www.ramopunk.com

Ramoviisut 2008

Nixonix - Viisuvoittajien keikkaraporttia

Takaisin Ramoviisut 2008 -etusivulle

 

Öh, nii viisuista.. Ennen keikkaa: iloinen ja hilpeä... Keikan jälkeen: Voittajan oli helppo hymyillä... Sunnuntaina: Vai yksi voittajista...

David Sonik

Nixonix kapulanikkari (aka Dalle) -

Nixoxix (kuva: Jeke).

Joe B. Sonik:

Takaisin Havannaan

Ennen kisaa

Ramoviisuilut piti alottaa kalan kautta mutta kampelan kariuduttua yksityisen katiskan satimeen jouduimme hakemaan alkuvauhdit kohahduksesta. Sen aurinkoisella terassilla maistui pari lasillista lauluöljyä ja sitten siirryimme humidoriimme päästämään ylimääräiset höyryt pihalle. Muutaman kiekaisun ja karjaisun jälkeen olikin aika hypätä jo aiemmilta vuosilta tutuksi tulleeseen 102T keikkabussiin ja rullata tupsukorvabaariin odottamaan äänenvärinänsäädön alkua. Tosin ennen lähtöä jouduimme suostuttelemaan Jamesia jättämään aikakoneensa pois keikkapakistaan, hänhän oli ensimmäistä kertaa mukanamme Ramoviisut finaalissa, eikä meinannut luottaa piuha-kiinni-ja-ramoksi taktiikkaan.

Kenraaliharjoitukset

Ensin alkuun tuntui oudolta, että kisaan oli karsiutunut vain 5 ehdokasta. Ounastelimme syyksi järjestävän seuran resurssirajoitetta tai laskentataitoa. Onneksi syy osoittautui kuitenkin toiseksi, kun kenraaliharjoituksessa paljastuikin kuinka korkeatasoinen tämän vuoden tarjonta oli.

Harjoitukset sujuivat jännityksen ja mokailun lisääntyessä keikkailurutiinin puuttuessa, putkiaivoilla kun on vaikea soittaa ja laulaa samaan aikaan. Generalissimus-vedon jälkeen jäi itselle epävarma olo siitä, mikä vaativaan yleisön makuhermoon tänä vuonna parhaiten iskee.

Nälkäkin kaivoi jo sisuksissa ja siirryimme miehissä kreikkalaisten lihapatojen ääreen latautumaan ja vetämään henkeä. Siellä seuraamme liittyi myös Mr. Slippery E. Bullshit, joka oli siinä määrin toipunut flunssastaan, että jaksoi tulla kannustamaan kisaa.

 

Nixonixin riveissä nähtiin Takaisin Havannaan -biisin hengessä myös Fidel -partamuotia (kuva: Jeke)

Itse kisaan

Semifinaali kutsui takaisin viimeistä kertaa koristossukerholle ja viimeisten puhtaiden pitkien kalsareiden aloitettua alkoi tunnelmakin viimeistään muuttua ehdan rokkenrollin hajuiseksi. Olin iloisesti yllättynyt liskomiesten live-annista, sillä heitä en muistaakseni ole nähnyt paistattelemassa värivalojen kuumuudessa aiemmin. Onneksi rokkiluolakin alkoi lupaavasti täyttyä juuri ennen kisan alkua ja oma fiiliskin kohosi sarastavan lavakammon kutkutellessa vatsanpohjaa.

Sitten lavalle nousi viimeisen kerran koristossukerhon vanhempi selittäjä Heko seuranaan Kimmo Liskomäki. Selkeiden äänestysohjeiden 5-4-3-2-1  myötä kisa pääsi alkamaan ja General Demokrazee vetäisi BarBaarmaisen rokkinsa soimaan ja maauimalan sekä muupapan muistikuvat tulvahtivat mieleen.

Tiukan startin jälkeen Sutinens siirtyi sutaisemaan silikonivapaan Luomu-rykäisyn ja ainakin basistin tarkkuuslaitteen hivellessä lavan pintaa tyylipisteitä ropisi kertaheitolla laariin... Tästä tulisi tiukka kisa.

