Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

5.8.11 YO-talo, Tampere

Marky Ramone's Blitzkrieg - J. Kiesi

6.8.11 Nosturi Helsinki

Marky Ramone's Blitzkrieg-Joey Luumäki & Tappajatomaatit-Dublo

Share |

Marky Ramone’s Blitzkrieg (kuva: M!ka).

Marky Ramone’s Blitzkrieg Tampereella 5.8.11

Ihan jees meininki

1,2,3,4 - Oisko nuo ensin rykässeet noin 20 biisiä yhteen putkeen. Taisi tulla muodollinen takinriisumistauko ja taas mentiin. Pieni tauko ja kolme Misfitsiä akustisena Gravesin esittämänä ja taas mentiin 1,2,3,4... Muutamat Misfitsit siellä taisi kai tulla illan aikana ihan mouhotenkin ja pakolliset Have You Ever Seen The Rain plus Wonderful World... 1h 20min suurin piirtein aikamoisessa viidakkoilmastossa. Jotkut siellä yritti hämmentää 'tanssilattialla', mutta näemmä nuokin laitettiin ruotuun.
Ihan jees meininki. Välillä meinasi tuo Gravesin laulu vähän mennä fiilistelyksi nuissa Ramones -biiseissä, mutta akustisissa vedoissa pääsikin sitten oikein kunnolla venyttelemään. Aikas kauhia rämpyti soundi oli kyllä hällä tuossa kitarassaan. Lopputulemana ihan mukava ilta tungoksesta huolimatta. Mitä nuo nyt niitä biisejä sitten ikinä soittivatkaan? Varmaan jotain 35 tai sinnepäin.

Diplomi-hiihtomaisteri

(teksti lainattu Punk in Finlandista kirjoittajan luvalla. Ramopunk-uutiset 8.8.11)

 

(Kuva: M!ka).

Marky Ramone’s Blitzkrieg Tampereella 5.8.11

Kelvollinen nostalgiatrippi

"Marky Ramone oli Tamperee, YO-talolla täydellinen. Hänen soittoaan oli ilo seurata. Hinta-laatu-suhde oli kohdallaan.
Kokonaisuus oli kuitenkin kaukana täydellisyydestä. Volyymi oli aivan liian luja, varsinkin lavan edessä. Ainoastaan rummut ja laulu erottuivat. Kuuntelin sekä lavan edessä että miksaustiskin takana. Ainoa ero oli, että tiskin takana volyymi oli siedettävä. Keikka oli hyvä muistutus siitä, kuinka tärkeää bändille olisi pitää oma miksaaja mukana.
Kitaristin ja basistin soitosta ei voi sanoa mitään kun soitinten ääni meni yhdeksi murisevaksi massaksi. Kitara soi kaikkein vaimeimmin, mitä Ramonesin keikalla ei olisi koskaan sattunut.
Laulaja olisi voinut käyttää ääntään vähän ilmeikkäämmin ja jos ei ole Joeyn ääntä, niin ei paranisi ottaa samanlaisia vapauksia melodialinjojen suhteen.
Marky soitti kaikki ne ylimääräiset fillit, joita ei Johnny kanssa saanut soittaa. Alkuaikojen biisit lähes pysähtyi välillä ihmeellisiin triolifilleihin, jotka olisi saaneet Johnnyn mulkaisemaan pahasti.
Bändi muistutti lähinnä 90-luvun Ramonesia. Markyn ansiosta keskimääräistä parempi Ramones-tribuuttibändi. Ne Luumäkien keikka samassa paikassa 80-luvun puolivälissä kuullosti laulua lukuun ottamatta enemmän siltä miltä alkuaikoinen "klassinen" Ramones kuullosti. Johtui tietysti siitä, että siinä vaiheessa Ramones ei ollut vielä ehtinyt 90-luvulle pilaamaan saundiaan.
Lisäksi jättivät soittamatta pari lempparibiisiäni, kuten Danny Says ja Carbona Not Glue. Misfits-biisien akustiset versiot oli ihan turhia paitsi niiden aikana pääsi vessaan ja ostamaan uuden kaljan.
Puutteista huolimatta ihan kelvollinen nostalgiatrippi. Helsingissä kuullostaa varmaan jo erilaiselta, kun sali ja miksaaja ovat eri. Ehdottomasti kannattaa mennä paikalle."

Anonyymi 

(Ramopunk.comin Vieraskirjassa 6.8.11)

Markyn keikka on lopuillaan (kuva: M!ka).

Marky Ramone’s Blitzkrieg Helsingissä 6.8.11

Mielenkiintoinen...

Illan aloitti Dublo, joka oli minulle tutumpi pikkulasten Lego-palikkana kuin punkbändinä, mutta osoittautui kyllä huomattavasti legoja mielenkiintoisemmaksi. Yksi bändin levykin tuli ostettua ja olisi  tullut ostettua useampikin, mutta bändi oli kerännyt myynnissä olleet kamansa pois, kun ostohommiin pääsin. Silloinhan niitä 7" vinyylejä kannattaisi myydä, kun porukka purkautuu pois keikalta! Ei niitä viitti käsissä pyöritellä särkymässä keikkojen aikana...

Joey Luumäki & Tappajatomaatit tiputti Joey Luumäen pois Marky Ramone's Blitzkriegin lämppäyskeikan aikana, mutta vain bändin nimestä. Nykyään bändi käyttää siis nimeä Tappajatomaatit. 

