Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

19.1.  -  11.2.07

Debbie - KLPK

Himanes 

Debbie - Himanes - Rehtorit 

Ne Luumäet

Hyppää tästä haluamaasi kohtaan tai selaa kaikki läpi vierittämällä sivua alaspäin.

Debbie ja Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit. Vastavirta, Tampere 19.1.07

Himanes. Herttuatar, Kangasala 19.1.07

Himanes. Haukivuoren Yläaste/lukio & Ravintola Alic, Haukivuori 27.1.07

Debbie, Himanes ja Rehtorit. Semifinal, Helsinki 7.2.07

Ne Luumäet. Tavastia, Helsinki  11.02.07 (yksityistilaisuus)

 

Debbie ja Liskomäet Vastavirrassa 19.1.07

Aamulehden Valo-liitteen menot -sivulla19.1. 07

"Mikko Husa suosittelee: 

Yy-kaa-koo-nee!

Olipa kerran aika, kun kaikki hyvät kappaleet kestivät tarpeelliset kaksi minuuttia ja siinä ajassa ehdittiin kertoa kaikki oleellinen tytöistä, pojista ja liimanhaistelusta. Nuo ihanat ajat (liimanhaistelua lukuunottamatta) palaavat takaisin Vastavirta-klubilla, kun Debbie astuu lavalle. Debbie tietää, että kaksi minuuttia ja kolme sointua on kaikki, mitä hyvään rock-teokseen tarvitaan. Debbien ymmärrys perusasioista ei tule tyhjästä, sillä yhtyeessä soittaa muuan Miika Söderholm, joka on oppinsa saanut sellaisissa kolmen soinnun korkeakouluissa kuin Ypö-Viis ja Pojat."

19.1. Debbie juhlisti  12.1. julkaistua esikoislevyään levynjulkaisukeikalla Vastavirrassa Tampereella. Toisena alan bändinä soitti Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit. Kaksikko Vippe & Heiskanen kommentoi keikkareissuaan näin:

Kiva alkoi Helsingin rautatieasemalta. Kiva junamatka, kiva Tampere, kivat tamperelaiset, kiva Omppu, kiva Rotwalli, kiva opastus bussipysäkillä.

Kiva Vastavirta-klubi, tosi kivat bändit, kiva jorata, kivat fiilarit. Kiitos ihanat KLPK, Debbie ja kiva "lämppäri"bändi, jonka nimeä emme muista.

Kivat tarjoilut, kiva taksimatka, kiva Omppu, kiva aamu, kiva aurinko, kivat tamperelaiset, ihan kiva junamatka kotiin - junalippua ostaessa kandee tarkistaa, että junassa on ravintolavaunu! Kiva tulla Vastavirtaan uudestaan kun jäät sulaa!

Huom! Ravintola Rotwalli (Hämeentie 30) Ompun viekussa kiva paikka, kiva henkilökunta, kiva biisivalikoima, kandee tsekata!

Vippe & Heiskanen

Liskomäki-kommentteja

Tampereella meni kaikki kohdalleen. Vastavirta klubilla on vaikea epäonnistua. Siellä kaikki asiat hoidetaan kunnolla. Hyvä miksaaja, hyvää ruokaa ja mainio henkilökunta. Orkesterimme esitti tällä kertaa vanhojen tuttujen viisujen lisäksi myös uusia kappaleita ja hyvin tuntuu toimivan.
Kiitokset kaikille paikalla olleille. Seuraavaksi pitäisi saada levy julkaistua, mutta se on toinen tarina.

Kimmo Liskomäki (Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit)

Liskomäet liskoili näin:

Pitkät kalsarikännit
Mä haisen rock`n`rollille
Krematorioon
Mä en enää kaipaa sua
Jäätelöauto
Teiden ritari
Elämää
Mä en halua nähdä sua enää ikinä
Sä et saa mua kii
Heidi on hermoraunio
Koulun penkille
Niin tyhmä mä oon
Luodinkestävä poikaystävä
Kengännauhat liian tiukalla
Motorheadin Lemmy

encore:
Viimeinen kuva
Sankari duunissa

Debbie soitteli näin:

