www.ramopunk.com

Ramopunk-uutisia   Vieraskirja

2013

Finaali 25.5.2013:

Club Liberté

Kolmas Linja 34, Helsinki

Share |

Kaikkien aikojen vaativin musiikkikilpailu on täällä taas

Vuosina 2005-2010 järjestetty Ramoviisut on täällä taas. Hankkeen moottoreina ja ylituomareina toimivat monissa ramohankkeissa koulittu Hartza Miettinen ja Vandaalit-yhtyeen keulakuva Vesa Häkli. Ramoviisujen suojelijana toimii viisujen kantasolu Heko, joka on sekaantunut kaikenlaiseen ramosteluun jo Ne Luumäet -yhtyeen synnystä lähtien.

Mitä järkeä? Tuollasta musaahan osaa tehdä kuka vaan... Niin osaakin. Näytä sinä se meille: Miten tehdään yksinkertaisista aineksista loistava, tarttuva, omalaatuinen, oikealla tavalla punk, sopivasti rock, kivasti pop, tyylikkäästi ramo, perinteitä arvostava ja uusia musiikillisia uria avaava ramopunk-biisi, joka on parempi kun kaikki muut? Jos tiedät vastauksen, osallistu kisaan! Jos et tiedä vastausta, osallistu silti kisaan! Tuskin kovin moni muukaan tietää, joten sinäkin voit voittaa ja voittaja palkitaan! Ja niinkuin aina ennenkin, tärkeintä ei ole voitto, vaan palkinto...

 

Vuoden 2013 mestari: Psykoterapia

Vuoden 2013 Ramoviisut voitti Psykoterapia kappaleella Hullu nainen. Psykot vasemmalta oikealle: Jaakko Vesterinen, Joona Hynynen, Pasi Nyyssönen, Tommi Moilanen ja Janne Ylärinne (kuva: (kuva: Heidi Korsman-Hirvonen).

Sisällysluettelo:

Psykoterapia voitti

Viralliset äänestystulokset

Tuomariston suosikki The Underclass selvisi kolikon heitolla

Huijarit veivät esiintyjiltä edulliset oluet

Paikalla vain yksi Heko

Ylituomarit tyytyväisiä

Rehtori Heko: Kaikkien aikojen Ramoviisut 2013!

Killer julkaisee Psykoterapian singlen

Viisut poiki Underclassille levydiilin

*

Psykoterapia kommentoi

IR-Pasi: Alkaa tuntua, että tiedän miten tehdään ramopunk-biisi

PsykoJanne: Piäkirkolla pikitien piässä soittamassa

PsykoJoona: Pidetään yhen biisin ajan niin hauskaa kuin pystytään

Tommi: Rokkitähden normipäivä

*

Muut viisufinalistit kommentoivat:

The Underclass: Hauskat pippalot

Daggerplay: Ainoat kunnon laulukilpailut

Hintit: Taso oli kova

V-osasto: Mitkä ihmeen Ramoviisut?

Tuomariston suosikki: The Underclass (kuva: Venla Törmä).

*

Uutisointia ennen Ramoviisujen finaalia:

Finaalin aikataulu (22.5.13)

Finalistit (3.5.13)

Esiintyjinä myös Vandaalit ja Me Wokkivihannekset (3.5.13)

Juontajana ehkä useampikin Heko (6.5.13)

Liput ennakkomyynnissä 6.-22.5. (6.5.13)

Äänestä Vandaalien keikkasetti (3.5.13)

Karsintatuomareiden mietteitä finaalikappaleista (7.5.13)

Alkukilpailussa karsiutuneet viisuehdokkaat (6.5.13)

Vielä yksi ramoviisu - muttei loppukisaan (12.5.13)

Viisufinalistien määrä pieneni (20.5.13)

*

Ramoviisut 2013 -säännöt (18.2.13)

Jos on liian tyhmä, ei voi osallistua (22.2.13)

Voittajakappaleelle levytyssopimus (5.3.13)

Tuomaristo (2.4.13)

Mukana ennätysmäärä biisejä (2.4.13)

Ylituomarit Hartza ja Häkli haastattelussa (25.2.13)

Ramoviisujen suojelija keskellä skandaalia helmikuussa 2013 (25.2.13)

Rehtori Heko (os. Luumäki) Testamenttini Suomen ramokansalle (1.3.13)

Vuosien 2005 - 2010 viisujen voittajat

Edellinen mestari: Me Wokkivihannekset

Vuoden 2010 Ramoviisut voitti Me Wokkivihannekset kappaleella Inno no senomar Kuvassa Taustalaulaja-sanoittaja Jekellä (vas.) vahvistettu Me Wokkivihannekset (kuva: Eikka).

 

Psykoterapia (kuva: Heidi Korsman-Hirvonen).

Psykoterapia voitti

Psykoterapia Kuopiosta voitti vuoden 2013 Ramoviisut kappaleella Hullu nainen. Voitto irtosi ennennäkemättömän niukalla kahden pisteen erolla The Underclassin I'm A Punk -biisin.

Viralliset äänestystulokset

1. Hullu nainen - Psykoterapia: 132

2. I'm A Punk   - The Underclass: 130

3. Forest Hills - Daggerplay: 100

4. Nahkatakki ja risat tennarit - Hintit: 50

5. 1 000 000 ystävää - 70-luvun Vihannekset: 49

6. Sekaisin sinusta - V-osasto: 46

The Underclass (kuva: Heidi Korsman-Hirvonen).

Tuomariston suosikki selvisi kolikon heitolla

Neljän hengen esikarsinta tuomaristosta paikalla olivat Jukka Junttila, Essi Kannisto ja Eetu Mantere. Kolmikko onnistui äänestämään tuomariston suosikiksi kaksi bändiä... Miten tämä on kolmella äänellä mahdollista, sitä Ramopunk-uutiset ei pysty yy-kaa-koo-nee-matematiikalla selvittämään. Ehkä joku insinööri-matemaatikko siihen kykenee... 

Koska tuomariston suosikiksi voitiin nostaa vain yksi bändi, piti tuomariston suosikista heittää kolikkoa ja voittajaksi selviytyi The Underclassin I'm A Punk.

Sinne kolikon väärälle puolelle jäi sitten se hävinnyt tuomariston suosikki, 70-luvun Vihannesten 1 000 000 ystävää. Vihanneksille voisi ehkä lohdutukseksi lahjoittaa edes sen kolikon, jolla bändi tuomariston suosikin paikan hävisi.

