www.ramopunk.com

Ramopunk-uutisia   Vieraskirja

2016

Finaali:

Semifinal, Helsinki 16.9.2016

Kuusi finalistia

Mopot

Vauvakuume

Hullut Päivät

Share |

Ra mo ra mo ra mo ra (kuva: Hartza).

 

 

Ramoviisujen finalistit

Ramoviisujen päätuomarit saivat 28.8. viimeisetkin esikarsintatuomarien äänet kasaan. Tässä finaaliin päässeet kilpailijat ja joitakin tuomarien kommentteja kilpailubiiseistä. Finalistit ovat bändin nimen mukaan aakkosjärjestyksessä:

Burning Pigs - She'll knock you down

Karsintatuomarien kommentteja:
- Dancefloor Maniac- hyvä meno, ehkä vähän liikaa osia, mut muuten erinomainen (Markus)
- Hyvä katurokkimeno meets uuh ja aahs! Aina hyvä varoittaa tanssilattian sekopäistä. (Aleksi)

Hullut Päivät – Kovikset

Karsintatuomarien kommentteja:
- Toimii hyvin! (Markus)
- Kovikset ei itke eikä naura, nerokasta menoa! Tarpeeksi kantaaottavaa, tarttuvaa ja klassikkomenoa - tulee Punk Lurex OK ja Särkyneet mieleen hyvällä. (Aleksi)
- Hyvä sanoitus, soundi on mukaansa tempaava. Laulajalla hyvä ääni. (Toni)

Mantelikala - Karpolla oli asiaa

Karsintatuomarien kommentteja:
- Karpon Hannusta ei ole liikaa kappaleita. Viimeks nähty pakastealtaalla. Hienot sanat, laulajan ääni sopii tosi hyvin tähän. (Toni)

Rat Popes - Tea and Consent

Karsintatuomarien kommentteja:
- Nyt on otetta! (Markus)
- Nyt on niin hieno autotallimeno, ettei paremmasta väliä. Biisi on timanttia ja laulaja erittäinkin paras (Aleksi)

Skitmones – Kontrol

Karsintatuomarien kommentteja:
- Kielestä plussaa (Markus)
- Toisella kotimaisella ja huh millä tyylillä! Hyvää hoilotusta ja asennetta + pluspisteet vihellyksestä (Aleksi)

Wahlroos - Ei mulla vielä niin huonosti mee, että rupeaisin J.Karjalaista kuuntelee

Karsintatuomarien kommentteja:
- Svengaa hienosti! (Markus)
- Kappaleessa hyvä sanoma, hienot sanat. Vaikka huonosti menee niin mihinkään J. Karjalaiseen ei Rollareita vaihdeta.. Tykkään. (Toni)

(29.8.16)

Vauvakuume.

Ramoviisujen esiintyjät

Ramoviisut 2016 -finaalissa nähdään ja kuullaan finalistien lisäksi myös kolme keikkaa: Legendaarinen mahdollisesti viimeisellä comeback-keikallaan Mopot, edellisen vuoden ramoviisumestari Vauvakuume sekä Hullut päivät.

Mopot 2016.

(15.7.16)

 

Heko Luumäki (kuva Hartza).

Juontajana Heko

Tämä uutinen toistaa itseään. Sama lööppi on julkaistu 19.3.2014 ja 5.7.2015, mutta jälleen se on ajankohtainen. Ramoviisujen juontajana ja henkisenä isänä eri sivupersooniensa kera toimii edelleen Heko. (30.8.16)

Hullut Päivät finaalissa ja keikalla viisuissa

Hullut Päivät –yhtye soittaa ramoviisujen finaalissa, mutta bändi esiintyy viisuiltana muutenkin. Voiko bändi saada tästä etua viisufinaaliin? ” finaali käydään ja voittaja valitaan ennen kuin
Hultsarit soittaa keikkansa. Eli yhtä "kylmältä" pohjalta he soittavat finaalivetonsa kuin muutkin”, kertoo Minna Wee, joten eipä tästä kunnon skandaalia saada aikaiseksi, vaikka Minna jo julistautuikin skandaalin syylliseksi.

(29.8.16)

 

 

 

Karsinnoissa mukana 17 biisiä

Ramoviisujen karsintaan osallistui tänä vuonna 17 biisiä. Niistä valtaosa suomenkielisiä, mutta osa myös englanniksi.  Muilla kielillä kisaajia ei joukosta löytynyt.