Äkkilähtö

Askeleen edellä

Internetsussu

Ei nätti tyttö voi

Syyskyy

Viikon

Jotkut pojat

Nyt mua kiusaa täysikuu

Pitkä matka

Pauliina

Surffilautalla Tallinnaan

Kallen kamalat kalapuikkoviikset

Ramo-auto

encore:

Suhteellisuusteoria

Debbie ja Joey

 

Himanesin Riku:

Himanes Kangasalla 19.1.07

Kangasalan Herttuatar oli positiivinen yllätys! Porukkaa oli ihan ok. Soittoaikaa siirrettiin alkavaksi n. klo 1.00, kun Tampesterista oli tullut puhelinsoitto baarimikolle, että yleisöä olisi tulossa vielä lisää kunhan ehtivät Vastavirrasta. Muutenkin Herttuatar kuulemma täyttyy vasta yömyöhällä. Ihan selvästi nämä artistien soittoajat pikkuhiljaa muuttuvat aikaisemmiksi ja inhimillisemmiksi.

Himanesin keikkasetti koostuu näin "Seitsemäs aalto –julkaisukiertueen” alla etupäässä uusista biiseistä, joihin Herttuattaren yleisö ei ole vielä päässy tutustumaan, eikä vielä ehkä moni seuraavankaan keikan yleisöstä, johtuen siitä, että levy on vielä painossa tällä hetkellä, mutta on ehkä jo valmis alkuviikolla. Ennakkotilauksia on tullu runsaasti, kiitti niistä.

Himanes aloitti biisillä Surffaan radioaalloilla, samalla kyydillä eli putkeen menivät Himanes, Pogoomaan, Kaupunki on hiljaa ja Huomenna –kappaleet. Ilmeisesti meidän biisit on helposti omaksuttavissa, kun välillä yleisö tuntui tietävän missä mennään. Päinvastoin mekään ei hetkittäin tiedetty mihin sormet laittaa otelaudalla, kun lavalla oli aikalailla pimeää. Aloitusbiisistä tuli mieleen, että surf-musiikki on muuten nyt in. Jopa Euroviisukarsinnoissa tämä Jani &Jetsetters esitti uudella termillä (ainakin mulle) surf-iskelmää. Tähän astihan se on kai ollu rautalankaa? Radiossakin ahkeraan soiva Viikate yhdistää rautalankaa metalliin. Me yhdistetään tuossa em. Biisissä surffia ja ramopunkkia… Vaikutteita on kuitenkin tullu muualta kuin Jani & J:ltä, onneks.

Keikastamme jäi mieleen, että semmoset biisit kuin On kesä, on loma, Sähkis, Oon vaan ja ihmettelen, Johnny Hallyday ja Kaupunki on hiljaa,  tuntuivat uppoavan yleisöön tällä kertaa parhaiten. Ehkäpä ne meni parhaiten ja olivat osa tuttuja. Kiitos huudon ja taputusten, encoreksi lavalle astelivat vakiorooleja vaihtaneet rumpali Aki, laulaja-kitaristi Saku, basisti Riku ja kitaristi Sutinen esittäen Kylä ja Kyyvesi kutsuu –kappaleet oudolla instrumentti-asettelulla. ”Se oli punkkia”, kommentoi Ayshire Manne encorea jälkeen. Kiitoksia iltaan osallistujille!

Riku (Himanes)

Himanes soitteli näin:

Surffaan radioaalloilla

H-i-m-a-n-e-s

Pogoomaan

Kaupunki on hiljaa

Huomenna

Kellarista studioon

Matkalaulu

Mitä välii silläkään

Mä oon out

On kesä, on loma

R-koodi

Sähkis

Oon vaan ja ihmettelen

Beibi sua odotan

Viekää mut pois

Johnny Hallyday

Kolme sointua naiselle

Kesä-Vantaa

encore:

Kylä

Kyyvesi kutsuu

 

Himanesin Riku:

Himanes hautaamassa Haukivuorta 27.1.07

”Haukivuoren hautajaisten 26.-27.1.” syy oli se, että kunta liitettiin osaksi Mikkeliä  vuoden vaihteessa 2007. Haukivuorella on ollut kokoonsa nähden vireää bänditoimintaa ja talkoohenkeä niin pitkään kuin minä muistan. Ajatusta tapahtumasta, johon kokoontuisi poismuuttaneita soittajia, nykyisiä bändejä ja hajonneita bändejä, mietittiin jo 2004, kun Himanestakin koottiin uudestaan. Nyt toteutunut ilta vastasi suunnilleen tätä ideaa ja toimi loistavasti. Kaikki esiintyjät olivat treenanneet settinsä kuntoon, mitään huonoja esityksiä ei nähty. Konsertin ja oheistoiminnan järjestivät Tapahtumayhdistys ry, LJB-Viihde ky ja Viljo Ikävalko. Itse olin toimessa mukana esiintyjänä (kaksi Himanes-keikkaa ja Super Sunday-coverkeikka) ja äänentoisto-apuna ja roudarina.