Huijarit veivät esiintyjiltä edulliset oluet

Viisuissa oli sovittu, että esiintyjät saivat oluet alennushintaan ja tätä varten soittajien käsiin piirrettiin anarkia-merkit. Yleisön joukosta löytyi välkkyjä p****aisia, jotka keksivät piirrellä käteensä samanlaisen merkin halvan oluen toivossa. Lopputulos oli, että havaittuaan huijauksen baari ilmoitti, että kaikki maksavat oluistaan listahinnan. "Kiitti vitusti" -fiilis lienee ollut vallalla esiintyjien puolella tämän jälkeen. Ramopunk-uutiset ei moista yleisön käytöstä ymmärrä eikä hyväksy. Hävetkää! Käsittämätöntä toimintaa! Punk-piireissä pitäisi aina olla sen verran solidaarisuutta omia kohtaan, että tällaista ei tapahdu! 

Jos syylliset selviävät, he joutuvat Vandaalien Häklin vähemmän hellään käsittelyyn. Toivottavasti paha saa palkkansa.

Paikalla vain yksi Heko

Ramoviisujen juontajaksi värvätty Rehtori Heko menetti äänensä aikaisemmin päivällä, kuulemma töissä, kesken lauseen, noin klo 14.30, eikä esiintynyt ennakkotiedoista poiketen sivupersoonissaan, vaan juonnossa nähtiin pelkästään Rod Steward -äänellä varustettu Perus-Heko mm. huomauttelemassa kitaristeille liian lyhyistä tai liian pitkistä kitaran hihnoista laulajille siitä, miten moneen kertaan he mikkitelineen korkeutta säätelevät.

Ylituomarit tyytyväisiä

Ramoylituomarit olivat kokonaisuutena iltaan tyytyväisiä. !Hieno meininki ja hyvä henki", toteaa ylituomari Hartza; "Esiintymispaikkana todellinen ramosauna, sen verran lämpötilat oli korkealla."

(25.5.13, 27.5.13)

Äänetön yhtyemies Heko (kuva: Hartza).

Rehtori Heko:

Kaikkien aikojen Ramoviisut 2013!

Olipas kertakaikkiaan riemukas ilta! Kokemusten reppuun jäi hillitön määrä hienoja hetkiä, joista tässä vain murto-osa:

Akusto-Vandaalit toimi hienosti - heti avaus: "Akustista paskaa" hymyilytti. Sovitukset oli hyviä ja "Häkli goes Leo Jokela" naurattaa vieläkin. Myös illan hiljaisin huippuhetki koettiin Vandaalien aikana.

Finalistit veti hyvin, erittäin hyvin ja loistavastikin. Hyvää läppää tuli oikealta ja vasemmalta ja hetken näytti jo siltä kuin lavalla olisi ollut viikset!

Daggerplayn esiintyminen oli minusta illan parasta - koko bändi ajoi samaa kaistaa ja vokalisti oli ihan pitelemätön!

Psyko-Pasin jalat oli kyllä samassa sarjassa - tuli mieleen Joe Strummerin " my electric feet".

Muutenkin oli normaali kaaosteoria päällänsä - kuka etsii piuhaa, kuka laulajaa. Illan paras kysymys mulle tuli eräältä vokalistilta: "Voitettiinksmejotai?" Ja hyvän illan ehdoton tunnusmerkki on se, että ennen viimeistä bändiä lava on litimärkä ja ja mikit ja piuhat ovat aloittaneet oman viikonloppuristeilynsä.

Rehtori Heko - Äänetön yhtyemies

(29.5.13)

*   *   *

Psykoterapia ja Ramoviisujen voittodiplomi.Tommi: "Kiljuttiin ja pussailtiin ja ihan vähän itkettiin porukalla" (kuva: Riina).

Killer julkaisee Psykoterapian singlen

Killer Records julkaisee lupaustensa mukaisesti Ramoviisut voittaneen Psykoterapian Hullu nainen -kappaleen. Bändi sai Killeriltä ohjeet lähteä studioon nauhottamaan kahden biisin cd-singleä. Studion ja nauhoitusten ajankohdan selvittely on parasta aikaa käynnissä ja bändi pohtii ankarasti minkä kappaleen äänittää singlelle viisuvoittajan oheen. (29.5.13)

The Underclass.

Viisut poiki Underclassille levydiilin

Osallistuminen Ramoviisuihin ei jäänyt tamperelaiselle Underclassille turhaksi reissuksi, sillä Killer Records bongasi  toiseksi tulleen bändin ja sopi sen kanssa levyn tekemisestä.

Underclass on menossa ilmeisesti heinäkuussa Torpedo-tuotannon studioon    äänittämään  Miika Söderholmin johdolla neljästä kuuteen kappaletta, joista neljä valitaan Killer Recordsin julkaisemalle 7" ep:lle. Yksi äänitettäväksi valituista biiseistä on ramoviisujen kakkonen I'm a Punk.

Underclass on tekemässä ramoviisustaan myös videon. "Alustava ideakin jo videoon olemassa ja näyttelijät palkattu", kertoo bändin laulana Säärelä ja kertoo uuden bändin tunnelmista ja tulevaisuuden visioista näin:  "Bändissä on hyvä fiilis ollu alusta asti ja kaikki on sujunu tosi helposti. Ollaan onnistuttu treenaamaanki yllättävän paljon, vaikka kaikilla on näitä muitakin bändijuttuja jne. Kolme keikkaa takana, viikon päästä neljäs. Loppusyksystä tai alkutalvesta kenties ulkomaille. Sieltäkin voi olla jotain levyhommia tulossa. näkee sitte." (8.6.13)

*   *   *

Psykoterapia esittämässä voittobiisiä äänestystuloksen selvittyä (kuva: Hartza).

Ramoviisuvoittajan on helppo hymyillä

Psykoterapia kommentoi:

IR-Pasi:

Alkaa tuntua, että tiedän miten tehdään ramopunk-biisi

Ramoviisut on ollut hieno tapahtuma aina ja hienoo päästä finaaliin kolmannen kerran. Mitään järkeä tässä ei ole, kun miettii, että lähtee Kuopiosta Hesaan soittamaan yhden biisin. Hintaa sille biisille tuli aika kivasti matkoineen, hotelleineen ja muiden oheistuotteiden myötä. Jos jossain ei ole järkeä, niin se on todella kivaa ja hauskaa. Ja sitähän se oli. Artisti kyllä maksaa ja mielellään kun iltamat on tuota luokkaa.

2007 voitettiin Iskuryhmän kanssa kisat biisillä Kutosdivariin ja nyt sitten sain tehdä voiton Psykoterapian kanssa. Tämä voitto lämmitti mieltä niin paljon ja asetan sen aika korkealle näissä mun "saavutuksissa". Hullu nainen -biisi on jollain tavalla mulle tosi tärkeä, juuri siksi kun biisi on oma tekemä Joonan hienolla avustuksella ja biisi kruunattiin Tommin näppäryydellä ja sovituksella.