Karsintavaiheesta 16. syyskuuta Helsingissä järjestettävään finaaliin etenee kuusi biisiä. Esikarsintatuomareiden tulisi toimittaa äänestystulokset 24. elokuuta mennessä. Jos tuomarit pysyvät aikataulussa, selviävät finalistit viikon sisällä.

Voittajalle kunniaa ja mammonaa

Voittajalle on luvassa mainetta ja kunniaa, kunniakirja ja myös siivu maallista mammonaa 150 euron rahapalkintona. Bonuksena voi toki joku levy-yhtiön moguli tai useampi kiinnostua yhtyeestä finaalisijoutuksesta riippumatta... (21.8.16)

 

Tuomaristo esittelyssä

Ramoviisujen finaali järjestetään Semifinalissa Helsingissä 16. syyskuuta. Finaalissa kilpailijat esittävät kappaleensa livenä ja voittaja valitaan yleisöäänestyksellä.

Finaaliin päästäkseen kilpailijöiden on ensin selvittävä eteenpäin esikarsinnasta, jossa esikarsintatuomaristo valitsee kilpailuun osallistuneista demoista finalistit. Karsinnan tuomaristossa on tänä vuonna kolme henkilöä, joista kaksi musiikkialan monitoimijoita ja yksi ramopunk-fanien edustaja. Tässä esittelyä tuomaristosta:

Aleksi Pahkala

Entinen Radio Helsingin dj ja Stupido-Shop -levykauppias Aleksi Pahkala on iso Ramones-diggari. The Duplo-! ja Gim Kordon -yhtyeissä soittava Pahkala päätti opetella kitaransoiton alkeet nähtyään Ramonesin Helsingin Jäähallissa 1991, samaisena vuonna hänen koululuokkansa voitti myös Vantaan koripallomestaruuden peliasuinaan Ramones-paidat ja rikkinäiset farkut.

Markus Raivio

Markus Raivio on helsinkiläinen musiikkiterapeutti, muusikko ja äänituottaja. Markus on soittanut rumpuja muun muassa Problemsissa ja Freukkareissa. Hän sävelsi sekä sanoitti yhdessä Pekka Myllykosken kanssa yhden yhtyeen soitetuimmista radiohiteistä Meidän rumien rakkauslaulu 2008.

Markus on tuottanut äänimainoksia radioon ja televisioon, ja työskennellyt tuottajana/sovittajana muun muassa seuraavien artistien kanssa: Pelle Miljoona, Tumppi Varonen,Topi Sorsakoski, Pave Maijanen, Costello Hautamäki, Dave Lindholm, Pate Mustajärvi, Pepe Willberg ja Kim Brown (The Renegades).

Raivio on myös yksi Moniäänirock-tapahtuman sekä Kukunori Ry:n perustajista.

Toni Gronholm, fanien edustaja

Ensi kosketus punkrockiin oli äitin ja isän tietokoneen musiikkikansioista löydetty Klamydian kansio. Siitä se sitten lähti. Klamydia tuli nähtyä Särkänniemen kesän päättäjäisissä vuonna (2010 tai 2011), jolloin Toni oli vielä 17v. Samoin vuoden 2011 Porispere kului alaikäisten ”nakkikarsinassa”, kun ikää ei ollut, mutta lavalla oli Pelle Miljoona Oy ja Kakkahätä- 77. Varsinainen käännekohta fanituksessa tapahtui maaliskuussa 2012, jolloin täysi-ikäisyys oli koittanut parahiksi ennen Ramopunk.comin 10v bileitä. Sen jälkeen Toni on kierrellyt aktiivisesti keikkoja, ostellut levyjä ja fanittanut somessa. Nykyään kitarakin roikkuu Tonin kaulalla ja voimasoinnut irtoavat. (15.7.16)

*    *    *

 

- Osallistu 31.7.16 mennessä! -

SÄÄNNÖT

1 - Biisit toimitettava 31.7.2016 klo 23:59 mennessä.

2 - Yksi artisti tai bändi voi toimittaa maksimissaan kaksi kappaletta, joista vain toinen voi päästä finaaliin.

3 - Biisin pitää olla oma, ennen julkaisematon ja ennen esittämätön.

4 - Mittaa kilpailukappaleella saa olla maksimissaan 2 minuuttia 59 sekuntia.

5 - Kieli ja instrumentaatio vapaa.

6 - Kannattaa huomioida, että kyseessä ovat Ramoviisut. Ei kannata siis turhaan tuhlata satasia studioon ja lähettää meille heviä, räppiä tai humppaa.