Perjantaina Hummeripojassa soittivat Lyijykomppania, Tarmo Raatikainen & Ilpo Tossavainen Duo ja Bad Machine. Ensin mainittuahan voisi kutsua suomenkielisen hevin pioneeriksi. Suunnilleen samalla sabluunalla bändin ex-laulaja-kitaristi Timo Rautiainen löi läpi Niskalaukauksen kanssa, jota seurasi liuta muita hevibändejä. Lyijykomppania on aina pitänyt majaansa Kantalan kyläkoululla, jonka rehtori rumpali Moilanen on (siihen asti kun koulu lakkautetaan keväällä 07). Raatikainen (mm. savonlinnalainen VV/TV, AC/DC-coverbändi) toimi opettajana samalla koululla ja piti lisäksi haukivuorella kansalaisopiston Rock-piiriä, jossa kolme Himanesia perusti bändin ja oppi soittoalkeensa 1987-88.

Viimeisenä esiintyi Bad Machine, jossa Himanesin Aki soittaa rumpuja.

Yläaste/Lukio:lla järjestäjien puheiden jälkeen rokkasivat Radio Finland, Tero Savolainen soolo, Suojawalmiste, Crusher, Funeral Rock-Bureau, Super Sunday, Himanes, The Blowers ja Lizzy Jones. Salissa oli tosi hyvä soundi, niin lavalla kuin yleisön puolellakin. Väkeäkin oli tullut paikalle mukavasti. T. Savolainen soitteli 90-luvun lopulla hetken aikaa Enormi-bändissä, eikä ehtinyt juurikaan kynsiä näyttämään, mutta nyt mies veti rohkeesti ja hienosti singer-songwriter –meiningillä. Crusher on kyvykäs hevibändi, Funeral… koostui kahdesta ex-haukivuorelaisesta ja parista muusta hepusta, mutta 70-luvun rockbiisit rokkas hyvin. Kaikkia bändejä en ehtiny näkemään, omat setit toimi hyvin. Yleisöö oli parhaiten Himanesin ja Lizzyjen soittaessa.

Yöllä  ”jatkoilla”  ravintola Alic myi loppuun puolessa tunnissa ja meno oli railakasta kun Himanes aloitti. Kauhee järkkääminen oli yhteisen äänentoiston kanssa viikonlopun aikana, mutta ilman ongelmia selvittiin. Paikassa ei ole lavaa, joten kyhättiin alumiiniputkesta kaide PA-kaappien väliin, näitä kaikkia, kaidetta ja kaappeja jouduttiin pitelemään rynnivän yleisön eessä pystyssä. Yleisöö käskettiin ottamaan pari askelta taaksepäin yms.!  Kova meininki.

Riku (Himanes)

Himanes soitti Haukivuorella näin:

Yläaste/lukio:

Surffaan radioaalloilla
H-I-M-A-N-E-S
Pogoomaan
Kaupunki on hiljaa
Huomenna
Kellarista studioon
Matkalaulu
Sähkis
Oon vaan ja ihmettelen
Mä oon out
Beibi sua odotan
R-koodi
Kolme sointua naiselle
Kesä-Vantaa

Alic:

Surffaan radioaalloilla

H-i-m-a-n-e-s

Pogoomaan

Kaupunki on hiljaa

Huomenna

Kellarista studioon

Matkalaulu

Mitä välii silläkään

Mä oon out

On kesä, on loma

R-koodi

Sähkis

Oon vaan ja ihmettelen

Beibi sua odotan

Viekää mut pois

Johnny Hallyday

Kolme sointua naiselle

Kesä-Vantaa

encore:

Kylä

Kyyvesi kutsuu

 

Hannu:

Debbie, Himanes ja Rehtorit Semifinalissa 7.2.07

Saapuessani 21.35 paikalla oli noin 1 maksanut asiakas eli Vihannesmies Chemo. Paukkupakkaset ja keskiviikko, voi voi. Yllättäen porukkaa alkoikin saapua ripeästi paikalle ja porukkaa saapui puolessa tunnissa keskiviikolle ihan mukavasti. Oli varmaan hyvä veto Semifinalilta laittaa Hesarin ilmoitukseen soittoajat eli porukka ymmärsi a) tulla ajoissa b)  tulla, koska bändit soittivat ajoissa eikä vasta klo 01. Debbien notkea basisti ihastutti katsojia hienolla paidallaan, vai mitä Heko... Soitto sujui hyvin huolimatta puolikkaan bändin ilmeisestä matkakuumeesta (Äkkilähtö oli osuva aloitusbiisi) ja Orivedellä paukkuneesta 37 (!)  asteen pakkasesta huolimatta. Himanes ja Himanesin uuden levyn uudet biisit oli hyvä nähdä ja kuulla. Uutta levyä pitää ruveta voimasoittamaan kunhan kiiruut helpottavat. Encoren soitinten vaihto-operaatio oli piristävä veto lopuksi. Kyllä Manne tietää (vrt. Kangasalan keikkaraportti). Mukavaa, että arkikeikalle oli saapunut hyvin porukkaa kannustamaan. Joukossa taisi olla pääkaupunkilaistuneita Haukivuorelaisia useampikin. Rri Reponen juniorin keesi hipoi jo Semifinalin kattoa. Samoin tunnelma Rehtorien soittaessa. Ainoa mikä jäi puuttumaan, oli Hekon  tuleva The Lillingtons -käännös, joka toivottavasti saadaan kuulla jo maaliskuun alun kekkereissä...

Hannu

...ja artistit kommentoivat iltaa näin:

Semi on hiton hyvä klubi-keikkapaikka. Ainoo miinus on tilan pienuus, juttelu on välillä vaikeeta, semmosta korvaanhuutamista. Samoin  backstage on aika "snadi". Hauska oli soittaa, nähä tuttuja ja kuunnella Debbietä ja Rehtoreita. Tykkäsin Debbiestä ehottomasti, mutta bändi varmaan kärsi vähän aikasesta soittoajasta ja arki-illasta, ei mikää helppo mennä lavalle. 
Oma keikka suju hyvin, jotai pientä teknistä, äänentoistoon ja soittimiin liittyvää lukuun ottamatta, yleisö lämpesi mukavasti, kannatti tulla soittamaan! (ostakaa uutta levyä!).
En olekkaan nähny Rehtoreita pitkiin aikoihin, paranee selvästi  "vanhetessaan", alkaa olla aika kova. -Ex-haukivuorelaisia oli kyllä kiitettävästi paikalla.

Hyvää matkaa Miikalle ja Outille! Oikea ajoitus lähteä tulipalopakkasia karkuun. Ei mulla kateeks käy, mäkin lähdin yöllä ajaa Jyväskylään, olin viideltä kotona ja aamulla töihin (ei 
kuitenkaan ihan seittemältä eikä kaheksalta).

Riku (Himanes)

Pakkanen, siitä suomalaiset tykkää.

Debbien keikalla huomioni kiinnittyi junioriosastoon. Mainioita hahmoja! Hymyileviä rokkareita ei liikaa näe ja nyt oli välillä kaksi hangon keksiä näkyvissä. Murkku näyttää Hessu Hovolta, joka on poikkeuksellisesti tilanteen tasalla! Seurailin Jaakon rummutusta takasivuhuoneesta ja alkoi jo pelottaa: VIELÄKÖHÄN se ehtii YHDEN käsittämättömän napakan vyörytyksen kolauttaa. Ja aina ehti!

Himanesilta kuulin kaksi killeriä, jotka upposivat ensikuulemalta: On kesä on loma ja se missä Haukivuori kuolee. Siitä tulee Luonteri Surf mieleen kaikessa hyvässä!

Rehtoreiden keikalla sattui historiaa: ensimmäisen kerran unohdin laittaa poliisivalon päälle. Oli niin kivaa!

Ja sitten vakavampaa: Lillingtons on maaliman löperöin bändinnimi. Siinä on kolme l-kirjainta. Älkää nyt sitä kuunnelko.