Jotenkin tuli sellainen herkkä olo kun voitto julkistettiin. Nää jätkät ansaitsee niin tän voiton. Mulla oli vaan visio joskus Psykoterapiasta ja sitten tulee neljä äijää ja ne toteuttaa sen. Omistan tämän voiton niin Tommille, Joonalle, Jaakolle ja Jannelle. Te ootte ansainneet ton voiton!

Kauhee määrä pitäis luvetella kiitoksia tietysti tässä kohtaa. Järjestävälle tasolle tietty kovasti kiitoksia. Kaikki toimi kuin se kuuluisa junanvessa. Viisufinalistit pisti kaiken peliin ja kappas vaan ei yhtään huono biisiä. Tietty Vandaalit ja Danny loisti myös ja se jengi joka tuli paikalle. Tehtiin yhdessä paljon ramopunkille. Kaikki me voitettiin.

Pakko vielä mainita ettei ole kauheen helppoa mennä soittamaan vain yks biisi. Täytyy saada ihan mieletön lataus, et kaiken voi kiteyttää yhteen biisiin. Kaikki finalistit suoriutui kuitenkin siitä hommasta hienosti. Tuntuu hyvälle olla ramopunkki tälläsen jälkeen. Kiitos! Ja vielä on pakko mainita, et musta alkaa tuntua, että mä tiedän miten tehdään ramopunk-biisi ja sellainen millä voi voittaa.. heh

IR-Pasi (Psykoterapia)

PsykoJanne:

Piäkirkolla pikitien piässä soittamassa

Kilpailun alusviikolla oli jo hyvät jännäkakkafiilikset, että mitenhän meijän käy. Pasi oli sairastunu suurinpiirtein kaikilla mahollisilla tavoilla ja rikkonu vielä suolakurkkupurkin reppuunsa. Vähä jännättiin, että nuinkohan tuo solisti selviää, mutta Pasi on terästä!

Kaikki oli omilla teillään just kisojen alla, niin biisiä ei ehitty treenaamaan pariin viikkoon ennen jyrräyttämistä. Se ei tuntunu missään, ku oltiin harjotettu homma niin hyväks ku vaan voitiin ja kaikki ties, että jokainen kyllä handlaa oman tonttinsa!

Ite kisapaikalle jokainen saapu vähä mistä sattu, mutta kaikki pääs paikalle. Parhaimpana meijän joutusa-sorminen soolokitaristi Tommi, joka saapu paikalle ison mualiman malliin lentokoneella. Paikan päällä alko niin kova paskanjauhanta, että Pasin piti tarjoilla vähän väliä purkkaa. Homma oli kohillaan, enää ei juurikaan jännittäny. Tunnelma oli hyvä ja rento, ja varsinkin bändin ukkojen kesken oli letkeen lupsakka fiilis!

Soundcheckissä oli havaittavissa pientä hakemista, mutta kun noustiin lavalle varsinaista esitystä varten ja biisi narskautettiin käyntiin, ei mikään ois voinu varmaankaan mennä paremmin. Oli kunnon jytämeno! Ite nautin, ja luulen että niin teki kaikki muutkin. Musta oli  ihan huikeeta piästä piäkirkolle pikitien piähän soittamaan! Kaikki käänty kuitenkin vielä huikeemmaks, kun voittaja julkistettiin! Huhhuh! Uskomatonta. Kiitos Psykot, kiitos yleisö, kiitos muut bändit!

PsykoJanne (Psykoterapia)

PsykoJoona:

Pidetään yhen biisin ajan niin hauskaa kuin pystytään

Pidetään yhen biisin ajan niin hauskaa kuin pystytään ja sitten lähetään kotiin ellei päästä soittamaan sitä vielä uudelleen. Tälläviisiin tuli aateltua. Kuopiosta on aika pitkä matka lähtee tyhjätaskuna helsinkiin soittamaan yhtä biisiä joten kyllähän se halutti voittaa. No tosi hauskaahan viisuissa oli muutenkin ja pääs kuulemaan monen monta hyvää biisiä ja näkemään vanhoja ja uusia tuttuja. Tiesin, että Underclassillä tulee olemaan tykki biisi ja niinhän se olikin. Täytyy sanoo että tosi hyvä bändi, yhtään muita väheksymättä. Vaikka luotto omaan viisubiisiin oli kova, niin kyllä se voitto vaan silti yllätyksenä tuli. Oiskohan Tommi ollu jo lähdössä voittajan julkistuksen aikaan jos en väärin muista.. Voiton kunniaks kilisteltiin jallua ja nukuttiin huonosti. Huippureissu oli tällä bändillä taas kerran!

PsykoJoona (Psykoterapia)

Tommi:

Rokkitähden normipäivä

Joo tosiaankin mä tulin flygarilla Tsadiin Kreikan kautta, kun oli vähän luppoaikaa ja massii ihan törkeesti. Mun autonkuljettaja haki sit mut ja beibin kentältä ja kuskas hotlaan, jossa tempasin nopeen suihkun, yhen Mythoksen ja sit mentiiki jo Mersulla Liberteen.

Mun kitarateknikko Rusto-Janne oli hoitanu mun skeban ja nahkavaatteet ystävällisesti valmiiks mestoille. Siellä oli piha väärällään nahkatakkityyppejä ja kaikennäkösiä pitkätukkia. Ihan niiku suorilta vaihdoin nahkaa päälle ja Häkli seuras toimitusta ilmiselvästi kiinnostuneena. 

Sit mentii vetää reenit ja ei ollu mitää hajuu mistä se biisi lähtee...jätkät rupes sit huutelee jotai kirjaimii ja että AAAAA??? Mä olin whotöfak ja sit tajusin että se on siinä GEEE:stä pari rivii alaspäin! 

Itte kisasuoritus meni just nappiin. En kaatunu lavalle mennessä ja soolokii meni väärin kuten aina. Hyvä meininki oli kaikilla pumpuilla ja musta se Raipen Alaluokka oli ihan sairaan hyvä! 

Siinä sit muutama bisse naamari(Jallu), bisse(Jallu) no ihan sama ja olin skeba selässä jo menossa hotlaan nii joku sano, että nyt tulee tulokset! Jännäkakka housussa sit seisottiin ja pidettiin toisiamme käsistä kiinni silleen just homolla tavalla. Kun tulos julistettin niin kiljuttiin ja pussailtiin ja ihan vähän itkettiin porukalla. Sit taas juotiin Jallua ja oltiin onnellisia. Hyvät geimit ja paras meiniki! Kiitos kaikille, ihan kaikille, sillekii joka kusi ne halvat bisset.

Tommi (Psykoterapia)  

Äänestys käynnissä Hekon valvovien silmien alla (kuva: Hartza).

 

The Underclass (kuva Hartza).

