M!ka RamoPunk-sivut

 

Ramopunkit Puustockissa 2003

Ramopunkit Puustockissa 2003

REHTORIT

Lauantai 26.7. Päälava

 

Kuraattori Kurki - Rehtorit

Aikaa on todella vähän

REHTORIT

Rehtorit oli aika kovan paikan edessä aloittaessaan päälavalla ensimmäisenä esiintyjänä puoli kolmelta iltapäivällä. Sää oli erittäin hiostava. Taisipa olla tuolloin koko kuuman päivän kuumin hetki ja yleisö oli vasta saapumassa paikalle. Tosin innokkain ramoväki oli paikalla ajallaan. Saattoi kyllä olla kovan paikan edessä moni ramoyleisön joukossakin perjantain klubi-illan jälkeen. Tai siis ainakin minä olin. Kello oli pakko laittaa soimaan kohtuuttoman aikaisin, vähän puolenpäivän jälkeen, jotta ehtisi ajoissa Rehtoreita katsomaan. Keikan alkaessa oli pää sen verran raskas perjantain jäljiltä, ettei se sietänyt paljoakaan liikettä. 

Vaikka yleisö ehkä lähti liikkeelle laiskasti, sitä ei voinut sanoa Rehtoreista. Keikka alkoi vauhdikkailla Maailman huonoin TV ja Kevättä rannassa-biiseillä ja porukkaa alkoi siirtyä lavan eteen. Ei tosin aivan niin lähituntumaan, ennen kuin Heko pyysi yleisöä siirtymään lähemmäksi, "kun lavalla oli niin yksinäinen olo". Parin biisin jälkeen aktiivisempi yleisö oli jo löytänyt oikean paikkansa ja Heko siirtyi houkuttelemaan kauemmaksi jäänyttä yleisöä liikkeelle humoristisilla kommenteillaan. Muutenkin Rehtorien keikalla oli mukana paljon huumoria ja bändi esiintyi rennon ja vapautuneen oloisesti. 

Bändin uusin biisi, Tiedän kaiken ei  kertonutkaan kaikki tietävistä Rehtoreista, vaan oli Hekon mukaan suunnattu Ilkka Lipsaselle, mikä on hieno asia. Dannyähän ei saa unohtaa. Kyllä Danny tietää miksi. Biisi vaikutti hyvältä. Itse yritin kylläkin keskittyä enemmän sanoihin ja soittopuoli jäi ensi kuulemalla vähemmälle huomiolle. 

Koska Rehtorien keikalle oli annettu aikaa ainoastaan puolituntia, oltiinkin uutuuden jälkeen jo lyhyen setin puolivälissä. Omiin suosikkeihini kuuluvat Apina ja Corolla, sekä erityisesti Ilman Kypärää ja Uimavalvola olivat keikan parasta antia ja saivat minuun, muuhun yleisöön ja ehkä bändiinkin ylimääräistä vipinää. Aikaa on todella vähän sopi tähän tilaisuuteen esitettäväksi liiankin hyvin, sillä pian sen jälkeen, Perjantain ja maanantain välisen yön soitettuaan bändi poistui lavalta ja minä kun olin vasta päässyt joitakin biisejä aikaisemmin vauhtiin kunnolla mukaan!

Minusta näytti, että Rehtorit olisivat kyselleet, ehtisikö soittaa vielä yhden, mutta sen jääkiekkoselostajalta kuulostaneen tyypin mukaan ei aikaa ollut. Kovasti huudeltiin bändiä lavalle, mutta Jääkiekkoselostaja tappoi huudot omalla selostuksellaan. Aikatauluissa piti tietysti pysyä, yms. järkisyitä, joita minun ei tarvitse tunnustaa, saattoi olla, mutta silti se jäi vähän (oman päänsäryn lisäksi) harmittamaan. Olisivat Rehtorit ansainneet sen encoren. Sen verran hienosti bändi festaripäivän aloitti. (29.7.03)

M!ka

Rehtorien biisilista:

Maailman huonoin TV

Kevättä rannassa

Pekka & Pätkä rokkareina

Spectorin tytöt

Mähän en muista sinua

Tiedän kaiken

Apina ja Corolla

Ilman kypärää

Uimavalvoja

Aikaa on todella vähän

Perjantain ja maanantain välinen yö

REHTORIEN KOMMENTTEJA

Keikka oli varsin onnistunut aikaisesta soittoajasta huolimatta (14.30-15.00 eli oltiin päälavan eka bändi). Ihmisiä oli katsomon puolella kuitenkin huomattavasti enemmän kuin lavalla ja moni olisi halunnut kuulla Rehtoreita enemmänkin, mutta aikaa oli tosiaankin todella vähän. Jonkin verran Kuraattori "Mitä?" Kurkea haittasi se, että tärykalvo oli puhjennut pari päivää ennen keikkaa. Hemmetin hauskaa oli kuitenkin soittaa, laulaa ja mesoa. Hiki tuli ja hymy oli herkässä. Uutta biisiä (Tiedän kaiken) jotkut äityivät kehumaan hyväksi kappaleeksi. Ikuisesti teini-ikäinen jäi soittamatta tiukan aikataulun takia. Myöhemmin iltapäivällä käytiin vielä "Mäkien" keikalla laulamassa Onnellista perhettä.

Rehtori Mikkola

REHTORIT TIETÄÄ KAIKEN

Meillä on juttu. Sen nimi on positiivinen energia. Se on rock'n'rollin ainoa kestävä idea.

Meillä tarkoitan kaikkia, jotka ovat tämän ymmärtäneet. Meitä ei ollut Puustockissa klo 14.30 hirvittävän paljon. Kuusikin olisi kuitenkin riittänyt!

Rehtorit soitti käsittääkseni hyvin. Uimavalvoja oli minusta hauska. Kunpa vaan osaisin sanoa, miten ihania te eturivin ihmiset olette. No, ainakin te saatte nyt nimen: Ekaluokkalaiset. Ja Tiedän kaiken kertoo itse asiassa siitä miltä tuntuu katsella teitä. Tai meitä.

"Tiedän että mä oon täällä

tiedän mikä levy on päällä

tiedän kuka rakastaa mua

tiedän kaiken mitä pitääkin

Tiedän miten kitara soi

tiedän milloin huudetaan oi!

tiedän et mä rakastan sua

tiedän kaiken mitä pitääkin"

Ja pannaan vielä kaupan päälle kaikille meille suunniteltu paita. Mannen kanssa tehdään, perästä kuuluu...

Rehtori Heko 12.8.03