Rehtori Heko (Rehtorit)

Bändit soittelivat näin:

Debbie

Äkkilähtö
Askeleen edellä

Internetsussu

Ei nätti tyttö voi
Syyskyy

Viikon
Jotkut pojat
Nyt mua kiusaa täysikuu
Pauliina

Surffilautalla Tallinnaan

Kallen kamalat kalapuikkoviikset
Ramo-auto

Himanes

Surffaan radioaalloilla
H-I-M-A-N-E-S
Pogoomaan
Kaupunki on hiljaa
Huomenna
Kellarista studioon
Matkalaulu
Mä oon out
On kesä, on loma
R-koodi
Sähkis
Beibi sua odotan
Viekää mut pois
Johnny Hallyday
Kesä-Vantaa
encore:
Kylä

Kyyvesi kutsuu

Rehtorit

Punk rock

Surftyttö

Maailman huonoin tv
Kovan päivän yö

Tiedän kaiken

Poliisi on sankari
Nuorempi kuin koskaan
3X1X2,40

Selvää jälkeä
Ei se siitä
Tädillä on cadillac
Mä juon pelkkää vettä

Leena tahtoo kiljua

Perjantain ja maanantain välinen yö

Uimavalvoja

encore:

Muistokirjoitus

Kevättä rannassa

 

Joey Luumäki:

Ne Luumäet Tavastialla 11.02.07 

(yksityistilaisuus)

Taas on yksi Tavastian keikka takana! Reportterimme kertoo, adjektiiveja säästämättä:

Ex-yhtye Ne Luumäet esiintyi Tavastialla hätänumeropäivänä 11.02.2007, Juhani "Boss" Merimaan nuorimman tyttären Lauran ja FC Tavastian tukipilari Antin hääjuhlallisuuksissa. Illan muita esiintyjiä olivat mm. Ufo Mustonen sivupersoonineen sekä Martti Servo & Napander.

Tavastiaa oli juhlan kunniaksi sisustettu uusiksi: eteiskäytävää koristi punainen matto, ja lava sekä rumpukorokekin olivat valkoiset. Juhlakansa nautti höyryävien lihapatojen antimista pitkissä valkoisin liinoin katetuissa pöydissä.

Luumäkien tiivis mutta ytimekäs setti jäi sähköteknisten hankaluuksien vuoksi hieman vähemmän tiiviiksi kuin oli tarkoitus. Positiivisesti ajatellen: oli kerrankin aikaa palautua kunnolla edellisen biisin rasituksista ennen seuraavan kappaleen alkua. Menoa ja meininkiä oli lauteilla sen verran, että minäkin erehdyin tuntemaan itseni nuoreksi, suorastaan alle nelikymppiseksi. Setin loppupää menikin sitten juuri ja
juuri ilman lisähappea...
Ennen Ällikällä-biisiä hääparille ojennettiin ja puettiin päälle häälahja: mustat erikoisvalmisteiset Ne Luumäet -t-paidat, joihin on painettu myös nuorenparin nimet sekä hääpäivämäärä. Kerrankin on aviomiehellä jotain konkreettista, jonka avulla muistaa hääpäivä! Vaimonsa nimen, ja omansakin,
useimmat äijät toki muistavat ilmankin moista paitaa.

Settiin valikoitiin kaikki alunperinkin erityisesti hääjuhliin tarkoitetut Luumäki-styget, huomioiden myös komeankauniin hääparin etukäteistoiveet.

Juhlakansa tuntui keikkaan tyytyväiseltä, ainakin sen jälkeen kun bändi oli poistunut lavalta. Virve-kultakin sanoi että bändi näytti ja kuulosti hyvältä - kukaan ei ole vanhentunut eikä lihonut (hiusten "keventymisestä" ei tässä yhteydessä ollut puhetta).

Joey Luumäki (Ne Luumäet)

Ne soitti näin:

Lumiukko Bop
Leena on liimanhaistaja
Tuomari
Sheena se taas on
Motelli
Mä haluun rauhoittua
Hiekkaa Hietarannan
Ällikällä
Oi oi en jättää sua voi
Kesäloma on kesällä
Maauimalaan
Onnellinen perhe
encore:
Mä tahdon töihin virastoon