Keikka alkoi Joey Luumäki & Tappajatomaatit -keikkana, kuten keikkamainoksissakin luki ja bändi esitti seitsemän biisiä, joista mieleen jäi erityisen hyvin Avohoidon juhlaa ja Nerohvirran oraakkeli, joka jäi yhtyeen viimeiseksi livebiisiksi vanhalla nimellä.

Keikan loppupuoliskolla tuore Tappajatomaatit -yhtye esitti ensimmäisen keikan tuomalla innolla vielä viisi biisiä, joista Tummansininen Nissan Micra vm. -86, Entinen tyttöystävä
ja keikan päättänyt Villi, villi itä aiheuttivat eniten vipinää tennareissa.

Sellainen fiilis jäi, että keikka oli Joey Luumäki & Tappajatomaattien toiseksi paras keikka heti elokuussa 2009 olleen Tavastian keikan jälkeen ja tietty Tappajatomaattien paras tähän mennessä. Erityisesti jäi tällä kertaa mieleen Stindyn esiintyminen.

Marky Ramone (kuva: M!ka).

Tappajatomaattien jälkeen pääsi lavalla illan pääesiintyjä Marky Ramone's Blitzkrieg. Ikävä kyllä bändi ei Ramones -hiittikavalkaadillaan suurempaa vaikutusta tehnyt, vaikka hienoja biisejä tulikin biisi biisin perään. Ei sillä että bändi olisi huonokaan ollut, mutta cover-bändi on kuitenkin coverbändi. Jotenkin kattelin bändiä aika paljon kahdessa palassa. Marky Ramone oli mielenkiintoinen nähdä ja hänen rummuttelua seuratessa koko bändi unohtui. Sitten kun seurasin bändiä, näin lähinnä vaan ihan pätevän Ramones-cover bändin ja Marky unohtui sinne taustalle.

Ramones-covereita kuulee kyllä mielellään livenä keikoilla, varsinkin jos niissä on esim. hyviä suomenkielisiä sanoituksia ja suora coverikin kelpaa, mutta biisi tai kaksi riittää. Ehkä kolmekin menee, mutta viimeistään neljännen coverin jälkeen alkaa aina tuntua, että jos nyt vähän jotain omaa biisiä olisi seassa, niin olisi parempi... Tältä samalta fiilikseltä en sitten osannut välttyä tämänkään Ramones-coverbändin kohdalla, vaikka rummuissa soittikin itse Marky Ramone.

Graves soolo-osuudellaan (kuva: M!ka).

Setin parasta antia taisi olla Gravesin soolona soittamat Misfits-rallit, kun niissä oli "enempi omaa" kun koko bändin showssa. Bändi esitti myös yhden tuoreen oman biisin, mikä ei valitettavasti jäänyt mitenkään erityisenä mieleen. Silti olisin toivonut, että bändi esittäisi enemmän omia biisejä Ramonesin hengessä tai edes Markyn edellisten kokoonpanojen musaa vaikka Intrudersilta...

Yleisö oli hyvin mukana keikassa (kuva: M!ka).

Eniten tuntuivat lavalla nauttivan kaksi huhujen mukaan espanjalaista Ramone-kloonia, jotka ovat päässeet soittamaan suosikkibändinsä musaa ympäri mualimaa Markyn kanssa. Pesti kelpaisi varmaan aika monelle Ramones-fanille. Olisi ollut ihan mukana kuulla ketä ja mistä herrat olivat, mutta soittajia ei minun muistikuvan mukaan sen kummemmin esitelty. Eivät kai ainakaan olleet ennakkotiedoissa mainitut kitaristi ja basisti... Minnekähän se kaksikko on häipynyt?

Vaikka itse en kummempia kiksejä Markyn keikasta saanut, niin moni tuttu tuntui tykänneen kovasti, ja mikä parasta niin lavan edustan kuusi ekaa riviä oli täynnä täysillä keikassa mukana olevia teinejä. Hienoa, että syntyy uusia sukupolvia, jotka löytävät Ramonesin hienouden. Sen puolesta on Marky Ramone's Blitzkrieg kyllä ihan mainio sanansaattaja noin cover-bändinäkin.

M!ka

Joey Luumäki & Tappajatomaatit (kuva: M!ka).

Joey Luumäki:

Takahuoneen ovi lukossa

Keikka meni muuten varsin hyvin, mutta kakkoskerroksen takahuoneen avainta ei ollut saatavana muuten kuin iltavastaavan avainnipussa. Melko paljon jouduttiin odottelemaan lukitun oven edessä käytävällä. Takahuoneesta ulospäin osattiin hyvin ihan itse.

Joey Luumäki (Tappajatomaatit)

Joey Luumäki & Tappajatomaatit

soitti keikan kahdella nimellä näin:

Joey Luumäki & Tappajatomaatit

Tuskin maltan odottaa
Sopimatonta
Tyttö ja ilves
Avohoidon juhlaa
Mä en lähde huvipuistoon
Sä lähdit kävelemään
Nerohvirran oraakkeli

Tappajatomaatit

Yhden kerran vain
Tummansininen Nissan Micra vm. -86
Entinen tyttöystävä
Puumanaisen hyökkäys
Villi, villi itä

Marky Ramone's Blitzkrieg Suomessa: Mainintoja Ramopunk-uutisissa

 

Marky jakelemassa rumpukeppejä keikan jälkeen (kuva: M!ka).

Kävijälaskuri