The Underclass:

Hauskat pippalot

Hauskat pippalot. Vähän hankala keskittyä vetään vaan yks biisi, mutta saatiinpahan soittaa se kahesti. Eihän me tietysti mikään ramopunk-bändi olla, mutta kun biisin säkeistön sointukulku taitaa mennä samalla tavalla, kuin eräs Ramonesin biisi, ajateltiin lähettää se kisaan, sipäpaitsi siinä on punkkari, Sheena on punkkari ja minä oon punkkari.

Säärelä (The Underclass)

Daggerplay (kuva Hartza).

Daggerplay:

Ainoat kunnon laulukilpailut

Meiän rumpali Sirpa bongasi talvella tiedon, että Ramoviisut on taas tulossa. Lähettiin mukaan, sillä nämähän on ainoat kunnon laulukilpailut. Meillä oli jo yksi Ramones-tribuuttiviisu (myös ennen esittämätön / julkaisematon) valmiina meidän syksyllä ilmestyvältä levyltä, mutta tuli sitten mieleen, että tehhäänpäs ihan uusi kipale ja ainakin melkein suomeksi. Siistii olikin, kun tuli tieto, että päästiin finaaliin.

Itse iltama oli tosi mainio. Uusia ja vanhoja tuttavuuksia paikalla ja leppoisa meno kaikin puolin.

Erittäin kivasti järkätty ilta, mainiota tarinointia juontaja Hekon toimesta ja hyviä lauluja. Vielä kun ois Libertessä soinu Ramones ja muuta hyvää musaa ennen tapahtuman virallista alkua, niin se ois mikä vaan hyvä marja kakun päälle.

Kolmossija viisuissa lämmitti mieltä myös hyvinkin kovasti! Jatkoa ootellessa, koska Ramones ei oo koskaan liikaa kartalla missään. Kumarrus!

Pekko (Daggerplay)

 

Hintit (kuva Hartza).

Hintit:

Taso oli kova

Meidän ramoviisureissu alkoi jo edellisenä päivänä, kun oli keikka tuomariston lellikin, eiku suosikin Underclassin kanssa Kalasatamassa, joka on muuten aivan loistava paikka punkkikeikoille! 

Seuraavana päivänä sitten mentiin pelaamaan frisbiigolffia taka-ajatuksena, ettei tulisi koko päivää baarissa istuttua ja olisi vielä skarppina illan esiintymisen aikoihin. No frisbiit kyllä heiteltiin, mutta eihän se estänyt Pirkkaa juomasta. 

Vielä kun Underclassin taustajoukot myrkytti Hinttejä 80% alkoholilla niin kyllähän sen sitten lavalla huomasi.
Mutta selittelyt sikseen. Oli kiva soittaa ja hienoa huomata, miten hyvin yleisö oli mukana kaikkien bändien aikana ja jokainen bändi palkittiin asiaan kuuluvilla aploodeilla. 

Siinä alkuillasta, kun kuuntelin muiden bändien soundcheckit niin joka bändin kohdalla tuli fiilis, että voi hitto nää varmaan voittaa nämä viisut. Taso oli kova, eikä harmita vaikka sitä voittoa ei tullutkaan. Toivottavasti
kuitenkin Hintit jäi ihmisten mieleen ja jatkossakin päästään ramopunk-pippaloihin. Hekolle vielä erityismaininta juontohommista! Hauskaa oli!

Jane (Hintit)

V-osasto.

Mia: "Ramopunkkia voi jumalauta laulaa nainen Ja aseenteella!"

(kuva: Hartza).

V-osasto:

Mitkä ihmeen Ramoviisut?

Ramoviisut, mitkä ihmeen Ramoviisut kysy duunikaverit kun hehkutin päässeemme Ramoviisufinaalin. Yritin siinä selittää, että tiedättekö te, vähän niinku Euroviisut, teet biisin, jota ei oo ennen kuultu tai esitetty, sit on karsinnat joissa tuomaristo päättää ketkä pääsee finaaliin. Siinä onkin Ramoviisujen hienous, sen tietää ne ihmiset, jotka on siitä oikeesti kiinnostuneita.

Tänä vuonna täytyy olla ylpeä jo finaalin pääsystä, koska hakijoita oli ennätysmäärä ja joukosta pudonneissa jo kokeneitakin konkareita. Jo soundchekistä huomas, kuinka kovaan joukkoon oltiin päästy. Kaikilla bändeillä menevät biisit ja hyvät sanoitukset. Viisujen arpaonni ei suosinut tälläkään kertaan. Arpa heitti meidät soittamaan kolmannen kerran peräkkäin ekana. Hienoo siinä on, että kun oma esitys on ohi, pääsee fiilistelemään muita bändejä täysillä. Huonoo tietty se, että osa porukasta saapui paikalle vasta kun alkupään finalistit olivat jo soittaneet. 

Niin ja takakammarin… sori siis, -rivin pojat, jotka olivat sitä mieltä, että eihän Ramopunkkia voi jumalauta laulaa nainen. Täähän siis se punkin hienous musta on, että takarivin punaniskat … Voihan jumalauta!  Ja aseenteella!

Oli miten oli, soittaminen viisuissa on aina mahtava ja hauska kokemus, porukoiden spontaanit kommentit biisistä sekä muihin bändeihin tutustuminen. Ja tietty Heko Tuhannen Läpän Mies. Mahtava juontaja ja loistavat läpät! Kiitos järjestäjille ja kannustajille sekä Libertelle artistihintaisista juomista sen ajan kun niitä kerkes nauttimaan. Skaba oli kova ja kaikki esiintyjät olivat loistavia. Toivottavasti Ramoviisut järjestetään taas ensi vuonna ja ramopunkin noste jatkuu...

ja vielä loppukannustus:  V-osasto gives ten points to Hintit!

Mia (V-osasto)

 

 

Finaalin aikataulu

Alustava Ramoviisujen finaalin aikataulu näyttää tältä:

20:00 Doors (RIP Ray Manzarek)
21:00 Vandaalit Unplugged
n. 21:35 Ramoviisufinaali ja Hekon höpötystä vähän joka väliin
21:45 V-osasto
22:00 Hintit
22:15 Psykoterapia
22:30 70-Luvun Vihannekset
22:45 The Underclass
23:00 Daggerplay
Soittojärjestys on arvottu, eikä ketään ole arvonnassa suosittu. Pulinat siis pois.

23:15-23:40 Suuri viisuäänestys, jonka aikana esiintyy Danny acoustic.
n.24:00 Ramoviisuvoittajan julkistus & palkitseminen & voittobiisin kuuleminen

n.00:30-01:15 Me Wokkivihannekset 

Liput ovelta kustantavat 10 euroa.

