Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

8.1.10 Corona Music Bar Pieksämäki

9.1.10 Mr. Sherwood Tampere

Himanes

Riku Himanen Sherwoodissa (kuva: Hartza).

Riku:

Himanes Pieksämäellä

Keikkaviikonloppu uudenvuoden ja loppiaispyhien jälkeen yli 20 asteen pakkasessa tuntui ajatuksena jo kohtalaisen hyytävältä. Keikkapaikatkin oli meille ja muillekin tän alan bändeille uusia tuttavuuksia. Se myös piti ennakko-odotukset realistisella tasolla.

Mutta kas! Pieksämäen Corona oli lähes täynnä ja yleisö erittäinkin hyvin mukana. Siinä oli meillä tietty kotikenttäetuakin, kun "Kylän" kasvatit oli lähteny myös hyvin liikkeelle. Ainut miinus oli takahuoneen puuttuminen, tommosella talvipakkasilla sitä mielellään vähän vaihtais kledjuja tai ainakin riisuis vähempään. No onnistuuhan se kun ei oo liian kranttu, eli kelpaa vessa missä ovi ei mee lukkoon ja kusta on lattialla tai sit pyytää, että saisko riisuuntua keittiössä. No oli siellä rehellisesti sanottuna kaks vessaa. Joka tapauksessa kiitti Corona-baarille!

...ja seuraavana päivänä Tampereella

Lauantaina Mr Sherwoodissa Mansen Linnainmaalla oli semmonen normi kattaus väkeä, ei hyvin mutta ei ihan huonostikaan. Positiivista oli mm. että muutamat aktiiviset tuli paikalle sinnekin, levyjä ja paitoja meni yllättävän hyvin kaupaks, lava oli hyvä sekä henkilökunnalta hyvä vastaanotto. 

Bändillä itsellään setti pysyi tosi mukavasti paketissa molempina iltoina, en muista milloin ois skulannu paremminkaan? Näihin kannattaa muidenkin mennä soittelee, tosin äänentoisto pitää viedä mukana tai sopia se muuten. Täst on hyvä jatkaa Retropunkin jälkeisiä keikkoja, jotka jäi julkaisun jälkeen liian vähiin, sekä juhlavuotta: 20 v siitä kö alotettiin. Juhlavuodesta enemmän infoa myöhemmin

Riku (Himanes)

Saku Himane Sherwoodissa (kuva: Hartza).

Hartza:

Sherwoodin iloiset veikot ja sankarittaret

Vuosi jatkuisi edelleen hienoissa merkeissä, kun Himanes saapuisi Tamperelle 20-vuotismeiningin kunniaksi. Alkuillan tahditimme Riinan ja Ilpon kanssa Tammelan Huone 105:ssä katsellen Himanesin RedNeck-keikkaa, jolla kumpikaan yllämainituista ei ollu mukana. Ilpo itse asiassa oli karttanut Himanesia jo pitkään, aina muka ollut parempaa tekemistä…

Ennen kymmentä matkaan ja Toijalan Kalle völjyyn Amadeuksen edestä ja nyssellä kohti Linnainmaata. Seudut olivat muuttuneet niin paljon, että nelikon kompassi oli alkuun hieman hukassa, mutta löytyihän se Sherwood lopulta Riinan uupuvista silmälaseista huolimatta. Ovesta sisään ja siinähän oli heti Valkeakosken rytmiryhmä vastassa, Jamppa ja Jyry. Olipas mukava nähdä pitkästä aikaa. Jyrykin selvisi ilman jalkavammoja, mutta kyllä siitä varoiteltiinkin monesti.

Sivistynyttä keskustelua ja naamanvääntelyä pöydässä, Himanes paikalle hotellivisiitiltä ja turinointia Sutisen ja Vilikin aamuisesta savukeenhakureissusta, heh. On ne tuskat kovat joskus, mutta onneksi taksi auttaa. Paikalle saapui myös nuorisokaartia eli Nelli armaan Lassensa kanssa. Lassestakin tulee vielä erittäin kehityskelpoinen lisä Onnelliseen Perheeseen kunhan Nelli hieman kouluttaa ainakin biisinsanat päähän. Tervetuloa hulluun joukkiomme!

Keikka käyntiin ja harvalukuinen, mutta sitäkin innokkaampi yleisö bailaamaan kybällä. Varsinkin vuorovaikutus bändin ja yleisön välillä toimi tällä kertaa mainiosti, kun ei ollut liikaa häiriötekijöitä. Kahdenkymmenen biisin setti encoreineen meni ihan liian nopeasti, sellasta se on kun on niin kivaa että on mukavaa. Tää tulee sydämestä kyllä hieman kaipaa Jekeä taustalle, oisit tullut vaan paikalle. Kylä-biisissä totutun Vilikin lisäksi oli muitakin vierailijoita kun Jamppa ja Jyry päättivät myös kaivata seoa, osukkaa ja siwaa. Tää nelikko on kyllä nykykunnossaan ihan ehdotonta eliittiä livebändinä. Tykkään! Taksimatka ja Infernoon päättynyt ilta olivat myös mainioita. Kiitosta taas kerran Himanes, Vilikki ja ystävät. Haukivuori rules!

Hartza

Perttu Sutinen-Himane ja Aki Himanen myöskin Sherwoodissa (kuva: Hartza).

Himanes soitti  molemmilla keikoilla näin:

Intro

Mika siinä maksaa?

Tahdoit mennä

H-I-M-A-N-E-S

Sähkis

Reissuromatiikkaa

Ole hyvä nyt

Ooon vaan ja ihmettelen

Kellarista studioon

Matkalaulu

Tää tulee sydämestä

Beibi sua odotan

R-koodi

Luomurock

Raha ja valta

Pogoomaan

encore:

Mä haluun elää

Retropunk

Kyyvesi kutsuu

Kylä

 

Kävijälaskuri