M!ka RamoPunk-sivut

 

Ramopunkit Puustockissa

2003

Ramopunkit Puustockissa 2003

KONTIAISEN VIIKSET JA NE LUUMÄET

 Ne Luumäet eivät ole luopuneet perusarvoistaan, joihin kuuluu viiksien vastustaminen. Niinpä ehtona Puustockissa esiintymiselle oli festaripäällikkö Vesa Kontiaisen luopuminen viiksistä...

"Kehtasivat ryökäleet vaatia, että minun pitäisi siistiä viikset. No, minä tulen siistimään ne, joskaan kokonaan ei kuulemma saa niitä leikata, kertoi avovaimo"

Vesa Kontiainen

Tyydymme  teiniviiksiin. Nehän ovat "viikset" jotka vain omistaja voi nähdä.

Heko Luumäki

Ajalta ennen Niiden Luumäkien formaldehydiin pistämistä syntyneitä Ne Luumäet-viisauksia, on koottu  

Niitä näitä Niiden mietteit-sivulle.

Sieltä löytyy mainintoja myös viiksistä:

Teiniviikset

Teiniviiksillä on semmonen ominaisuus, että ne omistajansa silmiin näyttää kymmenen kertaa voimakkaammilta.

Heko

Ne voi jopa näyttää viiksiltä, mut kyllä ne on tipusvigut.

Joey

Viikset eli svigut ja teiniviikset

Sellainen tyyppi, jolla on teiniviikset voidaan vielä pelastaa. puhun kokemuksesta, mut pelastettiin viime hetkillä. Kun mä muinoin ylpeilin viiksistäni, yks tyyppi, joka oli tuntenut mut kaks vuotta, kysyi:  "Ai sulla on viikset?". Silloin mä näin valon. Mut sellanen tyyppi, jolla on jo viikset, eli svigut, sitä ei enää auta paljon ymmärtää tai yrittää huumorilla vihjata.

Heko

Puustockin Festaripäällikkö Vesa Kontiainen kommentoi 23.4.03

Helmikuun lopulla sain päähäni ajatuksen, että tuliskohan Luukkoset Puustockiin. Kun joka vuosi on ollut tapana joku spesiaalijuttu tarjota. Maaliskuun aikana kaikki olikin selvää. Kehtasivat ryökäleet vaatia, että minun pitäisi siistiä viikset. No, minä tulen siistimään ne, joskaan kokonaan ei kuulemma saa niitä leikata, kertoi avovaimo.

Eli tämä Ne Luumäkien keikka on ollut tiedossa jo aika pitkään, mutta nyt se vasta haluttiin paljastaa. Ja ainakin allekirjoittaneen mielestä kyseessä on todellinen huippujuttu. Olenhan aikoinaan myynytkin Ne Luumäkiä keikoille, jotain v.86 tai 87. Samoin kuin oon myyny reilut 350 keikkaa Luonteri Surfillekin. Silloin joskus oli sellainen rock´n rool- kiertue, missä oli kolme bändiä: Ne Luumäet, Luonteri Surf ja Clifters. Tekivät neljä peräti keikkaa kimpassa, provikoita en saanu, heh heh. Keikkapaikat olivat Helsinki, Tampere, Turku ja Kouvola. Ja noilla keikoilla muuten aikoinaan tutustuivat Ne Luumäet ja Luonteri Surf. Pojat tulivat vähän myöhemmin tähän perheeseen. Voi niitä aikoja!!

Keskustelin Hekon kanssa tuosta esiintymisestä ja todettiin, että jos jossain festareilla Ne Luumäet haluaa esiintyä niin Puustockissa, koska me ollaan, ainakin mielestäni, Suomen festareista se jossa on aina esiintynyt ramobändejä ja tulee esiintymäänkin. Ainakin niin kauan kuin minä tätä teen. Juu, ja ensi kesäksi( 2004) on luvassa jotain spesiaalia ramobändi- rintamalta, mutta siitä vasta myöhemmin.

Hei Vaan, jopas lähti Kontiaisen viikset

Puustockin festaripäällikkö Vesa Kontiainen luopui viiksistään Niiden Luumäkien esiintymisehtojen mukaisesti. Tiukkojen neuvotteluiden jälkeen Kontiainen sai sentään pitää jotain viiksistään, sillä ns. amis-viikset kelpasivat Niille. Amis-viikset ovat sellaiset viikset, joita ei voi nähdä kukaan muu kuin niiden omistaja. Käsittääkseni Niiden viiksilausunnoissa saman määritelmän viiksiä on kuvattu myös teiniviiksiksi, mutta ehkäpä amis-viikset sopivat paremmin Kontiaisen ikään ja olemukseen. Savon Sanomat oli tätä Kontiaisen elämää mullistavaa tapahtumaa todistamassa. Artikkeli on luettavissa myös näillä sivuilla.

Puustockissa Kontiaisen nykyinen viiksitilanne oli kaikkien arvioitavissa... Oman käsitykseni mukaan viikset olivat yhä havaittavissa, ainakin päivänvalossa. Mikäli Ne Luumäet soittavat Puustockissa ensi vuonna, voisi viiksiä vaatia häivytettäväksi vielä enemmänkin. Nythän viiksettömyys ei ole Kontiaisellekaan enää niin outo asia...