Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Naisvuoritalo,  Mikkeli 24.04.10

Rock'n'Flow

The Prostidudes

Joey Luumäki

The Micragirls

Luonteri Surf

Risto

Joey Luumäki:

 E-duuri on hieno asia

Prostidudes-Arttu eli Archie kutsui minut välinumeroesiintyjäksi Rock'n'Flow-tapahtumaan Mikkelin Naisvuoritalolle ja minähän suostuin. Hyvä niin, sillä ilahduin melkoisesti kun esiintyjäjoukkoon vahvistui The Micragirls -yhtye, josta olen pikku hiljaa opetellut tykkäämään. Muukin kattaus oli mainio ja sopivasti monipuolinen: The Prostidudes, Luonteri Surf ja Risto. Ja siis The Micragirls! Kiitos Archie!

Olin valmistautunut keikkaan tavanomaisella huolella: olin sortannut biisikandidaatit kolmeen erihenkiseen nippuun ja byggasin setit lennosta. Idikseni oli soittaa aina seuraavan esiintyjän henkistä tavaraa. Prostidudesin hyvän, vaikkakin vielä niukkayleisöisen aloitusvedon ja The Micragirlsin välillä soitin siis englanninkielistä matskua. Parin coverin lisäksi esitin sellaisia biisejä, jotka olen tehnyt Microjen innoittamana tai heitä varten. Pitäisköhän demottaa ja lähettää tyrkylle joskus?

The Micragirls soitti aivan upean keikan, minun mielestäni vielä paremman kuin edellisenä iltana Helsingin Lepakkomiehessä. Naisvuoritalon saliin oli laitettu tuoleja riveihin, joten osa yleisöstä istui eika tanssannut, mutta sellaista se joskus on. Micra-Kristiinan mielestä perjantain Lepis-keikka oli ollut parempi, koska yleisöstä suurempi osa tanssi ja heilui. Jopa myyttisiä mittoja saanut "Hämäläisen perhe" saikin Microilta erityiskiitokset tanssilattian totaalisesta haltuunotosta. Oli siellä toki muitakin.

Twistattuani läpi koko The Micragirlsin keikan oli melkoisen lämmin vetää ramopunk-henkinen setti ennen Luonteri Surfia. Hiki virtasi ja soitto meni miten sattui, kun vasen käsi kramppasi jo aika pahasti... Mutta hyvinhän se meni, minun asteikollani. Joey suosittelee: Luonteri Surfin show on tiukka paketti, harjoitus varmaan sopii metsureillekin. Ainakin Unskille tuli hikikin.

Luonterien ja Riston välillä soitin Peitsamo-henkistä matskuani ihan sen kunniaksi että Risto on touhunnut yhdessä Kari Peitsamon kanssa. Setin aikana vasurista kramppasi sormet ja kyynärvarsi, oikeasta kädestä hauislihas - olin vissiin menettänyt kaikki suolat ja kivennäisaineet kehosta micratansseissa hikoillessani. Päädyin vetäisemään parista biisistä pikauusinnatkin, koska joitakin biisejä on vaan niin hauska soittaa. Erityisen hauskaa oli se, että lopetettuani illan soittohommat ja napsautettuani MicroCuben pois päältä tuli tuntematon huuliharpun heiluttaja vielä pyytämään "jotain E:stä". Loistava ajatus, städäri päälle ja Tavallisen pulliaisen blues soimaan. Yhteen mikrofoniin laulut ja harppuosuudet vuoropuheluna. Mahtavata! Kyllä E-duuri on hieno asia!

Joey Luumäki

Joey Luumäki soitteli näin:

(Joeyn Biisilistat ovat summittaisia arvioita)

Micra-setti:

C'Mon Everybody [Eddie Cochran -cover]
Big Party
She-Wolf Shenanigans
Wild Wild East
Louie Louie
[Richard Berry -cover]
I'm Something Else

Ramopunk-setti:

Sopimatonta
Nerohvirran oraakkeli
Motelli
Tummansininen Nissan Micra vm. -86
[Ramopunk-versio]
Surffaava tappaja
Onnellinen Perhe
Great President Kim Il Sung (Will Always Be With Us)

Takaisin Peitsamoon -setti:

Oodi Kari Peitsamolle
Minä diggaan Peitsamoa
Jee jee itsemurha
Kuka tappoi satakielen
Tummansininen Nissan Micra vm. -86
[Skootteri-versio]
Great President Kim Il Sung (Will Always Be With Us)
Tavallisen pulliaisen blues
[vierailijana "jotain E:stä" toivonut huuliharpisti]

 

Kävijälaskuri