M!ka RamoPunk-sivut

 

Ramopunkit Puustockissa 2003

Ramopunkit Puustockissa 2003

Ramopunkkinen

MUOTIKATSAUS

 

 

Festareilla oli myynnissä Woimasointu- ja Ayshire Levyt -nimisten tunnettujen muotitalojen toimesta kesämuodin kuumimmat hitti.tuotteet; Häiriköt, Ne Luumäet, Pojat ja Rehtorit -mallistoista. Näiden merkittävien uutuuksien lisäksi muotitoimittajan silmiin sattui myös muita huikaisevan hienoja asukokonaisuuksia ja upeita yksityiskohtia, kuten Converse-tennareita lukemattomissa eri väreissä, sekä äärimmäisen tyylikkäitä ramohenkisiä nahkarotseja, joihin pukeutuivat hellesäästä johtuen ainoastaan kaikkein urheimmat yksilöt.

 

Lepää rauhassa Ne Luumäet

Ne Luumäet "Lepää rauhassa"-paidat julkistettiin ja myytiin vain Puustockin pääpäivänä lauantaina. Paitaa koristaa "Ne Luumäet - lepää rauhassa" -tekstin lisäksi kolkko hautakivi ja Niiden liian lyhyeksi jääneen elämän kesto 1985-1993 (snif...). Ilmeisesti jälkikäteen hautakiveen on jouduttu kuitenkin tekemään outoja lisäyksiä. Vuosiluvut 1998, 2002 ja 2003 kertovat, etteivät Ne raadot zombie-leffojen tyylin ole oikein malttaneet pysyä haudoissaan, mikä on ramopunkeille puhtaasti iloinen asia! Hekon mukaan "painos on hyvin rajoitettu". Jokunen paita on tietysti saattanut jäädä myymättä. Niistä kiinnostuneiden kannattaa käsittääkseni ottaa yhteyttä Ayshire-levyihin.

 

 

Kimmo Liskomäki ja muita asukokonaisuuksia

Festarin "kuumin" paita oli epäilemättä Ne Luumäet - lepää rauhassa -paita, joka nähtiin jo perjantaina Hekon päällä ja lauantaina Woimasoinnun ja Ayshire-Levyjen myyntipisteen auettua enenevässä määrin muillakin. Pojat-paitoja oli myös paljon, erityisesti perjantaina. Useimmat uutta 2003 mallia, mutta jokunen hieno keräilyharvinaisuudeksi luokiteltava vanhempikin versio tarttui silmään. Rehtorit-paitojakin oli helposti bongailtavissa. Silmiin sattui myös Häiriköt-paitoja, lukemattomia Ramones-paitoja erilaisina variaatioina, erittäin kadehdittavia vanhoja Luonteri Surf ja Ne Luumäet -paitoja ja harvinaisimpana yksi Himanes-paitakin. Oudoin ramohenkinen paita oli kuitenkin Kimmo Liskomäki -paita, joita näkyi noin 5-10 kappaletta, yksi jopa Miika Söderholmin päällä Poikien keikan alussa! Jälleen on aika heittää ilmaan kysymys, "-Mikä v***n Liskomäki!"

 

Opettavainen T-paitatarina 

Vähän virttyneitä ja kauhtuneita, mutta ennen kaikkea hienoja vanhoja bändipaitoja katsellessa, tulee mieleen eräs tuttava, joka kertoi katuvalla ja haikealla äänellä omistaneensa aikoinaan erityisen hienon Ne Luumäet-paidan. Aikansa palveltuaan kauhtunut ja virttynyt paita päätti sitten päivänsä lattiarättinä... (snif...). Miten hieno se samainen vanha ja kulunut paita olisikaan ollut nyt, jos se ei olisi joutunut siivousvälineeksi, miettii mies yhä sydän murtuneena, vuosia tragedian jälkeen...

Mitä tästä opimme? Emme mitään!  ...tai ehkä sittenkin sen, että nuo virttyneet ja kauhtuneet aidot bändipaidat kannattaa aina säilyttää, ettei sitten joudu ääni surusta murtuneena niitä muistelemaan...