia kovemmasta iskusta. The Rasmus perui toukokuussa esiintymisensä ulkomaankiertueen vuoksi, mutta ankaran puhelinkierroksen jälkeen tilalle löytyi kovan luokan paikkaaja, The Flaming Sideburns. -Vähällähän me päästiin verrattuna esimerkiksi Ilosaarirockiin, jolta neljä bändiä peruuntui vain vähän ennen festareita. Täytyy kyllä sanoa, että Fleimarit pudottivat kiven sydämeltäni.

Kontiainen itse toivoo ehtivänsä vilkaista ensi lauantain juhlatarjonnasta ikisuosikkinsa Popedan lisäksi ainakin supersuosiossa kiitävää Yötä, Ne Luumäkiä, Peer Güntiä sekä Timo Rautiaista ja Niskalaukausta.

Festivaalien järjestelyt ja lippujen ennakkomyynti ovat sujuneet varsin hyvin. -Ja siihen olen tyytyväinen, että myös camping-alueen perjantai-ilta näyttää herättäneen suurta kiinnostusta, varsinkin Lumo ja Oikosulku. Puustock 2003 -rockfestivaalit alkavat perjantaina Juva Campingilla ja Hotelli Juvan klubi-illalla, ja jatkuvat lauantaina päälavalla Hotelli Juvan puistossa.

Martti Ripaoja, Savon Sanomat 24.7.03

(12.8.03)