(22.5.13)

 

 

Finalistit

Ramoviisut 2013 –kisan finalistit on valittu. Finaalissa on mukana seitsemän kappaletta seitsemältä bändiltä:

1 000 000 ystävää - 70-luvun Vihannekset (Helsinki)

Forest Hills - Daggerplay (Helsinki)

Hullu nainen - Psykoterapia (Kuopio)

I'm A Punk - The Underclass (Tampere)

Nahkatakki ja risat tennarit - Hintit (Tampere)

Sekaisin sinusta - V-osasto (Helsinki)

-

+ Konetta vastaan - Pilluralli (Pori) - Selviytyi finaaliin mutta vetäytyi siitä.

Ramoviisujen finaali järjestetään 25.5.2013 Club Libertéssä, Kolmas Linja 34, Helsinki. Tapahtumassa kaikki finalistit esittävät kilpailukappaleensa yleisön edessä, ja yleisö äänestää kisan voittajan.

Karsintaan osallistui ennätysmäärä biisejä, 36 kappaletta. Näistä esikarsintatuomaristo valitsi seitsemän eniten ääniä saanutta finaaliin. Tuomaristoon kuuluivat levymoguli Jukka Junttila, Ramopunk.com –sivuston isä M!ka Vesterinen, fanikunnan edustaja Essi Kannisto ja Me Wokkivihannekset –yhtyeen kitaristi Eetu Mantere. (3.5.13)

Esiintyjinä myös Vandaalit ja Me Wokkivihannekset

Finalistien lisäksi finaali-illassa esiintyvät punkkonkarit Vandaalit akustisena sekä edellisen, hallitseva viisumestari, vuoden 2010 ramoviisukisan voittanut Me Wokkivihannekset. (3.5.13)

Juontajana ehkä useampikin Heko

Ramoviisujen juontajana toimii Rehtori Hekona ja Heko Luumäkenä sekä useampana muunakin sivupersoonana tunnettu Heko, jolta Ramouutiset tarkisti paria olennaista seikkaa: Olet Ramoviisuissa juontajana, mutta monellako persoonalla olet liikkeellä? Mitenkäs vaatetus, pukeudutteko viiksiin ja nahkakravattiin?

”1-2 minua on tulossa. Viikset on VAIN CBGB:llä, jos se tulee. Sillä on nimenmuutosprosessi kesken, saa nähdä meneekö Carl Bustaf Gemil Boss Mannerlaatta läpi”, vastaa Heko, ”Moottöripääesikunta tiedottaa kun tilanne on päällä. Lepo!” (6.5.13)

Ramoviisujen julisteen on taiteillut Kai Hanninen.

Liput ennakkomyynnissä 6.-22.5.

Ramoviisuihin saa ostaa ennakkolippuja aina keskiviikkoon 22.5. saakka. Sen jälkeen lippuja vain ovelta. Kannattaa huomioida, että jo pelkästään musikantteja on melkoinen määrä, joten ennakkolipulla varmistat sisäänpääsysi kevään rajuimpaan viisufinaaliin. Ovella liput ovat euron kalliimmat.

TOIMI NÄIN:

Lähetä sähköpostia ramoviisut2013(at)gmail.com –osoitteeseen, ja kerro siinä

      - Montako lippua haluat ostaa á 9 euroa

      - Mille nimille nämä liput laitetaan.

Saat paluupostissa tilinumeron ja maksuohjeen.  Ovella on nimilista maksetuista lipuista, joten huolehdithan, että rahat näkyvät tilillämme viimeistään pe 24.5. klo 16:00.

(6.5.13)

 

Vandaalit esiintyy Viisuissa akustisesti.

Äänestä Vandaalien keikkasetti

Vandaalit esiintyy Ramoviisut 2013 -finaalissa Helsingin Club Libertéssä akustisesti. Vandaalien Facebook-sivulla pääsee äänestämään, mitä bändi keikalla soittaa. Jokainen äänestäjä voi ehdottaa korkeintaan kolmea kappaletta. Aivan täysin Vandaalit ei välttämättä äänestystulosta noudata, mutta lupaa kasata keikkasetin pääosin äänestyksen perusteella. Vandaalien Facebook-sivulle pääset tästä.

(3.5.13)

 

Tuomarit Essi, Wokki-Eetu, Jukka ja M!ka (toinen kuva: Jukka Myller, neljäs kuva: Savon Sanomat).

Karsintatuomareiden mietteitä finaalikappaleista

Tuomarit kirjoittelivat kommentteja viisuehdokkaista finaalivalintoja tehdessään ja nimenomaan kilpailuun lähetettyjen demojen perusteella, jolloin tuomaristo ei vielä tiennyt biisistä muuta kuin nimen. Tämmöisiä ajatuksia finaaliin edenneistä biiseistä tuomaristolta irtosi:

70-luvun Vihannekset: 1000000 ystävää

Eetu Mantere: Upee sovitus!

Essi ”Nelli” Kannisto: Hyvää pirteetä ramopunkkia ja näppärät sanat ajankohtaisesta aiheesta, tositeevee on paskaa.

M!ka Vesterinen: Tasalaatuista kamaa, hyvä laulaja. Leppoisaa punkpoppia ja sanoista tykkään.

Jukka Junttila: Muutama nokkela oivallus sanoituksissa, hyvä valelopetus, kunnon drive soitossa.

Daggerplay: Forest Hills

Eetu Mantere: Hyväntuulinen kesäbiisu. Hyvät stemmat ja melodiat!

Essi ”Nelli” Kannisto: Jes! Rokin ilosanomaa sinne, mistä se on päässyt kuolemaan. Mä niin laulan tätä kesällä sekä rantateillä että salilla.

Jukka Junttila: Soitto kulkee. Jokin suomalainen paikka olisi ollut parempi, biisiä on jopa sovitettu.

Psykoterapia: Hullu nainen

Eetu Mantere: Jytisee! Tästä löytyy tarpeeksi tempoa.

Essi ”Nelli” Kannisto: Nainen pakkopaidassa on aina kova juttu!

M!ka Vesterinen: Tässä biisissä on hyvä meno. Huojuu ja heiluu joka suuntaan, mutta kyllä tää koossa pysyy. Kunnon punk-meininkiä.

The Underclass: I'm a Punk

Eetu Mantere: Tarviiko sitä muuta sanoakkaan? Yksinkertainen teksti ja soi päässä

Essi ”Nelli” Kannisto: Hienoa hiomatonta punkkia, jo kertosäkeessä tulee koko homman ydin.

M!ka Vesterinen: Hyvä ja tarttuva biisi, sanomasta ei liene tartte puhella. Englanninkielestä miinusta, mutta kunnon räminästä taas silkkaa plussaa.

Jukka Junttila: Kovin standardinomainen tekstiä myöden, mutta toimiva paketti ja kertsissä imua.