Takahuoneen rapuissa oli selvästi tiukan keskittynyttä tunnelmaa ja ahtautta ilmassa. James oli ottanut mukaansa kuubalaismallisen hiuslaitteensa ja Ty oli suotuisasti suunnitellut meille uniikin ylävartalon peittimen jotta emme unohtaisi kertsin sanoja kesken matkan.

Pienten kikkailujen jälkeen David nakutti biisin alkuun ja päästimme kuubalaisen serenadin valloilleen. Keskityin suoritukseen, joka sisälsikin normaalia enemmän yläharmonisia kuoro-osuuksia ja aiheutti ainakin minulle kahden kielen lisäksi ylimääräistä suorituspainetta.

Vedon jälkeen takki oli aika tyhjä ja moottori kierroksilla, joten missasin S.O.S:n kokkilaulun valitettavasti kokonaan. Onneksi ehdin kuitenkin juomapisteen kautta todistamaan Ihmetytön ja munniharpun premiääriä punk-areenalla. Johtaakohan mökä ja meteli nalkoholismiin?

Omaperäisyyttä oli taas MM-esityksessä roppakaupalla!
Kisan jälkeen olo oli vielä epävarmempi, mutta uskoimme kyllä parittomaan suoritukseen tälläkin kertaa, olihan sen todennäköisyys suurempi kuin parillisen.

Pisteiden julistamisen aika koitti ja jännitys tiivistyi yrittäessäni tulkita vanhemman selittäjän huulenliikkeitä, kun hän epävarmasti tavasi lukuja paperilta... Kun kuulin maagiset 43(2)1 ja Takaisin Havannaan julistettiin ilman videokameratarkistusta voittajaksi, jännitys muuttui riemuksi! Tätähän täältä on monena vuonna haettu ja nyt se oli siinä, ja tolppien välistä menemättä sivuverkon kautta! Hyvä tekosyy pitää hauskaa on aina erinomainen syy myös jatkaa hauskanpitoa. Teyo alkoi höpöttelemään juttujaan ja haimme Jamesin kanssa nopsasti luutut kaulaan ja biisikin tuntui sujuvan paljon paremmin kuin kisavedossa. Hauskaa oli ja sitä oli lisää tiedossa.

Huikaiseva palkkio muutettiin yhteistuumin voitonmaljaksi juomapisteessä ja puunhakkuu talkoiden odottelu alkoi.

Nixonixin Teyon bändihistoriasta löytyy sellaiset bändit, kuin Mopot ja Cartoon Rockers (kuva: Hartza).

Kisan jälkeen

Kun lavalle nousikin kasvatushoidossa ilmeisen venytetty look-a-like Mauri Pekkarinen, joka on muuten ilmeinen musiikkimies ja luovan työn tukija Kinnulan Perägrammarissa, oli viimeinen koristossukerho huipentumassa Globendottereiden esiinmarssiin. Biiseistä en juuri muista mitään, mutta hauskaa oli, kai?

Kotimatkalle piti rientää hetikohta halkokourien keikan päätyttyä, koska Hanski Tervasta oli pudottanut kartturin kyydistään ja pääsin hänen avustuksellaan ehjänä kotiin ajoissa juhlistamaan liputuspäivää.

Suurkiitokset ja terveiset Teyolle, Uffille, Dallelle, Eikalle, Karpalle, Hanskille ja kaikille muille johon törmättiin ja joiden kanssa pidettiin viimeistä kertaa koristossukerhon tanssiaisia. Eihän nää tähän lopu, eihän? Joku tekosyy pitää olla jotta saa syyttä pitää hauskaa.

P.s. Valtteri, tulppia saa myös tiskiltä, se lievittää kärsimystä kun joutuu todistamaan pökkelömäisiä imitointiyrityksiä....

P.p.s. Takaisin Havannaan biisin syntyvaiheista ja jatkoevoluutiosta kertoillaan Nixonix kotisivulla: http://www.nixonix.com  ja muka-avaruudessa: http://www.myspace.com/nixonix

Joe B. Sonik

Nixonix paksut kielet (aka Jonttu)

Teyo ottamassa vastaan 20 euron voittosekkiä (kuva: Jeke).

 

Kävijälaskuri