7 - Ramoylituomareilla on valta hylätä kilpailukappale, jos se koetaan liian loukkaavaksi.

8 - Kilpailukappale tai kappaleet tulee toimittaa Ramoylituomareille mp3-muodossa sähköpostiosoitteeseen ramoviisut2016@gmail.com. Mukaan on oheistettava kappaleen tekijä, kappaleen nimi sekä esittäjä. Näitä tietoja ei tulla paljastamaan esikarsintatuomareille ennen kuuntelua.

9 - Valitut finalistit esittävät kappaleensa livenä Ramoviisut 2016 -finaalissa, joka järjestetään pe 16.9.2016 Semifinalissa Helsingissä.

(31.5.16, 27.7.16)

Mopot 2016: Portaita alaspäin vanhat Mopot Timo Korhonen (basso ja taustalaulu), Teijo Hintikka (laulu) ja Jouni Keränen (kitara), sekä uudet Mopot Juho Hakalax (kitara ja taustalaulu), Jasu Rossi (kitara ja taustalaulu) ja  Kaide Luumäki (rummut).

Mopot keikkailee viisuissa!

Mopojen comeback ei jäänyt yhteen keikkaan vanhoilla kotikulmilla, sillä bändin on värvätty myös Ramoviisut 2016 -tapahtuman esiintyjäksi.

Mopot suhtautui nihkeästi uusiin comeback-keikkoihin 28. toukokuuta Äänekoskella soittamansa keikan lisäksi, mutta löysi sitten itsensä Ramoviisujen pääesiintyjän paikalta.
Jotain vastaavia tilaisuuksia, vaikkapa ramopunk-skenen häppeninkejä tulee vastaan myöhemmin, niin onko Mopoja mahdollista saada mukaan jatkossakin? Stindy ei sano suoraan ei, mutta on hyvin epäileväinen jatkokeikkojen suhteen: "Todennäköisesti Mopot viedään taas takaisin sinne liiterin nurkkaan kun tämä yksi keikka on tehty.
Meillä kaikilla on Jounia lukuun ottamatta omat soittokuviot ja pusketaan niitä innolla eteenpäin, eli tämän jälkeen jatketaan omissa bändeissämme, Teijolla Usher Boys, mulla Kaiden kanssa The Cheemoes, sekä Juholla ja Jasulla Neuroosiliitto. (27.6.16)

*     *     *

 

Karsinnat kesällä - Finaali syyskuussa

Tänäkin vuonna päästään kisaamaan parhaasta ramopunkkisesta biisistä Ramoviisuissa. Ramoviisut 2016 -finaali tulee olemaan Semifinalissa, Helsingissä 16. syyskuuta.

”Varmaankin heinäkuun puoliväliin asti aikaa vääntää kappaleita”, kertoo Minna Wee. Finalistit tullaan julkaisemaan noin kolme viikkoa ennen finaalia. Tarkempia tietoja pääesiintyjistä, tuomareista ja karsintakilpailusta ei vielä ole saatavilla, mutta lisää tietoa alkanee tipahdella lähiaikoina. (23.5.16)

 

Vuosien 2005 - 2015 viisujen voittajat

2005: Kesä-Vantaa

Vuoden 2005 voittaja Ilkka Hendolin, kuvassa keskellä (kuva: Ville Vee).

2006: Pogoomaan

Vuoden 2006 voittaja Ratpack (kuva: Nunnu).

2007: Kutosdivariin

Vuoden 2007 voittaja, Iskuryhmä (kuva: Ilpo).

2008: Takaisin Havannaan

Vuoden 2008 voittaja Nixonix (kuva: Ilpo).

2009: Kesätennarit

Vuoden 2009 voittaja  Epic Zacharias & Co (kuva: Hartza)

2010: Inno no senomar

Vuoden 2010 Ramoviisujen voittaja: Taustalaulaja-sanoittaja Jekellä (vas.) vahvistettu Me Wokkivihannekset (kuva: Eikka).

2013: Hullu nainen

Vuoden 2013 Ramoviisujen voittaja: Pykoterapia (kuva: Heidi Korsman-Hirvonen).

2014: Mielisairaalaan

Vuoden 2014 Ramoviisujen voittaja: Rakas Rappio.

2015: Mä haluun yöksi putkaan

Vuoden 2015 Ramoviisujen voittaja: Vauvakuume.

 

Kävijälaskuri