Pilluralli: Konetta vastaan

(Yhtye vetäytyi finaalista)

M!ka Vesterinen: Raikas, hyvä fiilis, oma stoori ja peräti jotain sanottavaa. Voishan tässä olla laulussa mukana vähän …tai vähän enemmänkin angstiakin, pikkuisesta vihasta tulis reippaasti lisää potkua. Pieni lisänopeuskaan ei varmaan biisiä huonontaisi.

Jukka Junttila: Erittäin pirteä, tekstissä ideaa, rullaa erittäin helpon oloisesti.

Hintit: Nahkatakki ja risat verkkarit

Essi ”Nelli” Kannisto: Mainitaan paljon ramopunkin tärkeitä juttuja, näin ollen siis myös minulle tärkeitä. Ihan jo kuvittelin itseni pogoomassa Vastavirralla tämän tahtiin.

M!ka Vesterinen: Häiriköt & Pojat mainittu! Perinteistä menoa, mukavasti kieliposkella mennään. kova kiirus, kiva koorus. Hyvä biisi vaikka periaatteessa tykkäänkin enempi tylytyksestä.

Jukka Junttila: Tuttu aihe, menossa tiukka etukeno, hiukan epätarkkuutta, pa-pa-da-pa -huudot toimivat.

V-osasto: Sekaisin sinusta

Eetu Mantere: Hyvä melodia. En yleensä tykkää naislaulajista mutta tähän biisuun sopii.

Essi ”Nelli” Kannisto: Harvoin naisen laulamat biisit iskee, mutta tässä on kaikki kohdallaan. Biisi lähtee heti alusta hyvin vauhtiin ja paranee vaan joka kuuntelukerralla.

Jukka Junttila: Kovasti toi alku mieleen Pojat, heleä, soitoltaan erittäin varma.

(7.5.13)

 

Alkukilpailussa karsiutuneet viisuehdokkaat

Ramoviisujen alkuvaiheessa karsiutuneet ehdokkaat aakkosjärjestyksessä:

70-Luvun Vihannekset: Pyöveli

Burning Pigs: Joey

Fleda & Sukanpyörittäjät: Ulosottomies

Harmones: Olotila

Hintit: Poppers-bileet

Jeeves had a Heart Attack: Ice Hockey

Jeeves had a Heart Attack: Lifestyle-helvetti

Kelmit: Kenossa

Kimmo Liskomäki: Aina kun palelen Tavastialla

Kolkko Perintö: Liimaa on vielä jäljellä

Kolkko Perintö: Tyttö on tyttöystävä

Lähestymiskielto: Kolme tappavaa sanaa

Mammonan Valta: Kuole ruma panda

Mammonan Valta: Tippasilmässä

MinäMinä: Meille vai Teille?

Mofetron: Moro!

Museorekisteri: Pää ilman häntä

Nokkakolari: Anna mun olla

Pesusienet Ehdolla!: Kansankynttilä

Pesusienet Ehdolla!: Seppo auttaa jaksamaan

Promones: Ainoo lajissaan

Se Bändi: Ihan okei

Se Bändi: Unettomuus

Silly Things: Painu helvettiin

Standalone: Ramalama Ding-Dong

Tinneri: Puntalaan!

The Kiljuset: When I drink I'm drunk

The Kiljuset: Low life loner

The Underclass: Right Now!

Yrtsky: Susikoira Roi

(6.5.13,12.5.13)

Vielä yksi ramoviisu - muttei loppukisaan

Pieni skandaalinpoikanen oli varjostaa suurta Ramoviisufinaalia, kun yksi yhtye otti yhteyttä ja kyseli oman biisinsä perään, kun sitä ei löytynyt finaalibiisien eikä karsiutuneiden listalta.

Tähän on lyhyt selitys: bittivirta oli mennyt solmuun ja sähköposti biisin uudelleenlähetyksestä kilpailukappaleessa esiintyneiden teknisten ongelmien takia ei ollut saavuttanut orkesteria lainkaan. Tästä syystä kappale oli joutunut hylätyksi.

Koska kyseessä oli kuitenkin kummastakin osapuolesta riippumaton tapaus, ja syy oli pelkästään internetin, päätimme antaa kilpailukappaleelle uuden mahdollisuuden. Esikarsintatuomarit kuuntelivat kipaleen ja saivat arvioida, olisiko se mahtunut heidän mielestään finaalibiisien joukkoon.

Äänin 3-1 kappale ei olisi ansainnut jatkopaikkaa, vaikka olisikin ollut varsinaisessa kuuntelussa mukana. Näin ollen ko. biisi ei päässyt finaalibiisien joukkoon, mutta pyydämme silti anteeksi Tinneri-yhtyeeltä internetin puolesta. Mutta olihan internetin "isä" nimeltäänkin ARPAnet,

arpapeliä kaikki. Syypää onkin siis Yhdysvaltain puolustusministeriö, joka ARPAnetin kehitti. Kansainvälinen salaliitto."

Karsiutuneisiin siis lisättävä: Tinneri: Puntalaan!

Ylituomari Hartza

(12.5.13)

Viisufinalistien määrä pieneni

Pilluralli-yhtye joutuu valitettavasti jättämään viisufinaalin henkilökohtaisista syistä väliin. Koko viisuorganisaatio on tapahtuneesta pahoillaan, ja toivottaa tytöille menestystä tulevaisuudessa.

Ylituomari Hartza

 

Säännöt

(Julkaistu 18.2.13)

1§ Osallistuminen:

- Kilpailuaika 1.3.2013 klo 00:01 – 31.3.2013. klo 23:59.

- Yksi artisti tai bändi voi toimittaa maksimissaan kaksi kappaletta, joista vain toinen voi päästä finaaliin.

- Biisin pitää olla oma, ennen julkaisematon ja ennen esittämätön.

- Mittaa kilpailukappaleella saa olla maksimissaan 2 minuuttia 59 sekuntia.

- Kieli ja instrumentaatio vapaa.

- Kannattaa huomioida, että kyseessä ovat Ramoviisut. Ei kannata siis turhaan tuhlata satasia studioon ja lähettää meille heviä, räppiä tai humppaa.

- Ramoylituomareilla on valta hylätä kilpailukappale, jos se koetaan liian loukkaavaksi.

- Kilpailukappale tai kappaleet tulee toimittaa Ramoylituomareille mp3-muodossa sähköpostiosoitteeseen ramoviisut2013@gmail.com. Mukaan on oheistettava kappaleen tekijä, kappaleen nimi sekä esittäjä. Näitä tietoja ei tulla paljastamaan esikarsintatuomareille ennen kuuntelua.

- Finaali järjestetään Club Libertéssä Helsingissä lauantaina 25.5.2013, ja valitut finalistit esittävät kappaleensa livenä.

2§ Esikarsinta- ja finaalisäännöt sekä tuomaristo:

- Esikarsinta- ja finaalisäännöt, finaalin pitopaikka sekä tuomariston koostumus julkistetaan myöhemmin.

*  *  *

Jos on liian tyhmä, ei voi osallistua

Ramopunk.comilta tiedusteltiin heti Ramoviisujen sääntöjen julkaisun jälkeen tarkennuksia, minkälainen on "ennen julkaisematon ja ennen esittämätön biisi": Onko biisi "julkaistu" jos se on soitettu keikalla tai jos treeninauha on ollut kuultavissa netissä? 

Ylituomari Häkli vastaa: "Juuri näin! Minusta teksti on aika selkeää. Ihmisten ymmärrystaso ei ole ramoviisutuottajien käsissä. Jos on liian tyhmä, ei voi osallistua".   

"Onhan noita viisuskandaaleja ollut kevyemmälläkin saralla, joten ei näissäkään sallita lipsahduksia, täydentää ylituomari Hartza. (22.2.13)

Voittajakappaleelle levytyssopimus

Ramoviisujen voittoja saa palkinnoksi muutakin kuin lämmintä kättä! Kisan voitosta on luvassa kunniakirja ja voittokappaleelle levytyssopimus Killer Records -levy-yhtiön kanssa.

"Toivottavasti viisuissa nousee esille 

uusia kiinnostavia bändejä"

"Levytyssopimus palkintona kuulostaa vähän suureelliselta. Olen siis luvannut, että Killer Records julkaisee ainakin voittobiisin sinkkuna", kommentoi Killer Recordsin Rami. Hän ei myöskään sulje pois mahdollisutta, että julkaisisi muitakin Ramoviisuihin osallistivia kappaleita:"Jos kisassa kuullaan useampia kiinnostavia biisejä, niin miksei Ramoviisuista voisi julkaista laajempaakin kokonaisuutta, vaikka kokoelmaa, jossa olisi biisejä eri bändeiltä. Toivonkin, että viisuissa nousisikin esille uusia  kiinnostavia bändejä, joista ei juurikaan ole vielä kuultu."

 

 

Tuomarit Essi ja Wokki-Eetu (jälkimmänen kuva: Jukka Myller).

Tuomaristo

Ramoviisujen esikarsinnan ja finaalin tuomaristo julkistettiin 2. huhtikuuta, kun osallistumisaika on päättynyt. Viimeinen mahdollinen ajankohta kisabiisien toimittamiseenhan oli 31.3.2013  klo 23:59.

Ramoviisut 2013 –tuomaristossa istuvat seuraavat päättäjät: Hallitsevan mestarin, Me Wokkivihannesten edustaja, kitaraneuvos Eetu Mantere, Ramopunk.com –sivuston isäntä M!ka Vesterinen, pitkän linjan musiikkivaikuttaja, Hiljaiset levyt -moguli Jukka Junttila sekä ramopunk-kansan syviä rivejä edustava Essi Kannisto.

Ramoviisut 2013 –finaali järjestetään Club Libertéssä, Helsingissä lauantaina 25.5. Siellä lopullinen voittaja valitaan yleisöäänestyksellä.

Häkli

Ramoviisujen ylituomari

Tuomarit Jukka ja M!ka (jälkimmänen kuva: Savon Sanomat).

(2.4.13)

Mukana ennätysmäärä biisejä

Kilpailuaikana 1.-31.3 viisuihin ilmoitettiin kisan historian suurin määrä kappaleita. Ramoviisukunniaa hamuaa nyt peräti 36 railakasta biisiä. Raati istuu nyt ruotimaan kisaan lähetettyjä kappaleita, joiden joukosta he valitsevat hyvällä maulla ja demokratian sääntöjä seuraten kisan finalistit. Tuomaristo ei tiedä kappaleiden esittäjiä tai tekijöitä, kunnes finaalikappaleet julkistetaan suurelle yleisölle.(2.4.13)

 

Ylituomarit Hartza ja Häkli haastattelussa

(Julkaistu 25.2.13)

Vuoden 2013 Ramoviisujen ylituomareita Hartzaa ja Häkliä jututetaan viisuista ja niiden järjestelyistä sekä kaksikon suhteesta tapahtumaan vähän laajemminkin.

Miten olette olleet  Ramoviisuissa osallisena ennen tämän vuoden tapahtumaa? …ja minkälaisia fiiliksiä vuodesta 2005 asti perinteitä kerännyt Ramoviisut  noin laajemmin herättää?

Hartza: 2007-2009 ihan yleisön roolissa. 08-09 ramorazzina kameran kanssa. 2010 tuomaristossa yhdessä Teemu Bergmanin (KH-77, Pää Kii), Isa-Eerika Lehdon (Tarharyhmä) sekä Häklin kanssa Ramoylituomareiden Katjan ja Teemun pakottamina

Vanhana euroviisufanina tämmöinen tapahtuma ei tarvitse perusteluja. Kaikelle on paikkansa, voisin järjestää vaikka hevi- tai humppaviisutkin siinä missä ramoviisut. Tätä kautta saa ainakin underground-skene esiin uutta musiikkia ja uusia kykyjäkin framille. Viisut ovat kaiken lisäksi yhteisöllisesti mitä mainioin tapahtuma. 

Harmitti kovasti, kun ei pariin vuoteen kekkereitä ollut, mutta nyt pusketaan sitten uudella innolla, sikäli kun sellaista tämmöisistä vanhoista parroista enää löytyy.

Kansainvälistyminen ois hienoa. Mikäs se olis lähtiessä Tokioon seuraaviin viisuihin kannustamaan Suomen ramopoikia, kun Zeezz olisi käynyt korjaamassa potin edellisenä vuotena Japaniin. Mutta nyt nähdään varmaan aika kosteita päiväunia...

Häkli: Ramoviisut tulivat tutuksi vasta viime rupeamalla 2010, kun minua vongattiin tuomaristoon. Koska olen halpa huora, suostuin heti. Touhu kokonaisuutena on oikeasti läheistä sukua Euroviisuille: Tuutista tulee paljon skeidaa, vähiten huonot pannaan jatkoon ja yleisö äänestää väärin. Hienoa.

"Vanhana euroviisufanina tämmöinen tapahtuma ei tarvitse perusteluja"

-Hartza-

Ylituomari Häkli.

"Tuutista tulee paljon skeidaa, vähiten huonot pannaan jatkoon

 ja yleisö äänestää väärin. Hienoa"

-Häkli-

Mikä sai teidät ryhtymään Ramoviisujen järjestämiseen. Pari vuottahan kisalla on ollut taukoa, kun ei järjestäjiä ole löytynyt?

Häkli: Odottelin aikani, että joku starttaisi homman uudelleen. Parin vuoden käsien päällä istuskelun jälkeen totesin, ettei taida tulla valmista ellei itse tee. Kyselin kulttuurituottamista opiskelleen Hartzan mielipidettä ja intoa lähteä tuottamaan kulttuuria. Lähtihän tuo. Nyt jo kaduttaa, mutta myöhäistä perua.

Hartza: Mulla aihe poltteli näpeissä ja mielessä jo viime keväänä, mutta silloin ei koulukiireiltä muka ennättänyt. Syksyllä oli Häklin kanssa aiheesta puhetta, ja totesimme että Suomi kaipaa Ramoviisuja, joten mikä ettei. Nämä hommelit on aina kivoja. Kivaa kun on mukavaa!

Järjestelyissä lienee töitä enemmän kun ihan tavallisen keikkaillan järjestelyissä? Onko työnjako teillä jo sovittuna, vai tähtäättekö molemmat delegoimaan hommia toisillenne?

Häkli: Ei harmainta aavistusta

Hartza: Eiköhän tässä tiedotusvastuu ole oikean toimittajan eli Häklin käsissä pääosin. 

Mää kait hoitelen tota järjestely- ja rahapuolta enemmän. Ja tietotekniset hommelit eli viisukipaleiden muokkaaminen tuomaristolle. 

Eihän me olla pidetty vasta kuin yksi virallinen palaveri ja suojelija Heko ei edes uskaltanut siihen tulla viiksikohun takia, ettei häntä naureta kaupungilta pois.

"Totesin, ettei taida tulla valmista ellei itse tee."

-Häkli-

Ylituomari Hartza.

"Kivaa kun on mukavaa"

-Hartza-

Finaali järjestetään Helsingissä lauantaina 25.5.2013. Missä tapahtuma järjestetään? jos sitä ei vielä kerrota, niin milloin se paljastetaan?

Häkli: Me ei vielä tiedetä. Neuvottelut on kesken. Joku mesta rokottaa itselleen liikaa lipputuloista, joku toinen ei ole vapaana. Selvinnee ensi viikolla... Keikkapaikkojen järkkäreiden talvilomat viivyttävät päätöksiä.

Mutta luotatte siihen, että paikka löytyy juuri tuolle tietylle päivälle?

Häkli: Jos ei löydy niin rakennetaan itse.

Ja finalistien lisäksi nähtäneen myös jotain alan artistien keikkoja, niinkuin aina ennenkin?

Häkli: Hallitseva mestari Me Wokkivihannekset nousee lavalle.

Hartza: Me Wokkivihannekset on ulkona siksi, että kisailu kannattaa lopettaa huipulla ja soittavat mielummin pääbändinä.

Tuo olisi kyllä jo ihan oman lööpin arvoinen juttu... mutta tulkoon ilmi tässä yhteydessä. 

Esikarsinta- ja finaalisäännöt ja tuomariston koostumus julkistetaan myöhemmin. Milloin?

Häkli: Mun ajatus oli että noita julkistettaisiin sitten kun 1. vaihe on ohi eli 31.3. tai siis 1.4. Mutta en tiiä, mitä Hartza kelaa?

Mitäpä Hartza kelaa?

Hartza: Parissa osassa mun mielestä voisi julkaista eli maaliskuun alussa kun kisa starttaa, niin nostetaan aiheesiin ja julkistetaan varmaankin Me Wokit ja esikarsintasäännöt. Ne on kait hyvä olla esillä, jotta porukka tietää mihin tuleen näppinsä työntävät.

Onkos säännöt on jo julkaisua vaille valmiina?

Hartza: Säännöt siis viilattava alkuviikosta kuosiin.

 

Hekohekoheko.

Ramoviisujen suojelija 

keskellä skandaalia helmikuussa 2013

"Suojelija Heko ei edes uskaltanut palaveriin tulla viiksikohun takia,

ettei häntä naureta kaupungilta pois"

Tämä ylituomari Hartzan haastattelussa heittämä kommentti viittaa Ne Luumäet-yhtyeen mainetta helitelleeseen viiksiskandaaliin: Viiksien vastaiseen taisteluun elämänsä uhranneen Hekon menneisyydestä paljastui helmikuussa 2013 viiksien salakuljetusta ja viihdekäyttöä. Skandaalin koko kaaren ja myös Hekon "viiksi-haastattelun" voit lukea Ramopunk.comin Ne Luumäet-osiosta täältä. ( 25.2.13)

 

"Tehdään yhdessä Ramoviisuista vuoden 2013 parhaat Ramoviisut!"

Rehtori Heko Sturessa 11.1.13 sorsapilli suussa. Parempi se kuin viikset. (Kuva ja kommentti: Hartza).

Suojelija, ylipäällikkö, herra majuri etc haluaa sanoa jotain:

Testamenttini Suomen ramokansalle

(Julkaistu 1.3.13)

Viiksiseikkailu antoi minulle paljon, paljon se myöskin otti. Nyt ei ole enää kiire. Taistelu on ohi. On aika uuden elämän. Kauan sitten, kun pienenä poikana Tapiolassa iskin kitarastani ensimmäisen A-duurin, alkoi elämässäni suuri seikkailu, josta tuli loputon tuska. Vajosin ja nousin, yhä uudestaan ja uudestaan. Tuhannet litrat hikeä ja olutta saivat nyt surun sävyt. Sieltä ammensin myös vahvuuden, jonka avulla selviän tästäkin vastoinkäymisestä.

On aika katsoa valoon, pyyhkiä tuskan hiki ja partavaahdot, on aika kevään ja Ramoviisujen. Kun nousen taas tuolle kisalavalle sileäleukaisena, nenänalus puhtaana, toivon- ei TIEDÄN, että yleisö on kanssani. Sillä niin suurta virhettä ei Suomessa voi tehdä, etteikö mölisevä massa kannustaisi kohti uusia vilunkeja.

Tehdään yhdessä Ramoviisuista vuoden 2013 parhaat Ramoviisut!

Rri Heko

 

Vuosien 2005 - 2010 viisujen voittajat

2005: Kesä-Vantaa

Vuoden 2005 voittaja Ilkka Hendolin, kuvassa keskellä (kuva: Ville Vee).

2006: Pogoomaan

Vuoden 2006 voittaja Ratpack (kuva: Nunnu).

2007: Kutosdivariin

Vuoden 2007 voittaja, Iskuryhmä (kuva: Ilpo).

2008: Takaisin Havannaan

Vuoden 2008 voittaja Nixonix (kuva: Ilpo).

2009: Kesätennarit

Vuoden 2009 voittaja  Epic Zacharias & Co (kuva: Hartza)

2010: Inno no senomar

Vuoden 2010 Ramoviisujen voittaja: Taustalaulaja-sanoittaja Jekellä (vas.) vahvistettu Me Wokkivihannekset (kuva: Eikka).

 

Kävijälaskuri